Zobacz pełną wersję : upgrade oprogramowanie w E-1
Witam
W końcu chyba dorosłem do wgrania jak najbardziej aktualnego oprogramowania do E-1.
Podobno to ułatwia prace w kiepskich warunkach, i nie tylko.
Musze "nadążać" za małym Piotruskiem który ma prawie rok. Nie ma na co czekac bo też pogoda sie jakby robi bardziej przychylna foceniu.
Tym bardziej mnie to kusi że mam już swoje wymarzone 2 obiektywy.
Jak do tej pory w moim aparacie nic nie podgrywałem, wiec jest "dziewiczy" z oprogramowaniem fabrycznym.
Prosze o radę, czy aktualizacja jest opłacalna, i kilka porad jak jej dokonac by czegos nie sp.....
W PC można namieszac z biosem nieodwracalnie, a ja nie mam zamiaru kupowac/szukac E-1, a na następce mnie na razie nie stać.
Pozdrawiam
Zbyszek
Zbyszek
Wszystkie Piotruśki to fajne chłipaki...
:D
szkoda że w temacie nic nie pomogłeś..
Pozdrawiam
W aparcie pełna bateria a w menu aparatu PC Mode ustaw na control, podłącz aparat do komputera i odpal Olympus Viewer. Z menu programu wybierz Help/Update Firmware, dalej poprowadzi Cię program :)
pozdrawiam
i w moim odczuciu, niewiele się zmieni.... ;) dalej kiepsko ostrzy jak mu światła brak.
Ale może się mylę, w każdym razie niespecjalnie poczułem różnicę
i w moim odczuciu, niewiele się zmieni.... ;) dalej kiepsko ostrzy jak mu światła brak.
Ale może się mylę, w każdym razie niespecjalnie poczułem różnicę
a ja zrobiłem upgrade'a zaraz po zakupie więc nie wiem jak było przed :D
Nie chciałem się wypowiadać bo mam inny sprzęt C-8080.
U mnie szło to tak.
Zasilacz lub pełna bateria. wgranie firmewera przez kabelek na kartę w aparacie w odpowiednio nazwany katalog. Wyłączenie aparatu, odłączenie od kompa. Ponowne włączenie aparatu zatwierdzenie YES następnie po chwili oczekiwania aby nie dostać zawału wyszedłemz pokoju jak wróciłem aparat był wyłączony. Po właczeniu działał - nie zauważyłem różnicy :)) a może jednak coś dało ?
Wgranie nowego firmware nieznacznie poprawia szybkość ostrzenia. Oprócz firmwaru w aparacie ładujesz też nowy do szkiełek, lampy.
Więcej znajdziesz tutaj:
Aktualizacja firmware (http://www2.olympus.pl/consumer/208_8485.htm)
Najważniejsze to naładować baterię do pełna i nic nie rozłączać dopóki nie wypisze że koniec.
pzdr
Witam wszystkich
Podpinam tu swoje pytanie bo nie wiem jak założyć temat, przy każdej próbie mam komunikat, że tylko moderatorzy mogą zakładać tematy.
Zatem pytanie (może niezbyt mądre): jeżeli dostępnych jest kilka aktualizacji a w aparacie jest tylko firmware, że tak powiem pierwotny, to czy należy wgrywać po kolei wszystkie jakie są dostępne, czy tylko najświeższy? Z opisu wynika, że każdy był odpowiedzialny za coś innego.
Pozdrawiam
Witam wszystkich
Podpinam tu swoje pytanie bo nie wiem jak założyć temat, przy każdej próbie mam komunikat, że tylko moderatorzy mogą zakładać tematy.
Zatem pytanie (może niezbyt mądre): jeżeli dostępnych jest kilka aktualizacji a w aparacie jest tylko firmware, że tak powiem pierwotny, to czy należy wgrywać po kolei wszystkie jakie są dostępne, czy tylko najświeższy? Z opisu wynika, że każdy był odpowiedzialny za coś innego.
Pozdrawiam
tylko ten ostatni. Zawiera on wszystkie poprzednie poprawki.