Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z edycja zdjec w aparacie Olympus SP-500UZ

dim2
26.03.07, 21:57
Witam mam aparat Olympus SP-500UZ i jest problem z edycja zdjec z pozycji aparatu, a mianowicie wchodzac w edycje zdjecia mam nie aktywne podtytuly Title i Frame.Prosze o pomoc czy to jest cos w ustawieniach czy jakac awaria,dziekuje za pomoc i pozdrawiam Robert

Peniek242
26.03.07, 22:34
Witaj,
albo masz malo miejsca na karcie albo w pamieci wewnetrznej, zalezy gdzie zapisujesz zdjecia. Zrzuc zdjecia do kompa i na czysto strzel zdjecie i dopiero sprobuj.
Pzdr

krzysiekz
28.03.07, 12:32
A nie skasowales czasem obrazkow z pamieci wewnetrznej? Tam sa ramki itp.

piotrekp
29.03.07, 20:51
spróbuj zresetować wszystkie ustawienia do fabrycznych
np. Menu > Mode Menu > zakładka Setup > u góry RESET (resetuje do ustawień fabrycznych z wyjątkiem ustawień My Mode Setup)
nie zaszkodzi też przy okazji sformatować pamięci wewnętrznej (oczywiście po wyjęciu karty)
wyjęcie dodatkowo akumulatorków chyba nic nie da bo wewnątrz jest zdaje się bateria podtrzymująca

Jack
30.03.07, 20:00
... mam nie aktywne podtytuly Title i Frame.Prosze o pomoc czy to jest cos w ustawieniach...Jak zasugerował krzysiekz, skasowałeś ramki i napisy z pamięci aparatu. Przeczytaj uważnie wyjasnienie, jakiego udzieliłem przy identycznym pytaniu: https://forum.olympusclub.pl/topics3/olympus-fe-140-vt7464.htm?highlight=#55715
Jack

dim2
4.04.07, 21:22
dzieki za pomoc jednak zostaly wykasowane ramki i tytuly poprostu w serwisie mi to zrobili bo aparat byl w naprawie dzieki za pomoc szczegolnie <krzysiekz> Pozdrawiam dim2