PDA

Zobacz pełną wersję : gdzie znaleźć nowy lcd

cudilover
2.06.11, 23:09
przeszukałam ten dział i niestety nie natrafiłam się na aż tak niezdarnego użytkownik e-systemu jak ja. krótka historia: powierzyłam aparat chłopakowi, on wsadził go do plecaka i tak niefortunnie upuścił, że mam pęknięty lcd, odsyłać do serwisu olympusa się nie opłaca, bo pewnie poniosę mega koszty wymiany i tu moje pytanie, czy mogę znaleźć gdzieś do kupienie wyświetlacz lcd do olympusa e-520?
we Wrocławiu znam 3 punkty gdzie naprawiają aparaty i w Fotoplastikonie, koleś powiedział, że nie ma problemu, za ok 70 zł wymieni mi wyświetlacz, tylko muszę go gdzieś znaleźć. pomoże ktoś?

Bodzip
3.06.11, 07:12
Się dogadaj, bo jak na umarty aparat, to trochę dużo woła.
http://allegro.pl/olympus-e-520-dodatki-uszkodzony-i1633519456.html
Ale i tak cena złomu + robocizna to mniej niż ryczałt

sdsi
3.06.11, 09:57
no a poza tym - jak rozumiem - koszty ponosi ten chłopak :)

cudilover
3.06.11, 22:12
no właśnie koszty ponosi ten chłopak (który notabene nie zna się na niczym i musiałam mu wytłumaczyć parę podstawowych rzeczy). tylko, że mój aparat jest w 100% sprawny poza kilkoma ryskami na matówce i właśnie tym pękniętym ekranem, więc to chyba nie potrzebne kupować 'umarty' aparat by mieć z niego tylko ekran. poza tym skoro 'umarty' to nie wiadomo co umarło i czy będzie jakaś elektronika z niego działała.

sdsi
3.06.11, 22:19
Tutaj ten chłopak ma dobra ofertę:

http://cgi.ebay.com/OLYMPUS-E-520-LCD-SCREEN-REPLACEMENT-REPAIR-PART-/350187591063

:)

dog_master
4.06.11, 00:33
A taki np. OK Serwis nie dałby radę ściągnąć tego LCD? Zadzwoń, zapytaj, mi tam części do E-330 ściągnęli, czy bezpośrednio od Olka, chyba tak, ale głowy nie dam (czyli koszt naprawy to były części + robocizna, a nie Olkowy ryczałt)

cudilover
4.06.11, 15:38
no właśnie czekam na odpowiedź od tych z foto serwisu. te części to z chin ściągają, no nie?

Mcarto
4.06.11, 16:26
Ktoś podawał ostatnio linka do sklepu z częściami zamiennymi do Olka. Ja sam bym też sprawdził czy nie pasuje ekran od innych Olków - E-420 wyszedł chyba w tym samym czasie. Może serwis Olympusa coś Tobie podpowie - warto zadzwonić.