Zobacz pełną wersję : Świeżak Pierwsze Foty
Witam. Jestem nowym członkiem forum Olympusa. Oraz dopiero wtłaczam się w temat Lustrzanek, wiec wszystko pomału ale do Celu. Przesyłam pierwsze z moich zdjęć, czekam na wasze opinie. Pozdrawiam.
kowalikster
4.08.10, 11:50
Zdjęcia ciekawe ale niestety leżą technicznie.
Na pierwszym nie można określić gdzie jest oraz gdzie miała być ostrość. Do tego dochodzi prawodpodobnie niepotrzebnie widoczny błysk z lampy. Tło wykonywanych zdjęć też jest dość nieciekawe mówiąc delikatnie.
Na drugiej fotce jest wg mnie złe kadrowanie i bałagan w nim samym - drut, budynek itd.
Wrzucaj zmniejszone zdjęcia bo się długo czeka na ich załadowanie, tak około 300kB max, polecam 800px na długim boku.
Niestety nic nie moglem poradzić na tło. A co do ostrości na 1 zdjęciu, fakt nie wiadomo gdzie ostrość jednak o to mi chodziło.
Przesyłam jescze jedno zdjęcie. Czekam na Opinie.
Pozdrawiam.
Witaj.
Myślę, że najlepiej rozpoczynać przygodę z aparatem od prób w dobrym, zastanym świetle i zdjęć statycznych. Wtedy poznasz możliwości aparatu, obiektywów i ustawień. Łatwiej zaplanować kadr, a gdy coś nie wyjdzie, zawsze można powtórzyć.
Zdjęcia w ruchu to trochę wyższa szkoła jazdy, a w takich warunkach, jakie były podczas robienia desek - pomoże tylko bardzo wysokie ISO i obiektyw ze światłem 1,8 max. No i flesz, ale to inna bajka.
Zachód jak zachód, każdy ma zachód. :) Na pewno lepszy od tamtych fotek, ale kadr centralny. :(