Zobacz pełną wersję : Obiektyw w SP-590 uz
Piotrek1405
11.07.10, 11:39
Witam!Jestem tutaj nowy i jak nazwa użytkownika wskazuje,nazywam się Piotrek :)
Mam małe pytanie: 2 dni temu kupiłem Olympusa SP-590UZ.Zauważyłem,że obiektyw trochę "lata" w górę i w dół,czy to normalne?? Dodam jeszcze,że zdjęcia robione z zoomem optycznym często wychodzą mało ostre :(
Mam małe pytanie: 2 dni temu kupiłem Olympusa SP-590UZ.Zauważyłem,że obiektyw trochę "lata" w górę i w dół,czy to normalne?? Dodam jeszcze,że zdjęcia robione z zoomem optycznym często wychodzą mało ostre :(
1. tak, to normalne
2. tak, to też normalne - zapewne następuje poruszenie, o co bardzo łatwo przy dużym przybliżeniu.
Piotrek1405
11.07.10, 12:06
1. tak, to normalne
2. tak, to też normalne - zapewne następuje poruszenie, o co bardzo łatwo przy dużym przybliżeniu.
Dzięki za szybką odpowiedź :)
Pozdro!
Dodam jeszcze,że zdjęcia robione z zoomem optycznym często wychodzą mało ostre :(
niestety ale ten aparat na maksymalnym zoomie nie grzeszy przesadna ostrością
"Zdjęcia przy dużym zoomie są mało ostre." To norma w kompaktach. Technicznie nie da się zrobić obiektywu który będzie miał zakres od szerokiego kąta po tele , zmieścić go w kompakcie i żeby miał dobrą ostrość w całym
zakresie ogniskowej.
Pozdrawiam.
Witaj.
Obiektyw mój nie "lata", a foty nie są takie złe.
Macałem kilka - w kazdym obiektuw ma pewien luz.
Foty na zoomie masz "tak sobie" ostre.
Czyli norma.