PDA

Zobacz pełną wersję : Pos-Panorama-Pro-Panoramic-Image-Software

zbyma72age
4.01.11, 18:24
Dla kompletu dla zainteresowanych można również zainstalować freeware oprogramowanie do panoram:
http://www.photopos.com/Pos-Panorama-Pro-Panoramic-Image-Software.asp

Pos Panorama Pro jest bardzo intuicyjny w obsłudze, a co najważniejsze nic nie kosztuje!
Wymagania minimalne:
Pentium (R) Procesor 350Mhz/equivalent lub szybszy, 256 MB pamięci RAM, 300 MB wolnego miejsca na dysku, 16-bitowy kolorowy wyświetlacz, rozdzielczość 800x600, Windows XP / Vista
Pos Panorama Pro posiada bardzo przyjazny interfejs użytkownika. Wystarczy wybrać serię zdjęć (poziomych lub pionowych) i program zakończy większość procesów automatycznie. (Oprogramowanie automatycznie organizuje zdjęcia w odpowiedniej kolejności, lokalizuje punkty "ściegu" i łączy zdjęcia w panoramiczny obraz). Gdy panoramiczny obraz jest utworzony można go edytować, retuszować zapisać lub wydrukować go za pomocą oprogramowania wbudowanego w edytor graficzny.
Panorama może być utworzona z serii zdjęć z dowolnego modelu aparatu.
Zaawansowani użytkownicy mogą kontrolować proces tworzenia panoram na każdym etapie.
Jak wspomniano, wbudowany edytor zdjęć umożliwia dokonanie dodatkowych poprawek obrazów.
Współpracuje z obrazami JPG, BMP, PNG, TIFF
Użytkownik może kontrolować większość właściwości formatów takich jak stopień kompresji, rodzaj, ilość kolorów, etc

merti
4.01.11, 18:47
Mam pytanie: a czy zaktualizowałeś do nowszej wersji po wyświetleniu się informacji o "apdejcie?"

Aha, z licencji widzę że to jest wersja free na 15 dni :(

zbyma72age
4.01.11, 23:10
Mam pytanie: a czy zaktualizowałeś do nowszej wersji po wyświetleniu się informacji o "apdejcie?"

Aha, z licencji widzę że to jest wersja free na 15 dni :(

Apdejt podaje ver 1.1 czyli tą którą instalujemy.
Żeby nie było że słodzę, jest to poprawne proste oprogramowanie bez wodotrysków.
Dla tych co nie lubią za dużo kombinować, (dużo dużo lepszy jest Microsoft ICE v1.3.5 32-bit version of Windows XP, Windows Vista, or Windows 7; wymaga zainstalowanie .NET 3.5.
publikowałem tu poradnik)
Ja osobiście stosuję Hugin`a (już w najnowszej wersji 2010.2.0).