Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Karta xD do c-750, ale jaka ?

vodnik
12.03.04, 02:08
Witam.

Na gwalt potrzebuje informacji, jaka karte kupic? Na oku mam 128MB ale jaka? oryginalna OLYMPUS czy moze FUJI.

Wiem wiem, Fuji nie bedzie miala opcji Panorama, ale zawsze pozostaje mala 16MB karta dostarczona z aparatem, albo mozna recznie zrobic panorame, uzyc zapamietania ekspozycji.

Karte FUJI bede mial w cenie okolo 200zl, ale nie wiem jaka bedzie cena Olympusa.

Doradzcie.

Olek
12.03.04, 11:06
zawsze mi sie wydawało, że pamięci Olympusa są tańsze, może te Fuji są lepsze.

vodnik
12.03.04, 16:27
Dzieki sprawa sie wyjasnila, bede kupowal OLYMPUSA bo znalzlem sklep gdzie sa po 228 zl (Taniej niz Allegro :)

Ewci@
14.03.04, 22:39
Nie wiem jak jest z kartami Fujii ale czy one mają funkcję Panorama, która maja karty Olympusa? ...Ja wybrałam Olympusa 256MB ale sprowadziłam ją ze stanów tam kupiłam ją za 360 zł

Olek
15.03.04, 09:43
...bede kupowal OLYMPUSA bo znalzlem sklep gdzie sa po 228 zl (Taniej niz Allegro :)
a możesz podpowiedzieć gdzie?

grzesiek78
16.03.04, 14:08
Ja jutro kupuje aparat Olympus C-750UZ i w komplecie dostane nowke karte 128 MB z funkcja panorama (Olympus), a posiadam juz 256 MB tak wiec sprzedaja ja. Jezeli chce ktos kupic oryginal to prosze o kontakt. Tylko jak najszybszy. Cena 220 zl.
Oferta ważna do końca tygodnia

vodnik
21.03.04, 16:08
a możesz podpowiedzieć gdzie?

Krakow ul. Zapolskiej 38

Maja strone www.e-notebook.pl cena xD 128MB to 228zl - oryginalny Olympus

zed
22.03.04, 11:43
pewnie juz nikt tu nie zaglada :)

czy mam rozumiec, ze na nieoryginalnych kartach, nie dziala funkcja Panoramy ???

vodnik
22.03.04, 11:52
No jako tako wielkiego wyboru chyba nie ma w kartach xD. Sa albo FUJIFILM albo OLYMPUS (nie dam sobie uciac reki). w aparatach Olympus tylko na karcie OLYMPUS oryginalnej jest opcja panoramy. Ale zawsze mozna sobie poradzic:

ustawiasz parametry pierwszej fotki, pozniej dajesz zapamietanie ekspozycji i najlepiej na manual Focus strzelasz fotki do panoramy.

zed
22.03.04, 11:59
vodnik ... hmm, zupelnie glupie pytanie:
zadowolony jestes z C750 ???
ja bede go mial w posiadaniu za kilka godzin i nie spie juz 3 noce :)

przesiadam sie z mniejszej "zabawki" HP735.

myslisz, ze szczena mi opadnie jak odbiore Olka ?

acha ... i dzieki za info o panoramie, wykorzystam napewno gdy karty Fuji okaza sie tansze.

Pozdrawiam
(jeszcze tylko 5 godzin:) )

vodnik
22.03.04, 13:06
Hehe jasne zem zadowolony, ale w posiadaniu jestem dopiero od 24 godzin :). Jak ochlone moje wrazenia beda moze bardziej obiektywne.

Ciezko mi powiedziec czy szczena Ci opadnie, bo jest to moj pierwszy cyfrak.

Co do kart pamieci, nie wiem czy mnie dobrze zrozumiales, opcje panoramy maja tylko oryginalne karty OLYMPUSA, a dziwi fakt ze jednak to karty OLYMPUSA sa tansze (w wiekszasci sklepow).

Pozdrawiam

zed
23.03.04, 08:20
czyli innymi slowy, warto po prostu kupowac oryginalne karty Olympusa :)
Tak tez wczoraj zrobilem i dlatego jestem rowniez szczesliwym posiadaczem dodatkowej 128MB karty XD.

Acha, a szczena mi nie opadla, powiem wiecej w pierwszej chwili bylem nie zadowolony. Ale po 5 godzinach, nawet wyszly mi juz jakies zdjecia, oczywiscie sa ladniejsze od tych z HP. No ... ale sekwencje wideo, to juz porazka ... chyba, ze za malo godzin poswiecilem na wstepne ustawienia.