Zobacz pełną wersję : Premiera na forum.
fidelpatcha
16.11.10, 22:18
Witam
Zaczynam na forum, w fotografię bawię się od niedawna ze zrozumieniem.
Teoria przyswojona w jakimś wstępnym zakresie, z wyczuciem jeszcze tak sobie. Proszę o wszelkie sugestie co nie gra, co można poprawić technicznie przy samym fotografowaniu i ewentualnie co należało by poprawić
komputerowo.
Obiektyw kitowy 14-45 + polar + szara połówka
ISO 100
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://img543.imageshack.us/i/pb153059.jpg/)
Całkiem nie złe ale te krzaczorki po lewo i ten ludek to nie potrzebne );
To nie ludek tylko św.Jan Nepomucen, którego mogłaś zatrudnić do tej fotki.Za dużo nieba.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Wycofuje sie to nie św Jan, ale i tak mogłaś go lepiej zaaranzować.
To nie ludek tylko św.Jan Nepomucen, którego mogłaś zatrudnić do tej fotki.Za dużo nieba.
Wycofuje sie to nie św Jan, ale i tak mogłaś go lepiej zaaranzować.
Albo chciaz powiedziec,zeby rece w kieszeniach nie trzymal,jak obrocic sie nie chcial.
wytnij całą lewą stronę i będzie bosko :) fajne chmury, kolory, nostalgia jednym słowem :)
fidelpatcha
17.11.10, 08:24
Ten "ludek" to Siemion - czyli założyciel Siemianowic.
Już po zrobieniu fotki widziałem, że i krzaki i Siemion robią mi mały bałagan w scenie, ale wolałem zostawić fotkę bez obróbek.
Dzięki za oceny.
Wybaczcie mi tego '' ludka '' ale nie znam tego miejsca i nie wiedziałam );
paakayttaja
17.11.10, 09:10
IMHO Siemion na zdjęciu nie byłby taki zły, ale ginie w całości zdjęcia i tylko przeszkadza. No i jeszcze jakaś osoba włazi w kadr (po lewej). Drzewo w mocnym punkcie, "wyciąć" figurę i byłoby fajnie.
Dopiero otworzyła mi się większa wersja zdjęcia. Faktycznie teraz widzę że jest to posąg. Jeszcze raz przepraszam za tego ludka. Pzdr
madziazywczak
17.11.10, 09:18
ale oprócz tego jest pani z torebką.
Witam
Zaczynam na forum, w fotografię bawię się od niedawna ze zrozumieniem.
Teoria przyswojona w jakimś wstępnym zakresie, z wyczuciem jeszcze tak sobie. Proszę o wszelkie sugestie co nie gra, co można poprawić technicznie przy samym fotografowaniu i ewentualnie co należało by poprawić
komputerowo.
Obiektyw kitowy 14-45 + polar + szara połówka
ISO 100
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://img543.imageshack.us/i/pb153059.jpg/)
Poza przeszkadzaczami, o których juz przedpościarze pisali bardzo fajna kompozycja, udane otwarcie czekam na dalszy ciąg.
P.S.
dodawaj foty jako załączniki do posta
Witaj na forum, :grin:
Bardzo ciekawe otwarcie. Zdjęcie bardzo mi się podoba, niebo wyszło rewelacyjnie. Mnie "ludek" aż tak nie przeszkadza chociaż bez niego byłoby lepiej. :wink:
Pozdrawiam
fidelpatcha
17.11.10, 10:34
Bardzo dziękuję za opinie. Co do przeszkadzaczy to cała ich masa w postaci wędkarzy, swoją drogą bezcenne zobaczyć jak pospiesznie oddalają się widząc aparat :)
Postaram się wybrać jeszcze coś z tej sesji i wrzucić kolejne zdjęcie.
fidelpatcha
18.11.10, 10:42
Kolejne zdjęcie z tej samej sesji. Wg mnie mniej udane, wrzucam jednak żeby mieć szansę na wskazanie błędów.
Zdjęcie2
Za ciemno ;( Hdr pomógł by
Za ciemno ;( Hdr pomógł by
Albo ździebko pracy,:wink: po japońsku otakeCuś:
40966
hmmm nie, to widać że mocno wyciągnięte:grin:
hmmm nie, to widać że mocno wyciągnięte:grin:
Mister Di!
Mówisz, że za mocno? Hmm... może, ale drzewka powinny być widoczne nie?
Weź i Skoryguj, zrobimy koledze popJPGe:mrgreen:
fidelpatcha (https://forum.olympusclub.pl/member.php?u=13570) generalnie chodzi o to by przy takiej focie detale linii drzew były
widoczne, a nie stanowiły czarnej kreski czy bloku.
fidelpatcha
18.11.10, 12:37
Dzięki. Z HDR walczę od wczoraj, z tym że bazę mam nieco oszukaną bo trzy pliki wywołuję z jednego RAWa. Jak dotąd efekty wychodzą mi mocno przesadzone, pięknie kolorowo, ale aż bije nierealnością po oczach, dlatego nie publikuję. Po drugie martwi mnie pojawiający się szum, widoczny jedynie po powiększeniu, ale jednak przeszkadza mi.
Dzięki. Z HDR walczę od wczoraj, z tym że bazę mam nieco oszukaną bo trzy pliki wywołuję z jednego RAWa. Jak dotąd efekty wychodzą mi mocno przesadzone, pięknie kolorowo, ale aż bije nierealnością po oczach, dlatego nie publikuję. Po drugie martwi mnie pojawiający się szum, widoczny jedynie po powiększeniu, ale jednak przeszkadza mi.
Wiesz.. początki zawsze są trudne, ale to co przez chwilę widziałem było fajne, nie potrzebnie Usunąłeś.
fidelpatcha
18.11.10, 12:53
Ja tego nie czułem zupełnie, nie podpisał bym się pod tym. Pobawię się jeszcze suwakami i wstawię może.
No i jest:
Ja tego nie czułem zupełnie, nie podpisał bym się pod tym. Pobawię się jeszcze suwakami i wstawię może.
No i jest:
No i prima sort!
Teraz dobra lektura, ćwiczenia i będzie super.
HDR nie należy w/g mnie do prostych technik, trzeba się trochę pomęczyć, ale na pewno warto.
madziazywczak
18.11.10, 13:47
No i jest:
fajnie wyszło :) choć troszkę by je wyprostowała bo wydaję się że "ucieka" w lewo
brawo za cierpliwość
Dzięki. Z HDR walczę od wczoraj, z tym że bazę mam nieco oszukaną bo trzy pliki wywołuję z jednego RAWa.
Nie ma sensu wywoływać wiele razy jednego RAWa, lepiej wczytać go bezpośrednio do programu HDR.
fidelpatcha
18.11.10, 20:56
Zdjęcie nr3.
3 Ładna ;)
Nawet bym powiedział, że bardzo ładna. :wink:
Fajne miejsce i ciekawie pokazane.
madziazywczak
19.11.10, 10:18
też mi się podoba.
Miejsce to samo co na jednym z wcześniejszych zdjęć ale jak dla mnie teraz to dużo lepiej wygląda. Uwydatniłeś pomnik który ładnie wpasowuje się w kadr no i poziome kadrowanie też lepiej pasuje do tego zdjęcia. Pozdrawiam i czekam na więcej
Widzisz, początki a już Cię chwalą(możesz z tego zrobić wschód polecieć w pomarańcz i żółcień)
Następne proszę:grin:
fidelpatcha
19.11.10, 20:02
Miejsce to samo co na jednym z wcześniejszych zdjęć ale jak dla mnie teraz to dużo lepiej wygląda. Uwydatniłeś pomnik który ładnie wpasowuje się w kadr no i poziome kadrowanie też lepiej pasuje do tego zdjęcia. Pozdrawiam i czekam na więcej
Miejsce na wszystkich jest to samo, zdjęcia z tej samej sesji.
Dzięki za pochwały
A mnie się nie podoba :-P
Przedobrzyłeś z rozjaśnieniem tego, co powinno być ciemne. Dalszy brzeg jest jasny jak w dzień a to przecież zmierzch. Pomnik i fragment bliższego brzegu też jakoś nienaturalnie jasny. W ogóle PD jakiś dziwnie jasny. Myślę, że zadowalający efekt uzyskałbyś byś bez HDR-a.
fidelpatcha
22.11.10, 21:52
No to kolejne, odkopane z początków posiadania olka. Niestety sytuacja przerosła wtedy moje umiejętności.
No to kolejne, odkopane z początków posiadania olka. Niestety sytuacja przerosła wtedy moje umiejętności.
Noo cóż: smacznego:grin:
A :)scenka byla naprawde superancka.
fidelpatcha
7.12.10, 18:38
Kolejna fotka, pierwsza próba fotografowania ptactwa. Jakość zdjęcia raczej kiepska, jednak mimo to proszę o wszelkie opinie i sugestie.
Foto nr5
fidelpatcha
17.05.11, 17:30
Bardzo dawno nic nie pokazywałem, więc może większa przyrodnicza paczka.
Wszelkie sugestie i opinie oczekiwane
Z drugiej fotki Wieprz będzie zadowolony . :-D
Pozostałe ciekawe.
rażą przepały na ptaszkach.. czwórka mi się najbardziej podoba.
Udany debiut. Mnie najbardziej podoba się ostatnie z serii z drzewem. Bardzo fajny klimat. powodzenia w dalszych próbach :grin:
LeonAmator
17.05.11, 22:25
Wróbel, bo jedyny chyba wykonany na wolności.
Z ostatnie wrzuty najbardziej podoba mi się 4. - portret orła.
fidelpatcha
19.05.11, 20:56
Dzięki za opinie
Wróbel faktycznie jedyny wolny.
No to dalej - dziś portrety. Jak widać podjąłem się mocnego oświetlenia zastanego tył-bok z celowym przepałem. Czy dobrze wyszło? Proszę oceńcie.
Dzięki za opinie
Wróbel faktycznie jedyny wolny.
No to dalej - dziś portrety. Jak widać podjąłem się mocnego oświetlenia zastanego tył-bok z celowym przepałem. Czy dobrze wyszło? Proszę oceńcie.
Dla mnie 4 jest fajna. Reszta jakoś do mnie nie przemawia..co mała by obrazowac? A 4 jest super!
fidelpatcha
20.05.11, 07:23
Dla mnie 4 jest fajna. Reszta jakoś do mnie nie przemawia..co mała by obrazowac? A 4 jest super!
No widzisz, a mnie zdecydowanie najbardziej jakoś pasuje 1.
A co ma obrazować? Zawsze podobała mi się plastyka portretów pod światło, z częścią twarzy zlewającą się z tłem.
No widzisz, a mnie zdecydowanie najbardziej jakoś pasuje 1.
A co ma obrazować? Zawsze podobała mi się plastyka portretów pod światło, z częścią twarzy zlewającą się z tłem.
Chyba rozumiem, ale z ostrością Musiałbyś trafić perfect, wtedy wyglądałoby fajnie.
Pozdrawiam
Ja
madziazywczak
20.05.11, 08:31
mnie się nie podoba. ostrości brak a "przepał aż razi"
jestem na nie
3, 4 i 6 mbsz są świetne.
Pozdrawiam.
Kolejna fotka, pierwsza próba fotografowania ptactwa. Jakość zdjęcia raczej kiepska, jednak mimo to proszę o wszelkie opinie i sugestie.
Foto nr5
Świetne foto.
Gratulacje za refleks.
Pozdrawiam.
fidelpatcha
20.05.11, 18:42
Chyba rozumiem, ale z ostrością Musiałbyś trafić perfect, wtedy wyglądałoby fajnie.
Pozdrawiam
Ja
Masz absolutną rację. Przy portrecie High-Key ostrość jest właśnie kluczem.
Masz absolutną rację. Przy portrecie High-Key ostrość jest właśnie kluczem.
I na taki portret sobie poczekam, bo to mi się podoba. Mam nadzieję, że niedługo coś Spłodzisz.
Pozdrawiam
Ja
fidelpatcha
28.05.11, 22:49
taki zachód ze spaceru - bez sensacji ale coś w sobie ma (wg. mnie oczywiście)
taki zachód ze spaceru - bez sensacji ale coś w sobie ma (wg. mnie oczywiście)
Nawet fajne.Ma cos w sobie-taka zielen niesamowita:wink:taka inna jak cala reszta.
LeonAmator
29.05.11, 00:18
I to jest najważniejsze ,zamrożony na zdjęciu moment ma przedstawiać coś dla jego twórcy a nie tylko ma się podobać innym .
Fotka ta i wcześniejsze portrety są OK.
fidelpatcha
29.05.11, 09:57
Dzięki za opinie.
W uzupełnieniu do fotki - był to już dość późny zachód. Dopiero po tym jak słońce schowało się za horyzont pojawiły się ładne kolorki. Ogólnie byłem mocno niezadowolony z zachodu, aż dotarłem w to miejsce i efekt podzielenia sceny na stronę jasną i ciemną, zarówno na ziemi, jak i na niebie, skłoniła mnie do zrobienie zdjęcia.
Zdjęcie podciągane pseudo HDR-em, ale zależało mi na utrzymaniu ciemnej, naturalnej tonacji.
Wiesz co?
Fajnie to wyszło, a jak byś wyciągnął cienie, ale tylko z drzew?
Jak Sądzisz? I bez HDR albo odrobinę, hm?
Coś w tyn guście:
48228 48229
Pozdrawiam
Ja
fidelpatcha
31.05.11, 21:16
nad powyższym widoczkiem jeszcze się może pochylę, choć nie ukrywam, że ja chyba jakiś przekorny jestem i właśnie ta niedoświetlona lewa strona jakoś mi fajnie koresponduje z prawą, jasną.
Tym czasem jednak, taka foteczka zbliżeniowa.
madziazywczak
1.06.11, 09:02
jeśli chodzi o zachód słońca też wolę twoją wersję
jeśli chodzi o ostatnie zdjęcie to uważam że nic ciekawego w tym zdjęciu nie ma.
Zachód MZ bardzo ładnie skomponowany. Mnie również podoba się ten kontrast i miło kojarzy z miejscem, w które ja chodzę na zachody. :grin:
fidelpatcha
2.06.11, 21:33
robię porządki w starych RAWach i wykopuję fotki dalej. Duża elektrownia, a jednak malutka przy ogromie natury :)
Bardzo ładny krajobraz. Szczególnie podoba mi się groźne niebo. :grin:
fidelpatcha
12.06.11, 10:32
Sikorki często na balkonie u mnie goszczą. Ostatnio udało mi się chwilę zaczaić i pstryknąć takie fotki
Kadry fajne, bokeh rowniez.
Ostatnio udało mi się chwilę zaczaić i pstryknąć takie fotkiTroszkę ostrości brakuje i jakiś zielony zafarb ale kadry ładne :)
fidelpatcha
12.06.11, 20:03
Troszkę ostrości brakuje i jakiś zielony zafarb ale kadry ładne :)
Ostrość to faktycznie problem, niestety wciąż zapominam o rozstawieniu statywu i tu pewnie główna przyczyna.
Dla uzupełnienia dodam, że zdjęcia robione E-500 z kitowym obiektywem 40-150
Odległość od celu to ok 1,5m
Cieszę się, że kadry zaczynają się udawać
Dorzucę jeszcze dwa - jednak trochę słabszej jakości
Ptaszki ze statywu, no, no...
I z 1,5m.
fidelpatcha
12.06.11, 20:14
Ptaszki ze statywu, no, no...
I z 1,5m.
:grin: Możesz rozwinąć?
Oczywiście.Tylko jedno pytanie:
Przy jakim czasie otwarcia migawki ?
Twój EXIF nie działa.
fidelpatcha
12.06.11, 20:30
Sikorki były na 1/125s, wróbel widzę aż 1/60
Już widzę. Czasy faktycznie dosyć długie,
Ostrość odrobinę nietrafiona.
Gałązki momentami ostre, a ptaszek niekoniecznie.
Jeśli poruszony ptaszek to statyw nic nie poradzi.
Trzeba skrócić czas. Jeśli nie, to należałoby
zwiększyć GO.
Oczywiście.Tylko jedno pytanie:
Przy jakim czasie otwarcia migawki ?
Twój EXIF nie działa.
Exif dziala,1/60 i 1/125 byly takie czasy.
Warunki miałeś ciężkie ISO 400.
Czekałbym na światełko, ewentualnie doświetlił lampką.
Tylko szkoda ptaszki stresować.
fidelpatcha
12.06.11, 22:22
Po pierwsze dzięki za rady.
Czekam więc na światło, na szczęście dość często kursują do miski, w której patyk umocowany, tyle że w grę wchodzą godziny południowe.
Miska swoją drogą widoczna jest na pierwszym zdjęciu wróbla.
Rozumiem, że czas 1/250 nie będzie przesadą, zwiększenie GO przy takim czasie to już będzie wyzwanie, zwłaszcza że ISO 400 dla E-500 generuje już widoczny szum, a błyskać nie chcę, bo szkoda zmarnować oswojenie tych ptaszków.
Fotki robię zza okna, bez żadnego maskowania się, jedynie spokojnie się trzeba zachowywać, zresztą często obok mnie siedzi kot i również obserwuje ptaki.
A na marginesie - w okolicy żyje trochę szpaków, ma ktoś pomysł na co można by je zwabić?
A na marginesie - w okolicy żyje trochę szpaków, ma ktoś pomysł na co można by je zwabić?
Posadz ze trzy cztery drzewa czeresni.Jedna bardzo wczesna i jedna bardzo pozna.
fidelpatcha
12.06.11, 22:26
Posadz ze trzy cztery drzewa czeresni.Jedna bardzo wczesna i jedna bardzo pozna.
hehe, na balkonie to będzie dopiero wyczyn
LeonAmator
12.06.11, 22:38
Jaki tam wyczyn ,bonzai i załatwione :wink:
fidelpatcha
12.06.11, 22:40
Jaki tam wyczyn ,bonzai i załatwione :wink:
No popatrz jak trafiłeś, ja już od 5 lat bodaj bonsai też się bawię
LeonAmator
12.06.11, 22:44
No to czereśnie i na blanton z nimi :grin:
fidelpatcha
13.06.11, 07:33
A żeby nie być gołosłownym w kwestii bonsai.
Takie moje prace:
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2011/06/file-1.php?id=14153
źródło (http://bonsai.kamcio.com/download/file.php?id=14153)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2011/06/file-1.php?id=12709
źródło (http://bonsai.kamcio.com/download/file.php?id=12709)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2011/06/file-1.php?id=9478
źródło (http://bonsai.kamcio.com/download/file.php?id=9478)
Ładne te Twoje prace. Dwójka i trójka bardzo mi się podobają. Gdybyś jeszcze lepiej doświetlił jedynkę wrażenie byłoby jeszcze lepsze. :grin:
fidelpatcha
16.06.11, 21:42
Świetliste portretowanie córki - podejście drugie. Ponownie przepały i ponownie zamierzone, bo jakoś plastyka tego efektu bardzo mi odpowiada
Ciekawe zdjęcia córeczki. Zazdroszczę bonsai są piękne, kiedyś były moja pasją ale nie chciały do końca wyglądać tak jak chciałam więc się poddałam :???: .
Bardzo ładne portrety córeczki - mnie się podobają. :grin:
fidelpatcha
19.06.11, 19:11
No to żeby nie nudzić monotonią tematyki zdjęć - taka zabawa światłem i geometrią
Witaj! Bardzo podobaja mi się zdjęcia córeczki ale tylko to oparcie krzesła w tle jakoś mnie razi:-P Ale malutka przesłodka:) Świetne!
fidelpatcha
19.06.11, 19:51
Witaj! Bardzo podobaja mi się zdjęcia córeczki ale tylko to oparcie krzesła w tle jakoś mnie razi:-P Ale malutka przesłodka:) Świetne!
Szczerze mówiąc, to czasem mam wrażenie, że łatwiej mi zrobić zdjęcie sikorce niż Dobrusi - ustawienie krzesła dało mi jakieś 2 minuty na zrobienie zdjęć.
No to żeby nie nudzić monotonią tematyki zdjęć - taka zabawa światłem i geometriąPomysł niezły ale wykonanie byle jakie :-P
Tło powinno być jednolite (może ciemne? :roll:), żeby w odbiciu na podłożu nie było widać różnicy. Podłoże zaś, powinno być gładkie (albo równa warstwa wody albo suche i czyste). Z ostrością też chyba coś nie tak.
Popróbuj, może wyjdzie coś ciekawego :wink:
fidelpatcha
22.06.11, 20:51
Wieczorny spacer
LeonAmator
23.06.11, 00:27
Fajny ten spacer.
Chyba ciut za późno i nieostro. Mało co widać.
Ostatnie ciekawe i z ładnym ułożeniem chmur, ale tak jak poprzednikowi wydają mi się za ciemne
Zdjęcie nr3.
podob sie masz bardzo ładne zdjęcia
fidelpatcha
7.07.11, 09:49
Po powrocie z urlopu wrzucam taką paczkę fotek:
zdjęcie 28
50606
zdjęcie 29
50607
zdjęcie 30
50608
zdjęcie 31
50609
zdjęcie 32
50610
Wakacyjna wrzutka bardzo przyjemna. Szczególnie 31 mi przypadło do gustu. Ten czujny, wręcz przestraszony wzrok matki zatrzymał mnie na dłużej. Bardzo fajnie ustrzelone.
Pzdr.
32- kadr, ujęcie - bardzo mi się.
Pozdrawiam.
Zdjęcie 28 i 32 :) jak dla mnie super :)
28 fajnie się dzieje w tle
32 czysto i ciekawie z tą szyją ;)
31. najbardziej mi podchodzi.
fidelpatcha
7.07.11, 20:02
Dzięki za dobre słowo.
Teraz druga paczka zdjęć, tu już niestety są mankamenty, czego bardzo żałuję, bo niektóre kadry bardzo mi się podobały
Zdjęcie 33
50628
Zdjęcie 34
50629
Zdjęcie 35
50630
Zdjęcie 36
50631
Zdjęcie 37
50632
madziazywczak
7.07.11, 20:21
34 fajne
w 36 chyba za dużo żółtego bo taki ten kolor dziwny
Dzięki za dobre słowo.
Teraz druga paczka zdjęć, tu już niestety są mankamenty, czego bardzo żałuję, bo niektóre kadry bardzo mi się podobały
Zdjęcie 33
50628
Zdjęcie 34
50629
Zdjęcie 35
50630
Zdjęcie 36
50631
Zdjęcie 37
50632
34 fajne :)
w 36 brakuje mi Husarii w krzakach :P
Druga wakacyjna wrzuta bardziej mi odpowiada. :grin:
Podobają mi się kadry mew (33 i 34) oraz krajobraz 35.
Za poprzednikami z ostatnich najlepsze mewy :grin:
fidelpatcha
14.07.11, 17:32
No to teraz najdziwniejsze zdjęcie z urlopu:
zdjęcie: 38
50989
No to teraz najdziwniejsze zdjęcie z urlopu:
zdjęcie: 38
50989
Jak u Hitchcocka :lol:
fidelpatcha
19.07.11, 19:13
Przekopuję wakacyjne fotki - taką mewę śmieszkę prezentuję
zdjęcie 39
51421
Nieźle uchwycona ta mewa, "patrzy" akurat w obiektyw :-)
... taką mewę śmieszkę prezentujęFajna :grin:
madziazywczak
22.07.11, 10:24
fajna mewa
Ptaki są ciekawe, ładna tonacja.
fidelpatcha
19.10.11, 13:24
Baaardzo dawno nic nie wrzucałem, bo i czasu nieco brak. Dziś jedna fotka, którą ostatnio znalazłem i jakoś tak spodobała mi się.
zdjęcie 40.
56176
..trzeci raz klikam...chyba bym ją rozciągnął..fajne..
fidelpatcha
28.10.11, 11:37
W ramach rekonesansu w okolicy wybrałem się w miejsce zwane Żabie Doły w Chorzowie. W tygodniu wypad na wschód słońca odpada, więc rozpoznanie robiłem o zachodzie. Miejsce całkiem ciekawe, choć zanosi się na lepsze kadry właśnie o wschodzie. Mimo to takie dwie fotki
Zdjęcie 41
56538
zdjęcie 41
56539
Ta fotka to taki pstryk "bo ładnie to wygląda, choć pewnie nie wyjdzie". W zasadzie bez większej obróbki wyszło bardzo plastycznie i choć daleko zdjęciu do poprawności technicznej, to jakoś mnie ujmuje ten widok.
Widok moze ladny, ale fota kasza :-)
fidelpatcha
29.10.11, 19:32
Jesień nadeszła i ptaszki wracają. Muszę tylko nowe wygodne i estetyczne drewienko im zorganizować.
Zdjęcie 43
56601
fidelpatcha
31.10.11, 12:19
no to dorzucam sikorki.
zdjęcie 44
56664
zdjęcie 45
56663
zdjęcie 46
56662
fidelpatcha
7.11.11, 17:55
Tym razem modraszka
zdjęcie 47.
56956
Modraszka cool :-)Ale jakaś mało modra :roll::-P
Ale jakaś mało modra :roll::-P
I malo ostra.Napis ostry-bez zastrzezen:wink::mrgreen:
fidelpatcha
26.07.13, 10:23
Witam
Bardzo dawno nic nie wrzucałem do oceny, więc nadrabiam trochę chaotyczną paczką.
93690
(48)
93691
(49)
93692
(50)
93693
(51)
93694
(52)
52 naprawdę mi się podoba