Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : MJU 700 (pytanie o makro i lampe błsykową)

m@teo
25.02.07, 13:40
Witam. Odrazu mówię że w temacie aparaty cyfrowe jestem lamer :P

Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób wyłancza się lampę błyskową w MJU 700, mam menu po ANG i nie kumam.

I drugie pytanie co to jest Makro? :oops:
Proszę o wyrozumiałośc bo się na tym nie znam :P

Jack
25.02.07, 13:59
...Proszę o wyrozumiałośc bo się na tym nie znam :PA czytałeś już instrukcję obsługi :?:
Jack

dog_master
25.02.07, 14:28
Makro to są zdjęcia okazujące detale, małe przedmioty, owady... Wejdź do Galerii i sam zobacz :)

https://galeria.olympusclub.pl/thumbnails.php?album=18

m@teo
25.02.07, 14:46
no dobra już wiem.
Ale jak wyłancza się lampe błyskową?
nie moge tego znaleźc w instrukcji ;/

a żeby robić to makro to tzreba jakaś funkcję włączyc? czy tylko zooma?

Jack
25.02.07, 15:24
...nie moge tego znaleźc w instrukcji ;/...Rzut oka na stronę 13 instrukcji odpowie Ci na stawiane pytania. Z przyjemnością pomożemy Ci w rozmaitych problemach, ale rzeczy oczywiste jesteś sam w stanie sprawdzić :D
Witamy na forum, pokaż kiedyś jakieś fotki, będzie miło :D
Jack

dog_master
25.02.07, 18:17
a żeby robić to makro to tzreba jakaś funkcję włączyc? czy tylko zooma?Powinieneś mieć gdzieś tryb makro, jakiś "kwiatek" czy podobny znaczek ;)

Jack
25.02.07, 18:22
...Powinieneś mieć gdzieś tryb makro, jakiś "kwiatek" czy podobny znaczek ;)Jest to jeden z kursorów (od lampy błyskowej - inny z kursorów), odesłałem do strony 13 instrukcji, bo tam jest objaśnienie guziczkologii aparatu i jakie są opcje danej funkcji. Nie było w tym jakiejkolwiek złośliwości z mojej strony, ale m@teo chyba sie na mnie pogniewał :cry:
Jack

m@teo
25.02.07, 20:07
nie pogniewałem się tylko akumulator mi padł no i już się nie bawiłem aparatem.
Myślę że już wiem jak uzywac tego makro i jak ywłancza się lampę błyskową.
Dzieki wam. Jak zrobie jakieś ciekawe fotki to na pewno je tutaj zamieszczę.