Zobacz pełną wersję : opcja vivid colors
Gdy decydowalem sie jakie body dokładnie kupić na początek mignęła mi gdzieś informacja o opcji vivid colors w puszkach E systemu. Przeszperałem dokładnie menu i instrukcję swojego E300 i nic takiego nie znalazłem. W których modelach ta opcja jest widoczna? Czy jej istotą jest jedynie ładnie marketingowo nazwane mocne podkręcenie saturacji?
W E330 jest i jest to zwykle podbice kolorow. Jak w kompaktach. Ciekawe jest to, ze po wyjeciu z pudelka aparat ustawiony byl wlasnie na Vivid Color, a nie Natural... Ach ten marketing ;)
Pzdr
W E-500 też jest taka opcja jak vivid colors. Można też niezależnie ( inny parametr ) podbijać saturację.
zapewnie jest... w e-1 można podbic kolory ogólnie, albo tylko np zielenie, czy też wszystkie oprócz kolorów cery... :D
Tylko kto tego używa ;)
To jest dobre pytanie, kto tego uzywa... W E330 tez mozna podbic zielenie i czerwienie, ale po co?
O, to to mozna kolory skladowe w tej opcji podbijac? Ja akurat od czasu do czasu bym sie z tym pobawil ;)
A czy ktos z was sprawdzal (ew moglby) czy podbicie wszystkich kanalow da taki sam efekt jak zwykla edycja saturacji?