PDA

Zobacz pełną wersję : A co to się porobiło...?

Krakman
10.08.10, 23:03
Przy normalnym , rodzinnym pstryknięciu dzieciaków wyszło tak...
Czy to ustawienia nie nadążyły za pstryknięciem?
Ciekawi mnie to.

Piotr Grześ
10.08.10, 23:08
Ruszałeś, czyli zomowałeś:)Szkoda, że nic w pierwszym planie nie jest ostre. Spieprzyłeś jednym słowem!

romek1967
10.08.10, 23:08
To jest wynik obrotu pierścienia zmiany ogniskowej w momencie wyzwalania migawki, niektórzy robią to celowo żeby uzyskać właśnie taki efekt

Krakman
10.08.10, 23:10
...tylko skąd się wziął...?!
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Ruszałeś, czyli zomowałeś:smile:Szkoda, że nic w pierwszym planie nie jest ostre. Spieprzyłeś jednym słowem!

Nie spieprzyłem... samo wyszło, czasem tak samo wychodzi, niekoniecznie.... w fotografii..:grin:

Piotr Grześ
10.08.10, 23:13
Z trzymania ręki na pierścieniu ogniskowej i poruszeniu nim w momencie wyzwalania migawki!
Można pod warunkiem, że obiekt pierwszoplanowy jest ostry, fajne efekty wychodzą.

Krakman
10.08.10, 23:14
czasem jeszcze kombinuję z zoomem a już naciskam.....
Dzięki Romkowi, Piotrowi i... Grzesiowi :wink:

Robię zdjęcia już wiele lat, ale z moim nowym nabytkiem jeszcze całkiem nie zaprzyjaźniłem się... :roll: ale wszystko przede mną...

lukasz78
11.08.10, 00:39
Efekt ciekawy i uzyskuje się go tak jak napisali poprzednicy ale moje oczy błagają o litość jak na to patrzę, AF się gubi. Macie tak samo?

Alleg_pl
11.08.10, 00:45
Efekt ciekawy i uzyskuje się go tak jak napisali poprzednicy ale moje oczy błagają o litość jak na to patrzę, AF się gubi. Macie tak samo?
tak, szukam ostrego pola zeby zaczepic oko + dziwne odczucie..

hades
11.08.10, 00:50
Świetna fota. Nawet bez wspomnianej ostrości. WARP 9.

judasz
11.08.10, 08:24
to dopiero kreatywna fotografia :) jak dluzej popatrzysz to prawie 3d wyszlo :)

ps. to co wyszlo przypadkiem nazywa sie zooming ( chyba ) jest jeszcze spinning

tu masz linke -
http://www.youtube.com/watch?v=oqTPt7z-wx8

fajne foto,pozdrawiam.

Krakman
11.08.10, 10:32
Inspirujące...

Quentin35
11.08.10, 10:53
Pozwolę sobie podłączyć się pod wątek (żeby nie zaczynać nowego). Siostra będąc na koncercie pstrykała trochę fotek. Zespół występował na tle ledowej ściany i efektem tego było zjawisko jakby przenikania światła przez muzyków :shock: Co może być powodem takiego efektu?

judasz
11.08.10, 17:29
duchy-noc zywych trupow :)

Alleg_pl
11.08.10, 18:01
długi czas naswietlania? i ruch muzyka? pinkotwe naswietlenie matrycy i nastepnie doswietlenie muzyka na naswietlonej matrycy w kropki

lukasz78
11.08.10, 18:11
Czas naświetlania krótki, muzyk nie jest rozmazany a taki ekran ledowy daje sporo światła. Raczej naświetlona punktowo matryca, podobnie dzieje się z siatkówką oka.

romek1967
11.08.10, 18:20
Wygląda jak by między aparatem a muzykiem była szyba i coś się w niej odbijało

Amigo!
11.08.10, 21:31
A może to flary takie specyficzne od LED-owej ściany?

apz
12.08.10, 11:57
Szkoda, że dzieciaki nie wyszły ostro - byłaby super pamiątka.
Musisz uważać czy nie obracasz nieumyślnie pierścieniem ostrzenia , lub wolniej zwalniać migawkę, niech aparat ma czas na ustawienie AF-a.
PS. te efekty ledowe ciekawe - jeśli to nie wynik ruchu - to może wynik złapanych w obiektyw odbić światła od czegoś po bokach??