PDA

Zobacz pełną wersję : E-500: nie da sie podwyzszyc ISO powyzej 400

bociolek
10.04.07, 05:38
Witam. Jestem szczesliwym posiadaczem E-500. Wczesniej mialem analogi. Aparat jak na moje potrzeby jest az za dobry. Mam tylko jeden problem. W moim aparacie nie wiem jak zmienic ISO na wyzsze niz 400. W menu sa wyswietlane wyzsze ISO, ale pokretlem lub kursorem nie da sie tego ustawic. Wyzsze ISO sa wyroznione kolorem szarym. Nie mam pojecia, jak sie do tego zabrac.
Pozdrawiam wszystkich Oly-fanow i prosze o wyrozumialosc, jesli strzelilem gafe, ale to jest moj pierwszy post tu na tym forum.

Karol
10.04.07, 06:01
Po pierwsze witaj, po drugie gratulacje - sam mam E-500 i wiele frajdy z jego używania, po trzecie - Twój problem jest banalny - zwróć uwagę na ustawienia w menu - ISO BOOST, nie możesz mieć "OFF" jak chcesz używać wyższych czułości - ustaw na "ON" lub "ON+NF"...
Dlaczego tak jest i co to znaczy odszukasz z powodzeniem w instrukcji... - póki co spokojnie - nie od razu Kraków zbudowano...

KaarooL
10.04.07, 08:23
a instrukcję do aparatu dodali?

bociolek
10.04.07, 18:45
Piekne dzieki. Niestety, ale w instrukcji tego nie ma, ze trzeba przelaczyc ISO Boost. Poza tym instrukcja jest bardzo uboga. Aparat kupilem tu w USA. Jedynie co wyjasnione, to ktorym przyciskiem nacisnac, zeby zrobic zdjecie, no i oczywiscie pamietac o zdjeciu dekielka z obiektywu :mrgreen: , chociaz to oczywiste jak to w lustrzankach; to jednak tutaj, gdzie jestem, takie rzeczy niekoniecznie sa oczywiste.
Pozdrawiam.
PS. Jak juz wszystko opanuje, to wysle Wam stad pare fotek tzn. znad jeziora Superior i okolicy.

Jeronimo
10.04.07, 18:52
http://www.olympusclub.pl/pub/instrukcje/e500/e500_zaawansowana.zip

olifant
10.04.07, 18:54
bociolek: skoro dali Ci taką biedną instrukcję to proponuję sobie ściągnąć ze strony głównej, z działu 'instrukcje' plik z rozbudowaną instrukcją do E-500. a dokładny link do pliku masz tutaj: http://www.olympusclub.pl/pub/instrukcje/e500/e500_zaawansowana.zip

myślę, że tam znajdziesz wiele przydatnych informacji ;)

EDIT: kurczak, spóźniłem się :roll: