Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : C-5060 problem :(

monikadelfin
17.08.10, 22:32
Witam szanownych forumowiczów,
posiadam olka c-5060 od nowości już ładne pare lat i pojawił się następujący problem:
Problem z włączaniem aparatu - czynność musiałam powtarzać, jak załapał to problem z zoomem (brak sterowania) i ostatecznie możliwości robienia zdjęć, przez chwilę pojawił się na wyświetlaczu komunikat ZOOM ERROR, udało mi się zgrać zdjęcia i obecnie aparat nie chce się włączyć.
Prosze o radę co z tym fantem zrobić (może jest jakaś standardowa awaria softu czy coś... a może nie warto juz go naprawiać - a byłoby szkoda bo go lubie)
Pozdrawiam
monika.

kowalikster
17.08.10, 22:36
http://www2.olympus.pl/consumer/208_1636.htm

"DORADCA TECHNICZNY

E-MAIL:
porady@olympus.pl
doradcatechniczny@olympus.pl

TELEFONY:
Porady techniczne i informacja serwisowa:
+48 22 366 00 66
albo Europejskie Centrum Obsługi Klienta:
00 800 659 678 71
00 800 OLYMPUS1"

viruuss
17.08.10, 23:25
witam
aku naładowane na full ?

monikadelfin
17.08.10, 23:34
Witam, dziękuję za namiary na serwis,
aku naładowany na full był 2 dni wczesniej - czyli jakieś kilkadzieśia fotek temu; przed opisaniem problemu podłączyłam ładowanie i jeszcze czekam.
Ale zdecydowanie za wcześnie na rozładowanie aku...:evil:

HrabiaMiod
17.08.10, 23:49
Mam ten aparat w domu, miałem jakieś podobne jaja - dość typowy problem. Serwis raczej.

Jack
18.08.10, 08:47
Witam, dziękuję za namiary na serwis, ...Nie dziękuj, nie dziękuj! Serwis fabryczny Olympusa już nie serwisuje modelu C-5060WZ, spróbuj zasięgnąć informacji na temat naprawy, albo w OK Serwisie w Gdańsku, albo w Foto Troniku w Warszawie, albo w Foto Naprawie w Lublinie.
Pozdrawiam
Jack

Wieprz
18.08.10, 16:45
Miałem niedawno podobne problemy z C8080. Wysłałem do polecanego serwisu w Gdańsku. Sprawdzili co z nim jest i odesłali twierdząc, że jest wszystko w porządku. Samo sprawdzenie pomogło bo rzeczywiście odkąd wrócił problemy zniknęły ;)

monikadelfin
18.08.10, 16:55
Nie dziękuj, nie dziękuj! Serwis fabryczny Olympusa już nie serwisuje modelu C-5060WZ, spróbuj zasięgnąć informacji na temat naprawy, albo w OK Serwisie w Gdańsku, albo w Foto Troniku w Warszawie, albo w Foto Naprawie w Lublinie.
Pozdrawiam
Jack

Jest jakiś godny polecenia serwis w Poznaniu?

Miałem niedawno podobne problemy z C8080. Wysłałem do polecanego serwisu w Gdańsku. Sprawdzili co z nim jest i odesłali twierdząc, że jest wszystko w porządku. Samo sprawdzenie pomogło bo rzeczywiście odkąd wrócił problemy zniknęły ;)

Czyli muszę być dobrej myśli:wink: