PDA

Zobacz pełną wersję : Czy mozna juz podlaczyc 100-300 f4 Sigmy



zyga
13.07.10, 00:22
do Olympusa?
Ewentualnie przez jakas przejsciowke?
Moze sa jakies sample?
pozdrawiam

grizz
13.07.10, 07:53
Nie ma takiej możliwości, żeby działało, to to z AF.

zyga
13.07.10, 12:03
Czy można gdzieś obejrzeć SAMPLE?
Ewentualnie, gdzie rzeczoną przejściówkę można kupić?
Czy wpływa na jakość fakt, że np: sigma posiada mocowanie
nikona i wtedy łączymy olympus- nikon, bądż np. olympus-canon
pozdrawiam.

grizz
13.07.10, 12:06
Takie połączenie nie będzie miao zupełnie sensu z punktu widzenia ekonomicznego.

zyga
13.07.10, 12:12
trafić, nawet od 2500 do 3000, to już luz (wiesz, ile kosztuje nikon 200-400?
pozdrawiam
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
25000. Niby, tylko jedno zero różnicy:)))
Za to jedno zero, to ja wyrzekam się af.
Dokupię sobie fajny wóz kempingowy, jako dodatek do tej sigmy.
Czołem
Sample... koledzy, jak kto wie gdzie są?

grizz
13.07.10, 12:22
trafić, nawet od 2500 do 3000, to już luz (wiesz, ile kosztuje nikon 200-400?
pozdrawiam

No, ale wydawać 3000,- na szkło z którym nie działa AF?

TO już lepiej polowac na 135-400 sigmy, zd50-200 z konwerterem albo na jakąś manualną stałkę ze światłem 2,8...

krzysiekz
13.07.10, 12:22
Jak wyobrazasz sobie podlaczyc sterowany elektronicznie obiektyw przez przejsciowke? Nie ma af i przyslony. Mozesz krecic na sile tubusem zeby wyostrzyc (psujac obiektyw) ale przyslony nie zmienisz. Juz wole 70-300 z ec14, swiatlo marne ale sterowanie chociaz jest.

grizz
13.07.10, 12:32
Jak wyobrazasz sobie podlaczyc sterowany elektronicznie obiektyw przez przejsciowke? Nie ma af i przyslony. Mozesz krecic na sile tubusem zeby wyostrzyc (psujac obiektyw) ale przyslony nie zmienisz. .

Nikonowska wersja ma pierścień przyslony.

zyga
13.07.10, 12:33
Widzę, że obiektyw, ma pierścień przesłony, to chyba można ustawić?
Co do af, to chyba obok usm mozna ostrzyć ręcznie, czy ni hu hu?
To by była lipa.
E3 mierzy światło z takim cudem?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Jakoś czuję opór przed użyciem zooma+ telekonwerter.
To nie może być dobrze.
Samo 50-200 super, ale z konwerterem nie wierzę.

Moominek
13.07.10, 12:54
Sprzedaj E3 i kup korpus N lub C i z głowy. W innym wypadku 135-400, 70-300, 50-200 lub 70-200 z konwerterem. Zależy do czego ci potrzebne i ile masz kasy do wydania.
Wyklikane z mobilka

staryman
13.07.10, 15:00
E3 mierzy światło z każdym cudem, M42 też, wszystko co się da dopiąć, przestawiasz na priorytet przysłony, a korpus steruje czasem.

MicSzu
13.07.10, 15:12
Chłopaki odpuśćcie sobie gość ewidentnie troluje;)

qbic
13.07.10, 15:28
Samo 50-200 super, ale z konwerterem nie wierzę.

Objawione zostało wiec uwierz, nie grzesz przyjacielu na drodze fotograficznego zrozumienia oraz sprzętowej nirwany.

zyga
13.07.10, 18:30
plus telekonwerter to nie bardzo.
Gdyby koledzy podrzucili link z tandemu 50- 200 plus ec-14
to będę zobowiązany.
Link z olypedii który kieruje do dyskusji o przedatności ec-14 nie działa.
pozdrawiam

Rafał Czarny
13.07.10, 18:34
Chłopaki odpuśćcie sobie gość ewidentnie troluje;)

Ja to zauważyłem to dwóch postach. Odpuście dobrzy ludzie.

Moominek
13.07.10, 18:36
Oj na to wygląda. Bo przecież dopiero co taki piękny wątek był o wyższości 50-200 z EC-20 nad 70-300 z EC-14...

zyga
14.07.10, 12:30
i widzę, że jedyną sensowną jakościowoi tanią alternatywą jest 50-200 z tc.
Rzeczywiście temat jest zamknięty.
A bez af, to sigma 100- 300 z mocowaniem nikona.
Pozdrawiam.