Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : E-510 i co dalej

tomir
1.07.10, 15:11
Mam do zainwestowania około 3000 zł i mam dylemat...
Zmienić puszkę czy zainwestować w obiektywy.
Propozycje mile widziane.

kowalikster
1.07.10, 15:19
Zmianijąc puszkę w takich pieniądzach to chyba jedynie na olkową puszkę.
Kupując inny system musisz też zakupić szklo więc pozostaniesz na tym samym poziomie puszki jak i szkła.
Kwestią jeszcze jest czy chcesz się też dalej rozbudowywać i w którą stronę iść?
Możesz rozważyć wejście w inny system i dalej go rozbudowywać, lub zakupić teraz jakieś lepsze szkiełka, lampeczki itp do olka i później kiedyś też zmienić puszkę.
Wiele też zależy co oprócz tego e510 teraz masz.

Zresztą ja sprzętowcem nie jestem...

Karol
1.07.10, 15:21
Mam do zainwestowania około 3000 zł i mam dylemat...

Poleciłbym giełdę, ale po wczorajszym debiucie Tauronu...
A tak na poważnie - chcesz wydać kasę bo masz taki grymas, czy jednak obecnie czegoś w sprzęcie Ci brakuje? Nikt tu w ciemno nie wie co fotografujesz i jakie masz potrzeby...
Edit: - jeśli koniecznie chcesz coś kupić to możesz 14-54, 9-18, 70-300, 50 Macro - zależnie od potrzeb, a za drugą połowę kasy gdzieś pojechać na wakacje...

romek1967
1.07.10, 15:28
Obstawiam 14-54 II w ciemno.

S4INT
1.07.10, 15:36
Obstawiam 14-54 II w ciemno.

Stawiam na Tolka Banana.

qbic
1.07.10, 15:37
Nie znam twoich wymagań, ja na pewno bym sprzedał E-510 i obiektyw a za całość kasy kupił coś z lepszymi możliwościami obrazowania (czyli porzucił system 4/3).

Stawiam na Tolka Banana.

haha

Ja stawiam na moc posępnego czerepu.

tomir
1.07.10, 17:57
oki inaczej czy warto np. na m42 za tą kasiorę kupić jakieś dobre obiektywy czy to coś da ???????
Acha w sumie co do zmiany systemy wolę poczekać i kupić coś konkretnego jak opanuję w miarę dobrze focenie:mrgreen:
Albo kupić coś z olka lepszego

grizz
1.07.10, 18:39
oki inaczej czy warto np. na m42 za tą kasiorę kupić jakieś dobre obiektywy czy to coś da ???????
Acha w sumie co do zmiany systemy wolę poczekać i kupić coś konkretnego jak opanuję w miarę dobrze focenie:mrgreen:
Albo kupić coś z olka lepszego

Jak sam nie wiesz czego chcesz... chociaż +/- to przeznacz kasę na wycieczkę, albo na inne hobby.
Albo na inwestycję. Niekoniecznie w Tauron.