Zobacz pełną wersję : Zmurszało-struchlały wątek
Opuszczenie, zrujnowanie, relikty, zmurszałości i struchlałości a także trochę humoru i paradoksu może - oto, czym chciałbym "uraczyć" Szanownych Klubowiczów.
Na początek takie :
Zmurszałość i struchlałość są mi szczególnie bliskie, na pewno będę tu częstym gościem :)
Podobaja mi sie takie zapomniane obiekty lokalnego handlu, widac czas zrobil swoje.
Bardzo kręcą mnie takie klimaty więc będę sobie pewnie tu zaglądać :roll:
LeonAmator
10.05.11, 17:43
Dobry pomysł na wątek.:idea:
Dzięki za wizyty obecne i przyszłe.
A na dzisiaj :
Fajne, fajne. Allianz i ta wypasiona umywalka - mniam.
Drzwi cudne.
Umywalka to z cyklu "Nowoczesność w domu i zagrodzie". A wielowarstwowe pokłady farby na drzwiach tworzą coś, co przestaje być po latach tylko powierzchnią drzwi :
https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-53771
Patent na umywalke niezly :-) Masz oko na takie fajne klimaty.
Tym razem między innymi szczerość i prostota naściennych wypowiedzi :
lisiajamka1
17.05.11, 08:23
Powtórzę za warugą, masz oko :)
Gratuluję pomysłu i udanych zdjęć.
Bardzo ciekawie się to wszystko ogląda i przemawiaja do mnie te obrazy.
Pozdrawiam:lol:
Napisy szczerze mówić takie se ;) Słup fajnie pokazany.
Dzięki. Bufetowo, czy nie ujęła Cię prostota i dobitność tego "na zawsze" ?:wink:
Prostota i dobitność oczywiście mnie ujęła. Miałam na myśli wyłącznie walory artystyczno-fotograficzne ;) Dokumentowi walorów nie ujmuję.
Na mojej kamienicy jest "42 cm CHWDP". Też ładnie, nie?
To ja poproszę o te 42 cm - na foto oczywiście.
Relikty zimnowojenne w oknach :
Wrzutka fajna! W ogóle pomysł ciekawy!
Strychowa wrzutka świetna (gazety najbardziej).
Okna budzą niepokój, zwłaszcza w kontekście jutrzejszego końca świata ;)
Co do okien, to zupełnie nie wiedziałem o tym wieszczonym końcu świata, to czysty przypadek.
Strychowa wrzutka świetna (gazety najbardziej).
Okna budzą niepokój, zwłaszcza w kontekście jutrzejszego końca świata ;)
To już jutro ? a ja nie umyty :oops:
@... fajne wrzruty :)
Ostatnie 6 fotek - fajne serie - mnie najbardziej podoba się sufit i musze okno.
Pozdrawiam AP.
Relikty zimnowojenne fajne. Strychowa wrzutka to dwojka najbardziej mi pasi.
Wariacje na temat ściany widocznej w tle tego podwórza, czy jak je nazwać właściwiej :
To z okienkiem mnie zaciekawiło. Znam podobne ceglane podwórka z warszawskiej Pragi - fajny pomysł by te scianę pomalować.
Pozdrawiam AP.
Malowidla scienne... Ktos mial ciekawy pomysl.
Za dużo waryacji moim zdaniem. Mogłeś tylko to z okienkiem zostawić :P
Ściana fajna, lubię ten rodzaj kreatywności malarzy ściennych :)
Dzięki, ale które z okienkiem ? Bo naprawde są dwa takie.
Witam.
Trójka znakomita. Brawa za kompozycję, kolor i dopracowanie szczegółów no i za wrażliwość, dla większości "zwykła ściana". A w Twoim ujęciu nie taka zwykła.
Pozdrawiam.
Dzięki za nieliczne ale jakże istotne odwiedziny. Niszowo jest.
Mieszanka miejska :
Bardzo lubię tego typu zdjęć. Wręcz uwielbiam drzwi, okna itp do tego w BW. Nie był bym sobą gdy bym nie powiedizała, że sklepowe też bardzo fajne. Jestem prawdziwną kobietą wkońcu :wink:
Pozdrówka.
Dwójeczka rewelacja - fryzjer? Bardzo mi się podoba pomysł obrazka w obrazku.
Pozdrawiam AP.
Tak, to witryna zakładu fryzjerskiego. O, przepraszam - salonu, studia, atelier. Zakładów już przecież nie ma...
Dwojeczka super a pozostale maja swoj klimat.
Waruga, przyznaj że na Bornholmie nie znajdziesz takich okien :
Waruga, przyznaj że na Bornholmie nie znajdziesz takich okien :
Witaj Dzuiko!
A mógłbyś ściany trochę z cienia wyciągnąć? Bo fota bardzo fajna.
Hej Saboor, a może Ty spróbuj ?
Poza tym zastanawiam się, czy umieścić tam modela/modelkę, czy będzie to motyw wyexploatowany i oklepany, jak myślicie ?
Poza tym zastanawiam się, czy umieścić tam modela/modelkę, czy będzie to motyw wyexploatowany i oklepany, jak myślicie ?
Modelke,abo dwie.I na golasa.Jedna niech bedzie w mocnym punkcie jako motyw a druga niech ja klepe po tym motywie..Wyjdzie,ze jest oklepany ale nie wyexploatowany.:wink::grin:
A prosz, prosz. Choć nie za wiele, ale coś:
48096 48097
Modelke,abo dwie.I na golasa.Jedna niech bedzie w mocnym punkcie jako motyw a druga niech ja klepe po tym motywie..Wyjdzie,ze jest oklepany ale nie wyexploatowany.:wink::grin:
Albo modelkę j.w i modela, wtedy wyjdzie że jest oklepany i wyeksploartowany.:-P:mrgreen::mrgreen:
Mirku i Saboorze - aleście mi namieszali !
Wersja rozjaśniona mnie podchodzi również, dzięki.
Fajne struchlałości. I jakby coraz bardziej przemyślane pod względem kadrowania.
Dzięki. Kadrować staram się zawsze przemyślanie, choć w tej tematyce mnie osobiście często trudno ciąć właściwie.
Zapomniałbym o wczorajszej nodze. Foto w pozycji zastanej, pewnie można by kombinować z ułożeniem :
Z noga przy kuble na smieci... trafiona fotka:-)
Który kadr ciekawszy, co myślicie ? Mnie coś podpowiada, że 2 :
Dzięki. Kadrować staram się zawsze przemyślanie, choć w tej tematyce mnie osobiście często trudno ciąć właściwie.
Zapomniałbym o wczorajszej nodze. Foto w pozycji zastanej, pewnie można by kombinować z ułożeniem :
daj mi nogie, daj mi nogie, daj mi nogie
bo bez nogi, bo bez nogi żyć nie mogie
Tak kiedyś po podwórkach śpiewały Praskie żuliki ... .:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Gdyby nie było pierwszego to tak.
Przeszkadza jednak to białe cóś.
Faktycznie, biały farfocel teraz dopiero zauważyłem, jakaś ślepota poranna. Do wystemplowania.
Dla mnie też 2. Bardziej harmonijna ;)
Myślę, że w ujęciu czarno-białym ciekawszy jest jednak dysonans.
Który kadr ciekawszy, co myślicie ? Mnie coś podpowiada, że 2 :
Drugi, w pierwszym zbyt duży bałagan.
Wygładź element, albo deski bo sobie przeszkadzają.
Pozdrawiam
Ja
"Drugi, w pierwszym zbyt duży bałagan.
Wygładź element, albo deski bo sobie przeszkadzają".
Nie wiem, czy gładzić, chodzi też tu o wzajemną grę różnych powierzchni.
A teraz próba portretowa pośród rujnacji. Najpierw skrytykuję się sam: za ciemna lewa strona twarzy i to co poniżej. Co jeszcze ? Chętnie też obejrzę Wasze wersje, dzięki.
Ogólnie rzecz biorąc takie zabawy światłocieniem wychodzą bardzo ciekawie. Tutaj kuleje przede wszystkim kompozycja. Nie podoba mi się umieszczenie postaci w kadrze oraz widoczny bałagan w tle, który skutecznie odwraca uwagę. Obraz został skomponowany tak, że nie jestem pewien co jest jego głównym tematem, dziewczyna czy liście? Nie podoba mi się też ta szaro-bura tonacja.
Co na plus, dobre ustawienie postaci względem źródła światła.
Eddie, dzięki za rzeczową krytykę. Z tego wniosek, że przynajmniej ze światłem się udało ?
Tak, jeśli chodzi o kierunek :) Delikatne rozproszenie cieni białym kartonem lub blendą może też sporo dobrego zrobić.
Tak, jeśli chodzi o kierunek :) Delikatne rozproszenie cieni białym kartonem lub blendą może też sporo dobrego zrobić.
Tak, wiem, karton, styropian...Tym razem chciałem jednak wykorzystać światło zastane.
Tak, wiem, karton, styropian...Tym razem chciałem jednak wykorzystać światło zastane.
No toż właśnie o to chodzi, główne źródło światła naturalne, rozproszenie i zmiękczenie cieni przez jego odbicie od blendy.
Gratuluję "oka" do detali i struktur.
Fajne foto. Ten portrecik też.
Pozdrawiam.
lisiajamka1
1.06.11, 11:15
A teraz próba portretowa pośród rujnacji. Najpierw skrytykuję się sam: za ciemna lewa strona twarzy i to co poniżej. Co jeszcze ? Chętnie też obejrzę Wasze wersje, dzięki.
Bardzo ciekawe zdjęcie, ciekawa ekspozycja,ciekawa kompozycja.
Drugi plan jest na swoim - drugim miejscu - moim skromnym zdaniem.
Wszystko razem ciekawie się dopełnia.
Dzięki za opinie.
Tak myślałem, że co do portretu będą różne. Eddie jest zwolennikiem fotografii eleganckiej. Tutaj zaś sceneria jest inna - rujnacyjna- i może być wrażenie bałaganu kadrowego. Staram sie jednak zbyt wielkiego nie robić.
Inne z tego miejsca:
Zastrzeżenia mam w zasadzie identyczne jak poprzednim razem. Kombinuj dalej.
Zaniefociłem trochę ostatnio w wątku.
Tymczasem zagadkowe okno z aniołem ( czerwone zasłony mogłyby cos sugerować ) na pewnym dworcu PKP oraz roślinokrata z muzeum w dwóch wersjach :
Roślinokrata pięknie wyszła ta kolorowa - tonacja fajna i w ogóle...
TakaTaKrata fajna a i WindowSkratowane też
Roślinokrata pięknie wyszła ta kolorowa - tonacja fajna i w ogóle...
Dzięki. To zasługa OM 50/1.4 również. Lubię pokręcić manualnie.
Roślinokrata w kolorze piękna :roll:
TakaTaKrata fajna a i WindowSkratowane też
TakaTaKrata - dzięki za tytuł, Saboorze.
TakaTaKrata - dzięki za tytuł, Saboorze.
Do usług!:mrgreen::mrgreen:
Krata - palce lizać w obu wersjach.
Pozdrawiam AP.
LeonAmator
14.06.11, 22:45
Jak najbardziej krata w obu wersjach.
Dzięki za miłe słowo o kracie.
Rzut z wiaduktu na węzeł kolejowy. Światło z godziny 20:00, 40-150, oryginał i obróbka :
Dzięki za miłe słowo o kracie.
Rzut z wiaduktu na węzeł kolejowy. Światło z godziny 20:00, 40-150, oryginał i obróbka :
Obróbka mnie nie kreci. :-P Moze dlatego iz kiedys robiło sie tylko takie i teskniło sie za kolorem. Ach dawnego ORWO czar.. kto jeszcze pamieta te czasy... to było w ubieglym wieku :wink:
Pisałeś, że waryacje Chcesz? To Masz::mrgreen:
Twoje------------------ moje
49320 49321
49322 49323
Dzuiko widać, że kolor miałeś przymglony,
a w B&W straciłeś szczegóły w cieniach.
Dzuiko widać, że kolor miałeś przymglony,
a w B&W straciłeś szczegóły w cieniach.
No właśnie. Tu zależało mi na wersji b&w z mocnym kontrastem, który miał ukazać grę torowiska. Natomiast wyciąganie z cienia powoduje wg mojego odczucia pewne przymdlenie.
Jedni mówią wysycać czernie, inni rozjaśniać cienie, bo giną szczegóły.
Ale czy tu szczegóły w cieniach sa aż tak istotne ?
W takim razie wersja kompromisowa. Tu wyjaśniłem nieco tabor :
Obróbka mnie nie kreci. :-P Moze dlatego iz kiedys robiło sie tylko takie i teskniło sie za kolorem. Ach dawnego ORWO czar.. kto jeszcze pamieta te czasy... to było w ubieglym wieku :wink:
Ja pamiętam, a ponieważ jestem Wieczny pamiętam też: jodosrebrową płytę, wywoływaną w parach rtęci! To jest hardcore! A nie jakieś tam celuloidy.:-P
:mrgreen::mrgreen:
Pozdrawiam
Wieczny
Ja
Taki, za przeproszeniem, bufet :
Za przeproszeniem: zmurszyć dziada:
po 10 latach
49387
po 30 latach
49388
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Za przeproszeniem: zmurszyć dziada:
po 10 latach
49387
po 30 latach
49388
:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Fajnie zmurszyłeś, ale flaszka jakoś sie temu oparła ? :wink:
Fajnie zmurszyłeś, ale flaszka jakoś sie temu oparła ? :wink:
Flaszka jest ponad czasowa, po trzeciej wojnie zastaną karaluchy i flaszka!:-P
Wiesz zawsze można struchlić flachę i ulotki, tylko czy ktoś z potomnych zrozumie czemu takie truchło służyło?:wink:
Może by się Pani Bufetowa wypowiedziała, bo dla mnie jakoś nie teges. :)
Może by się Pani Bufetowa wypowiedziała, bo dla mnie jakoś nie teges. :)
Tak jest, czekamy na wypowiedź...
Z porannej przechadzki, całkiem "świeże" :
lisiajamka1
29.06.11, 10:26
Piorunochron - ciekawe zdjęcie.
Dzuiko, bardzo fajny masz ten wątek. Naprawdę, jestem pełna podziwu dla Twojej umiejętności wypatrywania tak fajnych detali, faktur a co najważniejsze mz pięknych światło-cieni.
Jest kilka zdjęć, które mnie urzekły po prostu - ze strychowych to z gazetami, wybite okno czy roślinokrata. Przy roślinokracie mam dylemat, które bardziej mi się podoba, bo oba są świetne ale chyba jednak skłaniam się do BW.
Pierunochron - rewelacja, piękne światła i cienie. Kozy z bałaganem też ciekawie wyglądają - przyjemne dla oka kadry.
Pierunochron, jak to przedmówcy mówili - super! Ale Takie kwiatki - bomba :mrgreen::lol:
Dzięki, Stali Moi Bywalcy Wątku Niszowego.
Jolly, miłom zaskoczony.
Swietnie wypatrzone. :grin:
Tez w tym pierunochronie widzicie postac w chuscie?:grin:
Sprawdz czy bardziej miekie i z wezszym histogramem sie Ci nie sprawdza.
Można się dopatrzyć - nawet bez zioła!
Bardzo fajnie zdjęte.
Mirku znowu się od Ciebie czegoś uczę.
Pozdrawiam.AP.
Tez w tym pierunochronie widzicie postac w chuscie?:grin:
Sprawdz czy bardziej miekie i z wezszym histogramem sie Ci nie sprawdza.
Mirku, zapewne chodzi Ci o to, że za mocno czernie wysyciłem. Miałem też "węższą" wersję i bardziej miekką, jednak zdecydowałem się na tamtą.
A postaci w chuście nie mogę się dopatrzeć, ale to dobrze, niech każdy widzi coś innego.
"Takie kwiatki" - mniut! :D
Taki gnomon natynkowy.
Tym razem z mniej rozpiętym histogramem po sugestii Mirka :
ten gnom wyglada jak kulfon
(chyba, ze patrze na cos innego)
; )
Gonom natynkowy mi nie podchodzi. Dzuiko ciekawsze fotki wrzucasz :-)
Gonom natynkowy mi nie podchodzi. Dzuiko ciekawsze fotki wrzucasz :-)
A co jest temu gnomu, że nie podchodzi, hm...
Napisalem wyraznie malo ciekawa fotka, wiec co tu wiecej wyjasniac :-)
Napisalem wyraznie malo ciekawa fotka, wiec co tu wiecej wyjasniac :-)
Wobec tego, może takie :
Dzuiko tak fotka mi pasi.
A mnie nie, wolę gnomon.
Przez pół godziny wpatrywałem się jak on działa.
Gnomony wszelakie lubię, ideę kumam (fota taka se ;))
Pniaki - motyw dość popularny ale ładne b&w Ci wyjszło.
No! Pniaki-debeściaki! Jeszcze woda-upał, upał-woda i dopiero będzie zmurszak!
Skromna mieszanka dzisiajsza :
Mam problem językowy odnośnie tych manekinów powyżej. Postać od pasa w górę to popiersie. A jak nazwać, jeśli jest to od pasa w dół ?
Po...Podpasie ?
Proszę o pomoc.
Masz jeszcze opcję: podzadcze coś jak podzamcze tylko bliżej d..y niż fosy.:mrgreen:
Mam problem językowy odnośnie tych manekinów powyżej. Postać od pasa w górę to popiersie. A jak nazwać, jeśli jest to od pasa w dół ?
Po...Podpasie ?
Proszę o pomoc.
Manekin jest zbudowany podobnie jak dzida bojowa.
Wiadomo,ze dzida bojowa sklada saie z :
przeddzidzia dzidy bojowej,sroddzidzia dzidy bojowej i zadzidzia dzidy bojowej.
Zadzidzie dzidy bojowej sklada sie z przeddzidzia zadzidzia dzidy bojowej,sroddzidzia zadzidzia dzidy bojowej i zadzidzia zadzidzia dzidy bojowej..........
Mnie to wychodzi,ze to bedzie sie nazywac -zapiersie manekina.
Chyba,ze to manekin wystawowy plci zenskiej.
Manekin jest zbudowany podobnie jak dzida bojowa.
Wiadomo,ze dzida bojowa sklada saie z :
przeddzidzia dzidy bojowej,sroddzidzia dzidy bojowej i zadzidzia dzidy bojowej.
Zadzidzie dzidy bojowej sklada sie z przeddzidzia zadzidzia dzidy bojowej,sroddzidzia zadzidzia dzidy bojowej i zadzidzia zadzidzia dzidy bojowej..........
Mnie to wychodzi,ze to bedzie sie nazywac -zapiersie manekina.
Chyba,ze to manekin wystawowy plci zenskiej.
A ja spotkałem opis na allegro - manekin żeński nogi do spodni.
Pozdrawiam AP.
[QUOTE=apz;736576]A ja spotkałem opis na allegro - manekin żeński nogi do spodni.
Ja też uważam, że nogi są do spodni, a nie odwrotnie. :)
Również pozdrawiam.
Po wnikliwej analizie słowotwórczej doszedłem do wniosku, że najwłaściwsze będzie podzadzie.
A dzisiaj zmurszałostki dla ducha i dla ciała :
Fajne te "ostatnie".
Szczególnie 3-ka.
Pozdrawiam.
Prawdziwy kontrast - najbardziej kolorowa w całym krajobrazie jest ta cyfrowa telewizja :cool: lubię ten klimat :wink:
Ta antena na przybudówce - stajence - na środkowym zdjęciu jest super.
Doktorek w chwilach wolnych łupiący kamienie. Lubię Cie za wyszukiwanie takich kwiatuszków w krajobrazie.
Pozdrawiam AP.
Trza ten wątek - dosłownie i w przenośni - ożywić.
Mam nadzieję, że materiał ten tu pasuje :5503555036
przecie to żywie jeszcze, ani zmurszałe an struchlałe, no chyba że te łapy ze świeżego truchła?
lisiajamka1
19.09.11, 12:56
Chłopaki jak na ten moment, w dobrej kondycji :wink:
Modele super, tyle tylko , ze gdyby dać im szczotkę do rąk i tak wymienią na wino...
Chłopaki jak na ten moment, w dobrej kondycji :wink:
Bo się dobrze konserwują - wiadomo czym. I stąd wrażenie dobrej kondycji ;-)
Opuszczenie, zrujnowanie, relikty, zmurszałości i struchlałości a także trochę humoru i paradoksu może - oto, czym chciałbym "uraczyć" Szanownych Klubowiczów.
Na początek takie :
w tych meblach i innych reliktach napisali o porcelanie a zapomnieli o opakowaniach szklanych? Przecież na wystawie jak byk znaczy jak butelki stoją właśnie szklane a nie porcelanowe ;)
Poza tym to rewelacyjnie wypatrzone zmurszałości, masz wyjątkowe oko :)
Materiał rewelacja, dobry na nowy wątek - traperski ;)
Koleżanki i koledzy, dzięki za wstąpienia.
Tak się zastanawiam, czy do tematyki tego wątku pasować będzie czasem użycie filtra "ziarnisty film" ?
Na razie 3 przykłady :
Koleżanki i koledzy, dzięki za wstąpienia.
Tak się zastanawiam, czy do tematyki tego wątku pasować będzie czasem użycie filtra "ziarnisty film" ?
Na razie 3 przykłady :
Oj niee ... nie ta bajka.
Oj niee ... nie ta bajka.
Saboor`ze, a w takim razie jaka ?
Kwestia gustu, może do wątku i by pasowało, ale nie jestem pewna czy konkretnie do tych zdjęć. Mnie jednak nie należy słuchać, ja kiedyś nie cierpiałam tego typu obróbki, a teraz toleruje i sama czasami wykorzystuje, ale w wyjątkowych sytuacjach (znaczy kwestia dnia ;) i odpowiedniego nastroju )
Trzecia fotka mi się widzi, ale nie jestem pewna czy nie lepiej wyglądałaby bez tego filtra
Saboor`ze, a w takim razie jaka ?
Wiesz bo to jest tak: do tego filtra fota musi być cymes! nie może: mieć za dużo detali, nie może być prze lub niedoświetlona, po prostu
musi być the best! Ot i wsio.
Wiesz bo to jest tak: do tego filtra fota musi być cymes! nie może: mieć za dużo detali, nie może być prze lub niedoświetlona, po prostu
musi być the best! Ot i wsio.
Dzięki za wyjaśnienie, w taki razie poczekamy na korzystne okoliczności.
Poniedziałek proponuję zacząć od razu od fajrantu :
Niesamowita jest trzecia fota z poprzedniej wrzutki , ?Ten antenowy plenerek. Trochę za dużo nad nimi powietrza tylko.
Pozdrawiam AP.
Fajne! Tak sobie pomyślałem: jak by tę biel ciut przytłumić? I wyszło mi coś tak strasznego, że boję się pokazać!
Mi się podoba antenowy świat z poprzedniej wrzutki, a tego ostatniego jakoś nie mogę poczuć.
Fajne! Tak sobie pomyślałem: jak by tę biel ciut przytłumić? I wyszło mi coś tak strasznego, że boję się pokazać!
Ja tam pokazywac sie nie boje.Wzielem tylko inny papier i w innym wywolywaczu wywolalem:grin:55304i sie stlumiolo nawet tej bieli.
Ja tam pokazywac sie nie boje.Wzielem tylko inny papier i w innym wywolywaczu wywolalem:grin:55304i sie stlumiolo nawet tej bieli.
Trzeba ino wiedzieć jak i z czym połączyć - ta szczypta praktyki niezbędna jest i basta. Wyszło świetniej!
Apezecie, jeśli chcesz to przytnij po swojemu to antenowe, jestem ciekaw.
Mirku, stłumienie udane. Jakiego tłumika użyłeś ?
Sabor`ze, Ty tez pokaż, a co !
Apezecie, jeśli chcesz to przytnij po swojemu to antenowe, jestem ciekaw.
Mirku, stłumienie udane. Jakiego tłumika użyłeś ?
Sabor`ze, Ty tez pokaż, a co !
Noo dobrze ...
55315
Saboor`ze, podoba mnie się. Taka surowa, robotnicza wersja.
podobają mi się te leniuchujące gumiaki :lol:
wersje z wytłumioną bielą są przyjaźniejsze dla oka...
podobają mi się te leniuchujące gumiaki :lol:
wersje z wytłumioną bielą są przyjaźniejsze dla oka...
Tak, własnie pisałem że Saboor zrobił taka surową, robociarską wersję.
A co do gumioków, to przesladuje mnie taki motyw, jak to facet w gumofilcach, drelichu i beretce pociska na rowerze marki Ukaraina...
Tak, własnie pisałem że Saboor zrobił taka surową, robociarską wersję.
A co do gumioków, to przesladuje mnie taki motyw, jak to facet w gumofilcach, drelichu i beretce pociska na rowerze marki Ukaraina...
przebierz się w gumofilce albo walonki, beret i drelichy, a ja Ukrainę dostarczę na sesję ;)
mój ojciec ciągle jeździ na takim rowerze :lol:
przebierz się w gumofilce albo walonki, beret i drelichy, a ja Ukrainę dostarczę na sesję ;)
mój ojciec ciągle jeździ na takim rowerze :lol:
Świetnie, tylko muszę się bardziej zapuścić.
A teraz coś z szuflady ( zastanawia mnie skrót K.P.N. ):
Furta świetna. Pozdrawiam AP.
Wyjątkowo w kolorze tym razem - "wyłowiony" : ( nie wiem, jak długo był pod wodą )
Wyjątkowo w kolorze tym razem - "wyłowiony" : ( nie wiem, jak długo był pod wodą )
ciśnie mi się na usta pytanie: a właściciel roweru to.... hmmmm????? też się znalazł?
---------- Post dodany o 22:51 ---------- Poprzedni post był o 22:45 ----------
Świetnie, tylko muszę się bardziej zapuścić.
A teraz coś z szuflady ( zastanawia mnie skrót K.P.N. ):
K.P.N.?
może Kampinoski Park Narodowy?
albo Karkonoski Park....?
a może Kancelaria Prawna Nieruchomości?
innych skrótów nie podejmuje się wymieniać ;)
a tak swoją drogą to te drzwi w murze są w moim typie :)
Fajny archaiczny model, ale ta kłóda do zamykania - pierwsza klasa!
Pozdrawiam AP.
No i znowu przygasiłem i zdziwnie to wygląda jakby bardziej przeżarte?
55495 55496
55495 55496
Saboor`ze, ale szczynozieloność tej brei zanikła...
Saboor`ze, ale szczynozieloność tej brei zanikła...
To czegoś go tyle czasu trzymał na słońcu:mrgreen:
To czegoś go tyle czasu trzymał na słońcu:mrgreen:
Pewnie dla truchłości efektowniejszej, by skruszał.
Jarmana, los rowerzysty pozostaje nieznany...
Pewnie dla truchłości efektowniejszej, by skruszał.
Jarmana, los rowerzysty pozostaje nieznany...
los rowerzysty spędza mi sen z powiek, ale jeśli chodzi o wersje fotek to sam rower mógłby być Saboor`owy bo wyglada na taki jakby to powiedzieć.... trochę g...nianie wygląda, no! ale woda musi być sikająco zielona jak w pierwotnej wersji, przynajmniej dla mnie. Jeśli nie można połączyć takiej wody z tak ob,,,,m rowerem to wybieram oryginalną wersję :)
los rowerzysty spędza mi sen z powiek, ale jeśli chodzi o wersje fotek to sam rower mógłby być Saboor`owy bo wyglada na taki jakby to powiedzieć.... trochę g...nianie wygląda, no! ale woda musi być sikająco zielona jak w pierwotnej wersji, przynajmniej dla mnie. Jeśli nie można połączyć takiej wody z tak ob,,,,m rowerem to wybieram oryginalną wersję :)
Myślę, że można połączyć obie wersje. Są tu tacy, którzy mogliby sie tego podjąć, mam nadzieję.
A zanim rower powróci w nowej wersji, takie dwa :
A ja to bym se tylko prosciutko w biala ramke oprawil i nic nie grzebal i gasil:mrgreen::mrgreen::mrgreen:55542a rdza niech zre sobie.
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=55541&stc=1&thumb=1&d=1317321151 (https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=55541&d=1317321151) xxx w mocnym punkcie! :mrgreen:
A ja to bym se tylko prosciutko w biala ramke oprawil i nic nie grzebal i gasil:mrgreen::mrgreen::mrgreen:55542a rdza niech zre sobie.
Mirku, barrrdzo ładnie uramczyłeś !
Dzięki, wywieszę je sobie :)
A zanim rower powróci w nowej wersji, takie dwa :
kurcze blade.... znaczy nie blade ino czarne i nie kurczę ino ptaszę... ale jaja, a właściwie to nie jaja ino xxx i to ponoć w mocnym punkcie, tyle, że ino pinkt mocny a krzesło jakieś takie cherlawe i z niezrozumiałych względów przedłuzenie xxx schowane za wyłomem w resztce muru....
Nic już z tego nie rozumiem, ale pierwsze daje do myślenia bardziej a oba razem rozbudzają fantazje :lol:
Zapanowała moda na tyłki:) Centus w swoim wątku utrwalił "tyłek" ważki, tutaj też u Dzuiko ;)
Zapanowała moda na tyłki:) Centus w swoim wątku utrwalił "tyłek" ważki, tutaj też u Dzuiko ;)
Osiem, gdzie Ty tu widzisz tyłek ? To najwyżej jest nadtyłcze. Co innego ważka Centusa.
Jarmana, pochwal się swymi fantazjami !
Osiem, gdzie Ty tu widzisz tyłek ? To najwyżej jest nadtyłcze. Co innego ważka Centusa.
Haha, tak sobie tłumacz:)
Osiem, gdzie Ty tu widzisz tyłek ? To najwyżej jest nadtyłcze.
Przecie tu wyraznie widac zacipie.
zacipie, nadtyłcza, babki przymurkowej?
zacipie, nadtyłcza, babki przymurkowej?
spadłam z krzesła :mrgreen:
---------- Post dodany o 10:32 ---------- Poprzedni post był o 10:29 ----------
Przechwałki dawno temu wybili mi z tyłka ;)
ale sam sobie pofantazjuj, a jak już coś Ci do głowy przyjdzie to się pochwal ;) :-P
masz teraz z jednej strony "zacipie nadtyłcza babki przymurkowej" a z drugiej strony ptaszka....
spadłam z krzesła :mrgreen:
Cale szczescie,ze fotke zdazyl zrobic i zamiescic.
Brawa dla Dzuiko za refleks!!!:mrgreen:
Teraz sie zastanawiam nad tytulem pracy.Juz wiemy co widzimy i do kogo nalezy to co widzimy.Jak bedzie lepiej?,dwuwyrazowo,zwiezle
i konkretnie czy bardziej dookola na wzor Wojskiego co w ten przypiety dlugi i krety dmuchal. Sie nadymajac jak bania??
Taka proza rymowana na przstrzal przestrzennie mogla by sie sprawdzic
Brawa za kojarzenie a czy całe szczęście to się dopiero okaże jak się sprawdzi czy w czasie upadku nic się nie rozleciało ;)
---------- Post dodany o 14:51 ---------- Poprzedni post był o 14:50 ----------
ale to przez Ciebie spadłam z krzesła :-P
---------- Post dodany o 14:52 ---------- Poprzedni post był o 14:51 ----------
Teraz sie zastanawiam nad tytulem pracy.Juz wiemy co widzimy i do kogo nalezy to co widzimy.Jak bedzie lepiej?,dwuwyrazowo,zwiezle
i konkretnie czy bardziej dookola na wzor Wojskiego co w ten przypiety dlugi i krety dmuchal. Sie nadymajac jak bania??
Taka proza rymowana na przstrzal przestrzennie mogla by sie sprawdzic
Na ten tytuł czekam z niecierpliwością tylko nie wiem czy Dzuiko nie będzie miał nic przeciwko temu :mrgreen:
[QUOTE=jarmana;754767ale to przez Ciebie spadłam z krzesła :-P[/QUOTE]
Ale dzięki niemu się nie poobijałaś:mrgreen:
Ale dzięki niemu się nie poobijałaś:mrgreen:
a skąd ta pewność? ;)
w rzeczywistości "tego jeszcze nie wie nikt, nie wie nikt!"
nikt jeszcze nie przeprowadził obdukcji :mrgreen:
a skąd ta pewność? ;)
w rzeczywistości "tego jeszcze nie wie nikt, nie wie nikt!"
nikt jeszcze nie przeprowadził obdukcji :mrgreen:
Za wesoło Ci jak na obiboka!:lol:
bo ja jestem obibok kabaretowy tak inaczej to klown obibokowy ;)
nigdy nie wiadomo który bok wesoły a który jest obity :mrgreen:
Takie cóś drzewiej bywało:
"ten jeden boczek spuchł od niejedzenia
ten drugi boczek spuchł od niepicia
ani za grosik nie ma we mnie życia"
===kozucha kłamczucha====
:mrgreen: :mrgreen:
Takie cóś drzewiej bywało:
"ten jeden boczek spuchł od niejedzenia
ten drugi boczek spuchł od niepicia
ani za grosik nie ma we mnie życia"
===kozucha kłamczucha====
:mrgreen: :mrgreen:
no przecież to bajka o moich boczkach tylko nie skończona jeszcze ;)
Jarmano, Saboor`ze, Mirku: aleście się posunęli pod moją nieobecność ! Istna Sodomnia i Gomornia zapanowała !
A serio, to pani rzeczywiście przewróciła sie razem z krzesłem z powodu struchlałości nóg. Nie mam tego na fotach niestety, gdyż będąc w szoku zaniefociłem.
Owszem, spytałem czy nic się jej nie stało, po czym pani kontynuowała opalanie.
Jarmano, Saboor`ze, Mirku: aleście się posunęli pod moją nieobecność ! Istna Sodomnia i Gomornia zapanowała !
A serio, to pani rzeczywiście przewróciła sie razem z krzesłem z powodu struchlałości nóg. Nie mam tego na fotach niestety, gdyż będąc w szoku zaniefociłem.
Ale my się nie posuwali ... No Jarmana, Mirek wytłumaczcie koledze, że tu na prawdę nikt nikogo ... .
Ale my się nie posuwali ... No Jarmana, Mirek wytłumaczcie koledze, że tu na prawdę nikt nikogo ... .
ja o swinstwach takich intymnych tak po prawdzie pisac nie bede:mrgreen::mrgreen:
ja o swinstwach takich intymnych tak po prawdzie pisac nie bede:mrgreen:
Pisz po mnie, nie musisz po prawdzie:mrgreen:
No proszę, Pani spadła z krzesła? zawsze mi mówili, żem taki jakisiś jasnowidz, ino trochę zezowaty ponoć, ale że na taką odległosć widzę to żem nie miała bladego pojęcia... martwi mnie jeno, że żem tego posuwania nie przewidziała (no i nic nie poczułam!!!!) a przez to teraz Miruś Saboor-a może zapisze ( nie wiadomo komu nawet ;) ) :mrgreen: :-P
Na terenie pewnego opuszczonego i wyburzanego właśnie zakładu odkryłem taki oto kącik relaksu :
Tu by chyba kolor lepiej zagrał, pewnie lepiej oddaje szczegóły.
Tu by chyba kolor lepiej zagrał, pewnie lepiej oddaje szczegóły.
Sprawdziłem, kolor zupełnie mi tu nie pasuje i nie poprawia szczegółów.
Struchlałość trzymaka i bezrękość atlasa :
Szkoda tego Atlasa, ech nie umiemy zachowywać tego co kiedyś cieszyło oko... Dobre zdjęcie, bardzo dobre.
Struchlałość trzymaka i bezrękość atlasa :
patrząc na pierwsze daję sie uwieść światłu i cieniom a przy drugim widzę smutną rzeczywistość...
"Czacha - baczność" i wrost symbiotyczny :
Gdzie Ty tę "Baczność" wyczaił ? :grin: - pamiętam z dzieciństwa.
Ja jeszcze też pamiętam. Przy przejazdach kolejowych były.
Gdzie Ty tę "Baczność" wyczaił ? :grin: - pamiętam z dzieciństwa.
A wyobraź sobie, że "baczność" był niedaleko wrostu, gdzie widac fragment ogrodzenia cmentarnego...
Podziel się posiłkiem albo resztki pod ochroną :
Kurczę, fajnie tu u Ciebię. Zaglądam zawsze, nie zawsze mam czas coś napisać.
Pozdrawiam.
Kto sie zalapal na taki smakowity kasek:-)
"Przysypany jesiennym listowiem, smutku swego nie wypowiem":
Drunkmaster
3.11.11, 11:54
Ależ nostalgicznie, taka upadła gwiazda która interesują się już gołębie i spadające z drzew liście :D
Gwiazdy tez sie wypalaja...:-)
Gwiazdy tez sie wypalaja...:-)
Prędzej ją ktoś gwizdnął :wink:
Prędzej ją ktoś gwizdnął :wink:
Na ogół gwizdają całość, a tu rzadki przypadek braku środka, hm...
Tym razem z XZ-1, "traumatyczna" tonacja :
Krzywizny i prostokaty, podoba mi sie ostatnia wrzutka w takiej tonacji :-)
@ Dzuiko - gdzie Ty się facet szlajasz po jakowychś melinach :mrgreen:
@ Dzuiko - gdzie Ty się facet szlajasz po jakowychś melinach :mrgreen:
Po melynach to może jeszcze nie, ale już się trochę zapuściłem, fakt.
Drunkmaster
4.11.11, 19:18
2 jest dziwna, dziwne kolory, dziwne miejsce :shock: z związku z tym stwierdzam że mi się podoba
Może drastyczna, ale taka jest kolej rzeczy :
taka kolej może i jest ale skąd przy dziku kot?
Te nasze małe są grożniejsze od tych ruskich z nad Usurii. :-D
Trochę się rozpędziłeś, tak mi się wydaje. Bo tematyki nie tłumaczy ani reportaż, ani natura.
To miało miejsce po polowaniu w dniu św. Huberta ( nie brałem udziału ), dzik czekał na zważenie.
Rozpedziłem się ?
Wydaje mi się, że tego typu zdjęcia z flakami na wierzchu powinny być rozważnie wstawiane. Ale to mówię za siebie. Dla mnie to tłumaczy np. część cyklu czy naturalne polowania i ofiary drapieżników. Po prostu wchodząc w wątek jestem bombardowana czymś takim bez uprzedzenia, a jakoś nie lubię. :???:
Wydaje mi się, że tego typu zdjęcia z flakami na wierzchu powinny być rozważnie wstawiane. Ale to mówię za siebie. Dla mnie to tłumaczy np. część cyklu czy naturalne polowania i ofiary drapieżników. Po prostu wchodząc w wątek jestem bombardowana czymś takim bez uprzedzenia, a jakoś nie lubię. :???:
Wydaje mi się, że uprzedzenie było o "drastycznej kolei rzeczy".
Ale w porządku, mogę na przyszłość ostrzegać wyraźniej.
Jeszcze jeden sęp, tfu kotek się znalazł i okazję wykorzystuje...
Pozdrawiam AP.
I dalej z XZ-1, powrót na strych :
Hej kolego zympatyczny :wink:
Jedyneczki się mnie bardzo podoba. Świetna kompozycja.
Pozdrówka.
Hej kolego zympatyczny :wink:
Jedyneczki się mnie bardzo podoba. Świetna kompozycja.
Pozdrówka.
Dziękuję, sĘpatyczna kóleżanko.
Mocne to z dzikiem...
Bufetowo, mam też wersję z kurą i kotem w akcji spożywania, ale juz dałem spokój, za duża drastyka...
Ta... z kurą... na pewno... :P
Okienko na strychu cool :-)
Strych to dobra miejscówka.
Ta... z kurą... na pewno... :P
Sam byłem uszokowany, nie wiedziałem że kury mięsożerne być mogą. Jak chcesz, prześlę Ci dowód mailem, hm ?
Sam byłem uszokowany, nie wiedziałem że kury mięsożerne być mogą. Jak chcesz, prześlę Ci dowód mailem, hm ?
Nie rozumiem Cię - każde białko jest dobre, jak znosisz takie duże jaja to jesteś zawsze na deficycie.
A dżdżownica to nie jest świeże mięsko dla kury? W paszy przemysłowej dla niosek jest prawie 20% białka zwierzęcego, dla porównania w psiej 18- 26%. I popatrz sobie na ten duży mocny dziób - myślisz, że jest on jest do pobierania i przełykania ziarenek? Kura to drapieżca i padlinożerca pełnym dziobem.
Pozdrawiam AP.
Zastanawiam się co się stało z etyką myśliwego. Mój wujek polował wiele lat, teraz już chyba nie. Ale pamiętam, że z szacunkiem odnosił się do upolowanej zwierzyny. Do pomyślenia nie było, żeby przed oprawieniem jakiś kot czy pies przychodził i nadżerał wnętrzności. Teraz mam wrażenie, że idzie to na zasadzie "padło jak padło".
Nie rozumiem Cię - każde białko jest dobre, jak znosisz takie duże jaja to jesteś zawsze na deficycie.
A dżdżownica to nie jest świeże mięsko dla kury? W paszy przemysłowej dla niosek jest prawie 20% białka zwierzęcego, dla porównania w psiej 18- 26%. I popatrz sobie na ten duży mocny dziób - myślisz, że jest on jest do pobierania i przełykania ziarenek? Kura to drapieżca i padlinożerca pełnym dziobem.
Pozdrawiam AP.
Apezecie, ależ wiem, ze dżdżownice. Nie sądziłem po prostu, że pójdą na coś grubszego.
Zastanawiam się co się stało z etyką myśliwego. Mój wujek polował wiele lat, teraz już chyba nie. Ale pamiętam, że z szacunkiem odnosił się do upolowanej zwierzyny. Do pomyślenia nie było, żeby przed oprawieniem jakiś kot czy pies przychodził i nadżerał wnętrzności. Teraz mam wrażenie, że idzie to na zasadzie "padło jak padło".
Zapewniam Cię, że szacunek był w trakcie ceremonii myśliwskich zaraz po polowaniu. Natomiast to stało się już zupełnie po.
Zapewniam Cię, że szacunek był w trakcie ceremonii myśliwskich zaraz po polowaniu. Natomiast to stało się już zupełnie po.
Czyli został pochowany godnie?
;) wiem, wiem, głupi żart...
Poproszę o zdjęcie z kurą. Wiem że lubią białko, nawet czasem dochodzi do aktów kanibalizmu. Po prostu widok z dzikiem jest niecodzienny. Na PW dam adresa.
To takie moje rozważania, nie bierz czasem tego jako zarzutu. :)
Aga, ale jak go skremują to jest chyba problem z pochówkiem?
Nie ma problemu bo w kościele katolickim nie odprawia się mszy żałobnych za zwierzęta, odpada więc problem "przed, czy po" - można zaszaleć ;)
No to wieprze mają problem. :mrgreen:
Hih, wieprz z pieca :wink: Zgłodniałam aż :lol:
Z głodu?
Znowu focicie dziki w gniezdzie z mlodymi?!?!?!?!
Pod kątem, jakiego nie lubię, ale gdybym focił pod prostym, zanikłyby odbicia w szybach.
Oprócz tego jesienna migawka zakrętowo-górkowa :
Pod kątem, jakiego nie lubię, ale gdybym focił pod prostym, zanikłyby odbicia w szybach.
Oprócz tego jesienna migawka zakrętowo-górkowa :
Dzuiko! Rób Ty foty na trzeźwo, bo mi błędnik odmawia współpracy! :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgr een:
Dzuiko! Rób Ty foty na trzeźwo, bo mi błędnik odmawia współpracy! :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgr een:
Saboor`ze, a która fota wg Ciebie jest najnietrzeźwiejsza ?
A o!
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=57436&d=1322032204
A, to ? Bo masz nie błędnik, tylko o-błędnik chyba :lol:
Że o wcześniejszych nie wspomnę :-D
co Cię tak rzuca jak Icka po pustym sklepie? :-D
jak patrzę na te foty (fajne!) to widzę albo 46V 3/4 albo 10 w skali ... .
---------- Post dodany o 20:41 ---------- Poprzedni post był o 20:36 ----------
A, to ? Bo masz nie błędnik, tylko o-błędnik chyba :lol:
Nie o-błędnik tylko... niezbędnik:mrgreen:
To może jednak mniej o-błędnikowo tak ? :
No Ty mnie normalnie z grobu wypędzisz!!!
No Ty mnie normalnie z grobu wypędzisz!!!
A to już byłeś w ?
A to już byłeś w ?
Aaa nie? A to sorry. Mniejsza z tym Ty mnie tu głodnych kawałków(kotów) nie wciskaj! Jak będę to mnie wypędzisz! trzeba myśleć długo falowo. O!
Na drugi rzut oka myślałem że to stół campingowy się wykopyrtnął :-P
Dobra, to może dla przywrócenia równowagi - powrót do fajnych chłopaków :