Zobacz pełną wersję : Trochę stali w HDR.
Przepompownia Karchowice.
1. Pompa 1
2. Agregat
3. Rower
Przepompownia Karchowice.
Witaj!
Piewrsze bardzo fajne, drugie rozkosz dla oka, trzecie poprzednikom nie dostaje.
Drugie do galerii.
Witaj,
Dla mnie drugie rzeczywiście najlepsze, w pierwszym przeszkadza mi podłoga, a raczej jej odkolorowanie po lewej, sztucznie to wygląda. W trzecim ten rower jest intrygujący...do czego on służy?
Witaj,
Dla mnie drugie rzeczywiście najlepsze, w pierwszym przeszkadza mi podłoga, a raczej jej odkolorowanie po lewej, sztucznie to wygląda. W trzecim ten rower jest intrygujący...do czego on służy?
Eko źródło energii?? :grin::grin:
Eko źródło energii?? :grin::grin:
Pompa awaryjna :P Lub koza...jak ktoś się do roboty spóźni to za kare godzinkę na bicyklu :-P
Rower jest sprzężony z małą pompą wody. Im szybciej pedałujesz, tym wyższy poziom słupa wody na wskaźniku w tle :) Taka ciekawostka dla wycieczek :)
Dla mnie wszystki trzy są ciekawe, ale faktycznie drugie najciekawsze i rewelacyjny efekt bez przegięcia.
I jeszcze trzy. Lepiej chyba jednak w kolorze.
4. Pompa 2
5. Pompa 3
6. Pompa 4 - potraktowana Photoscape, bo w tle maszyny przechwyciłem "ducha"
Pierwsze najlepsze, bo nie widać, że to HDR!
Dar-i-jush
18.11.10, 13:51
Fajnie ważysz te HDR'y, że przegięte nie są :wink:
Ze spraw technicznych pytanie. Z ilu klejone i jakie różnice w naświetlaniu?
Fajnie ważysz te HDR'y, że przegięte nie są :wink:
Ze spraw technicznych pytanie. Z ilu klejone i jakie różnice w naświetlaniu?
Zawsze 3 klatki. +2, 0, -2 EV.
Zauważyłem, że fajnie wychodzę te robione w różnego rodzaju halach, hangarach, etc. Nie wiem czemu. "Na powietrzu" bywa gorzej.
Darekw1967
18.11.10, 15:54
Witam !
Fota 1 wyglada ok... a reszta dosc nienaturalnie oddana.
Pozdrawiam
Witam !
Fota 1 wyglada ok... a reszta dosc nienaturalnie oddana.
Pozdrawiam
Kwestia gustu. "Naturalnie", bez HDR, było kiepsko. Wierz mi :) Poza tym nie miałem zamiaru "oddawania" tu czegokolwiek tak, jak to zastałem, a jak ubzdurali to sobie programiści piszący firmware aparatu - czyli w sposób uśredniony i nijaki, co zresztą jednoznacznie sugerował tytuł wątku. Z tego punktu widzenia "1" też jest nienaturalna. Serio :)
1 fota faktycznie zdaje sie byc naturalniejsza niz pozostale dwie ,ale jak patrze to 3 ma swoj kilmat.Co do kwestii hdr to trudna sztuka zrobic dobry hdr by nie przesadzic , by dobrze wyciagnac szczgoly ale przy tym by zachowac naturalnosc.Coz kto probuje ten napewno w koncu opanuje trudna sztuke hdr.
Pozdrawiam
1 fota faktycznie zdaje sie byc naturalniejsza niz pozostale dwie ,ale jak patrze to 3 ma swoj kilmat.Co do kwestii hdr to trudna sztuka zrobic dobry hdr by nie przesadzic , by dobrze wyciagnac szczgoly ale przy tym by zachowac naturalnosc.Coz kto probuje ten napewno w koncu opanuje trudna sztuke hdr.
Pozdrawiam
Dokładnie tak. . Np. etap "halo" wokół krawędzi przedmiotów mam już za sobą ;)
no to fajnie, foty sa fajne nie powiem..., :wink:
Cała seria fajna, ale "Agregat" zdecydowanie najbardziej zatrzymuje moją uwagę! Świetna fotka :)
kapitalne 6 klatek HDRowych :)
tonacja kapitalna powychodziła - taka brudna i stara - i choć na każdym zdjęciu z lekka inna - to mimo to pięknie stanowi całość :) oczywiście MBSZ ;)
rowerek mi się jakoś tak bardzo podobał - przynajmniej na pierwszy rzut oka :)
czekam na WIĘCEJ !
I jeszcze trzy. Lepiej chyba jednak w kolorze.
4. Pompa 2
5. Pompa 3
6. Pompa 4 - potraktowana Photoscape, bo w tle maszyny przechwyciłem "ducha"
5. Pompa 3 Piękny HDR'ek, taki powinien BYĆ. Jeszcze proszę
7. Czerń i Biel
8. W kolorze
9. Z profilu
Dalej mi sie podoba , foty jak napisalem wczesniej w watku z klimatem a o to tu chodzi..:)
7. Czerń i Biel
8. W kolorze
9. Z profilu
I znowu środek: 8. W kolorze choć B&W też fajna stal się zrobiła plastyczna jak horyzont zdarzeń w gwiezdnych wrotach.:grin:
Fajnie