PDA

Zobacz pełną wersję : Jaki futeral do c-750 z tuleja i filtrem

vodnik
3.03.04, 18:35
Witam wszystkich.

Pytanie jak w temacie, co polecacie. Najlepiej zeby mozna bylo nosic na ramieniu ale i przypiety do paska, ale najwazniejsze zeby zmiescil sie aparat z zalozona tuleja i filtrem UV. Najlepiej jakby byly linki do stron.

Dziekuje za pomoc i wasze odpowiedzi.

Arras
3.03.04, 22:00
futerału albo torby raczej nie ma dedykowanej do konkretnego modelu aparatu, no chyba że na olympusie, ale zakładam że nie potrzebujesz oryginalnej torby. Polecam więc zrobić sobie wycieczkę do dobrego sklepu fotograficznego wraz z aparatem i samemu dopasować. To najpewniejszy sposób gwarantujący dość miejsca dla sprzętu, bez niepewności czy torba która przyjdzie kurierem - rzeczywiście będzie pasować i mieścić aparacik.

vodnik
3.03.04, 23:07
Rozumiem jasne. Chodzilo mi o to ze moze ktos juz takowy futeralik zakupily i moglyby sie podzielic doswiadczeniami.

Dziekje wszystkim za odpowiedzi.

Arras
3.03.04, 23:30
właśnie ja zakup taki wykonałem w taki sposób jak napisałem wyżej... i z tego co się orientuję to chyba większość forumowiczów którzy tutaj pisują - również. Pozdrawiam.

vodnik
4.03.04, 00:17
A jakiej firmy kupiles futeralik, co bym mogl sie skupic np na takiej firmie, i jeeli mozna wiedziec jaki jest koszt takiego futeralu?

Dzieki.

Arras
4.03.04, 00:20
heh... to jakaś podróbka, chociaz pisze kodak...fuj... :) - ważne że mieści wszystko - nawet kieszenie na filtry ma.

liso
4.03.04, 00:43
Mój ojciec kupił sobie w Fotojoker jakiejś firmy Cobra (RE-3 model chyba - w środku na metce taki napis). Mieści w nim 740 z tujeją, filtry. Z przodu kieszonka w której można upchnąć nawet zgrabną ładowarkę z bateriami (kabelki czy inne duperszmity). W klapce kieszonka z zamkiem na karty, fajny pasek na ramię z taką wstawką żeby nie gniotło a do tego koszt tej torby to 50zł (ale bardzo solidna i sztywna). Brak szlufki na pasek - ale kto by to przy pasie nosił?! ;-) Mieści się nawet mój 5050 z tuleją, choć tak na mocny styk.

Jeronimo
4.03.04, 11:50
no jak ja dokupilem sobie filtr to teraz potrzebowalem nowej torby.
W zimie nosze pod gruba kurtka luzem aparat a normalnie to mam wielka torble (chyba do kamery) gdzie miesci sie aparat i ladowarka itp. Kupilem w promocji w Macro :D

luks
4.03.04, 12:05
Witam kolejnego krakowianina ! :D Ja kupowalem w MediaMarkt bo jest duzy wybor ale ceny raczej wysokie.
Polecam Ci zakup najpierw tulejki bo ja kupilem torbe (fajna, mała) ale aparat z tulejka wchodzi tylko na wcisk.