Zobacz pełną wersję : C-750 a telewizor
Witam
Od paru godzin jestem posiadaczem C-750. Ale jedno co mnie zaniepokoiło to jakość zdjęć oglądanych przez odbiornik TV. Obraz jest jakby lekko drgający (sprawdzałem na dwóch Tv i jest tak samo). Zdjęcia oglądane na monitorze komputera są OK. Czy to normalne zachowanie aparatu czy trzaba go reklamować.
Dziękuje za podpowiedzi, gdyż w temacie fot. cyfrowej jestem świeżutki.
Pozdrawiam.
Witam
Od paru godzin jestem posiadaczem C-750. Ale jedno co mnie zaniepokoiło to jakość zdjęć oglądanych przez odbiornik TV. Obraz jest jakby lekko drgający (sprawdzałem na dwóch Tv i jest tak samo). Zdjęcia oglądane na monitorze komputera są OK. Czy to normalne zachowanie aparatu czy trzaba go reklamować.
Dziękuje za podpowiedzi, gdyż w temacie fot. cyfrowej jestem świeżutki.
Pozdrawiam.
Tak obraz może troche drżeć bo zapewne przetwornik do TV nie jest najwyższej jakości no ale nie to jest główną funkcją aparatu przeciez...
Inna rozdzielczośc tv-słabsza, a inna-lepsza rozdzielczośc monitora.
drzenie ktore obserwujesz to w zasadzie nie wada aparatu, a telewizora. a dokladnie to wszystkich telewizorow 50Hz. olek podaje zbyt ostry obraz, czego nie lubia telewizory 50Hz. inna sprawa ze olympus mogłby stosowac jakies filtry zmiękczające. tak czy siak, to nie zadna wada tylko normalne zachowanie.
Dzięki wszystkim za wyczerpujące odp.
Temat można uznać za zamknięty.
Pozdrawiam
TB
Włączę się do dyskusji. Po kupieniu C740 podłączyłem go do telewizora (PANASONIC 29 cali 100 Hz wejście SVideo, orginalnykabelek OLYMPUS) -nie mogę ustawić koloru, tylko szary (nie pomogła żadna kombinacja PAL i SECAM w aparacie i telewizorze).
Kolor pojawił się po podłączeniu przez magnetowid.
Jakość kiepska - to była moja jedyna próba oglądania zdjęć na 29 calach -wolę swoją 15 LCD.
Pozdrawiam
bo C-740 nie ma svhs tylko composite. po podlaczeniu sygnalu composite do wejscia svhs bedzie wyswietlana tylko luminancja czyli obraz czarno-bialy. pomylka wynikla pewnie z zastosowania wejscia euro w ktorym mozliwy jest taki numer.