Zobacz pełną wersję : Pierwszy dalszy plener
Witam ;)
Od jakiegoś czasu zaglądam na to forum, dziś pierwszy raz się udzielam.
Wybieram się na pielgrzymkę do Włoch z Olympusem e-420 , czy według was powinnam wziąć statyw ? Moja siostra twierdzi że nie powinnam go brać bo nie będę go używać, ja uważam inaczej. Pomyślałam że zapytam tutaj co o tym myślicie .
O, a może był ktoś z was we Włoszech ? Czy są jakieś miejsca gdzie nie wolno robić zdjęć ?
zalezy jak podchodzisz do fotografii
Moim zdaniem statyw warto mieć zawsze jesli tylko mozna go zabrać
Jesli nie bedzie dla Ciebie istotne czy zdjęcie robisz z ręki czy ze statywu warto pamietac ze zdjęcia na długich czasach czy zdjecia nicne ze statywu juz dasz rade zrobić a bez statywu jest z tym problem...
kristof1979
1.08.10, 08:16
witam,
Oczywiście ze sie przyda statyw .
Nie musisz sie prosić kogoś o zrobienie sobie zdjecia :)
Również jesli chodzi o nocne fotki też przydaje sie .
Śmigając po kraju nie raz przydał mi się .
Czasem nawet do samoobrony :)
Jedziesz ze zorganizowana grupą? To nie będziesz mieć czasu na rozkładanie statywu...
Statyw wzięłam i nie żałuję, bo tak jak myślałam przydał mi się .
Zdjęcia nocą z ręki wychodzą mi bardzo rzadko.
dzięki za odpowiedzi..
Grizz - na wycieczkach grupowych przewodnik daje ileś czasu wolnego , tzn, przynajmniej tak na pielgrzymkach jest ;)
Grizz - na wycieczkach grupowych przewodnik daje ileś czasu wolnego , tzn, przynajmniej tak na pielgrzymkach jest ;)
Daje, daje. Tyle, że zazwyczaj nie obskoczysz w nim tych wszystkich miejsc, gdzie wcześniej grupa została przegoniona ;)
Ja w takich sytuacjach zdecydowanie preferuje skupienie się na miejscu, a nie na fotografii, bo potem człowiek wraca i okazuje się, ze zdjęcia zrobił a sam nic nie zapamiętał i nic nie wyniósł.