Zobacz pełną wersję : Moje spojrzenie na świat
Po ostatniej wizycie w Św. Lipce śmiało mogę stwierdzić, że OC zmieniło moje spojrzenie na świat wizjerem :roll:
A dzięki Helmuthowi i k@czemu dostrzegłam jak fascynująca może być archytektura :grin:
Poniżej moje pierwsze wypociny w tym kierunku.
P.S. Aha, sorki za ilość ale jak to prawdziwa kobieta nie mogłam się zdecydować :wink:
Nie dzieki mnie, ale dzieki sobie :)
A Swieta Lipke pamietam z czasow pacholecych- w sumie rodzina blisko mieszka - w Reszlu- polecam Zamek i przesliczny park do zwiedzania.
Niezwykle piękne wnętrze koscioła. Najbardziej podoba mi sie zdjecie 4a na którym widać organy w całej okazałości. Patrząc na zdjęcia myślę, że wnętrze było niedawno odnawiane dlatego robi takie wrażenie.
Na tych zdjęciach widać, że kościół był naprawdę piękny :)
Nie dzieki mnie, ale dzieki sobie :)
Staram się jak mogę :oops:
A Swieta Lipke pamietam z czasow pacholecych- w sumie rodzina blisko mieszka - w Reszlu- polecam Zamek i przesliczny park do zwiedzania.
Potwierdzam. Byłam tam 2 razy w Reszlu i mi się bardzo podobało :roll: Zdjątka jakieś też pewnie zapodam tylko muszę trochę czasu znaleść by obrobić :wink:
Niezwykle piękne wnętrze koscioła. Najbardziej podoba mi sie zdjecie 4a na którym widać organy w całej okazałości. Patrząc na zdjęcia myślę, że wnętrze było niedawno odnawiane dlatego robi takie wrażenie.
Faktycznie. Kościół jest obecnie w trakcie renowacji. Wnętrze dopiero co skończone, a teraz trwają pracę konserwatorskie na zewnątrz. I z tego powodu zdjęć niestety nie mam. Ale może jeszcze będzie okazja.
Co do organów mi akurat się poszczęściło i się załapałam na mini koncert utworów Bacha i Hendla. Coś niesamowitego :roll:
Igorra, forever, zgadza się. Przepiękny kościół, a na żywca to dopiero robi wrażenie :grin:
Dzięki za wizity :mrgreen:
Czworeczka najbardziej mi sie podoba...
Jedynka mnie się podoba. Lubię takie kolorowe. Hmmm może sufit podmaluję :shock:
Się paluszku nie wyrywaj... Jestem w trakcie remontu.... Wrrrrrrrrrrrrrrrr :evil:
P.S. A kolorki podkręcone przeze mnie :wink:
Kościół ciekawy, szkoda że nie cyknęłaś go Falconem :)
Kościół ciekawy, szkoda że nie cyknęłaś go Falconem :)
No płakałam prawie z tego powodu ale był w drodzę... Phi... ale 14-42 też dało radę :roll:
Ciekawi mnie ,czy można w tym kościele dać "duchowi"odsapnąć w kompletnej ciszy..
..mini koncert jak pisałaś utworów Bacha i Hendla na samą myśl ,chciało by się tam być,
trochę sie na zadzierałaś głową :grin:
hmmm może by tak ołtarz jeszcze dało by sie zobaczyć:wink:
pozdrawiam
mile fociury, szkoda ze na drugiej i czwartej nie ma pelnej symetrii:wink: Kubraczku, czekam na foty z Mazur, no wrzuc je w koncu i ciekaw tez jestem bardzo, co uwiecznilas rybim oczkiem:grin:
Dzięki za wizity :grin:
trochę sie na zadzierałaś głową :grin:
hmmm może by tak ołtarz jeszcze dało by sie zobaczyć:wink:
Się nazadzierałam, to fakt :wink:
A ołtarza niet, bo takiego tłoku to ja w życiu mało kiedy widziałam więc focenie wszystkiego poniżej mojej perspektyw (174cm) nie miało sensu.
mile fociury, szkoda ze na drugiej i czwartej nie ma pelnej symetrii:wink:
Się czepiasz :roll:
Zostajemy przy tych mazurskich klimatach ale zamkowo-rycerskich tym razem.
W Reszlu jest piękny zamek i podczas pobytu dodatkowo mi się sfuksiło. Postanowiłam się odłączyć od reszty i se wypicz pewien zimny bursztynowy płyn na dziedzincu. Trafiłam akurat podczas kręcenie filmu :grin:
Podczas przerwy wszyscy wylezli z lochów, a w ten czas chwiciłam aparat. Pan Hrabia (bardzo sympatyczny zresztą) się zgodził bym mu zrobiła zdjątko. Potem se strzeliliśmy po fajce i zaczęli akcję na dzidzincu.
Zdjęcia 9 i 10 strzeliłam z biodra gdyż zawsze zazdroszczyłam tej umiętności RC :-P Ale i dlatego, że reżyser nie wyglądał na zachwyconego mojej obecności :wink:
P.S. Wiem, wiem... Trema mnie zeżarła :???:
Swietne zdjecia wrzucilas, podobaja sie bardzo.
Trochę jakby za jasno jak dla mnie. Ostatnie sympatyczne.
pzdr.
Pan hrabia wczuwał się w rolę ;)
Pan hrabia wczuwał się w rolę ;)
W końcu grał w filmie ;)
Ma trochę wrażenie, że lekko nieostre te zdjęcia. Może się czepiam, może to tylko mój wzrok/monitor..
Zdjęcia w kościele fajne ale (wiem, czepiam się ;) ) zdecydowanie brakuje tam symetrii. Popatrz na zdjęcia k@czego, zupełnie inaczej się to prezentuje. Fakt, on jest w architekturze "miszczem" ;)
Klimatyczna ostatnia seria :grin: rzeczywiście troszkę nie ostra ale zastanowiło mnie określenie zdjęcia z biodra, Lolita, jak to się robi z biodra ? :wink:
Klimatyczna ostatnia seria :grin: rzeczywiście troszkę nie ostra ale zastanowiło mnie określenie zdjęcia z biodra, Lolita, jak to się robi z biodra ? :wink:
Leżysz na lewym biodrze i cykasz ;)
huehuehue
waruga, forewer, dzięki, że wpadliscie :grin:
Trochę jakby za jasno jak dla mnie.
Uffff, wiem. Ale słońce dawało, a jeszcze doswietlali tymi swimi lampami czy jak go zwał :wink:
W końcu grał w filmie ;)
Ma trochę wrażenie, że lekko nieostre te zdjęcia. Może się czepiam, może to tylko mój wzrok/monitor..
Zdjęcia w kościele fajne ale (wiem, czepiam się ;) ) zdecydowanie brakuje tam symetrii. Popatrz na zdjęcia k@czego, zupełnie inaczej się to prezentuje. Fakt, on jest w architekturze "miszczem" ;)
Oglądam cały czas ale daleko mi do k@czego :oops:
A że ciut nieostre to się zgadza. Tak jak pisałam trema mnie zjadła :???:
Ja akurat leżałam na prawym :-P
Z zamkowo-rycerskich najbardziej podobają mi się zdjęcia hrabiego ze wskazaniem na pierwsze. Co do grupowych, to osobiście wolałbym objąć mniej osób ale pokazać je bliżej bo przy takiej wielkości zdjęcia uciekają ciekawe detale w ich strojach czy wyposażeniu. Jednak jako mini reportaż z planu całość fajnie się prezentuje :)
Reportażyk bardzo przyjemny ,ciekawa seria .
Pozwole sobie na nieco humorystyczne podejscie do Pana Hrabiego z 9
wyglada jaby Pani Hrabina nie zechciała go do domu wpuścić...:wink:
Technicznie jak zwykle nie oceniam,to zostawiam fachowcom.
pozdrawiam
Bardzo sympatyczna seria : )
Takie reportażowe, fajne ujęcia : )
Pozdrawiam : )
Ja akurat leżałam na prawym :-P
A to zmienia postac rzeczy.Na lewym sie cyka,na prawym jest sie cykanym.
Albo to znaczy, że leżąc na prawym aparat leżał na lewym:) Niech nam koleżanka jakąś mapkę sytuacyjną przedstawi bo te domysły nas zgubią ;)
O w mordę go... To mnie cyknęli, a ja się nawet nie kapnęłam :-P
Albo to znaczy, że leżąc na prawym aparat leżał na lewym:) Niech nam koleżanka jakąś mapkę sytuacyjną przedstawi bo te domysły nas zgubią ;)
A proszszsz :wink:
Ło matko, ale zescie mnie ochrzcili... Teraz beda mnie palcami wytykali na ulicy... ;) Znalazlem za to w twoich kadrach to, czego najczesciej brakuje w moich ksztaltach.
Co to jest?
Proste- to emocje :) Zdaje sobie sprawe z braku obiektywizmu, zwlaszcza, ze pokazujesz obrazki z okolicy, ktora pamietam z mojego wczesnego dziecinstwa, ale zawsze to cos wiecej niz tylko ciekawy (lub nie) ksztaltz moich bajek.
Tym bijesz na glowe cala moja galerie. Co mnie wcale, ale to wcale nie smuci :)
Z zamku ładne i sympatyczne zdjęcia. Mój podziw budzi ostatnie bo dałaś sobie nieźle radę podporządkowując sobie tyle wojska.
i wszystko jasne:grin:
pozdrawiam
O w mordę go... To mnie cyknęli, a ja się nawet nie kapnęłam :-P
Chciałbym zaznaczyć, że to co pokazałaś to fuszera a nie plan sytuacyjny. Ale ja się nie dam zbyć! Wzywam do natychmiastowej poprawy!
Wyklikane z mobilka
no no no, ales hrabiego dorwala:wink: mile foty:)
Dzięki za wizity i komanty :grin:
Tym bijesz na glowe cala moja galerie. Co mnie wcale, ale to wcale nie smuci :)
No milo mi, nie powiem, że nie ale i tak uważam, że ciut jak by przesadzasz :oops:
Mój podziw budzi ostatnie bo dałaś sobie nieźle radę podporządkowując sobie tyle wojska.
I oto przykład co potrafi zdziałać kobiecy urok osobisty :-P
Chciałbym zaznaczyć, że to co pokazałaś to fuszera a nie plan sytuacyjny. Ale ja się nie dam zbyć! Wzywam do natychmiastowej poprawy!
Ej tam, oj tam! Odrazu wszystkie moje sztuczki chciał byś znać :wink:
"Jezioro Łabędzi"
Obrobka labedzi bardzo sympatyczna, nie powiem nie. Ale kadry, kurde no, jakos mi nie leza. No moze pierwsze z serii.
Aaa.. juz wiem czemu mi nie pasi. Bo za kuperkami maja za duzo przestrzeni, a od dzioba za malo :P I mi sie temu krzywo oglada. "Latego" tez pierwsze jest najlepsze :)
Tom
Dzięki za komenty :grin:
Dzisiaj z innej beczki :wink:
Ostatnie bajkowe :grin: klimat, światło i kolorki z wieczorynkami mi się kojarzą :-P
Ładnie się komponuje kolorowy motyl z tym tłem
O tak, kolorystycznie zdjęcie z motylkiem bardzo udane.
Ten niebieskawy chudy robal na zielonym badylu jest OK :-)
Motylek świetny : ) Ładne kadrowanie, bdb wykorzystanie światła i cudna GO : ) Kolorystycznie bardzo mi pasuje : )
Ważka również ciekawa, GO ok : )
Pozdrawiam : ))
fajniuchne zdjecia Rumianku, wazka szczegolnie:) jesli dobrze pamietam to Helmuth ma dosyc podobne z wazką :wink:
Ostatnie bardzo ładnie :):):)
Motylek śliczny. Przede mną jakoś uciekają, płoszą się skubane :(
Ważka dokładnie jak moja, tylko liścia Ci wygięło :grin:
Motylek śliczny choć chyba nieostry (ale mogę się mylić) :roll: Za to kolorki przednie :grin:
acidmk, forever, voovoo, snoopy, igorra, no i tomashhhek, dzięki za wizitę :roll:
O tak, kolorystycznie zdjęcie z motylkiem bardzo udane.
Dzięki, wzięłam sobie kiedyś do serca Twoją uwagę by uważać na ostre światło. No i "tło, myśl o tle" :wink:
Motylek świetny : ) Ładne kadrowanie, bdb wykorzystanie światła i cudna GO : ) Kolorystycznie bardzo mi pasuje : )
Ważka również ciekawa, GO ok : )
Dzięki Oleńko. No właśnie bawiłam się małą GO.
Ważka dokładnie jak moja, tylko liścia Ci wygięło :grin:
Bo to duża i ciężka ważka była :-P
Motylek śliczny choć chyba nieostry (ale mogę się mylić) :roll: Za to kolorki przednie :grin:
Może być delikatnie nieostra. Ale warunki były hard, bo bardzo wiało :wink:
Ostatnia wrzutka swietna...
17. bardzo fajne - dominują dwa kolory, zielony -tło i niebieski -robal; wszystko moim zdaniem rewelacyjne.
Motylek na 18 też mi się podoba, jednak 17. rządzi. :wink:
Oba ostatnie zdjęcia fajne, pierwsze bardzo fajne ;-)
ooooo, awansik:)
pogratulowac:grin:
Witam
Chciałem się przywitać w nowym wątku.
Fotki zacne udane bardzo ładne łabędzie.
Pozdrawiam
Karol
Lola, powinnas czesciej za robaczkami polatac poniewaz calkiem fajnie Ci to wyszlo. :grin:
Tomashh, majonez, dzięki :grin:
Lola, powinnas czesciej za robaczkami polatac poniewaz calkiem fajnie Ci to wyszlo. :grin:
Taki mam zamiar. Te ustrzeliłam ZD40-150 ale od poniedzialku jestem posadaczką ZD35 makro więc w weekend ruszam w śwat, w las znaczy się :wink::mrgreen:
Dzięki, że wpadłaś :roll:
Fajny "kameralny"tytuł wątku ,no i w w "loży" na wyższym poziomie
Gratulacje
wiele uciechy z nabytku
ps:ja wczoraj wieczorem łaziłem po lesie ,ale te komary :grin:
pozdrawiam
Poniżej moje pierwsze wypociny w tym kierunku.
P.S. Aha, sorki za ilość ale jak to prawdziwa kobieta nie mogłam się zdecydować :wink:
Jakie wypociny ?? bardzo fajna kolekcja fotek ze szczególnym wskazaniem na kadry 4a i 5a
Pozdrawiam
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Dzięki za wizity :grin:
Zostajemy przy tych mazurskich klimatach ale zamkowo-rycerskich tym razem.
W Reszlu jest piękny zamek i podczas pobytu dodatkowo mi się sfuksiło. Postanowiłam się odłączyć od reszty i se wypicz pewien zimny bursztynowy płyn na dziedzincu. Trafiłam akurat podczas kręcenie filmu :grin:
Podczas przerwy wszyscy wylezli z lochów, a w ten czas chwiciłam aparat. Pan Hrabia (bardzo sympatyczny zresztą) się zgodził bym mu zrobiła zdjątko. Potem se strzeliliśmy po fajce i zaczęli akcję na dzidzincu.
Zdjęcia 9 i 10 strzeliłam z biodra gdyż zawsze zazdroszczyłam tej umiętności RC :-P Ale i dlatego, że reżyser nie wyglądał na zachwyconego mojej obecności :wink:
P.S. Wiem, wiem... Trema mnie zeżarła :???:
trema nie trema fota 9 klasa . Coś pod tytułem: tak się bawi szlachta !!
"Jezioro Łabędzi"
13 i 16 pierwsza 'fajnie pozowana' a druga ' no jaki zryw panie 4,6 do setki' :grin:
Dzięki za komenty :grin:
Dzisiaj z innej beczki :wink:
Ważka fajna ale... motylek jest jak 'Siara' ... dabeściak :mrgreen:
ps:ja wczoraj wieczorem łaziłem po lesie ,ale te komary :grin:
Nic mi nie mów! Tak mnie pogryzły w ostatni weekend, że szok! A jeszcze polując na ważki wpadłam w pokrzywę. Ała :???:
13 i 16 pierwsza 'fajnie pozowana' a druga ' no jaki zryw panie 4,6 do setki' :grin:
No tak poszedł skubany, mówię Ci :shock: Dobrze, że akurat miałam na seryjne :wink:
Ważka fajna ale... motylek jest jak 'Siara' ... dabeściak :mrgreen:
Dzięki :grin:, no to jeszcze jednego motylka, nie co bladego i kwiatuszek taki sobie samotny.
Motylek ekstra : ) Rozmycie tła, GO i ujęcie bardzo fajne : )
Pierwsze widziałabym w kwadracie :) a drugie ładne ale.... uciąć kawałek :wink:
O, taka moja wizja skromna :wink:
Pozdrawiam
Z motylkiem fajna fotka, podoba sie.
Dzięki, że wpadliście :grin:
W weekend dorwałam ZD35 i ruszyłam w lasy... Był to nasz pierwszy taniec, takie tango ogniste. Poznajemy się powoli, jak by taka gra wstępna :-P
Pierwsze próby makro tym szkiełkiem. Walcie śmiało, bo siem chcę uczyć :wink:
Dzięki, że wpadliście :grin:
W weekend dorwałam ZD35 i ruszyłam w lasy... Był to nasz pierwszy taniec, takie tango ogniste. Poznajemy się powoli, jak by taka gra wstępna :-P
Pierwsze próby makro tym szkiełkiem. Walcie śmiało, bo siem chcę uczyć :wink:
Witaj Lolita !
Ta trzecia fota 23 ... kurteczka piękna i sruu do galerii, naprawdę :!:
P.S.
Możesz mi na PW rawa wrzucić ?
Jeszcze raz: 4a do galerii :grin:
21 mi się nie podoba, ciemno, mało tej biedronki widać jakoś tak od góry, daleko
22 (kadr centralny!) i 23 ładne ale trzeba troche poprawić. Na szybko mam taką propozycje: :)
a 23 nie wiem czy nie przesadziłam :???: :wink:
Nie wiem czy robisz coś ze zdjęciami zanim wrzucisz na stronkę?
Witaj Lolita !
Ta trzecia fota 23 ... kurteczka piękna i sruu do galerii, naprawdę :!:
Nie no! Ten gniot msz się do galerii nie nadaję ale miło mi, że się spodobał.
P.S.
Możesz mi na PW rawa wrzucić ?
Jasne, ale akurat z tej serii rawów niemam. Może być jpg?
Jeszcze raz: 4a do galerii :grin:
Wróciłam do tego zdjęcia jeszcze raz i pracuję nad tym :wink:
22 (kadr centralny!) i 23 ładne ale trzeba troche poprawić. ?
No biedronka wyszła jak wyszła :wink: Do robali starałam się podejść jak najbliżej co mi ukróciło możliwości późniejszego kadrowania, bo i tak ciasno. Jedynie biedronka była delikatnie przekadrowana :wink: Narazie próbuję poznać tego szkiełka :roll:
Nie wiem czy robisz coś ze zdjęciami zanim wrzucisz na stronkę?
Robię, obrabiam w Gimpie :wink: Jak wrócę do domu to wrzucę surowce do porównania :???:
Nie no! Ten gniot msz się do galerii nie nadaję ale miło mi, że się spodobał.
jasne, ale akurat z tej serii rawów niemam. Może być jpg?
:???:
Oczywiście !
Powiadasz to taka :roll:gra:wink:
zapowiada się ciekawie zatem
wsjo miłe ,dla mojego oka ,a kwiatek z poranną rosą super
pozdrawiam
wsjo miłe ,dla mojego oka ,a kwiatek z poranną rosą super
Dzięki furmun :roll:
W takim razie zanim wyruszę jutro w świat zarzucę jeszcze jednego kwiatuszka i taki mały eksperyment z pscołą :wink:
Wnętrze fajne ;) Intryguje mnie kadr gie środek kwiatu był by w MP ;) Masz taki ?
Z kropelkami fajnie ale zaś bym tu troche nasyciła by podkreślić fiolet i troche kontrastu i bedzie pięknie :)
eksperyment niestety mi się nie podoba :roll:
Wnętrze fajne ;) Intryguje mnie kadr gie środek kwiatu był by w MP ;) Masz taki ?
Mam, ale jestem w trakcie pakowania więc może po powrocie wstawię.
P.S. Z tatuażem mi się teraz kojarzysz. Bo jak Cię "widzę" to sobie myslę: "O, Dawid forever" :wink:
Z kropelkami fajnie ale zaś bym tu troche nasyciła by podkreślić fiolet i troche kontrastu i bedzie pięknie :)
Igorra, nasycałam i kontrast podkręciłam. Wrzucam oryginał jakby Ci się chciało pobawić :roll:
eksperyment niestety mi się nie podoba :roll:
Sęk w tym by mieć własnie dziwactwa :mrgreen:
ciekawe co powiesz Lola na to:roll:
Wersja Tomashhha bardziej mi się podoba : ) Uwydatnił on koloryt i poprawił kadrowanie. Teraz ujęcie jest fajne : )
Pozdrawiam : )
ciekawe co powiesz Lola na to:roll:
Powiem, że bardzo ładnie :roll:
Mogę być tatuażem ;) Nawet na forever ;)
Mogę być tatuażem ;) Nawet na forever ;)
Nie no... Się przyzwyczaję :wink:
Specialnie na Twoje życzenie inny kadr kwiatuszka i lecę się dalej pakować :mrgreen:
Subtelly, już wiem dlaczego moja sesja tobie nie leżała :wink: jesteś specjalistka od makroświatów, gra formą to ewidentnie twoja zaleta :grin:
No no, chodziło mi o cos takiego jak Tomashhh :wink:
Własne dziwactwa oczywiście trzeba mieć :!: :wink:
Jak dla mnie lepiej ;) Miłego urlopu ;)
Urocze te kfiatuszki. :wink: Pierwszy kadr jakoś bardziej mi leży, w drugim GO się mogła chyba nieco lepiej rozłożyć.
Po długiej nieobecności melduję, ze wróciłam z voyage różnych :wink:
Zwiedziłam różne fajne miejsca ale gwóźdź programu był niewątpliwie przejazd przez Kosowo. Tego ne da się opisać... Meksyk na całego! Jakiś chaos komunikacyjny (jazda pod prąd, ludzie biegających między samochodami, brak kierunkowskazów itp.) i nie tylko, druty kolczaste, kalaszniki... Wszędzie pełno wojsk NATO i ONZ.
Jakie było nasze zdziwienie kiedy czekając się wbić (bo inaczej tego się nie da nazwać) do ronda słyszaliśmy: Halllloooooo, Polskaaaaaaa. Odwróciłam się, a obok KFOR z Polską flagą. Chłopaki postawili oczy jak 5 zeta i powiedzieli, że odkąd stacionują w Priśtinie to jeszcze polaka nie spotkali i pytali skąd się tu wzięliśmy :shock:
Pomimo, że aparat miałam pod ręką nie odważyłam się wysiąść z samochodu i robić zdjęć. Teraz to trochę żałuję ale trudno się mówi :???:
Ale szczerze mówiąc jak przekrociliśmy granicę z Czarnogórą wszyscy odetchnęliśmy z ulgą :roll:
Potem już było faaaaajnie i ciepło. Zapełniłam prawie 16GB kartę i teraz próbuję znaleść czas na obejrzenie i obróbkę tego wszystkiego. Będę zapodawać prawdobodobnie po jedną fotę. Poniżej panoramka z między Dubrovnickimi wysepkami :wink:
To czekamy na prezentacje ;)
po jednej :grin:tylko po jednej:wink:
pozdrawiam
oj to będzie ciekawie :grin: wyprawa musiała być przepiękna :lol:
Nooo to szefowo czekam na fotki :) Zwlaszcza, ze sam prawie mialem okazje obejrzec Kosovo na zywo, ale niedobry mozdzierz pare lat temu pokrzyzowal nam plany ;) Z przyjemnoscia zobacze co mnie minelo ;)
Dzięki wszystkim którym się zechciało wpaść i napisać parę słów :grin:
Budva w Czarnogórze to urokliwe miasteczko nad Adriatekiem tonące w słońcu, ekzotycznymi roślinami oraz zapachu słonej wody. Niewątpliwie najczekawsza rzecz to starówka i mury obronne. Niestety w 1979 w trakcie trzęsienia ziemi miasto bardzo ucierpiało.
Budvę polecam tylko i wyłącznie do zwiedzania, bo tłumy chałasliwych wczasowiczów, na plaży leżak przy leżaku (tak apropo 2 leżki i parasol kosztują 10 euro) i umpa, umpa z barów więc nie słyszałam nawet własnych myśli :evil: No chyba, że ktoś tak lubi :wink:
A, taka ciekawostka. Se euro wogóle wprowadzili, luzaki co :lol:?
No wreszcie jakieś zdjęcia! :wink:
na pierwszym strasznie szkoda tych przepałów, byłoby świetne! :)
drugie podoba mi się :grin: kojarzy mi się z .... "Brama Katharsis" :grin: MZ najlepsze z tej serii :wink:
trzecie najmniej mi się podoba, kar wydaje się strasznie chaotyczny, ale pierwsze dwa na duży plus :wink:
PS. czekam na kolejne :mrgreen:
Witaj !
fakt 29 'midzio z bosiem' można się zapatrzeć i ciągnie co by po tych schodkach sobie wejść :grin: .
no, no, robi się coraz ciekawiej w tych po-wakacyjnych foto-relacjach :)
z ostatniej trójki 29 najlepsza ...
czekam na więcej :)
No wreszcie jakieś zdjęcia! :wink:
na pierwszym strasznie szkoda tych przepałów, byłoby świetne! :)
Wiesz, kochana. jak się byczyło miesiąc to teraz nie ma się człowiek kiedy po d... podrapać.
No szkoda tych przepałów ja wiem ale niestety pogogda nie sprzyjała. Ostre słońce zwoje zrobiło. Na dodatek jest tak ciasno między budynkami (ja jeszcze takie cóś nie widziałam), że co rusz są "przypały" i ciężko tego uniknąć.
trzecie najmniej mi się podoba, kar wydaje się strasznie chaotyczny, ale pierwsze dwa na duży plus :wink:
Chcialam pokazać ryneczek maniuni starego miasta i se jakoś taką wizję obmysliłam, sklejonej z 3 fotek. No jak widać nie wyszło ale nic to. Przecież wiesz, że dziwactwa też kolekcjunuję :-P
Witaj !
fakt 29 'midzio z bosiem' można się zapatrzeć i ciągnie co by po tych schodkach sobie wejść :grin: .
Ty wiesz, że ja tam przed tymi dzwiami kwitłam z 20 minut, że by zrobiż zdjęcie, bo ciągle ktoś mi się na te schody wpierniczał :evil: Ale za to w nagrodę se potem pifo strzeliłam za 4 ełro :-P
no, no, robi się coraz ciekawiej w tych po-wakacyjnych foto-relacjach :)
Mam nadzieję, że tak będzie :wink:
z ostatniej trójki 29 najlepsza ...
czekam na więcej :)
Cieszę się, że się podoba. Dzięki za odwiedziny :grin:
A teraz coś za czym już tęsknię...
Ty wiesz, że ja tam przed tymi dzwiami kwitłam z 20 minut, że by zrobiż zdjęcie, bo ciągle ktoś mi się na te schody wpierniczał :evil: Ale za to w nagrodę se potem pifo strzeliłam za 4 ełro :-P
Hmm sam bym Ci się wpierniczył na te schodki za pifko 4 ojro za szt. :mrgreen:
Czemuż z prawej tak ciasno :) strasznie mnie zadziwia, w sensie podoba się jak wyszła woda, fajowsko :mrgreen:
Miło tu u Ciebie Lolito i fajne zdjęcia pokazujesz.
Dziś już nie przeszkadzam, ale obiecuję, że wrócę pooglądać Twoje wakacyjne produkcje. Pozdrawiam publiczność.
Piękna ta ciasna uliczka w Budvie. Rzeczywiście, tak tam to skonstruowali, że panie sobie jajeczka na śniadanie przez okno podają nie wychodząc z domu :) Ale z tym piwem za 4 euro przesadziłaś, za dwa spokojnie tam można się napić:mrgreen:
Ech, wspomnień czar...
faktycznie ciasno z prawej - ale to mi nie przeszkadza..
widziałabym kompozycje (a w zasadzie podział zdjecia) nieco inaczej...
otóż.. skoro woda taka piękna - to widziałaabym ją na 2/3 foty a niebo skrocic o polowe do 1/3 kadru i mysle ze miodzio...
tak to widze...
ale widokow zazdroszcze :)
Czemuż z prawej tak ciasno :) strasznie mnie zadziwia, w sensie podoba się jak wyszła woda, fajowsko :mrgreen:
Czemu ciasno? Bo z prawej jest paskudny beton :wink:
Miło tu u Ciebie Lolito i fajne zdjęcia pokazujesz.
Dziś już nie przeszkadzam, ale obiecuję, że wrócę pooglądać Twoje wakacyjne produkcje. Pozdrawiam publiczność.
Witaj, miło mi Cię gościć :grin:
:) Ale z tym piwem za 4 euro przesadziłaś, za dwa spokojnie tam można się napić:mrgreen:
Tyle zapłaciłam za małą buteleczkę (200ml, u nas takich nie ma) w knajpce przy porcie gdzie napewno jest drożej :wink:
faktycznie ciasno z prawej - ale to mi nie przeszkadza..
widziałabym kompozycje (a w zasadzie podział zdjecia) nieco inaczej...
otóż.. skoro woda taka piękna - to widziałaabym ją na 2/3 foty a niebo skrocic o polowe do 1/3 kadru i mysle ze miodzio...
tak to widze...
ale widokow zazdroszcze :)
Nad taką kompozycję też się zastanawiałam. Kadrowałam chyba z 4 razy i ten kadr tak jak by naj mi się spodobał.
Zapodaję oryginał jak by się komuś chcicało pobawić. Ciekawa jestem Waszych wizji :roll:
Czemu ciasno? Bo z prawej jest paskudny beton :wink:
No właśnie było to zbyt podejrzane :) no cóż z betonem nic nie zrobimy :wink:
Witaj po urlopie :)
Fajne widoki przywiozłaś
No szkoda tych przepałów ja wiem ale niestety pogogda nie sprzyjała. Ostre słońce zwoje zrobiło.
Ostre słońce nie jest sprzymierzeńcem fotografa ale można było się postarać :-P(zał. 1)
Ciekawa jestem Waszych wizji :roll:Ja bym to widział tak jak w zał 2
No właśnie było to zbyt podejrzane :) no cóż z betonem nic nie zrobimy :wink:
Otóż to. Mogłam w sumie spróbować go wystemplować ale nie wiem czy dobrze by to wyszło :wink:
Witaj po urlopie :)
Fajne widoki przywiozłaś
Fajnie Cię widzieć :grin:
Ostre słońce nie jest sprzymierzeńcem fotografa ale można było się postarać :-P(zał. 1)
Starałam się jak mogłam :oops: Co z nebem zrobiłeś, bo ja czyniłam różne próby i nic mi nie wyszło :oops:
Ja bym to widział tak jak w zał 2
Fajnie Ci to wyszło. Kadrowałeś widzę podobnie. Jednak beton jest ble :-P
Co z nebem zrobiłeś, bo ja czyniłam różne próby i nic mi nie wyszło :oops:Czary! :-P
Niebo wklejone :wink: Chodziło mi tylko o pokazanie jak by wyglądało, gdyby trochę inaczej naświetlić. Ja, często w takich trudnych do oceny naświetlenia miejscach, ustawiam BKT na 1EV. Jest szansa, że któreś naświetlenie będzie dobre. A jak nie, to jest z czego zrobić "kanapkę" na warstwach.
powiem tak zał 1 WYŚMIENITY :)
-mozna i bez wklejania,tak bardziej w strone kiczu:wink:.Takie waskie uliczki maja swoj niezapomniany klimat
Uliczka z poprawkami helmutha jest super.
Pozdrawiam.
Takie waskie uliczki maja swoj niezapomniany klimatOj mają, tylko najczęściej jest w nich ciemno (dla matrycy) i łatwo przepalić niebo. Trzeba mieć szczęście i trafić na odpowiednie światło, w przeciwnym razie, trzeba kombinować w PS-ie :)
-mozna i bez wklejania,tak bardziej w strone kiczu:wink:.Takie waskie uliczki maja swoj niezapomniany klimat
Nie mów, że pędzlem pojechałeś :-P Ale i tak fajnie Ci wyszło :grin:
Uliczek jeszcze trochę mam ale czekam by mi się opatrzyły i wtedy może jeszcze coś wybiorę :wink:
Uliczka z poprawkami helmutha jest super.
Pozdrawiam.
Faktycznie ładnie mu wyszło. Również pozdrawiam :grin:
Oj mają, tylko najczęściej jest w nich ciemno (dla matrycy) i łatwo przepalić niebo. Trzeba mieć szczęście i trafić na odpowiednie światło, w przeciwnym razie, trzeba kombinować w PS-ie :)
Masz rację. W tych głębokich cieniach ciężko o dobrą fote :roll:
A dzisiaj dla odmiany panoramka :mrgreen:
Panoramka trochę wąska, choć poprawnie sklejona. Brakuje mi dołu w środkowej części.
Może lepiej byłoby pokazać węższą panoramę z wykorzystaniem lewej strony z tym murem i masztem :roll:
Panoramka trochę wąska, choć poprawnie sklejona. Brakuje mi dołu w środkowej części.
Może lepiej byłoby pokazać węższą panoramę z wykorzystaniem lewej strony z tym murem i masztem :roll:
No zgadza się. Kleiłam z 7 fotek więc trochę mi poszarpało i musiałam tak wąsko kadrować. Z tym masztem z lewej to rację (też bym w sumie tego tak widziała) ale niestety to pierwsze zdjęcje panoramki, bo obok tłumy zwiedzających. Nie chcialm ich mieć na pamiątkę. Podejedę jeszcze raz i spróbuję na rzecz dołu ciachnąć boki z deka :wink:
Miło, że wpadłeś... do wątku mojego znaczy się :-P
Mi się panoramka podoba :grin: piękne góry :mrgreen: tylko bym może troche kolorki nasyciła :wink:
...tylko bym może troche kolorki nasyciła :wink:
No to dawaj :mrgreen: Ja szczerz powiem, że boję się za bardzo machać suwakami, bo wydaję mi się nie raz , że przesadziłam choć mi się podoba :???: Chyba muszę fajkę od Mirka porzyczyć :-P
heheh :grin: ja też się trochę boję ale co tam :wink: Preferuję żywe, soczyste kolory :mrgreen: :wink:
Bardzo ladnie Ci wyszło :grin:
Preferuję żywe, soczyste kolory :mrgreen: :wink:Jest lepiej ale podtrzymuję swoje uwagi ;)
nasycone fajne...
ogólnie czekam na nie panoramy (bo te z racji swej małej wysokości gubią szczegóły jak to już wjednym wątku było napisane)
pozdrawiam
Jak na zdjecia wnętrz kościołów to dla mnei za wysoki kontrast
Panoramka bardzo fajna. A po poprawce Igorry nabrała "życia" :wink:
Dzięki za odzwiedziny wszystkim :mrgreen:
Jak na zdjecia wnętrz kościołów to dla mnei za wysoki kontrast
Czy ja wiem... O ile dobrze pamiętam kontrast podciągnęłam na 8 może 10 w Gimpie. Ogólnie kościól był świeżo po renowacji i myślę, że stąd te nasycone kolory, bo live bardzo podbonie wyglądał. Ale mogę się mylić, się nie bardzo znam :roll:
nasycone fajne...
Panoramka bardzo fajna. A po poprawce Igorry nabrała "życia" :wink:
No normalnie dziewczyny tak mi wjechałyście na ambycję, że coś czuję, że jak zacznę machać suwakami to aż strach się bać :wink: Ale najpierw się Mirka zapytam co zajarać :-P
Na dworze szaro, buro i ponuro więc wrzucam taką wakacyjną fotkę pt. "Zabawka dla dużych chłopców" :mrgreen:
No widać jachtóf nie lubicie :wink: Macie rację, jedno tankowanie to pare tysięcy ełro :wink:
Zanim się zabrałam za poniższe zdjęcia to porządnie się najarałam i machałam suwakami jak... najarana :lol: Ciekawa jestem czy nie przesadziłam czasami (ale wpadła by igorra i znowu machała by palcem, że nie za kolorowo :lol:)więc walcie śmiało :roll:
W drodzę do wyspy Św.Stefana no i sama wyspa rzecz jasna.
Podobają mi się dwa pierwsze kadry, obróbka mniej. Przesadziłaś chyba trochę z kontrastem a na drugim również z ostrością.
Trzecie cóś jakby nieostro :roll:
Przesadziłaś chyba trochę z kontrastem a na drugim również z ostrością.
Mówiłam, że się najarałam nie :lol::-P
A tak poważnie wciąż szukam "złotego środka" Bo ciągla wpadam w skarjności niestety :???: Dzięki za podpowiedź co jest nie tegez :wink:
hehhehe :wink: no trochę przesadziłaś :-P co to za zioło było? :-P
34 bardzo fajny kadr, szkoda przepału na murku no i nakontrastowałaś strasznie :grin: może pokaż oryginał :grin:
35 nie bardzo mi podchodzi, jakies wyblakłe, przepalone, MZ mało ciekawe
36 dla mnie super :mrgreen: piękny krajobraz, przstrzeń, pięknie. MZ najlepsze z serii :wink:
hehhehe :wink: no trochę przesadziłaś :-P co to za zioło było? :-P
Hehe, nie powiem, bo jeszcze pójdę seidzieć :wink:
34 bardzo fajny kadr, szkoda przepału na murku no i nakontrastowałaś strasznie :grin: może pokaż oryginał :grin:
Kontarst podciągnęłam chyba na 7-8 w Gimipie. Mogłam wogóle w sumie tego nie robić :wink: Niżej wrzucam Ci surowca :grin:
Hehe, nie powiem, bo jeszcze pójdę seidzieć :wink:
Kontarst podciągnęłam chyba na 7-8 w Gimipie. Mogłam wogóle w sumie tego nie robić :wink: Niżej wrzucam Ci surowca :grin:
Hej !
Fajny ten surowiec taki stonowany i miły dla oka
sie mi podobuje z tej potrójnej wrzuty wsyskie tsy sóm
fajowe ino ciópke przejechane, but po na jaraniu usprawiedliwione:grin:
Hej !
...ino ciópke przejechane, but po na jaraniu usprawiedliwione:grin:
No i basta! Kończę z tym hajem mówię Ci :-P Teraz tylko czerwone wino i bez butów :mrgreen:
No i basta! Kończę z tym hajem mówię Ci :-P Teraz tylko czerwone wino i bez butów :mrgreen:
Same harkomany na tym forum, olaboga :-P
Żeby nie było że OT to za przedmówcami przeciągnięte lekko :grin:
ziołolecznictwo to wcale nie narkomania:wink: to wlasnie dobre jest dla ludzkosci:grin:
Lolita, trzymaj tu taki "polsurowiec", tak na szybko poprawilem (mam nadzieje) dolną czesc, reszte sobie dopiesc:-P
Same harkomany na tym forum, olaboga :-P
Łeeee, nawet jak se zajaram to grzeczna jestem :-P
Żeby nie było że OT...
Spoko, lubiem OT`y :mrgreen:
Lolita, trzymaj tu taki "polsurowiec", tak na szybko poprawilem (mam nadzieje) dolną czesc, reszte sobie dopiesc:-P
Dzięki mały :roll: Kochane z Ciebię dziecię :grin:
A czy se dopieszczę to ja nie wiem, bo jakoś po tym jaraniu mnie odrzucilo...
Tomashhh ładnie usunął przepały :wink: oryginał bez podciągania kontrastu też jest OK :)
dawno nic nie palilem:grin:
Nawet fajnie ci to wyszlo. Czyzbys zmienil ziolo i dawke?? :wink:
No i git! Bardzo mi się Towja wersja podoba z naciskiem na drugą, ciut jaśniejszą :wink:
Czyzbys zmienil ziolo i dawke?? :wink:
No on chyba tak, a ja (głupia :wink:) wcześniej na jego przykłdzie zwiększyłam i zobacz jakie masakry nawypociłam :-P
No on chyba tak, a ja (głupia :wink:) wcześniej na jego przykłdzie zwiększyłam i zobacz jakie masakry nawypociłam :-P
Daj spokój, co nas nie zabije to nas wzmocni :-P Ale fajny się ten twój wątek zrobił, taki zioło-leczniczy.
Daj spokój, co nas nie zabije to nas wzmocni :-P .
I tego się trzymać będę :wink:
Ale fajny się ten twój wątek zrobił, taki zioło-leczniczy.
I o to chodzi by było miło :wink::mrgreen:
Zanim się zabiorę za moją tfurczość z Dubrovnika...
Ostatnie dwa zdjątka z Budvy. Pierwsze to ruiny muru ochronnego starego miasta i widok z cytadeli na zatokę i góry.
P.S. Aha, zmieniłam zioło :-P
teraz sama hodujesz ?? ;)
Pięknie tam ;)
I tego się trzymać będę :wink:
I o to chodzi by było miło :wink::mrgreen:
Zanim się zabiorę za moją tfurczość z Dubrovnika...
Ostatnie dwa zdjątka z Budvy. Pierwsze to ruiny muru ochronnego starego miasta i widok z cytadeli na zatokę i góry.
I jak widać czasem reklama prawdę Ci powie "zioło,zioło wzmaga" :-P
Piękne widoczki.
Hehehe, dobry ten nowy dostawca, lub gatunek suszu :-P
Bardzo soczyste kolorki na ostatnich, lecz nie przegięte. Tak trzymaj.
Tak, Tak kolorki odpowiednie :grin: piękne widoki, drugie zdj widziałabym ucięte. tam gdzie ten dach czerwony ciachnąć :grin:
teraz sama hodujesz ?? ;)
Ykhm... Nie tak glośno :wink:
I jak widać czasem reklama prawdę Ci powie "zioło,zioło wzmaga" :-P
Tia... I działa przeczyszczająco kurna :lol:
Hehehe, dobry ten nowy dostawca, lub gatunek suszu :-P
Jestem samowystarczalna więc to pewnie ten gatunek :-P
Bardzo soczyste kolorki na ostatnich, lecz nie przegięte. Tak trzymaj.
Dzięki :grin:
Tak, Tak kolorki odpowiednie :grin: piękne widoki, drugie zdj widziałabym ucięte. tam gdzie ten dach czerwony ciachnąć :grin:
No normalnie Ci piffo postawie :mrgreen:
P.S. Drugie tak, bo miała być panoramka 360 stopni ale cosik nie wyszło :???: Ale jeszcze przekadruję i zobaczę jak to będzie wyglądało.
Pierwsze jakby nieostre :roll:
...drugie zdj widziałabym ucięte. tam gdzie ten dach czerwony ciachnąć :grin:
Tak, ten ucięty budynek mnie też nie pasuje. Za to morze- aż bym chciał popływać :grin:
Ładne widoki, ładne kolory.
PS
Uważaj z tym ziołem- jak przesadzisz, będziesz miała takie wizje jak Mirek :-P
Pierwsze jakby nieostre :roll:
Może dlatego, że klejone? Sama nie weim...
Tak, ten ucięty budynek mnie też nie pasuje.
Po sugestiach poniżej ciachnęta wersja :wink:
Za to morze- aż bym chciał popływać :grin:
Druga fota speszali fo ju :mrgreen: No to plum! Tylko uważaj na jeżowce :wink:
PS
Uważaj z tym ziołem- jak przesadzisz, będziesz miała takie wizje jak Mirek :-P
Mi to nawet ilości nie pomogą by mieć takie wizję :-P
Bez kawalka czerwonego daszku lepiej.
Lola, czy ty kiedys jadlas jezowce??? Jesli nie, to przy nastepnej okazji powinnas sprobowac. Pychaaaaaaaaaa.
To po prostu skondensowany smak morza
POzdr.
POzdr.
hmm ... taki kondensat to chyba głównie byłyby fekalia plus chemiczne ścieki ;)
A dlaczego tak musisz obrzydzac te morskie smakolyki :wink:
Chyba zalezy gdzie sie je zlowi...
Druga fota speszali fo ju :mrgreen: No to plum! Tylko uważaj na jeżowce :wink:PTy mnie chyba nie lubisz! :???:
Każesz mi wejść w takie stado jeżowców? :roll:
:grin::grin::grin:
Bez kawalka czerwonego daszku lepiej.
Lola, czy ty kiedys jadlas jezowce??? Jesli nie, to przy nastepnej okazji powinnas sprobowac. Pychaaaaaaaaaa.
POzdr.
Hej,
No nie jadłam niestety. Nie spotkałam się z nimi w "menu" ani w Czarnogórze ani w Chorwacji. Napewno jeżeli będzie taka okazja to spróbuję :wink:
P.S. Ale mam na pamiątkę z jeżowcem zdjęcie.. Robiącego za kapelusza na mojej głowie :mrgreen:
Jeżeli łowione przy porcie to napewno... Tak samo jak ryby, kraby, mule czy krewetki :wink:
Ty mnie chyba nie lubisz! :???:
Każesz mi wejść w takie stado jeżowców? :roll:
:grin::grin::grin:
Ależ drogi Henryku! Lubię i to nawet bardzo lubię! Chciałeś się popluskać więc dlatego wybrałam takie co dwa metry głębokości ma więc nawet małego paluszka byś sobie nie pokłuł. No chyba, że masz 2.30m. Przecież w mojej TWA jesteś w końcu :mrgreen:
Chciałeś się popluskać więc dlatego wybrałam takie co dwa metry głębokości ma więc nawet małego paluszka byś sobie nie pokłuł.Ooo!
Nie wygląda na dwa metry :shock:
Uspokoiłaś mnie :-P
Chyba czas odkurzyć półki, szuflady i zgarnąć pajęczyny w moim wątku :wink:
Rozpocznę serię Prazką od poniższego zdjątka żebraka. Miałam straszne upory ale wkońcu się odważyłam i go "cyknęłam" :mrgreen:
Jestem ciekawa Waszych opnii :roll:
Zebrak wyczul sprawe... albo sie tak maskuje przed otoczeniem.W konwencji B&W najlepiej rejestruje sie takie zdarzenia.
Chyba czas odkurzyć półki, szuflady i zgarnąć pajęczyny w moim wątku :wink:
Rozpocznę serię Prazką od poniższego zdjątka żebraka. Miałam straszne upory ale wkońcu się odważyłam i go "cyknęłam" :mrgreen:
Jestem ciekawa Waszych opnii :roll:
Hello Lolka!
Fajny strzał, już te gęby drugoplanowe, no miodek i mnie to one przyciągają spojrzenie.
Podoba się!
Pozdrawiam
Ja
Ten żebrak jakoś mało autentyczny w swoim ubiorze i wyrazie, nie uważacie ?
Ten żebrak jakoś mało autentyczny w swoim ubiorze i wyrazie, nie uważacie ?
Pewnie na piwo zbiera :wink: Najlepszy był taki co klęczał pod drzwiami Chanel`a, a kaszkiet miał Brubeck :shock: Wogóle pełno w Pradze tych żebraków. Najwięciej na moście Karola i wszyscy w identycznej pozycji :wink:
Waruga, Saboor, dzięki że wpadliście. Milo Was gościć :grin:
Szkoda ,że ucięło nazwę sklepu w tle .
Jakie diamenty tacy żebracy :wink:
Szkoda ,że ucięło nazwę sklepu w tle .
Uwierz mi, że bardzo nad tym ubolewam. Tak to właśnie widziałam ale nie dało radę w żaden spsób złapać wszystkiego w kadrze :cry:
Jakie diamenty tacy żebracy :wink:
:mrgreen::wink:
Ostatnio mnie coś wzięło na BW i dziwaczne obróbki :wink: Poniższe zdjęcie pokazuję część Starego miasta w Pradze z mostu Karola. A obróbka taka, bo kojarzy mi się z moją wizitę w tym mieście w roku `80 bodajże i tatkowe zdjęcia z radzieckiej Wery :roll:
Ciekawe te Twoje dziwaczne obróbki :):):)
pozdrawiam
Fajne! Tak pod stary film robione?
Pozdrawiam
Ja
Ciekawa budowla hydrologiczna na pierwszym planie.
Efekt obróbki zgodny z zamierzeniem. Interesująca podróż w czasie. :grin:
Fajne! Tak pod stary film robione?
Pozdrawiam
Ja
No coś w tym stylu :wink:
Efekt obróbki zgodny z zamierzeniem. Interesująca podróż w czasie. :grin:
Zanim osiągnęłam swoją wizje :wink: powstało chyba kilkanaście wersje :wink:
Igorra, Waruga, fajnie, że wpadliście :grin:
Poniższ wrzuta pt. "Odrobinę luksusu" bardziej jako ciekawostka raczej.
Jest sobie taka ulica w Pradzę...
P.S. Panowie, nie zabierajcie tam swoich połówek :wink:
Hmm!
Ciekawe jak by to zinterpretował psychoanalityk :roll::mrgreen:
LeonAmator
13.05.11, 00:19
A jak to to powycinała :wink:
Hmm!
Hyper konsumpcjonizm maniakalny, progresywny.:mrgreen::mrgreen:
Hyper konsumpcjonizm maniakalny, progresywny.:mrgreen::mrgreen:O kurcze!
Ale chyba można to jakoś leczyć? :grin:
O kurcze!
Ale chyba można to jakoś leczyć? :grin:
Jasne! Doraźnie Hronicznym nieżytem gotówkowym i przewlekłą obstrukcją środków kredytowych.:grin:
Po powyższej lekturze dotarła do mnie brutalna prawda! Jestem uzależniona... Muszę się leczyć!
Hmm!
No więc psychoanalityk wysiadł i skierował do psychologa. Ten też wysiadł i z grubej rury do psychiatra! Stwierdził, że jestem beznadziejnym przypadkiem i polecił ośrodek zamknięty. Żadnej gotówki, kart wszelakich, bonów, czeków...:???: I za to musiałam zapłacić moją lśniącą, złotą kartą kredytową :wink:
P.S. Miło Cię Heniu widzieć :mrgreen:
Saboor, LeonAmator, Was również miło gościć :roll:
Po powyższej lekturze dotarła do mnie brutalna prawda! Jestem uzależniona... Muszę się leczyć!
Ty się musisz leczyć?? A Zauważyłaś, że post skierowany "do forumowych dziewczyn" komentują sami faceci??:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
zdziwnie ... zdziwnie ... :grin:
Ty się musisz leczyć?? A Zauważyłaś, że post skierowany "do forumowych dziewczyn" komentują sami faceci??:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
zdziwnie ... zdziwnie ... :grin:
bo "forumowe dziewczyny" właśnie w Pradze siedzą... mi facet skonfiskował kartę kredytową to se tu siedzę i piszę... bo co mam robić...;)
bo "forumowe dziewczyny" właśnie w Pradze siedzą... mi facet skonfiskował kartę kredytową to se tu siedzę i piszę... bo co mam robić...;)
Barbarzyńca, bezduszny jakiś taki i na co on chce potem liczyć po takim numerze???
Pozdrawiam AP.
LeonAmator
13.05.11, 23:44
Uważaj bo jeszcze neta odetnie i so wtedy:wink:
...mi facet skonfiskował kartę kredytową to se tu siedzę i piszę... bo co mam robić...;)Załóż mu kłódki na barek i lodówkę :mrgreen:
Dzięki wszystkim za odwiedziny :roll:
Dzisiaj całkiem z innej szuflady :wink:
Popełnione :nikonbe:
Co to ? Zrobione przez durszlak ?
Co to ? Zrobione przez durszlak ?
Najn :wink: Zgadujcie dalej :mrgreen:
Najn :wink: Zgadujcie dalej :mrgreen:
Kolekcja minerałów tylko nie wiem czym podświetlona. Ciekawe!
Rysiek ustrzelił dziesiątkę :grin:
Tak, to inkluzje bursztynowe z okresu paleogenu. Czym podświetlone nie mam pojęcia :wink:
Lolita, rozsypaly Ci sie guziki?:wink:
No i musiałam potem tego zbierać z podłogi i to tylko po to by Cię Tomek do mojego wątku wkońcu ściągnąć :mrgreen:
P.S. Gdzieś Ty się podziewał? Nie piszesz, nie dzwonisz, gałębi nie wysyłasz... Ehhhh, mężczyźni :wink:
zalatany jestem- zycie :evil:
jutro na gg klikne jak nocke odespie, nie boj nic, nie zapomnialem o Tobie:grin:
To są te takie kulki szklane, prawda? Fajnie to wygląda :)
No i musiałam potem tego zbierać z podłogi ...Oddzielać od zwykłych szkiełek a potem przyleciały gołębie mi pomóc a ja poszłam na bal i zgubiłam pantofelek. :mrgreen:
Oddzielać od zwykłych szkiełek a potem przyleciały gołębie mi pomóc a ja poszłam na bal i zgubiłam pantofelek. :mrgreen:
A teraz mam odciski. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
To są te takie kulki szklane, prawda? Fajnie to wygląda :)
Mysik, to jest muzealna wystawa bursztynów :)
Oddzielać od zwykłych szkiełek a potem przyleciały gołębie mi pomóc a ja poszłam na bal i zgubiłam pantofelek. :mrgreen:
Rozmiar 40 w razie jak byś znalazł :wink:
A teraz mam odciski. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
No i co się tak cieszysz? Ja tu cierpię psia mać :evil:
Mysik, to jest muzealna wystawa bursztynów :)
Rozmiar 40 w razie jak byś znalazł :wink:
No i co się tak cieszysz? Ja tu cierpię psia mać :evil:
Dla takiego Ksieciunia warto pocierpieć nie?:-P
Chyba żeby nie:mrgreen:
Rozmiar 40 w razie jak byś znalazł :wink:Na obcasie czy klapek? :mrgreen:
Na obcasie czy klapek? :mrgreen:
Pantofelek Heniu, pantofelek :-P
Aha!
To nie, niestety nie widziałem :???:
Hejka człowieki, fajne że wpadacie czasami do Loli :mrgreen:
Następna wrzuta z Pragi. Trafiło mi się coś co wydawało by się być niemożliwe. Czyli bezludna uliczka na starówce. Strzał jeden na milion rzekła bym. Wrzucam kolor i BW, bo się zdecydować nie mogłam :wink:
40. samotna uliczka
41. samotna uliczka1
42. barwy Pragi
43. rzuć Pan coś
przyłapałaś dwóch osobników uprawiających nielegalny biznes, szantażuj ich :)
40. samotna uliczka mniam
41. samotna uliczka1 jeszcze bardziej mniam
42. barwy Pragi kataryniarz w deseczkę
43. rzuć Pan coś harmonistów było wielu ... zaszumiony trochi.
Lola! Obie uliczki są śliczne i kolor i B&W!
Można kolor trochę dociągnąć światłem/cieniem, ale i tak jest fajnie.
Miałaś fart!!
Jak jestem(jeszcze w domu) to takie moje hmm ... :
Twoje 48024 Moje 48025
Twoje 48026 Moje 48029
Tak czy tak, Ślicznie!
Pozdrawiam
Ja
Te dwa ostatnie grajki takie bardzo czeskie są w ubiorze i wyrazie, nieprawdaż ?
przyłapałaś dwóch osobników uprawiających nielegalny biznes, szantażuj ich :)
Nie opyla się. Nie weile miely tych klepaków w kapeluszu :wink:
43. rzuć Pan coś harmonistów było wielu ... zaszumiony trochi.
Zaszumiony, bo go zaszumiłam :-P
Lola! Obie uliczki są śliczne i kolor i B&W!
Bardzo mi miło :grin:
Jak jestem(jeszcze w domu) to takie moje hmm ... :
Twoje 48024 Moje 48025
Twoje 48026 Moje 48029
Ładnie Ci to wyszło, Całkiem inaczej.
P.S. Asio na dwór :wink:
Te dwa ostatnie grajki takie bardzo czeskie są w ubiorze i wyrazie, nieprawdaż ?
Bardzo trafnie to postrzegłeś :grin:
Wrzutka z Pragi fajna, kataryniarz cool.
Czarno-białe wywarły na mnie decydująco większe wrażenie, tworzą klimat..super :)
Facet grający na katarynce na Moście Karola jest Austriakiem.Miałem okazję go poznać w chwili kiedy poprosił mnie aby pomóc mu wyjąć katarynę z samochodu.Naprawdę sporo toto waży :-)
Pozwolisz, że pomarudzę?
Jeżeli nie to...
I tak pomarudzę :-P
Obaj faceci trochę MZ zbyt centralnie. Kataryniarz w lewo a harmonista w prawo. Mimo to fajni :grin:
W uliczce brakuje życia. Nie tylko z powodu braku ludzi czy choćby zieleni np kwiatów. Przede wszystkim z braku światła. Trochę słońca ożywiło by ta piękną uliczkę.
Wróć tam jak będzie odpowiednie światło i zrób zdjęcie jeszcze raz :-P:mrgreen:
Czarno-białe wywarły na mnie decydująco większe wrażenie, tworzą klimat..super :)
Iga, niezmiernie cieszy mnie Twoje dobre słowo :grin:
Facet grający na katarynce na Moście Karola jest Austriakiem.Miałem okazję go poznać w chwili kiedy poprosił mnie aby pomóc mu wyjąć katarynę z samochodu.Naprawdę sporo toto waży :-)
Jaki mały ten świat. Miło Cię gościć :grin:
Pozwolisz, że pomarudzę?
Jeżeli nie to...
I tak pomarudzę :-P
A marudź, marudź. Przynajmniej nie marudzisz, że krzywe :wink:
W uliczce brakuje życia. Nie tylko z powodu braku ludzi czy choćby zieleni np kwiatów. Przede wszystkim z braku światła. Trochę słońca ożywiło by ta piękną uliczkę.
Wróć tam jak będzie odpowiednie światło i zrób zdjęcie jeszcze raz :-P:mrgreen:
Spoko, jakieś 800km mam :mrgreen:
Heloł, spięlam się obrobić cosik i wrzucić do wątku :oops:
Poniższa fotka to przykład, że se też lubię nosem czasami zadrzeć :-P
44. Fresko-malunek na/pod/w* bramie prtzy moście Karola :wink:
* niepotrzebne skreślić
Heloł, spięlam się obrobić cosik i wrzucić do wątku :oops:
Poniższa fotka to przykład, że se też lubię nosem czasami zadrzeć :-P
44. Fresko-malunek na/pod/w* bramie prtzy moście Karola :wink:
* niepotrzebne skreślić
Eloł Lolka!
No Poszalałaś! Piękny fresk, i dobrze sfocony.
Pozdrawiam
Ja
Fresk ciekawy, ale moglas nad nim wiecej popracowac Lola :wink:
Wiem, ze potrafisz.
Fresk ciekawy, ale moglas nad nim wiecej popracowac Lola :wink:
Wiem, ze potrafisz.
Pracowałam :wink: Ale chętnie zobaczę Twoją wersję albo chociaż wskazówek jak byś to widizała :roll:
Lubie takie klimaty :) Fajne wykonanie, chętnie bym zobaczył wersje z tym jednym wzorkiem przyciemnionym trochu co by się tak nie wyróżniał :)
Witaj Lola! Może wyeksponować detale fresku?
48885 48886
Pozdrawiam
Ja
Dzięki Dawid za odwiedziny i komenty :wink:
Zarzucam oryginał jak by się komuś chciało pobawić. Z przyjemnością popatrzę na Wasze tfurcze dzieła :mrgreen:
O, Saboor mnie wyprzedził. Fajnie to wyszło :grin:
Tak, po Saboorowej obróbce lepiej.
Tak, po Saboorowej obróbce lepiej.
Też tak sądzę. Ale nawet nie pytam jak i co zrobił, bo on obrabia PSie a ja w Gimpie :???:
Pozwoliłem sobie na szybko na taki wycinek :
Tylko chyba za duzy crop i utrata ostrości jest.
Pozwoliłem sobie na szybko na taki wycinek :
I bardzo dobrze, bo świetnie to wyszło! Lubię też tak sobie wyczynać i kombinować jak mam chwile czasu. Wogóle lubię fotografować takie cudeńka(na 1 str. znajdziesz podobne) :grin: Wogóle dzięki byciu tutaj nauczyłam się zwracać uwagę na drobiazgi. Robiąc tą fotkę i stojąc na środek pod bramą celując w sufit ludzie dopiero podnosili głowy, by zobaczyć co tam jest. Sądzę, że sporo osób tam przeszło nawet nie zauważajc, że nad głowami mają prawdziwy majstersztyk :wink:
Właśnie, Lolito, warto natomiast szukać takiego spojrzenia, aby to co na zdjęciu przestawało być tym, czym jest w rzeczywistości - wiesz o co mi chodzi ?
Bliżej oryginału:
48891 48890
Co do szacher-macher w PS'ie: staram się nie używać wyostrzania a raczej wyciągam detale, to daje zdecydowanie lepsze efekty.
Do Gimp'a też chyba jest taka wtyczka, która pozwala na korektę małych, średnich i dużych szczegółów.
Pozdrawiam
Ja
Właśnie, Lolito, warto natomiast szukać takiego spojrzenia, aby to co na zdjęciu przestawało być tym, czym jest w rzeczywistości - wiesz o co mi chodzi ?
Sądzę, że wiem :wink:
Bliżej oryginału:
Mam podobną, bardziej "wyblakłą" wersję ale jestem na etapie mocnego podkręcania kolorów. Pewnie mi to z wiekiem minie :wink: Tak czy siak podoba się Twoja wizja.
Do Gimp'a też chyba jest taka wtyczka, która pozwala na korektę małych, średnich i dużych szczegółów.
Może i jest ale ja jeszcze jej nie znalazłam :oops:
P.S. Dzięki chłopaki za odwiedziny :roll:
Może i jest ale ja jeszcze jej nie znalazłam :oops:JA też nie :cry:
Niemniej, wynalazłaś ciekawy detal. Teraz go tylko odpowiednio pokazać i do galerii! :grin:
To już na koniec info:
machinery (http://www.machineryhdr.com/)
wersja demo wystarczy, jest super a za free.
To już na koniec info:
machinery (http://www.machineryhdr.com/)
wersja demo wystarczy, jest super a za free.
Wielkie dzięki. Już ściągnęłam i lecę tera obcykać :wink:
Rafał Czarny
9.06.11, 15:10
Lola, wrzućże jakiego autoakta. Co tam będziesz sufity fotografować.
Lola, wrzućże jakiego autoakta. Co tam będziesz sufity fotografować.
Panie R. Ile razy bedem powtarzać, że szkoda kliszy na takiego stwora jak ja. Zresztą ja nie wiem gdzie samowyzwalać w aparacie jest :wink:
Witojecie :wink:
Powstała ostateczna wersja freskomalowidła Praskiego i powędrowała do galerii.
Helmuth, Saboor, dziękuję pięknie za pomoc i wskazówki :roll:
P.S. Kto by pomyślał, że ja i hdr :shock::mrgreen:
Powstała ostateczna wersja freskomalowidła Praskiego i powędrowała do galerii.
Helmuth, Saboor, dziękuję pięknie za pomoc i wskazówki :roll:
A bardzo proszę! Fajnie to wyszło!
Patrz Helmuth, jakie to cuda człek słowem tworzy!:mrgreen::mrgreen:
Żeby tak każdy "się słuchał" :-P:mrgreen:
...
Przecież to tylko inna technika obróbki, jeśli nie nadużywasz i znajdziesz swoje ustawienia, to ucieszy oczy. A oto właśnie chodziło.
Pozdrawiam AP.
A bardzo proszę! Fajnie to wyszło!
Patrz Helmuth, jakie to cuda człek słowem tworzy!:mrgreen::mrgreen:
Żeby tak każdy "się słuchał" :-P:mrgreen:
No przecie... Grzeczna taka ja jestem :wink:
Przecież to tylko inna technika obróbki, jeśli nie nadużywasz i znajdziesz swoje ustawienia, to ucieszy oczy. A oto właśnie chodziło.
Pozdrawiam AP.
Witaj w moich skromnych progach :grin:
Ja wiem, że to tylko inna technika ale nie sądziłam, że będę z niej korzystać. Jak widać jednak skorzystałam :wink: I na tyle mi się ta zabawa spodobała, że postanowiłam się trochę bardziej zagłębić. Jak narazie jestem w trakcie szukania złotego środka :grin:
Poniżej dwie nieśmiałe wersje panopramki :oops:
Ta wysycona, na moje la(jkon)ickie oko babardziej.
Lolita jedyneczka piekna.
A dla mnie bardziej ta zimna. Może dlatego, żem sama zimna s... ;)
A ja myślę, że coś pomiędzy :-P
Dzuiko, waruga, dzięki za komenty :grin:
A dla mnie bardziej ta zimna. Może dlatego, żem sama zimna s... ;)
S...? A ja myslałam, że kura :mrgreen:
P.S. Bardzo mnie cieszy Twoja tu obecność Pani Bufetowo :grin:
Yhhhhh, chłopu to nigdy nie dogodzi :-P
K_Puchatek
13.06.11, 18:21
Zgadzam się, poza tym MSZ HDR to fajne narzędzie, szczególnie jak się używa delikatnie potrafi ożywić fotkę...
Najlepszy HDR to taki że nie widać że to HDR...:roll:
Pozdrawiam
Zgadzam się, poza tym MSZ HDR to fajne narzędzie, szczególnie jak się używa delikatnie potrafi ożywić fotkę...
Najlepszy HDR to taki że nie widać że to HDR...:roll:
Pozdrawiam
Daj mi Kubusiu poszaleć. Każdy początek to jazda bez trzymanki :wink: Za parę dni mi przejdą te dziwactwa :-P
Ceiszę się, że wpadłeś, bo jakoś dawno Cię nie było :roll:
O czym Wy tu piszecie?.Bo ja wyczytalem,ze jedna z pan jest zimna i woli po panoramicznemu.Ktos dopisal,zeby bylo lepiej to trza cos pomiędzy zapodac.Ale co i pomiędzy co to juz nie napisali.I na koniec dopisali,ze jak sie ma dobre narzedzie to ono dzialajac pomiedzy moze ocieplic te zimna co na poczatku sie do chlodu przyznala.
Mirek, Ty to dopiero mnie zakręciłeś :lol: I już nie wiem... Ocieplać, oziębiać czy może pomiędzy i po drodzę wyprostować piony i poziomy czy tudzież jescze coś :shock: Idem się najarać zioła :wink:
Rozterki Lolity wzniecone dywagacjami Mirka54 doprowadzają do pobłądzenia :-)
Ja tu siem wysilam żeby "pojonć" co mądrzejsi mają na myśli, a i tak mnie się wydaje, że się nie domyślam tego czego Wy już wiecie...
Lolita - fajne masz foty, uliczki, zimne, ciepłe, żywe i martwe się mi baardzo podobają:-)
Jestem podobnego zdania. gdyby udało Ci się zachować ceglasty kolor dachów (nie czerwony), i krajobraz z pierwszego zdjęcia to byłoby najciekawiej. W jedynce jest zbyt jaskrawo, jak dla mnie.
A z tym dogadzaniem to przecież fałsz. Albo błędne założenie, albo brak chęci.
Pozdrawiam AP.
Yhhhhh, chłopu to nigdy nie dogodzi :-PE tam! Chłop na ogół lubi jak jest coś pomiędzy :mrgreen:
O czym Wy tu piszecie?.Bo ja wyczytalem,ze jedna z pan jest zimna i woli po panoramicznemu.Ktos dopisal,zeby bylo lepiej to trza cos pomiędzy zapodac.Ale co i pomiędzy co to juz nie napisali.I na koniec dopisali,ze jak sie ma dobre narzedzie to ono dzialajac pomiedzy moze ocieplic te zimna co na poczatku sie do chlodu przyznala.Czytaj pomiędzy wierszami :mrgreen:
Mirek, Ty to dopiero mnie zakręciłeś :lol: I już nie wiem... Ocieplać, oziębiać czy może pomiędzy i po drodzę wyprostować piony i poziomy czy tudzież jescze coś :shock: Idem się najarać zioła :wink:Najlepiej wyprostować coś pomiędzy :wink:
Gonia, apz, helmuth, no faaaaajjjjjjnieeee, że w(po)między czasie wpadliście :mrgreen:
Jak będę bardziej czasowa to coś wyskrobię "pomiędzy" :wink:
Obiecane "pomiędzy" 45 i 46 czyli...
Nie weim Heniu czy o coś takiego Ci chodziło?
45 i pół :wink:
.... to wogole prawdziwy hdr?? bo mi wygląda na jakieś cudo z programu "easyHDR" - mi się kompletnie nie podoba. Jeżeli chodzi o kadr -bardzo udany (myślę, że oryginał byłby dużo lepszy).
.....znowu przegapiłem- oryginalna 45 msz troszkę lepsza;)
Iszi ma rację, to nie jest udana obróbka.
Podrzuć rawa albo zaproponuj to zdjęcie do popRAWki. Zobaczysz co ludzie z tego zrobią :grin:
.... to wogole prawdziwy hdr?? bo mi wygląda na jakieś cudo z programu "easyHDR" - mi się kompletnie nie podoba. Jeżeli chodzi o kadr -bardzo udany (myślę, że oryginał byłby dużo lepszy).
Nie wiem czy prawdiziwy czy nie. Obrabiałam w Machinery.
.....znowu przegapiłem- oryginalna 45 msz troszkę lepsza;)
To nie oryginal tylko najbardziej "przegięta" wizja msz :wink:
Iszi ma rację, to nie jest udana obróbka.
Podrzuć rawa albo zaproponuj to zdjęcie do popRAWki. Zobaczysz co ludzie z tego zrobią :grin:
Nie mam rawa. Wyświetlacz miałam padnięty więc do ustawień nie miałam jak się dostać :cry: Wszystko focone było w trybie auto poprzednio ustawiony na potrzeby córki.
Tak czy owak nos mnie nie zawiódł... HDRy to nie szuflada dla mnie.
Dzięki za szczere opinie.
Nie wiem czy prawdiziwy czy nie. Obrabiałam w Machinery."Prawdziwy" powinien być robiony z więcej niż jednej klatki a Ty swojego z ilu zrobiłaś (w Machinery?)
HDRy to nie szuflada dla mnie.Spokojnie!
Nie zniechęcaj się po pierwszej nieudanej próbie :grin:
Wrzuć oryginał, tak jak wyszedł z puszki. Zobaczymy co się da zrobić :wink:
Spokojnie!
Nie zniechęcaj się po pierwszej nieudanej próbie :grin:
Wrzuć oryginał, tak jak wyszedł z puszki. Zobaczymy co się da zrobić :wink:[/QUOTE]
Dokładnie- moje pierwsze hdry czy pseudo hdry były dużo gorsze
Myślę ,że musisz jeszcze pokopać w ustawianiach programu. Za którymś razem trafisz. Tym razem zieleń wyblakła od hdr-owania.
Pozdrawiam AP.
Hadeer i hadeer. Zdjęcia, psiakrew, spod czaszki i szkła być powinny.
Hadeer i hadeer. Zdjęcia, psiakrew, spod czaszki i szkła być powinny.
Bo ... ??
Hadeer i hadeer. Zdjęcia, psiakrew, spod czaszki i szkła być powinny.Spod czaszki i szkła?
To może aparat niepotrzebny? :-P
HDR to jedna z technik, równie dobra (a czasami niezastąpiona) jak inne. Dobrze ją znać.
Dlaczego Lolita nie miała by jej poznać, skoro ma na to ochotę? :roll:
Spod czaszki i szkła?
To może aparat niepotrzebny? :-P
HDR to jedna z technik, równie dobra (a czasami niezastąpiona) jak inne. Dobrze ją znać.
Dlaczego Lolita nie miała by jej poznać, skoro ma na to ochotę? :roll:
Oczywiście, warto tę technike poznać. Może wyraziłem się zbyt skrótowo, ale miałem na myśli hadeer przesadzony czyli efekciarski. Lekko można, czemu nie. W fotografii analogowej też mieliśmy i mamy różne chwyty jak solaryzacja choćby.
Natomiast określenie "spod czaszki i szkła" to takie moje widzimisię, bo może jestem trochę starszej daty i jestem zwolennikiem niezbyt daleko idącej ingerencji obróbkowej.
Ale sie ruch zrobił :roll:
iszi, dzięki za pocieszenie :wink:
apz, dzuiko, saboor, fajnie że wpadliście :grin:
Spod czaszki i szkła?
Też tak uważam. Co z tych prób w przyszłości wyniknie to się jeszcze okaże :roll:
Ciepło się zrobiło, kolorowo i pachnąco. Wątki pachną kwiatowo więc zapragnęłam by i mój taki był. Modne i miodne są ostatnio róże :wink: