PDA

Zobacz pełną wersję : E-1 AD 2011 - czy warto jeszcze kupić?

macieknr1
26.06.11, 11:12
a co myślicie o zakupie E1 zawsze ten aparat mi się podobał wtedy nie było mnie na niego stać teraz jest już dość stary ale wiem że na pewno jary zwłaszcza z 14-54 .Obecnie posiadam E 600 a w E1 podoba mi się wygląd aparatu ,jego możliwości ,uszczelinienie i solidność o szumach wiem jakoś mnie nie przerażają jest sens zamieniać body .Aparat ma mi służyć do fotografowania prawie wszystkiego ,nie chcę go wykorzystywać zawodowo (wesela itp ) fotografia bardziej dla pasjonata .

juras49
26.06.11, 11:17
a co myślicie o zakupie E1 zawsze ten aparat mi się podobał wtedy nie było mnie na niego stać teraz jest już dość stary ale wiem że na pewno jary zwłaszcza z 14-54 .Obecnie posiadam E 600 a w E1 podoba mi się wygląd aparatu ,jego możliwości ,uszczelinienie i solidność o szumach wiem jakoś mnie nie przerażają jest sens zamieniać body .Aparat ma mi służyć do fotografowania prawie wszystkiego ,nie chcę go wykorzystywać zawodowo (wesela itp ) fotografia bardziej dla pasjonata .

Kupuj i się nie zastanawiaj.Trzeba spełniać swoje zachcianki. Jeżeli nie jest nadto wyeksploatowany, nic nie stoi na przeszkodzie, żeby go kupić
Powodzenia

grizz
26.06.11, 11:17
Wiele razy było.

Dziadek jest fajny, ale jak nie potrzebujesz pancerności, to nie ma sensu go szukać.

Można e400 upolować dla matrycy kodaka.

Karol
26.06.11, 11:22
Temat dziadka powraca na naszym forum jak bumerang:

E-1 czy jeszcze warto go kupować ? (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=4978)

Dla zainteresowanych z pytaniem czy jeszcze warto? (http://forum.olympusclub.org/showthread.php?t=7559)

i sporo innych dyskusji w różnych wątkach...

macieknr1
26.06.11, 12:02
hmm bo wiecie ,jak to jest mialem kupić 14-54 ale chyba wczesniej zmienie body nie mogę dorwać 14-54 w dobrej cenie albo 12-60 było by miło :esystem:

grizz
26.06.11, 15:02
To już zdecydowanie nie ma sensu jak nie masz czegoś wiecej niż kita.

Centus
26.06.11, 17:08
moim skromnym zdaniem lepiej by bylo zainwestowac w dobre szklo do E-

600 ktore juz posiadasz

niestety skok technologiczny idzie szybko do przodu i E-1 po za

pancernoscia nie ma wiele do zaoferowania

pewnie wazne jest spelnianie marzen , moim byla E-3

ale chyba nalezy to robic tak aby za wydane pieniadze zyskac jak

najwiecej

Karol
26.06.11, 19:10
Popatrz na to raczej pod kątem tego, czego Ci ewentualnie brakuje w dotychczasowym aparacie - E-600 i czy E-1 jest w stanie wypełnić te braki. Zawsze lepsze szkło da więcej niż zmiana puszki. To tak pisząc racjonalnie. Jeżeli pomimo tego dziadek bardzo Ci się podoba i jakoś nie daje spokoju to go kup dla przyjemności, tym bardziej, że teraz ta przyjemność wiele nie kosztuje. Jak stwierdzisz, że to nie ta bajka odsprzedaż i wiele na tym nie stracisz o ile uda Ci się kupić ładny egzemplarz z niedużym przebiegiem. Przy czym E-1 nawet bardziej wymaga jasnego szkła niż nowsze aparaty. Używanie go z kitem jest trochę bez sensu.