PDA

Zobacz pełną wersję : Na powitanie

anansi
15.09.10, 22:48
Witam wszystkich. Nie będę za wiele pisał o sobie, przynajmniej dopóty, dopóki ktoś*nie uzna, że warto czegoś*się dowiedzieć. Umyślnie nic nie napiszę o zdjęciach, które mam nadzieję, uda mi się wstawić. :) Jestem bardzo ciekaw co zobaczycie, jeśli w ogóle coś :):):). Bardzo proszę o wszelkie komentarze. Te techniczne zapewne bardziej mi się przydadzą, estetycznych bardziej jestem ciekaw.
1.
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2010/09/b62dbf52cc89bbfem-1.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=b62dbf52cc89bbfe)
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
chyba z rozmiarem przesadziłem :), poprawię się.

judasz
16.09.10, 10:19
hej,witaj na forum,co do zdjecia to sie nie wypowiem,bo nie mozna go normalnie obejrzec,jest za wieeelkie,postaraj sie wstawiac zdjecia bezposrednio do watku,bez przekierowan na inna strone,bedzie latwiej,milej prosciej i przyjemniej,jesli juz bedziesz wstawial zdjecia to najlepiej o rozmiarze 800x600,i nie mow ze nie wiesz jak,bo skoro wstawiles jedno to dasz rade zrobic to poprostu inaczej,:) pozdrawiam.

anansi
16.09.10, 11:28
Poprawione? Chyba tak. Nie wiem tylko jak nr wstawić. Może tak?
1.

anansi
16.09.10, 15:03
Wrzucam drugie zdjęcie i niecierpliwie czekam na komentarze :)
Bardzo proszę o podpowiedź jak numerować fotki w ten sposób wstawiane.
2.

rol6
17.09.10, 08:54
Witaj na forum, :grin:

Zastosowany przez Ciebie sposób numeracji jest OK.

Jak widzę dziecko jest głównym tematem Twoich zdjęć i dobrze, ponieważ dzieci potrafią dać dużo frajdy fotografującemu pod warunkiem, że obseruje je w "warunkach naturalnych" i nadmiernie nie przestawia. :wink:

1. Ciekawa może trochę ciaśniej bym kadrował (trochę mniej góry).

2. Super wzrok -świetnie uchwycone. Z kolei w tym przypadku chciałbym również zobaczyć fotę z szerszym kadrowaniem.

Pozdrawiam

anansi
17.09.10, 16:57
Witaj na forum, :grin:

1. Ciekawa może trochę ciaśniej bym kadrował (trochę mniej góry).

Pozdrawiam

Mój pierwszy odruch był taki. :) Uznałem jednak, że zrezygnuję z wzorca na rzecz zachowania wszystkich partii nieba. wciskając spust, miałem nieco inne zamiary. Dopiero na kompie zobaczyłem co uczyniłem. Zdjęcie budzi we mnie niepokój i taki kadr go wzmaga. Liczę się z tym, że odczucie to może być bardzo subiektywne, ponieważ modelka to moja córcia. Chęć sprawdzenia tego zjawiska, było powodem umieszczenia tej fotografii.

Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło przestawić żadnego dziecka:lol:, nawet do legitymacyjnych :). Robię, aż zrobię.

Bardzo dziękuję za komentarz i pozdrawiam.

Saboor
17.09.10, 17:14
Poprawione? Chyba tak. Nie wiem tylko jak nr wstawić. Może tak?
1.
Bardzo fana fota, kadr też mi się podoba: taka zapatrzona gdzieś tam.. , tylko
pysio prawie cały w cieniu :lol:

kryzys
17.09.10, 23:37
Ciezko cos cos pisac bo ty te zdjecia widzisz z bardziej osobistej perspektywy. :) Podobnie jak juz wspomnieli koledzy
1 .bylaby idealna gdyby glowke lekko w lewo obrocic i zlapac troche swiatla na buzi
2 .widzialbym w troche wiekszym kadrze

anansi
18.09.10, 08:02
Może zatem takie ujęcie. Osobiście wolę to pierwsze.
3.

Saboor
18.09.10, 09:53
3.
Ja też ale TO jest śliczne
P.S.
Jak Masz taką modelkę, a jest w miarę cierpliwa, Zainteresuj się blendą. Córcia będzie 'doświetlona' a światło nie będzie razić w ślipka.

judasz
18.09.10, 10:39
a no jest,bardzo dobrze :) pozdr.

rol6
18.09.10, 20:52
Trójeczka bardzo mi się podoba. :grin:

Pozdrawiam

kryzys
18.09.10, 23:01
3.

A moze masz cos pomiedzy :) ,tak zeby polowa twarzy byla doswietlona ?