Zobacz pełną wersję : Jak uzyskać taki efekt na zdjęciu
Jestem początkujący i bardzo prosiłbym o wytlumaczenie krok po kroku jak mogę uzyskac taki efekt na zdjęciu. Uzywam PS C3
Z gory dziękuję
Podstawa, to dobrze naświetlony kadr - materiał wyjściowy do obróbki.
Zakładam, że sprzęt masz. Zadbaj o dobre światełko (softboxy, parasolki odbijające), sprzęt do zdalnego wyzwalania.
Na necie masz całe mnóstwo poradników itp.
A potem PS i gładzenie, ostrzenie itp.
Dziękuje za informacje, jeszcze zapytam w jaki sposób można ładnie wyostrzyc zdjęcie i poprawić jego kolorystykę (bez skory, tylko element np odzież?)
Maska, będzel, lasso... tysiace sposobów. Wszystko zalezy od konkretnego zdjęcia.
sposobów jest mnóstwo zależnie od oprogramowania i umiejętności.
Witam serdecznie.
Zastanawiające, że powtarzające się drwiny z innych użytkowników, kogoś kto nie ma nic do powiedzenia, są tolerowane przez administrację?
Pozdrawiam.
Sebastian
Żeby otrzymać odpowiedź, trzeba najpierw dobrze zadać pytanie.
Polecam poradniki na YouTube - można tam podejrzeć mnóstwo technik i nauczyć się nieźle obsługi LR, Gimpa, PS itp...
RadioErewan
8.05.11, 13:25
Już druga strona wątku i nadal nie wiadomo o co autorowi chodziło. Za dużo szydery.
Do autora, co na tym zdjęciu jest dla ciebie niezwykłe?
Pozdrawiam
Oj tam, to serio wygląda jak 256 kolorów, czy tam zbyt wysoka kompresja.
Mi to wygląda tak, jakby było wygładzone, a potem zastosowana była jakaś lekka posteryzacja. Efekt słaby...
Oj tam, to serio wygląda jak 256 kolorów, czy tam zbyt wysoka kompresja.
Jest 86069 :)