PDA

Zobacz pełną wersję : stylus 1010 błąd karty, adapter

goosiak
22.06.10, 16:46
Posiadam aparat taki jak w tytule. Byłam raz nad soliną, chciałam zrobić zdjęcie a wyskoczył mi "błąd karty" próbuje sformatować nie da sie dalej wyskakuje błąd karty. Przecierałam styki i nic. Na komputerze próbowałam też sformatować ale to już była ostateczność i pod koniec pisze że komputerowi nie udało się sformatować. Chciałam kupić kartę lecz tanie one nie są. W niektórych opisach aparatu widziałam, że wejdzie karta microsd. I tu takie pytanie czy ta karta zadziała razem z adapterem w moim aparacie? Albo może da się jeszcze jakoś naprawić tą kartę?

Ania_
22.06.10, 19:20
Szczerze? To chyba nie warta skórka za wyprawkę, z kombinacjami po prostu nigdy się nie wychodzi do przodu wbrew pozorom. Ja bym jednak odżałowała i kupiła normalną kartę.

Jack
23.06.10, 09:28
...W niektórych opisach aparatu widziałam, że wejdzie karta microsd. I tu takie pytanie czy ta karta zadziała razem z adapterem w moim aparacie? Albo może da się jeszcze jakoś naprawić tą kartę?Naprawa karty pamięci polega na jej wymianie na nowy egzemplarz, jeżeli masz jeszcze gwarancję, to serwis producenta karty dokona jej wymiany. Chyba, że kupiłaś na Allegro - to zapomnij...
Do aparatu Mju 1010 dołączony jest w komplecie adapter MASD-1 (taki żółty dingsik podobny do karty xD-Picture). W nim możesz umieszczać karty pamięci MicroSD/SDHC do pojemności 8GB (tu tabelka kompatybilności: http://www.olympus.co.jp/en/support/imsg/digicamera/compati/microsd.cfm)
Pozdrawiam
Jack

goosiak
23.06.10, 14:27
Z gwarancją to nie wiem jak by to było bo aparat jest sprowadzany z USA. Przeszłam całe miasto za tą kartą i jedyne co mi powiedzieli to to, że jest nie typowa i nie mają takiej. A sformatować się jej jakoś nie da?poprzez aparat wyskakuje błąd karty a poprzez komputer komunikat, że system nei może dokończyć formatowania. bo 100 zł za nowa 2gb to też jest trochę ale to w ostateczności gdyby się nie dało już naprawić.

Jack
23.06.10, 16:27
...Przeszłam całe miasto za tą kartą i jedyne co mi powiedzieli to to, że jest nie typowa i nie mają takiej. ...Trafiłaś na kiepskich sprzedawców. xD-Picture jest jak najbardziej typowa, do dostania w sklepach sieciowych, np. Fotojoker, MediaMarkt, SaturnPlanet, Electroworld (to nie jest kryptoreklama:wink: ), a microSD lub micro SDHC - jeszcze bardziej typowa, dostaniesz ją w każdym sklepie komputerowym, porządnym AGD-RTV, czy w najbliższym fotograficznym.
Jack

goosiak
24.06.10, 16:05
Czyli spokojnie wejdzie mi karta sd bez żadnych problemów z adapterem?:)

Jack
24.06.10, 16:42
Czyli spokojnie wejdzie mi karta sd bez żadnych problemów z adapterem?:)Nie!!!! To musi być MICRO SD (taka, jak do telefonów komórkowych).
Jack