PDA

Zobacz pełną wersję : Picasa 3 - wiele zdjęć na karcie

cwksmichal
10.08.10, 17:15
Witam wszystkich. Mam program Picasa 3,chciałbym pobawić sie troche nim ale nie znam obsługi :/ czy moze mi ktoś podpowiedziec jak zrobic np tak zeby na 1 karcie byly 2 albo wiecej zdjec. Gdzie tego szukac

S4INT
10.08.10, 17:41
Witam wszystkich. Mam program Picasa 3,chciałbym pobawić sie troche nim ale nie znam obsługi :/ czy moze mi ktoś podpowiedziec jak zrobic np tak zeby na 1 karcie byly 2 albo wiecej zdjec. Gdzie tego szukac

Pod stołem szukałeś?

hades
10.08.10, 20:06
S4int nie bądź złośliwy ;).

A co do porady. Odpowiedzi na Twoje pytanie nie znam, ale też nie sądzę by taka funkcja była w Picassie. Spróbuj przejrzeć to wideo
http://www.youtube.com/watch?v=ggEwSrNcA5I i powiązane z nim inne filmy.

Alleg_pl
10.08.10, 22:08
nie zebym był złosliwy ale nie jarze kompletnie o co ci chodzi :D

k@czy
10.08.10, 23:41
nie zebym był złosliwy ale nie jarze kompletnie o co ci chodzi :D
zawsze mozesz sie zapytac na forum... ;)

kowalikster
11.08.10, 00:30
A hades wstawi Ci filmik

Roby
11.08.10, 10:26
CWKSMICHAŁowi chodzi na pewno o kolaż zdjęć

tu masz link http://picasa.google.com/support/bin/answer.py?hl=pl&answer=19539
Jeżeli to Tobie nie odpowiada to w programie Photo Scape(darmowy) można uzyskać o wiele lepsze efekty

Mcarto
15.08.10, 00:59
A ja mam pytanie odnośnie odświeżania zbiorów wszystkich zdjęć znajdujących się w katalogu Picasa.
Zainstalowałem Picasa który przejrzał wszystkie moje zdjęcia na dysku i je zapisał we własnym katalogu tak jak powinien. Potem zmieniłem nazwę jednego folderu i Picassa widział już dwa foldery?
Chciałem dać polecenie do ponownego zeskanowania wszystkich zasobów na dysku ale nie potrafię go odnaleźć a nie chcę instalować wszystkiego od nowa.

dobas
15.08.10, 01:15
NARZĘDZIA > MANAGER FLDERÓW
i tam poustawiaj "zawsze skanuj" dla tych folderów ktore chcesz zawsze skanować

takie rozwiązanie mi się nasuwa

Mcarto
15.08.10, 02:14
Hm - mam to ustawione domyślnie. Ale nie wiem jak często Pisasa włącza aktualizację.
Problem w tym, że Picasa zakłada, że użytkownik będzie tylko jej używał a ja zrobiłem np porządki w Eksplorer i miałem przez chwilę ukazane podwójne foldery (stara nazwa i nowa).
Pobawię się jeszcze Picasa ale to raczej nie jest poszukiwany przeze mnie program do katalogowania.

Mcarto
21.08.10, 17:31
Ok- Picassa aktualizuje zawartość folderów w momencie kiedy.... wejdziemy do opcji Manager Folderów - trochę to dziwne.
Mam jeszcze jedno pytanko dot. przeglądania zdjęć: czy to tylko mi się wydaje czy picassa psuje kolory w wyświetlanych zdjęciach? dla mnie wyświetlane zdjęcia są "mdłe".