Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : C-4000

kriskce
9.03.04, 21:48
Witam!
Mam pytanie a ponieważ jestem wśród grona użytkowników Olympusów więc liczę na pomoc... Planuję zakup pierszej cyfrówki. Ponieważ chcę rozwijać moje zainteresowanie fotografią nie chcę automatu tylko aparat z pełnym manualem. Dotychczas zastanawiałem się własciwie nad Canonem A70/75/80 lub Minoltą Z1 lecz zauważyłem że znacznie spadły ceny C-4000. Z przeczytanych na forum informacji wiem jakie ten aparat ma niewątpliwe zalety i pomyślałem że do nauki mógłby być biorąc pod uwagę także atrakcyjną cenę...(1200zł). Pytanie moje - czy nie sądziecie że jednak C-4000 jest konstrukcją zbyt starą? za wolną? Czy jednak w tej cenie uważacie że to trafny wybór.... Czy jednak warto dopłacać conajmniej 400 zł+droższe karty Xd do np. 740UZ?
Proszę o poradę zwłaszca użytkowników w/w modelu. Odradźcie mi bądź zachęccie do zakupu. Pozdrawiam

Hans
9.03.04, 22:13
http://www.forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?p=4789&highlight=#4789 i wszystko jasne 8) :wink:
POzdr

Jeronimo
9.03.04, 23:00
- widze ze nikomu sie nie chce czytac starych postow :evil:

- po drugie ten post podpada mi pod Jaki aparat wybrać (Canon A70/75/80 lub Minoltą Z1, C4000)

-

chcę rozwijać moje zainteresowanie fotografią nie chcę automatu tylko aparat z pełnym manualem no to C4000 to bardzo dobry wybor.

Co do szybkosci to ten aparat jest bardzo wolny i niewatpliwie jest to jego duzy minus. Jednak przy cenie i mozliwosciach jakie oferuje mozna troche poczekac. Zastanow sie czy chcesz sie poduczyc fotografii na dobrym sprzecie czy szukasz jakiegos scigacza i z nowym typem pamieci.

P.S.
No albo nie jestem na biezaca albo te 1200zl to super cene.

gre
10.03.04, 22:57
Z tego co słyszałem to na dłuższych ogniskowych c4000 jest szybszy od canona a80,czyli porównywalny z nowymi aparatami,ma ,,jaśniejszy obiektyw" i ja go kupię już niedługo :) a cena faktycznie 1199zł ,super :)