Zobacz pełną wersję : z szuflady pradziadka i dziadka...
No to muszę napisać, że ten "z dziś" nie sięga nawet do pięt temu "dawniej"...
Wiesz, też się pod tym podpisuję :)
główna różnica między nimi jest taka, że ten dawny most był przejezdny, ten dzisiejszy jest wyłączony z ruchu ze względów bezpieczeństwa - zły stan techniczny. dobre, co nie.:idea:
mam na myli most z prawej strony (drogowy). ten z lewej to kolejowy i działa cały czas.
nowa Pani premier obiecała swego czasu kasę na most (nie ona pierwsza, i pewnie nie ostatnia), i rzeczywiście było blisko. ale dziś już wiadomo, że ważniejsze są fontanny z ciepłą wodą w Toruniu:mrgreen:
Szkoda że wiele zdjęć z tego wątku zniknęło i przeszło już do historii. Również mam trochę takich starych rodzinnych pamiąteki chętnie do nich zaglądam.
Bardzo ciekawe zdjęcia pokazujecie, mam troszkę z tamtych lat, ale w gorszym stanie.
taka ciekawostka o naszym moście na Wiśle...
Interesujące są takie porównania.
To może jedno z kolekcji mojego pradziadka, z czasów jak służył w wojsku.
Z tyłu zdjęcie jest podpisane : Generał Haller w Cieszynie rok 1919.
166666
Pozdrawiam
wtedy to byli mężczyźni. mundury, wąsy, biała broń u boku i duma na twarzy
Wiesz, też się pod tym podpisuję :)
wydaje mi się że duża w tym zasługa perspektywy i koloru foty - jakby cykać z tej samej strony i zachować tę samą tonację to nie byłoby tak źle
przejeżdżając pendolino obok tego mostu zachwycałam się nim i przypominałam sobie kadry bufetowej z tego miejsca
no i coś tam przy nim dłubali z tego co mi się rzuciło w oczy jak przemknęłam niczym błyskawica obok niego - no chyba że to tylko takie rozkopane a nei robią za wiele :roll:
lubię takie stare pamiątki wygrzebane ze strychu dziadków :)
wydaje mi się że duża w tym zasługa perspektywy i koloru foty - jakby cykać z tej samej strony i zachować tę samą tonację to nie byłoby tak źle
przejeżdżając pendolino obok tego mostu zachwycałam się nim i przypominałam sobie kadry bufetowej z tego miejsca
no i coś tam przy nim dłubali z tego co mi się rzuciło w oczy jak przemknęłam niczym błyskawica obok niego - no chyba że to tylko takie rozkopane a nei robią za wiele :roll:
lubię takie stare pamiątki wygrzebane ze strychu dziadków :)
remontują zabytkowe wieże,
sam most zdążył się podpalić w zeszłym roku:roll:
remontują zabytkowe wieże,
sam most zdążył się podpalić w zeszłym roku:roll:
o podpaleniu też słyszałam - ale z tego co pisali konstrukcji chyba na szczęście nie naruszyło
robertos102
3.02.16, 19:18
wtedy to byli mężczyźni. mundury, wąsy, biała broń u boku i duma na twarzy
Wtedy były inne priorytety i wartości...niestety obecnie nie liczni to rozumieją.
Prawie wszystkie zdjęcia ajana zniknęły a szkoda :shock::roll:
Zdjęcia zostały usunięte przez imageshack.us, w momencie wstawiania zdjęć do fotoreportażu serwer był bezpłatny.
Prawie wszystkie zdjęcia ajana zniknęły a szkoda :shock::roll:
Kto jest zaznaczony w kółeczku?
Jakie piękne fotografie, jestem w szoku, że maci takie cudowne pamiątki zachowane.
Ja niestety mam wszystko stracone wiele rzeczy spaliło się w naszym rodzinnym domu już z 13 lat temu :(
Może odbuduję wątek i dołożę nowe fotografie.
Dowódca 22 Pułku Piechoty w Siedlcach (dawne południowe Podlasie), płk Kazimierz Hozer (*1890+1932)
Odznaczenia na mundurze:
-Order wojenny Virtuti Militari kl.V
-Krzyż Niepodległości
-Order Odrodzenia polski kl.IV
-Krzyż Walecznych nadany 4-ro krotnie
-Medal za "Wojnę 1918-1921"
-Medal 10-lecia Odzyskanej Niepodległości
-Odznaka I Brygady Legionów
-Odznaka pamiątkowa 22 PP
-Państwowa Odznaka Sportowa
-Komandoria Rumuńskiego Orderu Karola.
220887