Zobacz pełną wersję : Zdjęcia chimola
Nie chcę zaśmiecać wątku o Afganistanie swoimi innymi wypocinami, więc tutaj chciałbym wrzucać swoje inne zdjęcia. Mam nadzieję, że dostanę kilka cennych uwag od bardziej doświadczonych.
Tematyka będzie bardzo różna, tak samo jak poziom zdjęć.
Zacznę od tematu, który już dawno chciałem zrealizować, ale nie było czasu.
Dwa te same kadry inaczej zrobione. Tak stalkerowo troszkę się pobawiłem.
Z częstotliwością dokładania zdjęć, to teraz będzie różnie bo w końcu mam urlop:grin:.
Zapowiada się ciekawie. Fajne światło, przeszkadza mi trochę nie zapięte rękawiczki na prawym ręku i ten odblask na szybie MP5. Można by tu było spróbować polarem zredukować ten odblask. Pierwsza fotka lepsza.
Fajnie. Pomysł ciekawy. Podoba mi się światło. Jeśli chodzi o obróbkę, to jednak bardziej trafia do mnie zdjęcie nr 1. Za postacią jest taki fajny mrok. W drugim zdjęciu powyciąganie szczegółów z cieni już nie daje takiego fajnego klimatu.
A jeśli chodzi o kadr, to przyznam że sama nie wiem. Głównie chodzi mi o nogę uciętą. Nie wiem, czy nie wolałabym, żeby jednak cała postać się zmieściła.
Za Jolly wybrałbym pierwszą wersję zdjęcia. Może właśnie spróbować bardziej mrocznie pod Stalker-a :)
hej:)
jakosc fot dobra, kolorki ok...miejsce ekstra to focenia, ale wydaje mi się, że trochę tak statycznie jest tzn. pozowane bardzo. Akcja by się przydała. Np. jakiś drugi statysta przyczajony za filarem i np. kałasz w ręce czy cuś w tym stylu. Co do fot też wolę 1 bo jest bardziej realistyczne i perspektywa fajna. Fajne masz foty w folio zwłaszcza te militarne:lol:
Pzdr
Piotr
Pierwsze lepsiejsze. Takie ala hdr nie wpada w oko.
Dziękuję za odwiedziny i komentarze.
Dzisiaj z innej beczki, mój synek na rękach dziadka.
W sumie podobne kadry również, oba mi się podobają, ciekawi mnie Wasza opinia.
Chimol, chodzi za mną takie zdjęcie. :wink: Tylko w moim umyśle widzę to tak: ręka podtrzymująca dziecko, oświetlona światłem punktowym, tak że praktycznie wyłania się z dzieckiem z mroku. Nie ma wtedy zbędnych elementów w kadrze, jak tułów w tym przypadku. To taki mój pomysł.
Jeśli zaś chodzi o Twoje kadry, to ciężki wybór. W pierwszym ciasne kadrowanie uzasadnia jakby te cięcia - na górze, po nóżce. Za to brakuje mi ostrości na oczkach. Może to kwestia miękkiej obróbki. Natomiast dwójka odpowiada mi kolorystycznie, jest ostro. Ale z kolei kadr jest szerszy i widziałabym całego malucha w kadrze, bez tego cięcia stópki.
Tak patrzę i pomyśłałam sobie jeszcze o tle. Gdyby tło na zdjęciu nr 2 było w jakimś przyjemnym, neutralnym beżu byłoby super.
EuroLiberty
13.08.10, 14:44
Dziękuję za odwiedziny i komentarze.
Dzisiaj z innej beczki, mój synek na rękach dziadka.
W sumie podobne kadry również, oba mi się podobają, ciekawi mnie Wasza opinia.
Jeśli chodzi o mnie, to drugie. Ze względu na kolor, kadr i głębię ostrości. Ładnie trafiłeś z kontrastem.
PS. Numeruj zdjęcia. Łatwiej będzie je komentować.
Tak patrzę i pomyśłałam sobie jeszcze o tle. Gdyby tło na zdjęciu nr 2 było w jakimś przyjemnym, neutralnym beżu byłoby super.
Wszystkim nie dogodzi. IMO kolor tła daje bardzo fajny kontrast dla ciepłych kolorów skóry. Jeśli chodzi o mnie, to jestem na tak.
Pozdrawiam
Witaj
Wdzięczny temat:) i są emocje - za to duży plusior!!!...Dla mnie bardziej czarno-białe...chociaż kolor też niczego jest, jednak w CB jest większe zbliżenie i jakby mniej rozprasza tło co pozwala na skupienie się na głównym temacie zdjęcia. Jedynie do czego bym się przyczepił to brak przestrzeni nad główką dziecka - mnie to trochę razi zwłaszcza jej ucięcie. Kadrowałbym tak aby była jednakowa ilość wolnej przestrzeni w prawym górnym rogu fotografii tzn od góry i prawej strony fotografii. Ale ogólnie bardzo pozytywny odbiór:)
Rafał Czarny
13.08.10, 19:38
Drugie świetne. Lepszy kadr, lepsza ostrość niż pierwsze.
ladnie ladnie dwa mi sie podobaja,wiem ze sie czepiam,ale troszke szkoda nozki ucietej,pozdrawiam.
Też wybrałbym dwójkę jako lidera, choć chętnie zobaczyłbym jedynkę w "obróbce" dwójki :)
http://fakty.interia.pl/polska/news/oficer-i-broda-czyli-absurdalna-sprawa-w-sn,1523574
W koncu wygrałem:grin::twisted:
I bardzo dobrze, że wygrałeś.
dla mnie pierwsze o wiele lepsze, mimo braku ostrości na oczach. Gdybyś tylko nie uciął tej główki, świetna fota by była. Na drugim maly ma gorszą minę :)
Gratuluję wygranej :)
Dołączam się do gratulacji. :grin:
Z absurdami i głupotą należy bezwzględnie walczyć.
Gratuluje ;) Tak trzymać ;)
http://fakty.interia.pl/polska/news/oficer-i-broda-czyli-absurdalna-sprawa-w-sn,1523574
W armii zawsze znajdziesz pajaca, gratuluję wygranej - sprawa jak z Mrożka.
A co do zdjęć potomka - wolę drugie i tło mi nie przeszkadza.
Pozdrawiam.
Dziś nawet w Faktach mówili o sprawie. Pogratulować wytrwałości i wygranej. :grin:
To, Ty, Ty wygrałeś, czy tylko odnosisz wyrok do siebie pośednio?
Tak mi sie wczoraj nasunęło, gdy oglądałem fakty, czy tak obfita broda nie wpływa na skuteczność masek p-gazowych?
Gratulejszyn, Krzysztofie Ch.
Jako, że jestem z "wojskowego" miasta to zawsze będę pamiętał dwa hasła z koszarowego ogrodzenia: "Gdzie zaczyna się wojsko kończy się logika" i "Wszystkie baby to ch..." ;) Gratuluję zwycięstwa i oby nie okazało się pyrrusowym.
Serio o Ciebie chodziło ?????
Serio o Ciebie chodziło ?????
właśnie :shock: to gratulacje!!! :)
:shock: tez w szoku jestem ze to Ty i takze gratuluje wygranej, pielegnuj brode:grin:
Tak, chodziło o moją osobę i sprawa naprawdę zaczynała mnie już frustrować. No ale w końcu pojawiła się w Sądzie Najwyższym i był tam również pan z PAPu i nie dowierzał, że taka sprawa tam trafiła. Cieszę się, że już koniec.
Dzisiaj zdjęcie myszaka, które lubię i mi się podoba.
Pozdrawiam oglądających.
Tak, chodziło o moją osobę i sprawa naprawdę zaczynała mnie już frustrować. No ale w końcu pojawiła się w Sądzie Najwyższym i był tam również pan z PAPu i nie dowierzał, że taka sprawa tam trafiła. Cieszę się, że już koniec.
Dzisiaj zdjęcie myszaka, które lubię i mi się podoba.
Pozdrawiam oglądających.
Ale pozer no no ... świetne :!:
O kurcze, ładny pstryk :grin:
Na kurczaka go podebrales?
Na kurczaka go podebrales?
Surowa porcja rosołowa:wink: W taką zimę jak była musiały przylecieć. Chociaż zacząłem dokarmianie za późno, bo pod koniec zimy i ani razu nie trafiłem na dobrą pogodę. Może tej zimy bedzie lepiej.
Pozdrawiam
Świetny myszak. :grin:
Tej zimy też muszę zacząć dokarmianie, to może taką okazję też trafię.
Grunt to porcja rosołowa. :wink:
Tak mi sie wczoraj nasunęło, gdy oglądałem fakty, czy tak obfita broda nie wpływa na skuteczność masek p-gazowych?
Chyba masz rację grizz z tą brodą, choć organoleptycznie nie sprawdzałem. Jeszcze będzie okazja przetestować:wink:
Wakacji koniec, to trzeba je też zdjęciami zakończyć. Dwa zachody i już prawie pusta plaża. Wiem, że dużo trochę tych zachodów sie produkuje, no ale ja też chciałem jakiś tam mieć.
Pozdrawiam oglądajacych
Mnie podoba się zarówno 7. jak i 8. ze wskazaniem na 8. :grin:
Zachody super pokazane.
Na 2 zachodzie kolorek trochę przeciągnięty ;)
Wszystkie trzy bardzo mi sie podobają :grin:
Dzisiaj troszkę makro. Po prostu musiałem spróbować, choć robaki mnie nie ruszają. Zdjęcia wykonane 50tką i E-3. Ja jako totalny amator jestem zadowolony:wink:
Pozdrawiam
Masz powody do zadowolenia :grin:
Ja się tam nie znam na robakowej fotografii ale ta paskuda ładniutka Ci wyszła :!:
Żeby pierwszy raz zawsze był taki udany:wink:
Żałowałem, że gdy byłem w lesie, w którym było dużo ważek, nie miałem ze sobą 50 makro, tylko 40-150, więc nie mam tak udanych ujęć.
Szczególnie podoba mi się to pierwsze (nr 9). :grin:
madziazywczak
15.10.10, 10:27
super. szczególnie ta druga ważka
Przeniosłem wątek z działu dla początkujących do oceny zdjęć. Bufetowa słusznie zauważyła, że zasłużył :)
Pewnie, że zasłużył. :)
Zachody są świetne, 8 ciut lepsza. Robale akurat lubię, niezła wrzutka.
Dziękuję za przeniesienie wątku, to spore wyróżnienie.
Dziś dwa zdjęcia z zajęć na których była ze mną Marylka. Pogoda nie rozpieszczała, ale kilka fotek cyknęlismy wspólnie moim olkiem. Ja wstawiam na razie dwa, może ona wstawi więcej po przekazaniu RAWów.
Pozdrawiam
Fajnie,ze chociaz bron pieknie do polysku wyczyszczona wraz z rekawicami:wink:
Bo broń musi być czyściutka. To tak jak kiedyś z zeszytami w podstawówce; pisało się: "mój zeszyt świadczy o mnie". Tutaj podobna sprawa. Po tym też można poznać zawodowca
Kiedyś, pewien żołnierz pomalował sobie broń. Zapłacił potem '' szkodę w mieniu ''
Bo broń musi być czyściutka. To tak jak kiedyś z zeszytami w podstawówce; pisało się: "mój zeszyt świadczy o mnie". Tutaj podobna sprawa. Po tym też można poznać zawodowca
Tego to nie wiedzialem:wink:Teraz wiem. Nawet jak przeciwnik wypatrzy taki blysk na broni to i swojej nie uzyje majac respekt,ze zawodowca ma po drugiej stronie:grin:
Tego to nie wiedzialem:wink:Teraz wiem. Nawet jak przeciwnik wypatrzy taki blysk na broni to i swojej nie uzyje majac respekt,ze zawodowca ma po drugiej stronie:grin:
Hehehe, później zamaskowaliśmy broń, ale może to już Marylka pokaże. Co do maskowania masz oczywiście rację
Wersja z zamaskowaną bronią :)
Nieźle się bawicie, nie chciał bym kogoś takiego w lesie spotkać :twisted:
Szczerze - to ostatnie jest rewelacyjne
zamaskowana broń swoją drogą - ale cąłość kapitalna !
Nie ma co się bać :). Właśnie po to szkolimy z Chimolem żołnierzy żeby można było po lasach spokojnie chodzić :)
Podoba mi się bardzo. Nie wiem jak Ty to robisz. chyba na korki do Ciebie uderzę.
Nas w lesie nie spotkasz, nas tam nie ma, my niewidzialni jesteśmy:wink:
Marylka pobaw się jakimś z hondą, może coś Ci wyjdzie.
Pozdrawiam
Podoba mi się bardzo. Nie wiem jak Ty to robisz. chyba na korki do Ciebie uderzę.
Korki powiadasz ? :) Ja nic nie umiem, tak jakoś samo czasami coś się uda.
Dziękuję za przeniesienie wątku, to spore wyróżnienie.
Dziś dwa zdjęcia z zajęć na których była ze mną Marylka. Pogoda nie rozpieszczała, ale kilka fotek cyknęlismy wspólnie moim olkiem. Ja wstawiam na razie dwa, może ona wstawi więcej po przekazaniu RAWów.
Pozdrawiam
No Brodaczu, gratuluję awansu wątku i
podziwiam te foty co to w duecie,
je wraz z Marylką Produkujecie
Super!
Mam nadzieje że nie za ciemna fotka ;)
Mam nadzieje że nie za ciemna fotka ;)
Aleś kolesia zagałęziła!! trudno się luśni dopatrzeć, ledwo kierownicę widać.
Jeszcze maskownica na reflektory i mógłby mieć status "ghost":grin:
Nie za ciemne na pewno nie!:grin:
Fajnie, szkoda że mi nie ma kto takich fotek zrobić, całkiem podobnie czasami wyglądam tylko lufę mam wiekszą:wink:
Dzisiaj na szybko dwa niedzielne strzały. Jedno w słoneczku, drugie nie. Pogoda była dzisiaj świetna. Myslałem,że słońce sie nie pokaże, a jednak się wynurzyło. Marylka żałuj że Cie nie było.Namiot się sprawdza, chociaż we dwójkę może być trochę ciasno
Pozdrawiam oglądających
Pierwsze piekne , faktycznie sloneczko dopisalo , drugie rowniez przeswietne w tej szacie zimowej.Gratki super strzaly. :):):)
W tym tygodniu wybiorę się napewno. No niestety ale miałam wykłady no i troszeczkę kataru :)
Fotki piękne
2 jest świetne ! A pierwsze dzięki Słońcu jeszcze lepsze, gratuluje i czekam na następne.
Świetne ptaszyska. A to w słońcu naprawdę genialne.
Dzisiaj jedno zdjęcie. Słońca nie ma, ale zadowolony z niego trochę jestem:wink:.
Pozdrawiam
Dzisiaj na szybko dwa niedzielne strzały. Jedno w słoneczku, drugie nie. Pogoda była dzisiaj świetna. Myslałem,że słońce sie nie pokaże, a jednak się wynurzyło. Marylka żałuj że Cie nie było.Namiot się sprawdza, chociaż we dwójkę może być trochę ciasno
Pozdrawiam oglądających
Śliczne te ptaszyska, takie dostojne. Gratuluję.
Pozdrawiam AP.
Dzisiaj jedno zdjęcie. Słońca nie ma, ale zadowolony z niego trochę jestem:wink:.
Pozdrawiam
Świetny "strzał".
Pozdrawiam.
Ptaszyska super. Kruk najbardziej mi się podoba.
Pozdrawiam
Nie zawsze musi być słońce. :wink:
Jest ciekawy kadr, właściwie trafiony AF i właściwa GO. Czego chcieć więcej? :grin:
Dzięki za komentarze. Dzisiaj jedna fotka z szuflady. Puszczałem ją kiedyś tutaj w konkursie, ale nie wygrałem.
Dzięki za komentarze. Dzisiaj jedna fotka z szuflady. Puszczałem ją kiedyś tutaj w konkursie, ale nie wygrałem.
Już nie bądź taki skromny. Wygrałeś dwa inne konkursy. :wink:
A fotka super, bardzo mi się podoba. :grin:
Piekna fota i dziecina nie ma to tamto. :-)
Młody Wicherek czy piorun strzelił w rabarbar?
Fajne. :)
Dzisiaj trzy zdjęcia z szuflady. Z obróbką trochę walczyłem i nie wiem w końcu jak wyszło. Dzięki za wizyty i komentarze.
Pozdrawiam
Ciekawe foty, fajny pomysl , super zrealizowany. :)
Świetne te ostatnie kadry! Super zrealizowany pomysł, genialna tonacja i świetnie zamknięte w kadrze światło! : ) Szczególnie drugie i trzecie z ostatniej wrzuty mnie się spodobało. Jestem pod wrażeniem! : )
Pomysl bardzo fajny. Z calej trojki najbardziej podoba mi sie 2.
Pozdr.
mbsz - dwa "ostatnie" bardzo dobre.
Pozdrawiam.
BeataJulia
29.01.11, 00:10
dwa ostatnie robią wrażenie !
Podobają mi się ptaszory. Przygotowałeś bardzo porządne patole przez co możesz swobodnie kontrolować tło. A z serii w "pgmasce" ostatnie jest super - bardzo ciekawie wywołane.
Dziękuję za komentarz i odwiedziny. Dzisiaj kolejne z szuflady. Ptaki nie przylatują pod moją budę i męczę to co fotografowałem latem.
Obróbka może wzbudzać nieprzychylne komentarze, ale dla mnie jakoś tak pasowało.
Pozdrawiam oglądających
Świetna ostatnia seria !
Pozdrawiam
rumpel
Chimol, pierwsze z ostatniej rzuciło mnie na kolana. Rewelacyjny pomysł całej serii, ale ostatnie the best! Kadr, klimat, kolory...wszystko na tak.
Pierwsze z ostatniej wrzutki bardzo udane!
Genialne te ostatnie kadry!! : ) Tonacja - jak najabrdziej, ujęcia - przemyślane, po prostu świetne! : ) Jak mocne kadry z filmów : )))
Dziękuję za komentarz i odwiedziny. Dzisiaj kolejne z szuflady. Ptaki nie przylatują pod moją budę i męczę to co fotografowałem latem.
Obróbka może wzbudzać nieprzychylne komentarze, ale dla mnie jakoś tak pasowało.
Pozdrawiam oglądających
Ta 6 - ka jest wspaniała, ósemka też niezła, ale w innym stylu
Pozdrawiam AP.
Ostatnia wrzuta bardzo ciekawa, szczególnie podoba mi się pierwsze (nr 6) - pomysł na zdjęcie super. :grin:
Fajna jest cała seria. Znakomity efekt.
tak jak już zostało powiedziane - ostatnia wrzutka jak najbardziej na tak
podoba się :)
Leśny łowca. Jedno z ostatnich wspólnych szkoleń z Chimolem, naszych podopiecznych.
dr_feelgood
10.02.11, 21:40
lubie nosić maski gazowe. lubie takie foty.
To i ja coś dorzucę. Chciałem trochę dynamicznych zdjęć porobić, ale coś mi nie wyszło tak jak chciałem. Na razie trzy pod ocenę i komentarze. Później może coś z hondą dorzucę.
Pozdrawiam zaglądających.
Forma maskowania swietna...Mozna sie ukryc ... :-) Fotki fajne.
Ostatnia seria bardzo udana, dynamiczna i zarówno statyczna, super :wink:
Z ostatniej wrzuty podobają mi się pierwsze i trzecie, a drugie jak na mnie jest zbyt dynamiczne. :wink:
lisiajamka1
24.02.11, 16:11
Pierwsze z ostatniej serii jest fajne, ma klimat jak z filmu fantasy.
A moze tak?zeby pokazac na szkoleniu gdzie przesadzil i jak by bylo lepiej:wink::-P
Normalnie "cicho ciemni"
Mirku Twoja wersja bardziej mi się podoba. Zauważyłem mniej zieleni i więcej żółtego. Co poza tym? Potrafisz zdołować:wink: Widzę, że znowu smalisz swoje ziele i masz wizje:wink:
Dzisiaj drzewo z tabaczkową połówką cokina.
Dziękuje wszystkim za odwiedziny i komentarze
Pozdrawiam
Mirku Twoja wersja bardziej mi się podoba. Zauważyłem mniej zieleni i więcej żółtego. Co poza tym? Potrafisz zdołować:wink: Widzę, że znowu smalisz swoje ziele i masz wizje:wink:
A to dziekuje za uznanie.
A poza tematem-Co Wy z tym dolowaniem?Ty,ze Ciebie doluje,Hades na ircu,ze doluje Jolly,Jola,ze ja zdolowalem:wink:Zamkne sie w sobie i odejde na doly jakies:wink:zeby sie zdolowac.Toz to zabawa przecie,wazne minusy dodatnie a nie plusy ujemne.
Tym razem coś z nocki taki "Night Ambush"
Czas odkurzyć wątek. W sumie fotografowałem dużo, ale wrzucać nie miałem już czasu. Mam nadzieję, że niektóre foty się spodobają
Czas odkurzyć wątek. W sumie fotografowałem dużo, ale wrzucać nie miałem już czasu. Mam nadzieję, że niektóre foty się spodobają
Cześć Brodaczu!
Ależ piękne oczy!! Wal do galerii!!
Pozdrawiam
Ja
Chimol watek odkurzyles fajna wrzutka.
Sarenka urocza. zachód demoniczny.
Pozdrawiam AP.
Dziękuję za odwiedziny. Dzisiaj głęboka szuflada. Naszła mnie ochota na niecodzienną obróbkę "stalkerowych opowieści". Pozdrawiam oglądających.
Chimol "stalkerowych opowieści" fajne, trzecia fotka ekstra.
Zdjecia fajne, ale obrobka, a konkretnie kolor mniej mi sie podoba.
Jakby za ciepla do takiej tematyki, ale to tylko moje skromne zdanie.
Pozdr.
lisiajamka1
24.06.11, 19:00
Ciekawe zdjęcia, ciekawa obróbka.
127 minie się podoba. Długo tak musiał pozować bez ruchu? Woda się ładnie rozmaziała.
Jak straszyc to na calego:wink:
lisiajamka1
24.06.11, 20:09
Jak straszyc to na calego:wink:
To jak z dr feelgooda :grin:
To jak z dr feelgooda :grin:
Z dr.feelgood'a tyle juchy by się nie utoczyło.:mrgreen: Trafione skojarzenie, ale to tylko sadystyczne ukryte ja Mirka.:mrgreen::mrgreen:
Brodaczu! Wrzuta fajna, tylko na pierwszym z serii dłoń ciut za czysta, co do kolorystyki to jak najbardziej Stalker'owska.
Fajne.
pozdrawiam
trafiony
ja
Zdjecia fajne, ale obrobka, a konkretnie kolor mniej mi sie podoba.
Jakby za ciepla do takiej tematyki, ale to tylko moje skromne zdanie.
Pozdr.
Dziękuję za opinię. Spróbuję na pewno troszkę inaczej, z Twoimi wskazówkami. Zobaczymy.
127 minie się podoba. Długo tak musiał pozować bez ruchu? Woda się ładnie rozmaziała.
Moominku, woda tak się rozmaziała po 2 sekundach, więc trochę sobie postał. W nogi pamiętam, że zmarzł bo w klapkach był a woda w strumieniu chłodniutka.
Z dr.feelgood'a tyle juchy by się nie utoczyło.:mrgreen: Trafione skojarzenie, ale to tylko sadystyczne ukryte ja Mirka.:mrgreen::mrgreen:
Co do Mirka, to tak samo sobie pomyslałem. :wink:
Ale tak też mozna poeksperymentować. Dzięki Mirku i wszystkim odwiedzającym.
Na koniec dzisiejszego dnia oczka mego synka. Nie wiem po kim je ma, ale na pewno nie po mnie... hmmm:roll:
Pozdrawiam.
lisiajamka1
24.06.11, 23:43
Po kim by nie miał, oczka i cała facjata urocza - gratuluję :grin:
...
Na koniec dzisiejszego dnia oczka mego synka. Nie wiem po kim je ma, ale na pewno nie po mnie... hmmm:roll:
Pozdrawiam.
Pisz tak dalej a pewnikiem jego Matka twarz Ci przewalcuje jakąś kopyścią znienacka!!!
Prace niezłe, przyjemne w odbiorze, a wariacja Mirkowa wstrząsająca.
Pozdrawiam AP.
robert1088
25.06.11, 15:48
Chimol zazdroszczę ci tych zdjęć - zwłaszcza tych " wojskowych "
Pisz tak dalej a pewnikiem jego Matka twarz Ci przewalcuje jakąś kopyścią znienacka!!!
Prace niezłe, przyjemne w odbiorze, a wariacja Mirkowa wstrząsająca.
Pozdrawiam AP.
Żona też się z tego śmieje, bo sama też nie ma niebieskich oczu. Jak Bufetowa słusznie zauważyła to musi być po dziadkach, a raczej babciach, bo obie niebieskookie.
Chimol zazdroszczę ci tych zdjęć - zwłaszcza tych " wojskowych "
Mogę Cię kiedyś zaprosić na taką sesję, to sobie popstrykasz.
No i do mego drugiego wątku zapraszam jeśli nie widziałeś, tam znajdziesz kilka wojskowych zdjęć.https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=71339
Dziękuję za odwiedziny i zapodaję IRa na cześć kolegi Saboora. Zrobiony z filtrem, a nie jakąś puszką po przeróbkach:wink:
Chimol fotka z uzyciem filtra super.
oczka super z ostatniego
w zdjęciach typu military wymiatasz :)
Dziękuje za odwiedziny i komentarze. Dzisiaj na szybko 4 zdjęcia z nowego rejonu zamieszkania. Znaczy może uda mi się zamieszkac na Warmii. Ale tam ptaszyska sie kręca :shock:. Kadry troszke nietypowe, ale mam nadzieję, że coś się spodoba.
Pozdrawiam ogladajacych.
Dziękuje za odwiedziny i komentarze. Dzisiaj na szybko 4 zdjęcia z nowego rejonu zamieszkania. Znaczy może uda mi się zamieszkac na Warmii. Ale tam ptaszyska sie kręca :shock:. Kadry troszke nietypowe, ale mam nadzieję, że coś się spodoba.
Pozdrawiam ogladajacych.
Witaj Brodaczu!
Oj podoba podoba! Każda z czterech fot to dynamit, świetnie chyciłeś! :-D
Pozdrawiam
statyczny
Ja
---------- Post dodany o 11:28 ---------- Poprzedni post był o 11:24 ----------
Dziękuję za odwiedziny i zapodaję IRa na cześć kolegi Saboora. Zrobiony z filtrem, a nie jakąś puszką po przeróbkach:wink:
A dziękuję, dziękuję za pamięć i dedykację! Nosz śliczności wytworzyłeś!:grin: I to nie jakąś tam puszką po przeróbkach:wink:
Wow, fajne fotki. Znajmy jest pasjonatem i pielęgnuje w domu dwa KTM-y. Byłby zachwycony.
doceniam jedynkę - ostro - ujęcie wręcz modelowe : )
Świetne Twoje motocrosowe foty. Jedynka najlepsza tylko ze względu na drobnoziarniste błoto. Pozostałe też fajne.
Pozdrawiam AP.
Chimol fajne te motorowe, ale kadry trochę za ciasne. Mi nie podobają się poucinane koła, pukanie kaskiem w sufit kadru itp. Np ostatnie gdyby było trochę szerzej wzięte i troch agresywniej obrobione było fenomenalne, tak jest tylko fajne ;)
Na wszystkich fajnie pokazany jest moment, wszędzie jest ostro, tylko to kadrowanie. Chodź wiem że w takich sytuacjach nie jest to najprostsze.
Chimol fajne te motorowe, ale kadry trochę za ciasne. Mi nie podobają się poucinane koła, pukanie kaskiem w sufit kadru itp. Np ostatnie gdyby było trochę szerzej wzięte i troch agresywniej obrobione było fenomenalne, tak jest tylko fajne ;)
Na wszystkich fajnie pokazany jest moment, wszędzie jest ostro, tylko to kadrowanie. Chodź wiem że w takich sytuacjach nie jest to najprostsze.
No mi się tak jakoś spodobało, chciałem mieć ich jak najbliżej siebie. Mam też całe postacie i całe motorki. Wrzucę kiedyś. Dziękuję za szczerą opinię.
Pozdrawiam.
Te same mam odczucia co Hrr
ostatnie najbardziej podeszło.
pzdr
Dzisiaj zamieszczam znowu fotki z motorami. Jeszcze ich trochę mam więc pomęczę temat. Dziś nieco szersze kadry mam nadzieję, że coś się spodoba.
Pozdrawiam oglądajacych
Pierwsze i trzecie miodek.
jedynka swietna, dawaj dalej
A ja dla odmiany powiem, że dwójka mi się najbardziej podoba :) Może tylko jakby trochę przyciąć dół.
Jak dla mnie jedyneczka i trojeczka :-)
dynamika jedynki...!!!! I trójki!(Wybacz Brodaczu) :-D
60013
Dynamika ruchu (https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=78814)
jedyneczka super, pozdrawiam
Dzięki za komentarze, odwiedziny i propozycje przeróbek. Miło, że oglądacie i komentujecie.
Dzisiaj liski. Dwa tutaj, a dwa do foto łowów.
Pozdrawiam oglądających.
Te liski podobnie jak pozostałe w fotołowach bardzo mi się podobają. Perspektywa świadczy o tym, że ty również byłeś przyczajony. :wink:
Witaj Brodaczu! Zawsze tu u Ciebie ciekawie! Świetne fotki, zwłaszcza druga! Gratuluję i dziękuję.
Pozdrawiam
Ja
Ladne fotki z rudzielcem :-)
Dzisiaj sikorki pokażę. Dopiero zaczynam z drobnicą, więc proszę o wyrozumiałość. Ciężki temat te małe ptaszki, ale powalczę jeszcze z nimi.
Pozdrawiam
Jak na debiut w drobnicy to czarnogłówka jest super :),dwójka natomiast ma fajne tło.Wabiłeś je głosem?
Najładniejsza bogatka :) powodzenia!
Wabiłem bardziej słonecznikiem, bo głosem chciałem dzisiaj znowu raniuszka przywołac, ale nie przyleciał. Dzięki za komentarze.
Pozdrawiam
W zeszłym roku raniuszka udało mi się namierzyć dwa razy, reaguje dość szybko, ale i tak samo szybko rezygnuje i ponownie się nie pojawia jak stwierdzi, że to "ściema" ;)
pzdr
tak samo szybko rezygnuje i ponownie się nie pojawia jak stwierdzi, że to "ściema" ;)
mądre bestyje :)
a ptaszki bardzo mi się podobają wszystkie 3 :)
liski też przecudne :)
Wszystkie ładne, bogatka chyba najbardziej mi się podoba.
Podoba mi sie wrzutka z ptaszkami.
Sława i chwała Brodaczu! Piękna ta jedynka, taka galeryjna, galernica, galerianka ... no do galerii! :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Coraz mniej czasu mam na zdjęcia, ale jeszcze czasem wyciągam aparat z plecaka. Ostatnio u mamusi w ogrodzie i trochę w na wycieczce. Takie z rożnej tematyki będą zdjecia.
Pozdrawiam forumowiczów urlopowo jeszcze:cool:
Widzę że i makro majstrujesz :D
a gołąbki super - zwłaszcza 178
Ostatnie to IR-enki ?
Ostatnie to IR-enki ?
Piąteczka super...
Fajna wrzutka, pajaczek, golabki...
Mnie najbardziej 175-ka się podoba. Dwa ostatnie trochę takie nierzeczywiste ale mają coś w sobie.
Ostatnie to IR-enki ?
A czasem makro robie, ale na razie tylko pięćdziesiątką samą.
Ostatnie to IR-y, z obiektywem 12-60. Na ostatnim widać na środku kadru hot spot. Nie wiem czemu się pojawia przy ogniskowej 12 mm z dokręconym filtrem IR. Ktoś ma może jakieś pomysły?
Dziękuję za komentarze i daję jeszcze dwa widoczki z okolic Bugu na Podlasiu.
Pozdrawiam
A czasem makro robie, ale na razie tylko pięćdziesiątką samą.
Ostatnie to IR-y, z obiektywem 12-60. Na ostatnim widać na środku kadru hot spot. Nie wiem czemu się pojawia przy ogniskowej 12 mm z dokręconym filtrem IR. Ktoś ma może jakieś pomysły?
Dziękuję za komentarze i daję jeszcze dwa widoczki z okolic Bugu na Podlasiu.
Pozdrawiam
Pierwsze podoba mi się . Podostrzyłbym może trochę.
Witaj Brodaczu! I od razu sorka, że się nie przyłożyłem:
67212_67213
Chodziło mi o zasadę, wtyczka do PS'a Nik Software Viveza.
Baardzo fajna
Z poprzedniego wrzutu IR-ki bardzo się mnie podobają, szczególnie ten pierwszy. W drugim troszku przyciemno w PD rogu, a i gołąbki pikne:)
Ostatni wrzut pierwsze się podoba (ciut ostrość może tylko), a w drugim wolałbym mniej dołu, a więcej góry. Ten podział na pół nie za bardzo mz. Z wcześniejszych świetne te o tematyce militarnej, ornitologicznej ale też pejzaż i makro bardzo dobre. Wszechstronnie uzdolniony fotograficznie jesteś, pogratulowć tylko wypada co niniejszym czynię.
Witaj Brodaczu! I od razu sorka, że się nie przyłożyłem:
67212_67213
Chodziło mi o zasadę, wtyczka do PS'a Nik Software Viveza.
Baardzo fajna
Dzięki, dzieki. Hot spot zniknął, więc ciekawa sprawa, ale więcej kontrastu by sie zdało MSZ.Program popatrzę w necie czy warto kupić.
Dziękuję wszystkim za komentarze i opinie.
Dzięki, dzieki. Hot spot zniknął, więc ciekawa sprawa, ale więcej kontrastu by sie zdało MSZ.
Pewnie masz rację, no to jakby nie było Twoje zdjęcie. :-)
Program popatrzę w necie czy warto kupić.
Dziękuję wszystkim za komentarze i opinie.
Tu leży (http://www.niksoftware.com/viveza/usa/entry.php)
i tu też (http://www.sklepfotograficzny.pl/oprogramowanie/Nik-Software-Viveza/)
Program popatrzę w necie czy warto kupić.
Odpowiem Ci tak.Jesli rozumiesz i znasz zasady Gradientu,Warstw znasz Kolo Barw. Wiesz dokladnie co to sa barwy dopelniajace umiesz wyostrzac na wszelkie sposoby wraz z wykorzystywaniem kanalu alfa,wskazywac krawedzie,stosowac filtr Mediana,odklejac maski od warstw,zmieniac sposoby krycia na warstwach,laczyc to w segmenty a pozniej w calosc to nie warto.Zrobisz to bardzo szybko i prosto w PS-sie.Jesli nie,to zakup jest jak najbardziej przydatny.Bardziej skomplikowana jest sprawa z "efeksem od nika",jednak zasada jest ta sama.
Ps:Acha zapomnialem o krzywych.
Odpowiem Ci tak.Jesli rozumiesz i znasz zasady Gradientu,Warstw znasz Kolo Barw. Wiesz dokladnie co to sa barwy dopelniajace umiesz wyostrzac na wszelkie sposoby wraz z wykorzystywaniem kanalu alfa,wskazywac krawedzie,stosowac filtr Mediana,odklejac maski od warstw,zmieniac sposoby krycia na warstwach,laczyc to w segmenty a pozniej w calosc to nie warto.Zrobisz to bardzo szybko i prosto w PS-sie.Jesli nie,to zakup jest jak najbardziej przydatny.Bardziej skomplikowana jest sprawa z "efeksem od nika",jednak zasada jest ta sama.
Ps:Acha zapomnialem o krzywych.
No i mnie Mirku zmusiłeś do czytania.
Czytałem, czytałem i doszedłem do wniosku, że dużo jeszcze przede mną nauki hehe. Ale o bichromii trochę się dowiedziałem, bardzo ciekawa rzecz przy konwersji zdjęć do czarno-białych. Zarzucam jedno prawie normalne i drugie w "kwadrychromii". Ciekawe, prawda?
Pozdrawiam
lisiajamka1
27.07.12, 20:25
Mnie się taki sposób pokazania dzidzi nie widzi, wygląda trochę jak lalka zawieszona w próżni :roll:
Mnie się taki sposób pokazania dzidzi nie widzi, wygląda trochę jak lalka zawieszona w próżni :roll:
Masz rację, też o tym myślałem, dlatego na jednym zostawiłem odbicie w podłożu. Dzięki za uwagi.
Pozdrawiam
To drugie lepsze. :) Na pierwszym prócz próżni są nienaturalnie ciemne oczy, przynajmniej takie odnoszę wrażenie.
To drugie lepsze. :) Na pierwszym prócz próżni są nienaturalnie ciemne oczy, przynajmniej takie odnoszę wrażenie.
Zgadza się z tymi oczami/oczyma. Ale tak trudno zrobić dziecku zdjęcie z czarnymi źrenicami, żeby było ok, najgorzej jest w zdjęciach czarno-białych. Ale dziękuję za uwagę. Kolejna porcja małej dzidzi.
Zgadza się z tymi oczami/oczyma. Ale tak trudno zrobić dziecku zdjęcie z czarnymi źrenicami, żeby było ok, najgorzej jest w zdjęciach czarno-białych. Ale dziękuję za uwagę. Kolejna porcja małej dzidzi.
Ech ... Brodaczu! Ech... na te foteczki można się gapić i gapić - świetnie!
Dzięki.
Świetne fotki.
Mbsz - trójeczka - znakomita.
Pozdrawiam i gratuluję.
Zgadza się z tymi oczami/oczyma. Ale tak trudno zrobić dziecku zdjęcie z czarnymi źrenicami, żeby było ok, najgorzej jest w zdjęciach czarno-białych.
Kurde.A widziales dziecko nie z czarnymi zrenicami???:mrgreen:Nie chce za duzo sie madrzyc(sam duzo nie wiem),ale kolor teczowek zalatwia rodzajkonwersji do wersji czarno bialej(suwak od niebieskiego,pomaranczowego i zielonego.A w wypadku negatywu czarnobialego odpowiedniego koloru filtr nakrecany na obiektyw.Np pomaranczowy ukryje nam piegi a czerwony zmieni nam jasnosc trawy.
Popatrz na ten przyklad.w kolorze i rozne werscje konwersji do czarno bialej wersji.Zwroc uwage na wlosy cere,tlo i kolor i odcien zrenic.To tylko rozne polozenia suwaka odpowiedzialnego za kolor.
6782767828678296783067831Pozniej mozna skasowac trolowanie we watku.
Kurde.A widziales dziecko nie z czarnymi zrenicami???:mrgreen:Nie chce za duzo sie madrzyc(sam duzo nie wiem),ale kolor teczowek zalatwia rodzajkonwersji do wersji czarno bialej(suwak od niebieskiego,pomaranczowego i zielonego.A w wypadku negatywu czarnobialego odpowiedniego koloru filtr nakrecany na obiektyw.Np pomaranczowy ukryje nam piegi a czerwony zmieni nam jasnosc trawy.
Popatrz na ten przyklad.w kolorze i rozne werscje konwersji do czarno bialej wersji.Zwroc uwage na wlosy cere,tlo i kolor i odcien zrenic.To tylko rozne polozenia suwaka odpowiedzialnego za kolor.
Pozniej mozna skasowac trolowanie we watku.
Oj Mirku dzięki za rady, będę dalej się szkolił. No i oczywiście o tęczówkę mi chodziło, bo brązowa mocno jest. Dzięki za uwagi.
Fajne zdjęcia tej dzidzi, chociaż podtrzymuję opinię o oczach, a Mirek w zasadzie dopowiedział całą resztę ;) Gdzie tu trollowanie Mirku? :) Generalnie jednak same kadry i ujęcia naprawdę bardzo mi się podobają. Dzidzia będzie miała fajną pamiątkę, jak dorośnie. :)
Dzisiaj dwa szybkie ujęcia, nieco jesienne, mojej córy. Ostatnio coraz mniej czasu spędzam na forum....praca, praca, praca..... Ale czasem jeszcze zagladam.
Pozdrawiam serdecznie.
Pomysl na fajna fotke przedni :-)
Dzięki za komentarze. Zdjęcie z dynia po kolejnych przeróbkach w końcu trafiło na ścianę.
Dzisiaj wrzucam landszafciki ze Świnoujścia i okolic. Dopiero przeglądam zdjęcia robione w święta, a o ptakach nawet nie mam czasu pomyśleć w tym roku. Ech...:evil:
Pozdrawiam i najlepszego w Nowym Roku:oops:
pierwsze i ostatnie :) najbardziej mi podeszły
Dzięki za komentarze. Zdjęcie z dynia po kolejnych przeróbkach w końcu trafiło na ścianę.
Dzisiaj wrzucam landszafciki ze Świnoujścia i okolic. Dopiero przeglądam zdjęcia robione w święta, a o ptakach nawet nie mam czasu pomyśleć w tym roku. Ech...:evil:
Znajomy wiatraczek :-)
Joł, piękne :)
Dobrze że wróciłeś :D
Witaj Brodaczu!
Strasznie się cieszę, że widzę Twój avatar i foteczki!
Świetne 190 i 192.
Pozdrawiam
Ja
Witaj Brodaczu!
Strasznie się cieszę, że widzę Twój avatar i foteczki!
Świetne 190 i 192.
Pozdrawiam
Ja
Mogę tylko zacytować, z przechyłem na 192, ale może ze by 192 w WB przyprawić?
barmichal76
1.02.13, 23:48
ja wybieram 190
pozdr
No przerobiłem tego IRa na czarno-białe. Ale na ipadzie i nie wiem jak się wam będzie prezentować
W wątku 'Foto łowy" pokazałem zdjęcie bocianów w śniegu. Dzisiaj większa porcja z tego, według mnie, niecodziennego zjawiska. Owszem, czasem popadało jak bociany były, ale takich cyrków to ja jeszcze nie widziałem. Dzisiaj moja siostra rzuciła boćkom trochę mięska kurzego w kawałkach. Mam nadzieję, że się trochę posiliły.
Pozdrawiam
W wątku 'Foto łowy" pokazałem zdjęcie bocianów w śniegu. Dzisiaj większa porcja z tego, według mnie, niecodziennego zjawiska. Owszem, czasem popadało jak bociany były, ale takich cyrków to ja jeszcze nie widziałem. Dzisiaj moja siostra rzuciła boćkom trochę mięska kurzego w kawałkach. Mam nadzieję, że się trochę posiliły.
Pozdrawiam
Witaj Brodaczu,
Skąd bociany Wytrzasnąłeś? Foto-reportaż Świetny.
Pięknie to pokazałeś. Boćki lekko nie mają, zresztą jak większość po przylocie z cieplejszych rejonów. W ostatnim miesiącu rozsypałem rekordową ilość różnego rodzaju karmy dla ptaków, nigdy tyle nie jadły.
Pozdrawiam.
Witaj Brodaczu,
Skąd bociany Wytrzasnąłeś?
Rzeźbię sobie Saboorku czasem, to i wytrzasnąłem 6 sztuk:wink:
No nie maja szczescia bociany tej wiosny...:-(
Nabieznik dolny Swinkowo fajny :-)
53 55.6 N 014 16.6 E; Oc.Or 10s charakterystyka swiatla; 166-174 sektor widzialnosci swiatla.
biedne boćki
pierwsze z wrzuconych jak malowane wyszło...
oby ta wiosna wróciła szybko - bo bez niej źle bardzo ..
Dzisiaj przedstawiam owczarka - Elzę. W rzeczywistości jest jeszcze ładniejsza.
Pozdrawiam
lisiajamka1
21.04.13, 16:29
Nie wątpię, tu też pięknie się prezentuje :)
Widac tez, ze lubi zabawe a dzeiwczynka musi byc piekna :-)
Rozkoszna ta Elza :) Uwielbiam owczarki :roll:
Dzisiaj troszkę kwiatkowo będzie. Trudna sztuka - zrobić fajne zdjęcie kwiatka. Nie powiem, że się nie starałem. Wdzięczne to obiekty, bo nie uciekają, wystarczy na światło poczekać i na komary się uodpornić.
Pozdrawiam
Dzisiaj troszkę kwiatkowo będzie. Trudna sztuka - zrobić fajne zdjęcie kwiatka. Nie powiem, że się nie starałem. Wdzięczne to obiekty, bo nie uciekają, wystarczy na światło poczekać i na komary się uodpornić.
Pozdrawiam
To prawda nie łatwo, nie mniej; wymalowałeś ślicznie.
Pierwsze ładne, pasuje światło i prosty zdecydowany kadr.
Dziękuję za komentarze. Szykuję się na rykowisko. Mam nadzieje, że wypali, a w międzyczasie dwa zdjęcia o rożnej tematyce.
Poczytałem ostatnio w foto lowach o przygodzie @moose'a na bykowisku - szok normalnie. Mam nadzieje, że dla mnie los bedzie przychylniejszy.
Pozdrawiam
Ojej, ale ruch w wątku ....
No nic strzelam dalej. Dzisiaj próba wysokiego klucza.
Pozdrawiam
Ojej, ale ruch w wątku ....
No nic strzelam dalej. Dzisiaj próba wysokiego klucza.
Pozdrawiam
Cześć Brodaczu!
Fajny glutek, podoba mi się.
Cześć Brodaczu!
Fajny glutek, podoba mi się.
Dzień dobry, wróciłes po lecie?
Witam po przerwie. Dzisiaj zdjęcia z kolejnej wycieczki. Specem od krajobrazów nie jestem, ale jak jest pięknie to samo wychodzi...
Pozdrawiam
178882178883
Zdjecia wrzucane przez tablet, więc jakość mogła ucierpieć
ano wychodzi, wychodzi całkiem pięknie
Witam po przerwie. Dzisiaj zdjęcia z kolejnej wycieczki. Specem od krajobrazów nie jestem, ale jak jest pięknie to samo wychodzi...
Pozdrawiam
178882178883
Zdjecia wrzucane przez tablet, więc jakość mogła ucierpieć
Ech, gdzieś Ty był, jak Ciebie nie było ?
Czołgiem Brodaczu! Fajnie ze nadajesz!
Pozdrawiam
178882178883
Zdjecia wrzucane przez tablet, więc jakość mogła ucierpieć Wróciłeś w wysokie góry? Fajnie Cie znowu oglądać!
jeśli górsko to zawsze przyjemnie :)
b. ładne te Twohje góry :)
Cześć Rodacy
No, przyszła pora szlajania się po górach. Odkurzyłem więc Olka, forum też odkurzam i coś tam będę wrzucał. Pozaglądam też w Wasze posty i popodglądam troszkę.
Dzisiaj na wesoło z 2500 metrów.
Pozdrawiam.
Cześć Rodacy
No, przyszła pora szlajania się po górach. Odkurzyłem więc Olka, forum też odkurzam i coś tam będę wrzucał. Pozaglądam też w Wasze posty i popodglądam troszkę.
Dzisiaj na wesoło z 2500 metrów.
Pozdrawiam.
Oblechy (pierwsza fotka) to do innego wątku !! :wink::mrgreen:
Fajnie, że wróciłeś :grin: Uwielbiałam Twoje afganistańskie relację i nie raz o nich opowiadałam znajomym i pokazywałam Twoje zdjęcia :roll:
bardzo udany powrót, piękne widoki
Oblechy (pierwsza fotka) to do innego wątku !! :wink::mrgreen:
No nie gadaj. Nogi jak u sarenki!!!:wink:
Dzisiaj poszukałem zdjęć z wcześniejszego wypadu. I znalazłem jeziorko. Dzięki za odwiedziny.
Pozdrawiam179725179726179727179728
bardzo fajne górskie foty, ogląda się je z przyjemnością :)
Gory to ja mogr godzinami oglądac i na fotach i na zywo, takze czekam na jeszcze i jeszcze :)
No to wstawię na szybko dwa z gór i jedno z prawie z gór. Dużo chodzę ostatnio i mam coś tam na panoramę. Czym najlepiej złożyć? A raczej najłatwiej? Do galerii się nadaje to z "jaskini?
Pozdrawiam.
piękne te górskie :)
bardzo ładnie domknięte kadry - podobają się :)
Dużo chodzę ostatnio i mam coś tam na panoramę. Czym najlepiej złożyć? A raczej najłatwiej?
Microsoft ICE. Nie ma łatwiejszego.
Hugin też niezły :)
zwłaszcza że Bodzip zrobił dla niego tutaka na forum :)