Zobacz pełną wersję : Białe pasy E-300
http://www.cynkier.pl/pasy.jpg - tu jest przykład akcji.
Zero pomysłu co to sie podziało. Jednego dnia bez problemu, nastepnego robi taką akcję... co kilka fotek trafia sie takie... nie wazne czy swiatlo dzienne czy sztuczne, czy lampa czy bez, czy dluga migawka czy szybka... Mamy taka zagwostkę... a aparat juz nie jest na gwarancji...
Podpowiedzcie co to za "cuda"
Przemek
no to serwis dodaj plik na przyklad (fotke albo na cd) i po sprawie wymienia matryce hehe, aj nie doczytalem ze juz nie jest na gwarancji wtedy juz nie ma heehe :oops:
ew. malo prawdopodobne ale jednak ze karta jest uszkodzona, ale wtedy sa troche inne efekty, np. urwane w polowie zdjecie
a jaki masz aparat? o swego zcasu w kompaktach cos takiego bylo i uznali ze to wada produkcyjna (matryce sony) i wtedy naprawa byla zawsze nawet po gwarancji gratis
www.cynkier.pl/pasy2.jpg
www.cynkier.pl/pasy3.jpg
www.cynkier.pl/pasy4.jpg
jeszcze kilka przykładów...
Tylko i wyłącznie serwis :?
Matryca uszkodzona mam rozumiec?
karta ok bo na drugiej to samo
Aparat e-300
uuu Panie, właśnie pożegnałeś matrycę CCD... serwis, kropka.
http://www2.olympus.pl/consumer/208_1549.htm
o ile pamietam do konca kwietnia chyba jakies promocyjne ceny maja...
a tak z ciekawosci... robiles zdjecia pod swiatlo (jakies zachody lub cos), spadl aparat lub tez byl narazony na duza wilgosc albo inne trudne warunki... :?:
kurde, zagęszczają się te pady matryc CCD - to już któryś przypadek... (C)MOS'y tak raczej nie padają z racji innej budowy?
Padło podczas meczu piłki nożnej... niby słońce było naprzeciw mnie... ale niezbyt ostre... zdjecia wyszly (te ktore wyszly) ok...
A w calej karierze wielokrotnie...
Padło podczas meczu piłki nożnej... niby słońce było naprzeciw mnie... ale niezbyt ostre... zdjecia wyszly (te ktore wyszly) ok...
A w calej karierze wielokrotnie...
A kupiłeś go używanego?
Niby używany... ale sprzęt "z małym przebiegiem" i w bardzo dobrym stanie... i kupiony rok temu... ale matryca juz wcześniej była zwalona... przepalona jedna linia... więc zagłada się chyba dokonała do końca...
staffa4: "przepalona jedna linia" - czym to sie objawialo? mikroskopijny bialy pasek przez kazda fotke? Dobrze, ze kupilem graty na 2 letniej gwarze :mrgreen:
apa-sf dokładnie tak jak mówisz