PDA

Zobacz pełną wersję : Sigma 70-300 + Olympus e520

asqxx
11.08.10, 22:50
Hej!
Po pierwsze, sorry jeśli zły dział, nie orientuje się tu za bardzo.
Pytanie:
Już się dowiedziałam, że obiektyw OBIEKTYW Sigma 70-300 F4-5.6 DG MACRO nie będzie pasował do OLYMPUSA E-520, ale ktoś podpowiedział mi, że można zakupić odpowiednią przejściówkę i będzie ok.
Może mi ktoś pomóc znaleźć takową? Byłabym bardzo wdzięczna.

Amigo!
11.08.10, 22:59
A z jakim mocowaniem ten obiektyw? Nikon, Canon, Pentax, Sony, Sigma?
Od tego zależy jaką przejściówkę należy zastosować.

Karol
11.08.10, 23:18
ale ktoś podpowiedział mi, że można zakupić odpowiednią przejściówkę i będzie ok.

Jakie mocowanie by nie było, nie będzie AF, więc gra nie warta świeczki. Lepiej się zainteresować ZD 70-300.

dog_master
12.08.10, 00:14
Było już kilkukrotnie na forum poruszane, że ani AF, ani sterowania przysłoną, z tego, co kojarzę, to pierścienia przysłony to ona nie ma, ani to się cenowo nie opłaca ;)

Amigo!
12.08.10, 00:39
To co piszecie to prawda, AF nie zadziała, tylko wątkotwórczyni, zdaje się, ten obiektyw już ma. I koniecznie chce podpiąć pod swoje E.
Z tą diafragmą to będzie faktycznie kłopot :(

grizz
12.08.10, 08:20
Wersja na nikona pierścień przesłon ma.

asqxx
12.08.10, 09:11
Obiektyw jest z mocowaniem do Canona.
Ja sprzedaję ten obiektyw i ktoś go chce kupić, ale ten ktoś ma Olympusa. Mimo to chce bardzo go kupić i prosił mnie abym poszukała jakiejś przejściówki do niego.
Ja wiem, że jak się podłączy do innego aparatu to będzie kłopot, ale to już nie mój kłopot, no nie?:twisted:
Jak się gościu uparł, że chce go mieć to niech sobie ma.
Tylko co z tą przejściówką? Ja się w ogóle nie orientuje w tego typu sprawach i dlatego proszę Was o pomoc:)

Karol
12.08.10, 09:43
Obiektyw jest z mocowaniem do Canona.
Ja sprzedaję ten obiektyw i ktoś go chce kupić, ale ten ktoś ma Olympusa. Mimo to chce bardzo go kupić i prosił mnie abym poszukała jakiejś przejściówki do niego.
Ja wiem, że jak się podłączy do innego aparatu to będzie kłopot, ale to już nie mój kłopot, no nie?:twisted:
Jak się gościu uparł, że chce go mieć to niech sobie ma.
Tylko co z tą przejściówką?
Jak się uparł, niech sobie sam szuka, nie ma takiego rozwiązania, żeby to sensownie współpracowało. Jak mu bardzo zależy na tym obiektywie, to zamiast przejściówki (?) lepiej dokupić body z bagnetem EOS - któregoś Canona, chociażby coś starszego na rynku wtórnym.

asqxx
12.08.10, 11:24
Ok, dzięki wielkie za odpowiedzi. Napisałam mu, żeby nie kupował go, nie będę taka;) Później mnie będzie ścigał, że nie jest dobrze i takie tam:D Chociaż nie powiem, zależy mi na sprzedaży, ale poczekam, może trafi się ktoś kto będzie chciał go dokupić do Canona i będzie bez żadnych udziwnień:)

merti
12.08.10, 12:00
http://allegro.pl/item1172872462_adapter_olympus_4_3_canon_fd.html tylko 99 złociszy:twisted:...

grizz
12.08.10, 12:06
http://allegro.pl/item1172872462_adapter_olympus_4_3_canon_fd.html tylko 99 złociszy...

To jest przejściówka do starego systemu canona.

Karol
12.08.10, 12:11
http://allegro.pl/item1172872462_adapter_olympus_4_3_canon_fd.html tylko 99 złociszy:twisted:...
Przecież to FD a nie Eos...
Poza tym chyba sprzedawca nie wie co pisze:

Adapter umożliwia zastosowanie obiektywów z mocowaniem Canon FD do każdego korpusu marki Olympus 4/3, zarówno cyfrowego jak i analogowego.

ja przynajmniej nie znam żadnych aparatów analogowych z mocowaniem 4/3...