Zobacz pełną wersję : E-510 i co dalej
Mam do zainwestowania około 3000 zł i mam dylemat...
Zmienić puszkę czy zainwestować w obiektywy.
Propozycje mile widziane.
kowalikster
1.07.10, 15:19
Zmianijąc puszkę w takich pieniądzach to chyba jedynie na olkową puszkę.
Kupując inny system musisz też zakupić szklo więc pozostaniesz na tym samym poziomie puszki jak i szkła.
Kwestią jeszcze jest czy chcesz się też dalej rozbudowywać i w którą stronę iść?
Możesz rozważyć wejście w inny system i dalej go rozbudowywać, lub zakupić teraz jakieś lepsze szkiełka, lampeczki itp do olka i później kiedyś też zmienić puszkę.
Wiele też zależy co oprócz tego e510 teraz masz.
Zresztą ja sprzętowcem nie jestem...
Mam do zainwestowania około 3000 zł i mam dylemat...
Poleciłbym giełdę, ale po wczorajszym debiucie Tauronu...
A tak na poważnie - chcesz wydać kasę bo masz taki grymas, czy jednak obecnie czegoś w sprzęcie Ci brakuje? Nikt tu w ciemno nie wie co fotografujesz i jakie masz potrzeby...
Edit: - jeśli koniecznie chcesz coś kupić to możesz 14-54, 9-18, 70-300, 50 Macro - zależnie od potrzeb, a za drugą połowę kasy gdzieś pojechać na wakacje...
Obstawiam 14-54 II w ciemno.
Obstawiam 14-54 II w ciemno.
Stawiam na Tolka Banana.
Nie znam twoich wymagań, ja na pewno bym sprzedał E-510 i obiektyw a za całość kasy kupił coś z lepszymi możliwościami obrazowania (czyli porzucił system 4/3).
Stawiam na Tolka Banana.
haha
Ja stawiam na moc posępnego czerepu.
oki inaczej czy warto np. na m42 za tą kasiorę kupić jakieś dobre obiektywy czy to coś da ???????
Acha w sumie co do zmiany systemy wolę poczekać i kupić coś konkretnego jak opanuję w miarę dobrze focenie:mrgreen:
Albo kupić coś z olka lepszego
oki inaczej czy warto np. na m42 za tą kasiorę kupić jakieś dobre obiektywy czy to coś da ???????
Acha w sumie co do zmiany systemy wolę poczekać i kupić coś konkretnego jak opanuję w miarę dobrze focenie:mrgreen:
Albo kupić coś z olka lepszego
Jak sam nie wiesz czego chcesz... chociaż +/- to przeznacz kasę na wycieczkę, albo na inne hobby.
Albo na inwestycję. Niekoniecznie w Tauron.