Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dedykowana lampa błyskowa DG-340 DZ do Olympus?

tomahawk7
28.02.07, 23:30
http://www.fotocenter.pl/index.php?d=produkt&id=270
Taka lampa jak w powyższym linku oferowana jest w sklepie internetowym z rzekomą dedykacją do aparatów Olympus.
Czy ktoś może ma jakieś doświadczenie z takim produktem, czy jest szansa, że jakoś logicznie zadziała z E-systemem? Mam E-300, więc jestem ciekaw.
Pozdrawiam Wszystkich.
Tom

kisi
1.03.07, 08:33
Dedykacja do analogowych olkow. Z E-systemem bedzie dzialala tylko automatyka lampy a aparat bedzie ja tylko wyzwalal. Daj sobie spokoj z tą lampą zwlaszcza za ta cene. To jest prawie polowa ceny FL36. Lepiej wez sobie FL36 na raty a ta polowe wplac to raty beda male a twoje zadowolenie OLBRZYMIE z tej lampki. Bawilem sie nia chwile w sklepie. Miód malina. Gdyby nie to ze poluje na FL50 to juz bym mial FL36 - no chyba ze skusze sie na wymiane obiektywu kosztem lampy ale nie chce mi sie juz bawic tym Soligorkiem ktorego mam to naprawde katorga. Ten jego tryb automatyki (wiem ze to prosta lampa) to moge rzec ze po prostu nie dziala :)

johan
1.03.07, 18:18
Ja miałem tego Soligora i z Olkiem C-5050 oraz z E-1 działał ok.
Zmieniłem na fl-50, bo brakowało mi Super FP i silniejszego błysku oraz regulacji palnika w dwóch płaszczyznach
Nie wiem jak by się zachowywał z e-300, ale myślę że powinien chodzić.
pzdr.

tomahawk7
1.03.07, 19:04
Dzięki za odpowiedzi, tak więc mam temat do przemyślenia. Cena 2x niższa i można na szybko kupić jednak tymczasowe rozwiązania zwykle okazują się docelowe, a potem się przeklina męcząc się z prowizorką. Chyba jednak warto wziąć fl36.
Dzięki, pozdrawiam.
Tom