PDA

Zobacz pełną wersję : Start z e-450

zwola
5.10.10, 21:38
Zdjęcia robię od tygodnia i prosiłbym o jakieś podpowiedzi i komentarze.To są trzy z moich , jak mi się wydaje najciekawszych.

Karol
5.10.10, 22:19
Witaj na forum!
Każdy kiedyś zaczyna...
Nie ustrzegłeś się typowych błędów początkującego. Największy potencjał ma zdjęcie środkowe, ale kadr jest trochę niezdecydowany. Poczytałbym na początek coś o kadrowaniu, mocnych punktach obrazu. Numeruj kolejne zdjęcia.
Powodzenia!

rol6
6.10.10, 07:54
Witaj na forum, :grin:

Nie będę powtarzał starych prawd :wink:. Trochę poczytaj, również nasze forum, dużo ćwicz a efekty wkrótce będziesz mógł sam zauważyć.
A co do zdjęć:
1. Coś nie tak ze światłem.
2. Ładny krajobraz.
3. Za mała moim zdaniem głębia ostrości.

Pozdrawiam

blerva
12.10.10, 20:45
Zdjęcia robię od tygodnia i prosiłbym o jakieś podpowiedzi i komentarze.To są trzy z moich , jak mi się wydaje najciekawszych.

W pierwszym zdjęciu masz za mocne światło za obiektem który focisz, dlatego nie wygląda to atrakcyjnie.

p.

nevra
14.10.10, 01:26
Witaj.

1. Za dużo światła w PG (prawy górny), za mało w LD. Takiego, jak być powinno, nie ma.
2. Kadr niezgorszy, ale dół raczej lepszy od nieba, więc kadrowałabym 2/3 na dół.
3. Ostrość! Za blisko aparat, pewnie za mała wartość przysłony (za duża dziura). 5 cm dalej obiektyw i byłoby lepiej. GO w kwiatkach powinna być na całym obiekcie, a tła być nie powinno. Pewnie, nie zawsze da się tak zrobić, ale trening czyni mistrza.

Pozdrawiam. :)