Zobacz pełną wersję : Olympus C-2100 a male karty pamieci.
Posiadam apartat Olympus C-2100 juz pare lat. Niestety z biegiem lat przestalo mi dzialac kilka kart smart media. Nietety widze ze max karty smart media to 128 i na dodatek sa drogie. Czy jest jakis sposob na pojemniejsze karty? (przejsciowki na inna karte czy zamiennik kart samrt media)
Zamiennikow nie ma, a cena jest taka, bo sm to juz martwy format, i nowe uzadzenia juz go raczej nie uzywaja. I niestety wiekszych kart niz 128mb nie ma, anawet jesli daloby sie zrobic przejsciowke to aparat moglby sobie nie poradzic z tym.
świetny aparat:) miałem taki - normalnie cudo.. ale niestety 128 mb to max... tak specyfikacja fabryczna mówi ze obsługuję do 64mb.... ale 128 też daję radę:)
Dzieki za odpowiedz. Aparat bardzo dobry dopoki po kilku latach karty nie zaczely padac. Teraz patrze na allegro a tam 128 mb za 200 zl i do tego same uzywane....
świetny aparat:) miałem taki - normalnie cudo.. ale niestety 128 mb to max... tak specyfikacja fabryczna mówi ze obsługuję do 64mb.... ale 128 też daję radę:)
Z tym obsługiwaniem to bym uważał.
Niby Olympus C900 też obsługuje 128MB ale tak nie do końca - można robić zdjęcia, zczytywać po kablu ale w czytniku widać "kaszankę".
Po prostu stosuje "firmową" wersję FAT'u :-)
Gdy wyszedł uzi 2100 nie było większych kart jak 64, stąd myślę ta informacja w instrukcji.
Miałem/mam C2100 i E100 - chodzą bez problemu na 128 a obecnie myślę o jego następcy Olku 550UZ, ma wszystkie jego zalety, większy zoom, większą rozdzielczość ale niestety też jest dostosowany tylko do kart Olympusa /na szczęście są już 2Gb/
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
Gdy wyszedł uzi 2100 nie było większych kart jak 64, stąd myślę ta informacja w instrukcji.
... więc i nikt tego w Olympusie nie testował na 128MB :-)
Miałem/mam C2100 i E100 - chodzą bez problemu na 128 a obecnie myślę o jego następcy Olku 550UZ, ma wszystkie jego zalety, większy zoom, większą rozdzielczość ale niestety też jest dostosowany tylko do kart Olympusa /na szczęście są już 2Gb/
pozdrawiam
Jasiu z Rybnika
Nie jestes uzalezniony od kart Olympusa, chyba ze koniecznie chcesz miec panorame, xD produkuja tez inne firmy.
Nie jestes uzalezniony od kart Olympusa, chyba ze koniecznie chcesz miec panorame, xD produkuja tez inne firmy.
Dzięki, nie wiedziałem. A jakie są największej pojemności?
Na razie typ M ma 2gb, typ H 1gb, chyba wiecej nie bedzie z uwagi na stosowany system plikow.
irekimagda
15.06.08, 11:08
Witam
Również posiadam aparat c-2100 i borykałem się z tym samym problemem - jeśli chodzi o karty.
Pisałeś, że masz już kilka kart które przestały działać więc może zamiast wydawać 200 pln na nową(używaną) kartę z Allegro,
lepiej skorzystać z
NAPRAWY USZKODZONYCH KART SMART-MEDIA
Po pierwsze taniej - po drugie przy większej ilości możesz wynegocjować zniżki.
Druga opcja to zakupić w Anglii lub USA tego rodzaju karty.
W Anglii nowa karta ( http://www.mymemory.co.uk/SmartMedia?gclid=CLe09daL9pMCFQ1gQgod8RO2zA)
kosztuje 21 funtów więc taniej niż 200 PLN.
Pozdrawiam