Zobacz pełną wersję : E-1 AD 2011 - czy warto jeszcze kupić?
a co myślicie o zakupie E1 zawsze ten aparat mi się podobał wtedy nie było mnie na niego stać teraz jest już dość stary ale wiem że na pewno jary zwłaszcza z 14-54 .Obecnie posiadam E 600 a w E1 podoba mi się wygląd aparatu ,jego możliwości ,uszczelinienie i solidność o szumach wiem jakoś mnie nie przerażają jest sens zamieniać body .Aparat ma mi służyć do fotografowania prawie wszystkiego ,nie chcę go wykorzystywać zawodowo (wesela itp ) fotografia bardziej dla pasjonata .
a co myślicie o zakupie E1 zawsze ten aparat mi się podobał wtedy nie było mnie na niego stać teraz jest już dość stary ale wiem że na pewno jary zwłaszcza z 14-54 .Obecnie posiadam E 600 a w E1 podoba mi się wygląd aparatu ,jego możliwości ,uszczelinienie i solidność o szumach wiem jakoś mnie nie przerażają jest sens zamieniać body .Aparat ma mi służyć do fotografowania prawie wszystkiego ,nie chcę go wykorzystywać zawodowo (wesela itp ) fotografia bardziej dla pasjonata .
Kupuj i się nie zastanawiaj.Trzeba spełniać swoje zachcianki. Jeżeli nie jest nadto wyeksploatowany, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby go kupić
Powodzenia
Wiele razy było.
Dziadek jest fajny, ale jak nie potrzebujesz pancerności, to nie ma sensu go szukać.
Można e400 upolować dla matrycy kodaka.
Temat dziadka powraca na naszym forum jak bumerang:
E-1 czy jeszcze warto go kupować ? (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=4978)
Dla zainteresowanych z pytaniem czy jeszcze warto? (http://forum.olympusclub.org/showthread.php?t=7559)
i sporo innych dyskusji w różnych wątkach...
hmm bo wiecie ,jak to jest mialem kupić 14-54 ale chyba wczesniej zmienie body nie mogę dorwać 14-54 w dobrej cenie albo 12-60 było by miło :esystem:
To już zdecydowanie nie ma sensu jak nie masz czegoś wiecej niż kita.
moim skromnym zdaniem lepiej by bylo zainwestowac w dobre szklo do E-
600 ktore juz posiadasz
niestety skok technologiczny idzie szybko do przodu i E-1 po za
pancernoscia nie ma wiele do zaoferowania
pewnie wazne jest spelnianie marzen , moim byla E-3
ale chyba nalezy to robic tak aby za wydane pieniadze zyskac jak
najwiecej
Popatrz na to raczej pod kątem tego, czego Ci ewentualnie brakuje w dotychczasowym aparacie - E-600 i czy E-1 jest w stanie wypełnić te braki. Zawsze lepsze szkło da więcej niż zmiana puszki. To tak pisząc racjonalnie. Jeżeli pomimo tego dziadek bardzo Ci się podoba i jakoś nie daje spokoju to go kup dla przyjemności, tym bardziej, że teraz ta przyjemność wiele nie kosztuje. Jak stwierdzisz, że to nie ta bajka odsprzedaż i wiele na tym nie stracisz o ile uda Ci się kupić ładny egzemplarz z niedużym przebiegiem. Przy czym E-1 nawet bardziej wymaga jasnego szkła niż nowsze aparaty. Używanie go z kitem jest trochę bez sensu.