Zobacz pełną wersję : gdzie znaleźć nowy lcd
przeszukałam ten dział i niestety nie natrafiłam się na aż tak niezdarnego użytkownik e-systemu jak ja. krótka historia: powierzyłam aparat chłopakowi, on wsadził go do plecaka i tak niefortunnie upuścił, że mam pęknięty lcd, odsyłać do serwisu olympusa się nie opłaca, bo pewnie poniosę mega koszty wymiany i tu moje pytanie, czy mogę znaleźć gdzieś do kupienie wyświetlacz lcd do olympusa e-520?
we Wrocławiu znam 3 punkty gdzie naprawiają aparaty i w Fotoplastikonie, koleś powiedział, że nie ma problemu, za ok 70 zł wymieni mi wyświetlacz, tylko muszę go gdzieś znaleźć. pomoże ktoś?
Się dogadaj, bo jak na umarty aparat, to trochę dużo woła.
http://allegro.pl/olympus-e-520-dodatki-uszkodzony-i1633519456.html
Ale i tak cena złomu + robocizna to mniej niż ryczałt
no a poza tym - jak rozumiem - koszty ponosi ten chłopak :)
no właśnie koszty ponosi ten chłopak (który notabene nie zna się na niczym i musiałam mu wytłumaczyć parę podstawowych rzeczy). tylko, że mój aparat jest w 100% sprawny poza kilkoma ryskami na matówce i właśnie tym pękniętym ekranem, więc to chyba nie potrzebne kupować 'umarty' aparat by mieć z niego tylko ekran. poza tym skoro 'umarty' to nie wiadomo co umarło i czy będzie jakaś elektronika z niego działała.
Tutaj ten chłopak ma dobra ofertę:
http://cgi.ebay.com/OLYMPUS-E-520-LCD-SCREEN-REPLACEMENT-REPAIR-PART-/350187591063
:)
A taki np. OK Serwis nie dałby radę ściągnąć tego LCD? Zadzwoń, zapytaj, mi tam części do E-330 ściągnęli, czy bezpośrednio od Olka, chyba tak, ale głowy nie dam (czyli koszt naprawy to były części + robocizna, a nie Olkowy ryczałt)
no właśnie czekam na odpowiedź od tych z foto serwisu. te części to z chin ściągają, no nie?
Ktoś podawał ostatnio linka do sklepu z częściami zamiennymi do Olka. Ja sam bym też sprawdził czy nie pasuje ekran od innych Olków - E-420 wyszedł chyba w tym samym czasie. Może serwis Olympusa coś Tobie podpowie - warto zadzwonić.