Zobacz pełną wersję : Mam problem z wyborem sposobu obróbki zdjęć...
Nie mogę się zdecydować czy całą serię zostawić w takich nasyconych ciemniejszych barwach czy też raczej je lekko odsycić i rozjaśnić. Załączam próbki. powiedzcie co wg was lepiej wygląda ??
Ciemniejsze, bardziej nasycone - tak.
dla mnie zdecydowanie ciemniejsze
Zdecydowanie wolę bardziej kolorowe, ale rozumiem Twój dylemat.
dla mnie tez w obu przypdkach 2jeczki
much bettttter :)
Generalnie dwójka, ale kolor skóry mógłby być tak pomiędzy...
Generalnie dwójka, ale kolor skóry mógłby być tak pomiędzy...
Heh! No i trafiłeś w sedno mojego dylematu...
Kolor skóry podoba mi się na odsyconych a reszta na nasyconych, ale nie chce się az tak drobiazgowo bawić z każdym...
Spróbuj ochłodzić zdjęcie, bawiąc się balansem bieli. Nie powinno to wpłynąć na nasycenie kolorów trawy czy nieba, a skóra powinna zrobić się mniej czerwona.
Heh! No i trafiłeś w sedno mojego dylematu...
Kolor skóry podoba mi się na odsyconych a reszta na nasyconych, ale nie chce się az tak drobiazgowo bawić z każdym...
Wg Mnie skóra bardziej naturalnie wygląda na "nasyconych". W pierwszym przypadku, gdy kolor skóry zlewa się z kimono to wygląda jakby potrzebował interwencji lekarskiej i dawki glukozy :wink: A to w końcu osoba czynnie uprawiająca sport (dobrze dotleniona).
Ciemniejsze jest bardziej naturalne,ale stonuj te wsciekle karmazyny co sie pojawiaja.Moze tak?
Ciemniejsze jest bardziej naturalne,ale stonuj te wsciekle karmazyny co sie pojawiaja.Moze tak?
Mirku, a może jeszcze odrobinę bledszy, bo wygląda jak by zwiał z solarium :grin:
Pozdrawiam
Mirku, a może jeszcze odrobinę bledszy, bo wygląda jak by zwiał z solarium :grin:
Pozdrawiam
Myslisz o tym?
Myslisz o tym?
O to to ! Dokładnie tak !
I kolory żywe i skóra w normie.
Problem w tym, że obrabiałem JPG z puchy, bo nie chciało mi się otwierać RAWów, ale widzę, że większość zdecydowanie woli bardziej nasycone, więc zdejmę jeszcze troszkę czerwienie i tak zostawię. Dzięki!