Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Olympus E-500 złe zdjęcia

narciarz
14.01.11, 15:14
Witam
Szanowni klubowicze mam problem z ostrością zdjęć apartu olympus E-500 . Zdjecia wychodza niezbyt ostre tzn. w zblizeniu widać wyraźnie zamazane krawedzie . Czy toj est normalne czy wina aparatu . Jak mozliwe to proszę o wysłąnie zdjęcia wykonanego aparatem Olympus E-500 . Ja ze swojej strony wysyłam zdjęcie wykonane tym aparatem.

Andrzej

Eddie
14.01.11, 15:16
Jakieś konkrety typu obiektyw, przysłona itp?

kashpir
14.01.11, 15:22
Na pierwszy rzut oka ostrość OK. Jeśli porównujesz zdjęcie do tych z galerii, to bierz pod uwagę że one są wyostrzane.

szambonur
14.01.11, 15:31
a może obiekty przy krawędziach nie mieszczą się w głębi ostrości..., po prostu..., tak jak lusterko z prawej strony ;)

wojciech_gd
14.01.11, 15:46
no chyba nie chodzi Tobie o to lusterko z prawej strony.....

i tak jak wyżej, podaj parametry zrobienia zdjęcia

szambonur
14.01.11, 15:51
no chyba nie chodzi Tobie o to lusterko z prawej strony.....

i tak jak wyżej, podaj parametry zrobienia zdjęcia

właśnie o to lusterko...;) sprawdź sobie dorobek forumowy tego użytkownika, to dojdzie do Ciebie że klient robi sobie jaja... tak jak z tą ósmą odsłoną photoshopa...;)

Rafał Czarny
14.01.11, 16:29
Pewnie trochę poruszone to zdjęcie. Ale ostrość jest w miarę OK. Bez podania parametrów nikt Ci nic nie poradzi.

Mirek54
14.01.11, 17:00
Fota jest ostra,tylko wielkosc i waga nie idzie w parze.Zmniejsz ten stosunek i bedzie OK.

cadman
14.01.11, 18:42
Fota jest ostra, tzn. normalna jak na 8 Mpix + obiektyw podstawowy z zestawu. Jeśli ma być więcej detali trzeba obiektywu o wyższej rozdzielczości lub więcej Mpix na matrycy, lub wystarczy zmniejszyć zdjęcie i podostrzyć, delikatnie i bez przegięć.