PDA

Zobacz pełną wersję : Panasonic DMC-G2

ambro
20.02.11, 21:18
Witam,
Posiadam obecnie E-510 z 14-54. Generalnie jestem zadowolony ale nie zawsze mam ochotę dźwigać ten zestaw. E-510 kupiłem właśnie dlatego, że jest małym, korpusem. Proszę użytkowników (nie teoretyków) G2 o porównanie:

1. szybkość AF ( z podobnymi obiektywami). Czy po kontraście jest równie szybko ?
2. Wizjer optyczny a wizjer elektroniczny w G2. Jak porównujecie oba wizjery. Który lepszy waszym zdaniem do manualnych szkieł.
3. Czy G2 współpracuje z 14-54 wersja I tylko w trybie MF ?
4. Porównanie dynamiki tonalnej obu matryc. (dxomark sprawdzałem, chodzi mi o wrażenia własne)
5. Czy do potwierdzania ostrości dla manualnych szkieł w G2 potrzebny jest chip jak w E-510?
6. Panasonic 20mm f1,7 jak się ma kontrast, kolory do 14-54 ?

zibi1303
21.02.11, 13:09
A czemu G2 a nie G1 i czemu nie EPL1/2 ?
Co do wizjera to powiem że będziesz zachwycony zarówno G1/2 jak i olkowy VF2 bije na głowę to co ma E510

podpinałem 14-54 do EPL1 i działa AF, ale wolniej, bez szału
PS
DXO to ja bym się nie sugerował,

ambro
21.02.11, 14:55
A czemu G2 a nie G1 i czemu nie EPL1/2 ?
Co do wizjera to powiem że będziesz zachwycony zarówno G1/2 jak i olkowy VF2 bije na głowę to co ma E510

podpinałem 14-54 do EPL1 i działa AF, ale wolniej, bez szału
PS
DXO to ja bym się nie sugerował,

G2 vs G1 - G2 AVCHD video i dotykowy ekran ( choć akurat ten dotykowy wyświetlacz nie wiem czy wykorzystam). Jak będę zadowolony z Video to sprzedam kamerę.
G2 vs EPL1/2 - G2 ma wbudowany wizjer. Bardziej mi się podoba to rozwiązanie, do tego VF2 nie jest zbyt tani. Wydaje mi się, też że lepsza ergonomia tzn. przyciski, grip. Wyświetlacz w G2 jest odchylany. Na plus dla Olka jest stabilizacji w body i mniejsze wymiary/waga. Na pewno coś pominąłem i to tylko moje subiektywne, krótkie zestawienie.