PDA

Zobacz pełną wersję : C 750 UZ

strazNICK
12.04.07, 13:42
witam!

Mam taki problem.Posiadam aparat O C 750 UZ i po wyjęciu akumulatorów do ładowania kasuje mi pamięć aparatu , moje wszystkie ustawienia.Oczywiscie resetuje też datę a przy włączaniu nie pyta czy ustawić datę i czas co powoduje że nie zawsze pamiętam o nastawieniu daty i skutkuje to brakiem daty zrobienia zdjęcia.Czy jest jakaś funkcja w opcjach żeby pytał przy włączaniu o datę i czas?

krzysiekz
12.04.07, 14:04
Jesli chodzi o date na zdjeciu to ZADEN olek tego nie robi. A jesli chodzi o podtrzymywanie pamieci i zegara, to oznacza ze padla bateria podtrzymujaca, przepis jak ja wymienic byl na forum podawany (ale lepiej z serwisu skorzystac).

ziemia01
12.04.07, 14:36
zobacz wymianę bateri ze zdjęciami (było na forum) ekstremalna zabawa :)) może nie udać się złożyć do kupy :D

dziekan
12.04.07, 16:56
nie ma żadnej bateri podtrzymującej, po prostu musisz szybko (z moich spostrzeżeń do 10s) włożyć nowe baterie i wtedy ci się nie zresetują ustawienia, nie ma funkcji przypominającej o dacie :]
pozdrawiam

zbyma72age
12.04.07, 17:30
Proszę poczytać:
https://forum.olympusclub.pl/topics3/olek-c750uz-nie-pamieta-ustawien-vt7855.htm
Pozdrawiam

KaarooL
12.04.07, 21:28
po wyjęciu akumulatorów do ładowania
rozumiem, że masz tylko jeden komplet aku... jeśli jest tak w istocie, to zasuwaj na allegro dokupić 8 sztuk Panasa, GP albo HFR. jeden komplet w aparacie, dwa na zapas - w ten sposób praktycznie zawsze będziesz miał fazę pod ręką. z jednym kompletem to nie robota.

dziekan
12.04.07, 21:53
po wyjęciu akumulatorów do ładowania
rozumiem, że masz tylko jeden komplet aku... jeśli jest tak w istocie, to zasuwaj na allegro dokupić 8 sztuk Panasa, GP albo HFR. jeden komplet w aparacie, dwa na zapas - w ten sposób praktycznie zawsze będziesz miał fazę pod ręką. z jednym kompletem to nie robota.

albo Energizera lub Duracela stoją po 35 zł za 4szt/2650mAh