PDA

Zobacz pełną wersję : Poziome pasy na zdjęciach z FE-340

mariolwo
22.03.11, 17:23
Witam.

Posiadam ten aparat od 2008 roku i jak dotąd wszystko było ok. Od kilku dni na zrobionych zdjęciach pojawiają się poziome pasy (raz mniejsze raz większe). Przy kręceniu filmu wszystko jest dobrze. Zauważyłem też, że podczas robienia zdjęcia w ogóle nie działa migawka. Aparat mi nigdy nie upadł - co może być przyczyna tych objawów ?
W serwisie Olympusa ryczałt 300 zł wiec się kompletnie nie opłaca :shock:

Jack
22.03.11, 22:34
...W serwisie Olympusa ryczałt 300 zł wiec się kompletnie nie opłaca :shock:Święte słowa:wink::grin: Ale nie wiem, czy ktoś zrobi, albo zrobi taniej - masz do wymiany płytę główną (procesor dostał padaczki). Zasięgnij informacji w gdańskim OK-Serwisie, albo warszawskim Photo-Servis na Tamce, lub Grzybowskiej.
Jack

mariolwo
29.03.11, 08:59
Dzięki za podpowiedz - spróbuje w tym serwisie ale coś czuje, że naprawa może nie być opłacalna :/ Pozdr.

Mcarto
16.04.11, 17:26
Mam pytanie a nie chcę zakładać nowego wątku.

Koleżanka uderzyła swoim kompaktem (starszy panas z serii TZ) o murek i od tej pory zdjęcia wychodzą prześwietlone o 1.5 -2 EV i rozmyte - wyglądają jakby były robione na długich czasach bez stabilizacji.
Co mogło zostać uszkodzone - czy to migawka domyka się leniwie po zdjęciu?

Aparat ma już ponad 4 lata i jest dawno po gwarancji -chcę sam do niego zajrzeć trochę z ciekawości a może przy okazji się uda usunąć widoczną? przyczynę.