PDA

Zobacz pełną wersję : E-500 po upadku

Ginger168
4.07.10, 08:30
Potrzebuję pomocy!!! Mój E-500 przeżył ostatnio upadek :cry: co prawda z nie dużej wysokości( ok. 20-30 cm) ale jednak. Efektem tego jest problem z fokusem i przy nie których fucnkcjach ( krajobrazy i twarze) wogóle nie robi zdjęć.W trybie auto np. robi zdjęcia ale niewyraźne.Przegladając forum naczytałam sie tyle o serwisie Olympusa że aż mam obawy żeby go tam odesłać.Mam zatem pytanie czy zna ktos jakiego magika od napraw aparatów z okolic Olsztyna albo Inowrocławia?

grizz
4.07.10, 08:49
Cóż takiego się naczytałaś o serwisie olka? Zresztą nieważne cena zaporowa.

Dobry foto serwis jest w Gdańsku.

Karol
4.07.10, 08:52
Aparat upadł z obiektywem? jeśli tak jest spore prawdopodobieństwo, że to obiektyw jest uszkodzony. Sprawdziłbym to przed wysyłaniem gdziekolwiek.

dog_master
4.07.10, 22:09
Najlepiej sprawdź z innym obiektywem. Jeśli to kit to pewnie naprawa nawet mało opłacalna będzie, ale i tak lepiej to niż uszkodzić body.

Aleksandraaa
8.07.10, 10:37
Witam, mam następujący problem z tym właśnie aparatem .
Mam pustą kartę - wszystkie zdjęcia zrzuciłam na komputer i usunęłam z aparatu. Natomiast aparat po włączeniu mówi , że "no picture " - i słusznie , ale jak próbuje zrobić zdjęcie to się pojawia napis "card full " i nie pozwala mi zrobić zdjęcia:( pomocy !!

acidmk
8.07.10, 10:48
Mam pustą kartę - wszystkie zdjęcia zrzuciłam na komputer i usunęłam z aparatu. Natomiast aparat po włączeniu mówi , że "no picture " - i słusznie , ale jak próbuje zrobić zdjęcie to się pojawia napis "card full " i nie pozwala mi zrobić zdjęcia:( pomocy !!
Spróbuj sformatować kartę w kompie lub aparacie, to powinno pomoc :grin:

Kaleb_82
8.07.10, 11:22
Kup sobie używkę na alledrogo. Do wyrwania za 450-600 zł. Naprawa raczej średnio opłacalna.

Aleksandraaa
8.07.10, 11:48
Dzięki acimdk :D

MichalS
8.07.10, 22:41

Może to przypadłość karty? Mam podobnie z kartą przekładaną wielokrotnie między aparatem i czytnikiem. Po prostu jeden z styków nie łączy, a w karcie CF jest ich aż 50 :(