Zobacz pełną wersję : Fotki z mojego ogrodu.
Zatęskniłem,pozazdrosilem innym watkow to i tez postanowilem sobie taki zalozyc.Bede tu wstawial niekropowane kadry,wiec takie jakie widzialem w wizjerze aparatu. Moze niektore trafia do mojej galeri,jednak tu bede pokazywac bez zadnej komicznej zabawy w programie jedynie pomniejszone i wyostrzone.Fotki robione w czasie calego dnia na zasadzie -o moze cos wyjdzie ladnego.Zobaczymy wspolnie kwiaty jakie u mnie rosna i jak je widze aparatem.
Licze na krytyke,dyskusje i wspolne ogladanie.
Na poczatek pare kadrow.
Nr 2 - ewidentnie helikopter w locie. Mnie się najbardziej.
4 bardzo klimatyczna , chyba bylo blisko zachodu slonca (lub wschodu)
a oprocz fotek to pogratulowac koledze pieknego ogrodu
u mnie niestety tyle ziemi co w 2 doniczkach na oknie ;-)
K_Puchatek
22.05.11, 22:07
Dla mnie 5 najlepsza
Się podpiszę, MSZ ostatnie najciekawsze...
Nareszcie się zdecydowałeś na własny wątek...:grin:
Pozdrawiam
w dziale dla poczatkujacych?:shock: Mirek, no co Ty?:shock:
K_Puchatek
22.05.11, 22:27
w dziale dla poczatkujacych?:shock: Mirek, no co Ty?:shock:
Ooo, kurcze nawet nie zauważyłem, chłopie może byś się nie wygłupiał...:roll:
Oczywiście rozumiem skromność, ale to chyba bardziej "kokieteria"...:twisted:
Ooo, kurcze nawet nie zauważyłem, chłopie może byś się nie wygłupiał...:roll:
Oczywiście rozumiem skromność, ale to chyba bardziej "kokieteria"...:twisted:
to pewnie jakas podpucha z Mirka strony:grin:
Nie mnie decydowac,zaczyna sie w poczatkujacych.To wy oceniacie czy juz ten pierwszy stopien osiagnalem.A kazdy poczatkujacy w zasadzie od kwiatkow zaczyna,tylko niektorzy nie umieja sie przestawic z czasem.
Mirek, czyzby to swego rodzaju narodziny na nowo?
Chyba założę podobny wątek, bo często korzystam w taki sposób z ogrodu teściowej, bardzo lubię te jej kwiatki ;)
Jak dla mnie najlepsza 5-teczka
Nie mnie decydowac,zaczyna sie w poczatkujacych.To wy oceniacie czy juz ten pierwszy stopien osiagnalem.A kazdy poczatkujacy w zasadzie od kwiatkow zaczyna,tylko niektorzy nie umieja sie przestawic z czasem.
Mirek jak na początkującego... E tam nie chce mi się pisać :-P
Kwiatki nie podlane. :-( Rybki nie nakarmione. :-(
A ty się bawisz w focenie kwiatków w ogródku sąsiadki. :-P
Wstydź się. :-D :-D :-D
Najbardziej mnie cieszy ze zlapales aparat do reki...nareszcie :grin:
Z zalaczonych fotek to oba tulipany najbardziej mi sie podobaja, ze wskazaniem na fotke nr 4.
To tyle mistrzu. Buszuj dalej po tym tajemniczym ogrodzie.
Masz potencjal, proboj dalej:p
hyhy
pozdro
Najbardziej mnie cieszy ze zlapales aparat do reki...nareszcie :grin:
Zlapalem tak do srody.Pozniej bedzie miesieczna przerwa.A po miesiacu to oho ho-bedzie sie dzialo.
Mirek, czyzby to swego rodzaju narodziny na nowo?
Jeszcze nie.Cesarka mnie czeka:wink:.Pozniej jakies chrzciny zorganizuje.:grin:
Dzis kilka nastepnych pstrykow.
Dziekuje za wpisy i jedzcie dalej.
o pempkowym nie zapomnij:grin:
Może mnie nie zlinczują, za porwanie się na Ciebie:mrgreen: z krytyką, ale miało być rzetelnie więc:
2,3,9,10 piękne foty nic dodać nic ująć
4 - trochę za bardzo się "zlewa" z drugim planem.
8 - tu za mała GO i kwiatek się nie zmieścił:wink:
Tyle z mojej strony, może być?
Pozdrawiam
Ja
Zlapalem tak do srody.Pozniej bedzie miesieczna przerwa.A po miesiacu to oho ho-bedzie sie dzialo.
Dzis kilka nastepnych pstrykow.
Dziekuje za wpisy i jedzcie dalej.
Ooooo - takie klimaciki mi "leżą".
Z pierwszej wrzutki - tulipanik z rybkami - tak.
Pozdrawiam.
rybarobert
23.05.11, 16:19
Wszystkie piękne !!!! ogród to jest piękno a ty to pokazujesz gratki !!!
madziazywczak
23.05.11, 16:41
a mnie najbardziej podoba się 8. po prostu lubię taką głębię i tło :D
LeonAmator
23.05.11, 16:51
A może byś tak obfotografował cały ogród,a nie mikro wycinki wrzucał ,coby wiara mogła zobaczyć piękno w całej krasie.Następnie pokazuj fragmenty :wink:
Tak, tak, cały ogród - i najważniejsze, w jakim stylu jest urządzony ?
Veto!
Nie pokazuj ogrodu tak od razu! Zostaw coś z tajemniczości "Mirkowych Włości"
Może po setnym zdjęciu, albo po roku(dla najwytrwalszych).:grin:
A co z nasadami i roślinami jednorocznymi ?
Być może, po roku będzie to inny ogród. :)
A może byś tak obfotografował cały ogród,a nie mikro wycinki wrzucał ,coby wiara mogła zobaczyć piękno w całej krasie.Następnie pokazuj fragmenty :wink:
Cale piekno na ogrodzie to JA.Pozniej dlugo nic i na koncu troche ziela:wink:
Ogrod w stylu Mirka urzadzony:grin:Nie preferuje zadnych stylow.Wszystko wg mojego widzimisie.
Veto!
Nie pokazuj ogrodu tak od razu! Zostaw coś z tajemniczości "Mirkowych Włości"
Może po setnym zdjęciu, albo po roku(dla najwytrwalszych).:grin:
Dobrze.Trza sluchac madrzejszych.:idea:
Dzieki za wpisy,krytyke i jedziem dalej.Znowu pare kwiatkow i troche ogolniejszych.Zdaje sobie sprawe z tego,ze w poludnie,ze w ostrym sloncu,ze pod swiatlo.Ale lubie takie.
K_Puchatek
23.05.11, 21:48
MSZ magnolia i żonkil świetnie pokazane (czyli 13 i 16)...:grin:
11 też całkiem ładnie, tylko trochę niepotrzebne "przeszkadzajki" w prawym dolnym rogu...
Natomiast 15 faktycznie wygląda jak "taki sobie pstryk w samo południe"...:roll:
Pozdrawiam
Niesamowita plastyka. :)
Ale dlaczego w tym dziale?
Niesamowita plasytka. :)
Ale dlaczego w tym dziale?
Bo Mirek zaczyna od początku :-)
A mnie sie podoba balagan 12 i zwyczajnosc 16.
Mirek, nie ma w tym nic zlego, ze robisz cos tak jak lubisz, tylko w taki sposob mozna cos robic z przyjemnoscia :wink:
Mnie podobają się 15. i 16. W prostej formie przedstawiasz piękno tych kwiatów. :grin:
Musi pragermańskim, lebo Teutońskim.:mrgreen:
__________________________________________________ ________________
No! 11&16 jest znośnie, jak na początkującego.:-P
15 "w samo południe, w białym domu, za zamkniętymi drzwiami, strzał z biodra":mrgreen:
gdybys Mirku wrzucil kilka fotek calego ogrodu , to pozniej ogladajac pojedyncze zdjecia kwiatow wiedzielibysmy gdzie jestesmy ;-)
mozna by nawet wtedy zaplanowac jakis wirtualny spacer po twojej wlosci
pozdrawiam
Jacek
gdybys Mirku wrzucil kilka fotek calego ogrodu , to pozniej ogladajac pojedyncze zdjecia kwiatow wiedzielibysmy gdzie jestesmy ;-)
mozna by nawet wtedy zaplanowac jakis wirtualny spacer po twojej wlosci
pozdrawiam
Jacek
Tak, a potem realny grill wśród tulipanów. :-P :-D
Tak, a potem realny grill wśród tulipanów. :-P :-D
jezeli Mirek wrzuci zdjecie grilla i kielbasek ;-)
Dziekuje za wpisy i jedziem dalej z kiczem.
Z kiczem powiadasz?
Ja widzę w tych zdjęciach staranna prace ze światłem zastanym, korzystanie ze światła do podświetlenia, staranne wykorzystanie cienia i światła do podkreślenia niektórych fragmentów rośliny, Ciekawa obróbkę na niektórych zdjęciach.
Chyba, że wychodzi Ci to, tak samo z siebie i od niechcenia.
Pozdrawiam AP
LeonAmator
24.05.11, 22:41
Ależ drogi Panie ,my cały czas prosim o całość a nie fragmenty :grin:
Ależ drogi Panie ,my cały czas prosim o całość a nie fragmenty :grin:
Posklejaj fragmenty będzie całość. :-D
To takie Mirkowe puzle :-D
K_Puchatek
25.05.11, 00:01
Ładna, stonowana ostatnia seria, bardzo przyjemnie się ogląda.
Czy mi się wydaje czy tak wygląda "materiał surowy" zdjęć którymi nas raczysz w galerii?
Pozdrawiam
Cześć Mirek!
17-stka fajna
19-stka rozwojowa
21-dynka do dopieszczenia
Pozdrawiam
Ja
madziazywczak
25.05.11, 07:59
z ostatniej serii tylko dwa ostatnie mi się podobają. z naciskiem na przedostatnie :D
Dziekuje za komentarze.
Coby watek nie umarl to jade se dalej.I jak dotychczas pomniejszone i wyostrzone.
24! 24! i jeszcze raz 24!
17 i "ostatnia" wrzutka - świetne.
Pozdrawiam.
Dla mnie faworytem jest 23.
A mnie się 16 spodobało i pogrzebawszy w tym trochę:
48056 48057
Zaczyna być widać postępy. :)
Ostanie zdjęcia niezłe :wink:
Aż dziw bierze jak szybko się rozwijasz. Jak się będziesz dalej w tym tempie rozwijał to Cię przeniosą do działu Ocena zdjęć :mrgreen:
Zaczyna być widać postępy. :)
Ostanie zdjęcia niezłe :wink:
Aż dziw bierze jak szybko się rozwijasz. Jak się będziesz dalej w tym tempie rozwijał to Cię przeniosą do działu Ocena zdjęć :mrgreen:
No taa! I co po tem? Utknie tam Mirek54 bo działu dla mastachów nima.:-P
Dotarłam tu z opóźnieniem, ale bardzo się cieszę, że założyłeś swój wątek. Jest na co popatrzeć... :) A dział początkujących to przesadna skromność :wink:
Proponował bym większość do galerii, do galerii, ...
Proponował bym większość do galerii, do galerii, ...
Nie do galerii a na galery, tak? Taka literówka.:-P:mrgreen::mrgreen:
fue und zwanzig ist de best.
świetne te kwiatki.
Pozdrowerki.
fue und zwanzig ist de best.
Co?????? Moze myslisz o vierundzwanzig:wink:
Co?????? Moze myslisz o vierundzwanzig:wink:
nie to chyba: 第二十四 albo الرابعة والعشرين
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Po naszemu gadać, a nie szpanować szprechaniem po dojczlandzku!:-P
Ciekawy byłem skali pomyłki. To takie wspomnienie z wojaży po Reichu sprzed lat.
Kol. Mirek masz rację, to się razem pisze.
Pozdrowerki.
No taa! I co po tem? Utknie tam Mirek54 bo działu dla mastachów nima.:-P
Sie poprawi i można stworzyć np. Dział Mirka54-tego, mistrzowski , może nazwa go po prostu działem weteranów forum?
Grizz dołoży jeszcze jeden dział na forum. Silnik forum jak się popatrzy ile tego jest na kanondesce- na pewno też to udźwignie.
I bobaski foto nie będą przykrywane i zawstydzane obecnymi w tym wątku zdjęciami i naszymi komętujących wywodami.
Wracając do zdjęć - mnie podoba się najbardziej lilia z 25.
Pozdrawiam AP.
Oglaszam przerwe co najmniej trzy tygodnie,a pozniej zobaczymy.
No dobra. Czekamy!
Pozdrawiam
Ja
Mirku, a kto będzie zdjęcia poprawiał ?
Masz tylu niesfornych uczniów.
Komu starczy cierpliwości. :)
Gdzies mnie sie o uszy obilo,ze chcieliscie jakies ogolne z ogrodu.Poprosilem dzis wnuka,pozyczylem aparat i jak byl na ogrodzie to zrobil kilka dla mnie.Wiec pokazuje i sam ogladam bo dosc dawno juz nie bylo mnie tam.
O jaki ordnung! Czyściutko jak u mnie w mieszkaniu ;-)
Sobie bym tam zaległa... :-)
Niezły z wnuka fotograf,
ale gdzie się podziały kwiatki ?
Niezły z wnuka fotograf,
ale gdzie się podziały kwiatki ?
A tam niezly.Ustawilem i nie pozwolilem nic przestawiac:grin:
A kwiatki sa.Lilie juz widze pąki maja,roze zaczynaja kwitnac,maki widze przekwitly-jeden tam jeszcze zostal.Lilia wodna zaczyna kwitnąc.POwoli sie zaczynaja i inne pokazywac.Trza by na kolanach pochodzic.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Sobie bym tam zaległa... :-)
a zalegnij se.:grin:
- Trza by na kolanach pochodzic. -
Toż to ani chybi macro w planie ?
Mirek, nie byłoby mnie stać na "woucher"... :-)
Mirek, nie byłoby mnie stać na "woucher"... :-)
E tam,teraz kombinujesz jak tu sie wycofac uzywajac trudnozrozumialych wyrazow zmuszajacych do goglowania.Juz kiedys pracodawce tak trudnym wyrazem nazwalas jak cie zdenerwowal,ze nawet nie potrafie powtorzyc tego slowa.Jakos na "p" to bylo,ale dalej to trudne do wypowiedzenia nawet.
Eee, chciałam se "błysknąć" światowymi manierami, ale ja taka "wsiowa" jestem i wyszła "pasza" z gaci...:-D
Mój przełożony to ten na "p" tak, tak, ale musiałam dłuugo szukać tego określenia i dopiero w IPN-ie mi powiedzieli, żeby go tak nazywać.
Mostek ogrodkowy swietny.
LeonAmator
14.06.11, 00:55
Troszkę Twego czasu ten ogródeczek pochłoną :wink: świetny jest .
Niesamowite, aż czuć zapach wiosny:)
Pięknie utrzymany ogródeczek w takim miejscu to można takie cudne fotki robić :grin:
Pięknie utrzymany ogródeczek w takim miejscu to można takie cudne fotki robić :grin:
Bo to jest prze Pani taki Typische Deutsche Ordnung :wink:
Ja tam tylko miasta zwiedzałam, wiec ogródków nie znam, ale jeśli wszystkie są takie piękne to należą się pochwały :grin:
Racja, racja, a do tego jeszcze pieszczoty i muskanie Mirkowymi Nr 54 paluszkami.... Ot cud i mniód prosto.. ;-)
Bylem dzis popatrzec co tam zakwitlo.Troche kolorowo sie zrobilo.Kilka pstrykow zrobilem.Nie ma to jak kwiatki w naturze z naturalnym oswietleniem.
Dwa pod krytyke
O coś kwitnie i to co - lelyje niewinne..! I Mirek je ten tego "urżnoł" i utrwalił w zapisie zerojedynkowym.... i pewnie pachną słodkusio..
Ale jak utrwalił!
MZ "pięnknie", ekologicznie, nawet w naturalnym blasku... ;-)
O coś kwitnie i to co - lelyje niewinne..! I Mirek je ten tego "urżnoł" i utrwalił w zapisie zerojedynkowym.... i pewnie pachną słodkusio..
Ale jak utrwalił!
MZ "pięnknie", ekologicznie, nawet w naturalnym blasku... ;-)
Niestety sie mylisz.Lelyje rosna dalej.Ja nie przerywam im zycia do fotografi. Rosna,kwitna dalej.
Oj "nielubiem" się mylić, ale trudno... :-)
Domniemywam, że rosną na tle ściany..?
Oj "nielubiem" się mylić, ale trudno... :-)
Domniemywam, że rosną na tle ściany..?
a kto lubi???
Aaaa, takie małe "studyjo", pomysłowe, b. pomysłowe..!
Sprytnie "zrobione" tło :grin:
Bardziej mi odpowiada kadr i kolory na 35.
Obróbka jak zwykle (kiedy nie używasz zioła :-P) perfekcyjna :)
MBSZ tło za blisko stało. Plamki na nim trochę widać. Przeszkadza mi to. A Ty, Mirku, przyzwyczaiłeś mnie do perfekcji:wink:
Pozdrawiam
MBSZ tło za blisko stało. Plamki na nim trochę widać. Przeszkadza mi to.
Mnie tez,a nawet calkiem mi to sie nie podoba:wink:,ale przecie poczatkujacy jestem we foceniu.
Tfu-tak chcialem,tak mialo byc,taki byl zamiar:wink::grin::grin::grin:
Mnie tez,a nawet calkiem mi to sie nie podoba:wink:,ale przecie poczatkujacy jestem we foceniu.
Dlatego też wybaczam:wink: niedociągnięcie. Błąd w sztuce zdarza się nawet początkującym.:)
edit:
Tfu tfu to jak taki był zamiar, to już rozumiem. To jest wyraz Twój taki artystyczny:roll: "DOSKONALE"
A dwa jaskies na odswierzenie watka.Jedno normalne a drugie to taka moja kanapka plagiatowana
Bardziej podoba mi sie to normalne. Bije z niego swiezosc :grin:
POzdr.
sprytny pomysl z tym przenosnym tlem (chyba gipsowo kartonowym)
ja tez myslalem poczatkowo ze zdjecie zrobione na tle sciany
a kwiatek albo w donicy albo uciety
znowu sie czegos od Ciebie nauczylem
Jedynka lepsza - jasna i fajnie odseparowana od reszty.
z mojego...
http://img27.imageshack.us/img27/1932/p7174982abc.jpg
Sama nie wiem Mirku, czy piękniejsze pierwsze czy drugie. Pierwsze mniej klimatyczne, ale i mniej przerabiane; drugie odwrotnie. :)
hijacintus
22.07.11, 11:20
Mirku, trafiłem przypadkiem na fotę z twoich stron. Czy to nie Ciebie ktoś pstryknął w czasie ostrej imprezy w ogrodzie?
Mirku, trafiłem przypadkiem na fotę z twoich stron. Czy to nie Ciebie ktoś pstryknął w czasie ostrej imprezy w ogrodzie?
Tak.Pamietam ten moment jak z siekiera stalem nad Toba,ale kto pstrykal to zabij-nie pamietam.:-P
hijacintus
22.07.11, 11:55
Z exifu w PG wynika, ze było to parę dobrych lat temu, więc masz prawo nie pamiętać. Ale widzę, że był tam jeszcze Wieprz, może on coś kojarzy?
Wieprz już padł jak widzę na ziemię... to wątpię.
Trza by watka odkurzyc.Sam nie wiem które gorsze.Aa i u sasiada taki wiciokrzew se kwitnie,nawet ladny on jest.
Ladny kwitnacy... wybralem jasniejsza (1) i (3) .
Najgorsze jest to drugie (to z galerii:shock:).
Jedynka jest GIT.
Pozdrawiam.
Najgorsze jest to drugie (to z galerii:shock:).
Jedynka jest GIT.
Pozdrawiam.
To z galerii to nie zaznaczane tylko calkiem inny zamysl byl.Widac sie nie udal:grin:,bo sie fota podmienila,ale przecie nie bede kasowac:wink:
Mnie najbardziej podoba się jedynka. :grin:
I kolejnych kilka pstrykow do kolekcji
Fotka 45 ta z ta krata poszla na opakowanie cebulek:grin:
Normalnie se wczoraj o tym wątku myślałam. Pełno dookoła kwiatów, a tu cisza :wink:
No cóś... Kwiatki jak to kwiatki...:-P w Twoim wykonaniu
:mrgreen:
Tego badyla z kratą dawaj wiesz gdzie!
Ah, i opakowcu gratuluję takiego miszczowskiego opakowca :wink:
Tego badyla z kratą dawaj wiesz gdzie!
Dalem-zobaczymy jak pojada po nim ,jak po lysej kobyle:-P
A niby dlaczego? Świetnie wygląda ten ostry, geometryczny element za kwiatem,
Pozdrawiam AP.
Już Ci pojechałam. A co, cackać się nie będę :-P
Już Ci pojechałam. A co, cackać się nie będę :-P
Pszeczytalem:-P
Pszeczytalem:-P
Eeee no, było wziąć chociaż w cudzysłów, bo jeszcze ktoś wpadnie, przeczyta i uzna, że tak się powinno pisać :-P
Una tyz nie brala jak uceniala fote:grin:
Mirek!
Co???
Aaa tu wstawili http://backroom.renderosity.com/~photo/LWitG_11/2011_LWitG_33.html
Bardziej podoba mi sie to normalne. Bije z niego swiezosc :grin:
POzdr.
Sama jesteś świeżość, kanapek nie Lubisz?:grin:
A dzis od swieta dwa zolte i mucha.Kitami ,z reki i w biegu.Czesto w srodku kwiat ciekawszy a my przewaznie na platki patrzymy.Zolty ciezko sie foci.
Ps.Juz sie powoli przyzwyczajam do braku komentow,bede sam sobie pisac,blogowisko se zrobie.:wink:
A dzis od swieta dwa zolte i mucha.Kitami ,z reki i w biegu.Czesto w srodku kwiat ciekawszy a my przewaznie na platki patrzymy.Zolty ciezko sie foci.
Ps.Juz sie powoli przyzwyczajam do braku komentow,bede sam sobie pisac,blogowisko se zrobie.:wink:
Mucha taka jak u mnie, ale zadek wyszedł jej z GO, albo AF się pomylił. Wyglada jak niektóre portrety kobiet na forum. A kwiatki zmieściły się całe w GO. Dziwne to jakieś mucha nie rak, do tyłu nie chodzi , przynajmniej te co je tu widuję.
Dywagując o GO, pozdrawiam wieczornie AP.
Oj tam! Marudzisz! Ładnie Zrobiłeś kwiecie, zwłaszcza drugą fotę!
tadzik1231
22.08.11, 20:28
Przecież sam napisałeś że tu nikt nie zagląda żeby od starych capów nie być wyzwanym :lol::lol::lol:
A dzis od swieta dwa zolte i mucha.
Czesto w srodku kwiat ciekawszy a my przewaznie na platki patrzymy.Mnie interesuje 48. Czy Ty mu coś zrobiłeś w środku?
Jakiś niewyraźny ten środek :roll:
48 to kwiatek zmodyfikowany genetycznie:wink:
Mnie interesuje 48. Czy Ty mu coś zrobiłeś w środku?
Jakiś niewyraźny ten środek :roll:
Helmut,w srodku nic nie robilem,raczej dookola srodka sobie pomyrdalem.Podobno takie myrdanie dookola srodka tez jest dobre:wink:
I specjalnie dla Ciebie miniaturka rawa-pomniejszona tylko53331
Podobno takie myrdanie dookola srodka tez jest dobre:wink:No nie wiem, czy się nie odbija na psychice. Lepiej chyba "pomyrdać" w środku :-P
Ten "środek" kwiatka mnie intryguje. Wygląda jak by się poruszał w nieruchomym kwiatku. :)
Gdybyś jeszcze pozbył się "śmieci" z tła, najlepiej czarne tło w Twoim stylu.
mi akurat się te żółte podobają takie wymerdane ale głownie dlatego, ze nie są na czarnym tle. wyglądają bardziej naturalnie a nie plastikowo czyli jakby były sztuczne, chociaż to merdanie tez je trochę odrealniło ale dzięki temu ze tło pozostało takie to nie odebrało im to uroku. Jedynie LGR w 1 zdjęciu trochę przeszkadza, a mucha tak trochę jest niezbyt urodziwa, ale one ponoć maja to do siebie ;)
Kwiatek rewelacyjny ale to z muchą to jakaś podpucha chyba.
Na kwiatkach Mirka mucha nie siada :cool:
Mnie tam 48 sie podoba, bez wzgledu na to gdzie bylo gmerane od wewnatrz czy od zewnatrz.
Kwiatek rewelacyjny ale to z muchą to jakaś podpucha chyba.
Tak po prostu trochę droczy się z nami...
Pozdrawiam AP.
Zółte kwiatki moim zadanie za ciemne.Mucha jest paskudna.Fotki jak nie Twoje :-)
Zółte kwiatki moim zadanie za ciemne.Mucha jest paskudna.Fotki jak nie Twoje :-)
Dlaczego za Ciemne?Tam bylo ciemno,był cień,dzień byl pochmurny zbieralo sie na burze.Mucha jest paskudna,wiedzialem juz wiele much-jakos wszystkie podobne do siebie,zadnej ladnej.
Dlaczego nie moje.Mam rawy.:-P
Sam sobie Mirku odpowiedziałes na pytanie:-).Jest jedna Mucha niepaskudna......ale to jest nazwisko:-)Może nawet wiecej niz jedna!Rawy są Twoje ,a fotki jak nie Twoje:-)
Sam sobie Mirku odpowiedziałes na pytanie:-).
Hmm to mnie po mojej odpowiedzi wychodzi ,ze sa takie jak w naturze tam stoja.Czy moze mam je doswietlac czyms,czy moze rozjasnic.Chcialem je pokazac w miare naturalnie.Ale bede miec na uwadze na przyszlosc,dzieki:grin:
A te muchy to i nieraz ladne sa,zalezy od ilosci trunkow,ale raczej wprost proporcjonalnie do uzytego tego trunka.:wink::grin:
www.joannamucha.pl (http://www.joannamucha.pl) ;-)
voovoo : doktor Joanna Mucha; fotogeniczna jest to twarz, ale gdzie jest na jej stronie galeria ?
kliknij na napis galeria:-)
kliknij na napis galeria:-)
Oj, przecież wiesz że nie o taką galerię mi chodziło ;-)
Pojechalem dzis do lasu,aparat tez mialem.No i kilka "dziel" stworzylem:wink:Aha,co to za grzyb?.Jest delikatnie rozowy pod spodem.
Aha,co to za grzyb?.Jest delikatnie rozowy pod spodem.
Goryczak żółciowy (http://pl.wikipedia.org/wiki/Goryczak_żółciowy), bywa pospolicie i mylnie nazywany szatanem, jest potwornie gorzki i w/g Wiki niejadalny, ale spotkałem już informację że jest jadalny po 4-ro krotnym przegotowaniu, tylko komu by się chciało :)
Goryczak żółciowy (http://pl.wikipedia.org/wiki/Goryczak_%C5%BC%C3%B3%C5%82ciowy), bywa pospolicie i mylnie nazywany szatanem, jest potwornie gorzki i w/g Wiki niejadalny, ale spotkałem już informację że jest jadalny po 4-ro krotnym przegotowaniu, tylko komu by się chciało :)
Jako ostatnia wieczerza? :-D
...niejadalny, ale spotkałem już informację że jest jadalny po 4-ro krotnym przegotowaniu, tylko komu by się chciało :)
Dzieki.Ja tez slyszalem,ze trza 4 razy gotowac,ale pomiedzy drugim a trzecim gotowaniem ma byc pelnia ksiezyca:eek::shock:
Wszystkie grzyby są jadalne,choć niektóre tylko raz.:-D
Jako ostatnia wieczerza? :-D
Spokojnie, nie ma w naszym klimacie grzybów z hymenoforem rurkowym (sitko od spodu kapelusza), które byłyby niebezpieczne dla życia. Owszem - kilka borowików jest niejadalnych, ale po nich można się nabawić zwykle niestrawności. Jest wiele mitów dotyczących trujących borowikowatych, np. w niektórych regionach nie zbiera się borowików ceglastoporych - również nazywając potocznie szatanami, a to wyśmienite grzyby jadalne. Na goryczaka żółciowego trzeba uważać z tego powodu, że nawet jeden mały owocnik tego grzyba dodany do potrawy czy marynaty zepsuje ją nadając bardzo gorzki smak.
Spokojnie, nie ma w naszym klimacie grzybów z hymenoforem rurkowym (sitko od spodu kapelusza), które byłyby niebezpieczne dla życia. Owszem - kilka borowików jest niejadalnych, ale po nich można się nabawić zwykle niestrawności. Jest wiele mitów dotyczących trujących borowikowatych, np. w niektórych regionach nie zbiera się borowików ceglastoporych - również nazywając potocznie szatanami, a to wyśmienite grzyby jadalne. Na goryczaka żółciowego trzeba uważać z tego powodu, że nawet jeden mały owocnik tego grzyba dodany do potrawy czy marynaty zepsuje ją nadając bardzo gorzki smak.
Dobra Karol, wiesz że ja zgodny człek jestem.
Czyli ... Przed Ostatnia Wieczerza? No to już duży kompromis nie?
Dobra Karol, wiesz że ja zgodny człek jestem.
Czyli ... Przed Ostatnia Wieczerza? No to już duży kompromis nie?
Może być nawet Ostatnia Wieczerza- nigdy nie wiadomo co oprócz tego goryczaka znalazło się w garze ;-)
Może być nawet Ostatnia Wieczerza- nigdy nie wiadomo co oprócz tego goryczaka znalazło się w garze ;-)
Karol! Ty się tu w moje kompetencje się nie Pakuj! :-D Od motania to ja jestem, muszę dbać o reputację.:mrgreen:
W garze jest stary grzyb, Mirka!
Pozwoliłem sobie jedno (52) zapuścić na tapetę monitora o antycznych proporcjach. Bardzo bardzo
Ale sie rozpisaliscie.Kurcze no ciesze sie normalnie.
Aaaa wtedy jak w tym lesie bylem to se tez panoramke z reki trzaslem,bo to podobno wyzszy poziom juz jak sie taka panorame zrobi.To tez se zrobilem.
Tu ja zamiescilem,bo duza bardzo jak na forum http://www.2shared.com/video/Lx3FNqIj/New_panorama_1aa.html
Pozniej se ja pomniejszylem i odchudzilem i taka mnie wyszla54386
Coś jak "im dalej w las tym więcej drzew"? Fajna, tylko Ty mi powiedz co to za wariacja pod tym linkiem się kryje?:mrgreen:
Niepowiem.O.
Wiem!:grin:
---------- Post dodany o 11:45 ---------- Poprzedni post był o 11:44 ----------
Zrobiłbyś z tej panoramy, wieczorny klimacik?
Wiem!:grin:
---------- Post dodany o 11:45 ---------- Poprzedni post był o 11:44 ----------
Zrobiłbyś z tej panoramy, wieczorny klimacik?
Lubisz w lesie wieczorową porą??Pomysle,by Twe serce zadowolic.
Lubisz w lesie wieczorową porą??Pomysle,by Twe serce zadowolic.
O dzięki!
O dzięki!
Ach ,pojechalem raz jeszcze jak slonce juz zachodzic mialo i zrobilem prawie takie samo(staralem sie).I nawet nie zmniejszalem,zebys mial duze.
Ach ,pojechalem raz jeszcze jak slonce juz zachodzic mialo i zrobilem prawie takie samo(staralem sie).I nawet nie zmniejszalem,zebys mial duze.
O cie Florek! yyy znaczy O cie Mirek! Vick - od razu lepiej!
Dziękując Ci, się napawam!
Mirku, taka wilcza ta panorama jest, choć wilka tam nie widać (jeszcze?).
Mirku, taka wilcza ta panorama jest, choć wilka tam nie widać (jeszcze?).
CIIICHO!
Napawam się.
CIIICHO!
Napawam się.
Saboor`ze, a jak długo to trwa mać aż się napawniesz ?
Saboor`ze, a jak długo to trwa mać aż się napawniesz ?
Noo dobra napwłem sie do 42%(v) reszta wieczorem.:lol:
Noo dobra napwłem sie do 42%(v) reszta wieczorem.:lol:
@Saboor jaka gwara ty godosz ?
@Mirek , fajna ta lesna panoramka , podoba mi sie ta ciemniejsza , nie bales sie ?
sam choruje na takie lesne miejce z malutka ladnie oswietlona przestrzenia , najlepiej zeby jeszcze bylo widac ta smuge swiatla slonecznego
komary powoli "wyzdychuja" wiec mysle ze bedzie mozna wrocic do lasu
PS
tylko ten krzaczor na srodku pierwszego planu psuje mi spokojna kontemplacje nad tym dzielem
nie dalo rady go wyciac , narzedzie dowolne , siekierka , pilka ... albo stepel w PS
PS'
zeby zwiekszyc dramatyzm przydal by sie wilk ... moze byc bez czerwonego kapturka , zalozymy ze juz go zjadl ;-)
nie bales sie ?
Nie,nie balem sie.Zona szla zawsze pierwsza a i do samochodu blisko mialem,praktycznie za plecami byl.
Jo? Jo gwarzę kie? Rychtyk ciewy!
Świetne te leśne panoramy, chyba sam spróbuję.
Pozdrowerki.
ta wieczorna panorama super choć ten odcień czerwieni czy tam magenty przy samej górnej krawędzi jest mało naturalny (dla mnie oczywiście) , ale reszta ekstra!
ta wieczorna panorama super choć ten odcień czerwieni czy tam magenty przy samej górnej krawędzi jest mało naturalny (dla mnie oczywiście) , ale reszta ekstra!
Milo sie czyta.Tak chcialem udac dcb2ea ale nie do konca mnie sie udalo.Saboor gonil.Moze kiedys przysiade jeszcze raz.Ja i tak sie ciesze,ze skleic mnie sie udalo i sklejek nie zauwazyliscie.Wszak tam gaszcz niesamowity jak na sklejki we fotkach a i ja przecie poczatkujacy:wink:
:-P
Milo sie czyta.Tak chcialem udac dcb2ea ale nie do konca mnie sie udalo.Saboor gonil.Moze kiedys przysiade jeszcze raz.Ja i tak sie ciesze,ze skleic mnie sie udalo i sklejek nie zauwazyliscie.Wszak tam gaszcz niesamowity jak na sklejki we fotkach a i ja przecie poczatkujacy:wink:
:-P
Ja uczciwie napisałem, że się napawam a nie sklejek szukam, co ja stolarz no może i stolarz, ale nie jak się napawam i jestem w stanie.:grin:
A wstawie se kilka na probe,zeby zobaczyc jak na forum jakosc ucieka z fotki.Ostatnio cos widze w galerii jakies mydlane,rozmemlane,komenty wskazuja,ze super ostrosc,jakosc...
Tak se watek zasmiece,pozniej sobie pozmieniam po zobaczeniu jak jakosc spada.568045680556806568075680856809Waga tak okolo 300-400 przy jakiejs optymalnej wielkosci:wink::wink:
I jak? Jak bym sam uzyskał taką jakość to byłbym szczęśliwy.
Mirek, gdzie ten ogród co Takie Kwiaty rosną :shock::grin:
I aż ciśnie się na usta pytanie - co z podlewaniem ?!
No nie złe te kwiatki :wink:
Jakość wg mnie b. dobra.
Po prostu zylety... piekne foty az oko cieszy :-)
Ja z tych co woli takie kwiatki niż te ogrodowe. Zwłaszcza jeśli chodzi o zajmowanie się nimi ;)
A zdjęcia bardzo fajne. Ostre i klarowne, tylko na ostatnim, chyba ze względu na ustawienie głowy, wyszedł moim zdaniem lekki zez ;)
Ogródek masz Mirek niekiepski ;)
A co do portretów - takie fotki lubię, kolor, ostrość, światło. Nie będę się wypowiadał co do ich portretowości bo obca jest mi ta dziedzina (pseudo)nauki.
Jakbym się znał na ogrodnictwie to bym może i coś napisał, ale się nie znam :( Napisze tylko że najbardziej podoba mi się ten czerwony kwiatek z zielonymi oczkami[2]. Beauty dish czy parasolka ?
Mnie najbardziej przypadła fotka 1 i 4 a najmniej 5.(trochę za bardzo "plastikowa"):wink:
Niezle ziolko z Ciebie Mirek :lol:
A wstawie se kilka na probe,zeby zobaczyc jak na forum jakosc ucieka z fotki.Ostatnio cos widze w galerii jakies mydlane,rozmemlane,komenty wskazuja,ze super ostrosc,jakosc...
Tak se watek zasmiece,pozniej sobie pozmieniam po zobaczeniu jak jakosc spada.568045680556806568075680856809Waga tak okolo 300-400 przy jakiejs optymalnej wielkosci:wink::wink:
Światło! Widzę światło! Fajnee.
Bardzo ładna ta rabatka z Mirkowego ogrodu.
Bardzo ładna ta rabatka z Mirkowego ogrodu.
I jaka delikatna :)
Widzialem te foty w pelnej rozdzialce i tam to dopiero dupe urywa.
I chyba o ile pamietam to z tego niedoprego systemu sa wyplute;)
pozdro
Niezle ziolko z Ciebie Mirek :lol:
Kurde.Posialem Levisticum officinale i tak nie moge se poradzic z plewieniem.
Widzialem te foty w pelnej rozdzialce i tam to dopiero dupe urywa.
I chyba o ile pamietam to z tego niedoprego systemu sa wyplute;)
pozdro
A niedopry to jaki?
;p
Kurde.Posialem Levisticum officinale i tak nie moge se poradzic z plewieniem.
Z lubczykiem nie ma żartów, ale chwasty niczego sobie ... . :-D
No i się wydało. Już wiemy czemu Mirek taki jak szczygiełek :mrgreen: - jak mu taaakie zioło rośnie w ogródku :mrgreen::mrgreen:
Można więcej prosić ? :)
A ja napiszę tak - Mirku Ty właścielem tego haremu jesteś, czy tylko jego zarządcą, a może tylko zaglądasz zza firanki?
A tak na poważnie - ostrość śliczna - piękna demonstracja przewagi technologicznej na przykład nade mną, niektóre z tych fotek jakbym już gdzieś widział. Niektóre buźki trochę plastikowe, ale i smaczne.
Pozazdrościć takiego "Ogródka"
Pisałeś gdzieś indziej o serii zdjęć w portrecie, może pamiętasz jakiegoś linka do materiału, który takie rzeczy pokazuje.
Pozdrawiam AP.
Zagladam zza firanki.Czasem tylko glowa kiwne,czasem zaprzecze.Czesto ktos zapyta,jak znam odpowiedz to odpowiem jak nie to zmieniam temat:-P.Chodze do studia z przyjemnoscia,podgladam jak wygladalo to w naturze,zapamietuje.Jak juz sobie siedzimy przed monitorami to kombinujemy jak pokazac zeby zbytnio od orginalu nie odbiegalo a i oko ucieszylo.Zeby to nie wygladalo jak z tym jeleniem na rykowisku,lasem i jeziorem w tle i strumyczkiem z boku,a i pastuszek zeby z raczkami blagalnie zlozonymi sie nie objawial.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ostatnie zdjęcie nosi tytuł: SILENT :wink:
Coraz ciekawsze rzeczy rosną u Ciebie w ogródku. Będę zaglądał w nadziei, ze wyrośnie jakiś wieżowiec :D
Coraz ciekawsze rzeczy rosną u Ciebie w ogródku. Będę zaglądał w nadziei, ze wyrośnie jakiś wieżowiec :D
To chyba nie ta glina, na wieżowiec, ale za to przedniej próby. Poza tym jak wieżowiec zrobią, to Mirkowi zostanie miejsce na ogródek jak w Japonii, na dachu...
Pozdrawiam AP.
Bedzie hodował bonsai :-P
Nom, zdjęcia piekne, ale to chyba sam wiesz, bo byś się nimi nie chwalił :) Najbardziej podoba mi się trzecie z tymi zielonymi oczkami.
Patrzę i zastanawiam się, po co ja właściwie zdjęcia robię. Niestety nie ta liga:cry:
Spojrzałem też na kwiatki i może to źle świadczy o moich umiejętnościach, ale zastanawiam się, jaki jest przepis na tak wyraziste półtony.
Swoją drogą jestem ciekaw (może jest to gdzieś wyjaśnione, ale nie przebiłem się przez pełne 19 stron) czemu wstawiłeś wątek w dziale dla początkujących. Fałszywa skromność? :grin:
Fiu, fiu, panie... Tos teraz pozamiatal....
Jakbys dal linka do pierwszego w wiekszej rozdzielczosci, bom zuroczon strasznie...
Te papiery do probowania, co mi Epson przyslal, to raczej tobie wysle.. ja tego nie wykorzystam.
Zapomnialem dodac, ze ladne kwiatki.... ;)
Mirek, wątek trzeba reaktywować ot co :D
Mirek, wątek trzeba reaktywować ot co :D
Nic nowego nie wyrasta,wsio to samo co w zeszlym roku.
Ale inne, genetyka się kłania. Twoje umiejętności wzrosły, a jeszcze bardziej nasze oczekiwania :)
Ale inne, genetyka się kłania. Twoje umiejętności wzrosły, a jeszcze bardziej nasze oczekiwania :)
Albo zmalala.
A mostek wystrugalem nowy.Tu porownanie.Ten bialo modrzewiowy to nowy6778667787
Albo zmalala.
stara mi się bardziej podoba....a tak nawiasem....to jednak niezły szkodnik z Ciebie Miras...sorki-szkutnik.....
Nowy wygląda jakby na dwuteowniku był wsparty. No normalnie czołgiem przejedzie :)
Nowy wygląda jakby na dwuteowniku był wsparty. No normalnie czołgiem przejedzie :)
Nie.Tam z metalu to tylko sruby.Mostek jest 3,8 dlugi i 1,4 szeroki.Cala konstrukcja sie wspiera na dwoch deskach 40x10x380 cm.Deski nie sa wygiete tylko wyciete tak,zeby bylo złudzenie łuku.Czolgiem to nie,ale 8 doroslych osob juz stalo na nim.
---------- Post dodany o 20:21 ---------- Poprzedni post był o 20:19 ----------
stara mi się bardziej podoba....a tak nawiasem....to jednak niezły szkodnik z Ciebie Miras...sorki-szkutnik.....
Chcesz ten stary??To przyjezdzaj i zabieraj,kurde z nieba mi spadles.:mrgreen::mrgreen::mrgreen:Jeszcze flache abo dwie postawie,tylko wez:mrgreen::mrgreen:
Nowszy jest ładniejszy :-P chociaż jeszcze mógłby mieć belki pod poręczą w poprzek, tak jak ten starszy ;) - to jak już tak marudzimy.
Albo zmalala.
Ty mnie mostkami nie czaruj! Foty Byś wrzucił tych swoich kwiatków, albo strugaj E-9.:grin:
Albo zmalala.
Panie, ten nowy to powinien być zwodzony. :-D
Panie, ten nowy to powinien być zwodzony. :-D
Nie zwodzi, prawdę gada, wystrugał.:wink:
Nie zwodzi, prawdę gada, wystrugał.:wink:
No, taki podnoszony, co by mu imperialistyczna stonka nie wlazła, i nie zeżarła tych ślicznych kwiatków. :-D
No, taki podnoszony, co by mu imperialistyczna stonka nie wlazła, i nie zeżarła tych ślicznych kwiatków. :-D
Zeżre tak czy tak, jak nie wrzuci nowych fotek.:twisted:
Zeżre tak czy tak, jak nie wrzuci nowych fotek.:twisted:
Może już zeżarte i nie ma co focić. :-(
Pewnie otworzy archiwum i pokaże kwiatki z ubiegłego wieku. :-)
Może już zeżarte i nie ma co focić. :-(
Pewnie otworzy archiwum i pokaże kwiatki z ubiegłego wieku. :-)
O! To ja bym takie chciał, mogą być na szkle.
Hm, a może wątek - pokaż swój mostek. ;)
... i wygra Krakman :grin:
Ale ty masz kudłate myśli, fuj!:-P:grin:
Skoncze naswietlania to cos moze pofoce,narazie nie daje rady.Aparat za ciezki:-PMimo tego,ze do duzego i ciezkiego bylem przyzwyczajony od malego:mrgreen:
Narazie moge wam Tulipana wstawic.Odmiana zlosliwo wsciekla i namietna:mrgreen:.Jakosc jest jaka jest -wnuk robil67855:-P
Skoncze naswietlania to cos moze pofoce,narazie nie daje rady.Aparat za ciezki:-PMimo tego,ze do duzego i ciezkiego bylem przyzwyczajony od malego:mrgreen:
Dobra, czekam.
A to że od małego byłeś przyzwyczajony do dużego i ciężkiego, a teraz jest za ciężki - się nie przejmuj. Inni nie podnoszą małego i też żyją.:-P
Narazie moge wam Tulipana wstawic.Odmiana zlosliwo wsciekla i namietna:mrgreen:.Jakosc jest jaka jest -wnuk robil:-P
Tulipan pełną gębą :)
Tulipan pełną gębą :)
Stiuningowany i jakie "orurowanie"!!! Jeszcze chromy i będzie jak maserati.:grin:
Kosmonauta jakiś z Bajkonuru. :-(
Mirek kuruj się, zdrowie najważniejsze. :-)
Wracaj szybko, bo kto bedzie na nas krzyczal;)
Trzymamy kciuki!
Tylko mocno
---------- Post dodany o 11:19 ---------- Poprzedni post był o 11:19 ----------
Wracaj szybko, bo kto bedzie na nas krzyczal;)
Ja w domu caly czas.Nigdzie nie wybywam.
...do zdrowia" wszystko trzeba pisac... Ehh co za czasy
Ehh co za czasy
Kurde,wlasnie Jak zyc cholerka jak zyc.
Masz kwiatka za to.
Bylem i spotkalem na drodze w ogrodzie.Mam wiecej.To takie spontaniczne68045
Miron, czy ogród Ci uschnął?
Miron, czy ogród Ci uschnął?
Albo co?
chyba weszłam w historyczny wątek..
Cicho wszędzie, głucho wszędzie...
Kiedy kwiecia tu przybędzie??
To Mirka wątek a jego już nie ma.
Może jeszcze wróci? :roll:
Mirek, jestem Twoim fanem, wracaj!:)
Wróć, Mirek, Wróć ! :mrgreen:
Nawet swoje zabawki zabral z Galerii :(
Dobrze, że wystawa jeszcze została. Z całym szacunkiem dla Mirka i jego niewątpliwego talentu, uważam, że obrażanie się jest trochę dziecinne i szkoda na to czasu. Mam nadzieję, że mu przejdzie.
Są na miejscu, co zabrał?
edit:
A sorka! To przez te zaklęcia, szkołę magi i szafranu...
To przez te zaklęcia, szkołę magi i szafranu...Jakieś nowe hobby? :shock:
Jakieś nowe hobby? :shock:
Uhm... ale na razie to tajemnica!
Uhm... ale na razie to tajemnica!
Knajpę otworzył :shock:, wytrychem. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Knajpę otworzył :shock:, wytrychem. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
I prawie się udało, teraz będzie bez... czysta i Magia. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
... teraz będzie bez... czysta i Magia. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Żebyś tylko nie miał z tego powodu kłopotów :???: