PDA

Zobacz pełną wersję : Stare fotografie

nurek
14.03.07, 17:55
Cześć,

Jakoś mnie tak naszlo na coś takiego.
Jak by ktoś coś napisał byłoby fajnie ;).

Z góry wszystkim dziękuje.

ps. Ostatnio poziom fotografii wystawianych na naszym forum tak wzróśł że teraz to aż strach coś pokazać ;-).

Pozdrawiam,
Nurek

Rafał Czarny
14.03.07, 18:27
Podobają mi się kadry, ale nie podoba mi się zafarb. Wolałbym tradycyjną sepię. Ostatnie superowskie. Pierwsze trochę krzywe.

nurek
14.03.07, 23:33
Dzięki Rafał za komentarz. Kiedyś mi napisałeś że sepia już Ci się oklepała dlatego zrobiłem nieco inaczej ;-). Specjalnie dla Ciebie ;-).
Szczerze mówiąc to patrzę patrzę i wg mnie jedynka nie leci :roll:.

Rafał Czarny
15.03.07, 08:09
Dzięki Rafał za komentarz. Kiedyś mi napisałeś że sepia już Ci się oklepała dlatego zrobiłem nieco inaczej ;-). Specjalnie dla Ciebie ;-).
Szczerze mówiąc to patrzę patrzę i wg mnie jedynka nie leci :roll:.

Na moje oko leci odrobinę w prawo. Nurek, ja po prostu nie lubię farbowania BW. A jeśli już ktoś musi, to niech będzie sepia ;) . Z tego co wiem, to drzewiej nie robiono biało - zielonych fotografii :D ;) . Ale może się mylę...

aga_piet
15.03.07, 11:08
Biało-zielona najbardziej jest na 3. Reszta zafarbu moim zdaniem do przyjęcia. Udana stylizacja (no... może trochęnie pasują reklamy świetlne ;))
Jeśli lubisz takie zabawy, zajrzyj tu: Gohha (http://www.gohha.com/miasto.html), może coś Cię zainspiruje. Możesz na stronie zobaczyć zdjęcie "przed" i "po".

marecki
15.03.07, 12:01
Wg mnie świetne fotki a zafarb jak najbardziej tu pasuje. Sam mam pare starych ale to naprawde starych fotek i wlasnie tak wyglądają. No może nieco mniej zielonego ale blisko tego.
Fotki oddają niezły klimacik.
Pozdrawiam

kasprzyk
15.03.07, 20:05
Witam

Cześć kolego nurek!

Odnoszę wrażenie, że te fotki zeskanowałeś z jakiegoś muzeum ? :)
Zdjęcia jak oryginały, dobra robota, chwytam się za głowę i zastanawiam co jest na ostatniej ? Ten ktoś wisi na linach?

Pozdrawiam

nurek
15.03.07, 20:59
Witam ponownie,

Dziekuję wszystkim za komentarze i poświęcony czas.
Powiem Wam szczerze że ta "zzieleniała" trójka najmniej mi się podoba i juz nawet chciałem ją wyrzucić.
agapiet dzieki za link. Faktycznie ciekawe.
Masz racje Rafał biało zielonych to napewno nie było, troszkę przegiąłem.

Miło Cię "widzieć" kolego john100 ;).
Ta postać która tak wzbudza Twoje zaciekawienie to pomnik zawieszony nad Brdą. Nazywa się "Przechodzący przez rzekę" czy jakoś tak. Taki gościu siedzący sobie na linie ;).
Cieszę się marecki że fotki mają klimacik bo właśnie taki efekt chciałem osiągnąć.

Co powiecie na kolejne zdjęcia?