Zobacz pełną wersję : VASCO-RW - oceniajcie proszę
Witajcie,
Jestem na forum od jakiegoś czasu, może niezbyt aktywnie - ot wrzuciłem parę fotek do galerii...
Pomyślałem, że może warto poddać się ocenie w tym miejscu...
Te powyżej chyba się nie spodobały...
Wrzucę więc może takie.
Oceniajcie więc - jeśli macie ochotę oczywiście.
Wszelkie wskazówki i sugestie mile widziane.
Tym razem może z innej beczki...
Taki pseudo reportażyk letni z mszczonowskich term...
I seria - zdjęcia z lodami zwłaszcza kręconymi ciekawe zestawienie
II seria - coś tam obróbkowo kombinowane całkiem ciekawie to wygląda, ale trudno mi się ustosunkować do takiej sztuki bo sam mało programowo ingeruje w zdjęcia
III seria - dość przypadkowe pstryki, poucinane ludzkie ciała, nuda.....Może masz jeszcze inne z term bo te nie bardzo podchodzą
Pozdrawiam:)
W trzeciej seri 6 i 8,moim zdaniem...znakomite.
@piotrdwr - pierwsza seria jak rónież i druga nie jest zbyt mocno ingerowana przeze mnie. To po prostu cross proces wykonany starym dobrym OM4 tyle, że "lodowe" to slajdy w C41 a płotek z drzewem i drogą - Kodak Gold 200 wywołany w E6. Przeterminowany z resztą ten Kodak był ze 4 lata. Co do term - nie mam więcej i ... nie są to wbrew pozorom przypadkowo wykonane foty, dodam też, że byłem trzeźwy :). Ale dzięki za komentarz, miło że "zająłeś stanowisko"
Adamss68 - dziękuję ;-)
Rafał Czarny
25.08.10, 13:16
Ciekawy ten reportaż. Choć technicznie niektóre zdjęcia nie są najlepsze, to calość zrobiła na mnie wrażenie.
Rzeczywiście mocno...na sam widok niektórych zdjęć aż boli ;)
Życzę zdrowego maleństwa i...żeby modelka (żona?) Cię za opublikowanie tej sesji nie zabiła ;)
Niektóre zdjęcia z z ostatniej sesji wprowadziły mnie w lekkie osłupienie, szczególnie widok po cesarskim cięciu.
i...żeby modelka (żona?) Cię za opublikowanie tej sesji nie zabiła ;)
To samo sobie pomyślałam :wink:
Reportaż bardzo dobry!
Rafał Czarny
25.08.10, 14:08
szczególnie widok po cesarskim cięciu.
Mnie dreszcz po plecach przeszedł.
Dziękuję za opinie.
Lena ( ta co z brzucha wyszła ) czuje się świetnie. Aneta ( modelka i żona ) również.
Zabić mnie nie zabije, bo mam oficjalną zgodę na publikację tych zdjęć ;-)
Dlatego ten reportaż nie jest aż tak mocny, jak chciałem przy pierwszej selekcji. :-(
Jesli mogę tylko odnieść się do słów Rafała Czarnego w kwestii "techniki" - mam zdjęcia z tego zdarzenia które są "poprawniejsze" bo np. bardziej ostre. Wybór jednak jest tutaj zupełnie i stuprocentowo świadomy. Zbyt "poprawne" w tym przypadku kładzie wymowę całości...
dodam też może na koniec - GF1 z 1.7/20, pełne kadry, bez cropów...
tym razem wszystkie dobre..-fajnie się ogląda tą historię porodową Przemyślany reportażyk:wink:
Dzięki,
Ale wiesz, tutaj też są poucinane postaci ;-)
Znakomite jako calosc z tej porodowki.Teraz niech tylko zdrowe beda caly czas.
Na mnie największe wrażenie zrobił nr 12. Obnażenie na całego. Gratuluję odwagi.
Swoją drogą, że też nikt wcześniej nie wpadł na podobny pomysł reportażowy :)
Z term rzeczywiście 6 znakomita, a i 8 niezgorsza.
Dzięki raz jeszcze, cieszę się że Wam się podobało.
Nie spodziewałem się aż tak sympatycznej reakcji :-)
no odważne to na pewno...
nie wiem czy wiele osób zdecydowałoby się na podobny 'zabieg'
Niektóre wcinają w krzesło...
ale to wszystko już Ci napisali :P
gratuluję
Czy odważne - nie wiem.
Na pewno prawdziwe. Chociaż podobno fotografia (każda) jest subiektywna, bo pokazuje nie to co było naprawdę, a to co autor chciał pokazać.
Tak więc ja tak widziałem czas narodzin swojej drugiej córki ;-)
Po czym poznać, że dziecko się rozwija?
Mówi:
Tato, już nie musisz ze mną iść. Sama zrobię kupę...
W sumie mam dylemat, czy umieszczać to zdjęcie, żeby nie być posądzonym o nie wiadomo co...
dlatego wrzucam do wątku, nie do galerii.
Proszę o ocenę merytoryczną na zasadzie "wspóldziałania zdjęcia z jego opisem" ;-)
No, świetne ujęcie. Tylko nieostro.
PS. Boisz się, że Cię okrzykną forumowym Koszałką?:wink:
Bać się nie boję,
A co do ostrości - czy zawsze musi być ostro? ;-)
W reporterce nie. Zastanawiałam się czy tutaj wyostrzyłeś fotkę po zmniejszeniu?
Do mnie przemawia szczególnie 12 ta z reportażu z porodówki szczególnie, że wywołało wspomnienia jak to było podczas porodu moich dzieci.
Wzruszający reportaż. Wszystkiego najlepszego!
Witajcie ponownie,
Odpowiadając na "zaległe" ;-)
Paluszek - wyostrzał Lightroom....
Bufetowa - dziękuję
Wrzucę teraz kilka takich sobie "codziennych" zdjęć...
Oceniajcie proszę :-)
Za mocna obrobka :/ skup sie na kadrach potem na photoshopie