Zobacz pełną wersję : jaka lustrzanka jako 2 ?
komputerimac
13.06.10, 12:37
chodzi o dosyc zaawansowane mozliwosci,bardzo dobra jakosc zdjec.poprzednio uzywalem e410 jednak juz mi nie wystarcza i chce wybrac cos jako 2.ta lustrzanke sciagne pewnie z b&h a budzet na sprzet mam ok 800 dolcow.co proponujecie ?
Ma to być drugie body olka a szkła już masz? Czy może za 800 chcesz nowy zestaw w C lub N? Coś więcej może podpowiedz.
komputerimac
13.06.10, 12:47
tak uzywam standardowego szkla 14-42 chcialem kupic 14-54 ale uswiadomilem sobie ze do tego aparatu sie chyba nie oplaca takiego dobrego szkla.Sprzedaje ten komplet,mam jeszcze lumixa lx3
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
myslalem nad e30 bo lubie kombinowac z parametrami ale nie wiem czy jak podepne do niego szklo 14-42 to jakosc zdjec bedzie b.dobra ?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
nie musi byc koniecznie olek
14-54 do każdego olka warto kupić. mz najpierw kup szkło (używane okło 1100zł), a później w zależności od kasy e-620 (540$) lub e-30 (780$) - ceny z b&h.
To taki prosty plan jeśli zostajesz przy olku.
nie musi byc koniecznie olek
Wiec sprzedaj to co masz i kup coś innego, jeszcze nie umoczyłeś kasy w olkowych szkłach wiec możesz bezboleśnie pożegnać 4/3.
chodzi o dosyc zaawansowane mozliwosci,bardzo dobra jakosc zdjec.poprzednio uzywalem e410 jednak juz mi nie wystarcza i chce wybrac cos jako 2.ta lustrzanke sciagne pewnie z b&h a budzet na sprzet mam ok 800 dolcow.co proponujecie ?
Co to znaczy, że Ci nie wystarcza, czego brakuje - ISO, DR, mpix, GO :?:
Musisz zobaczyć, co za tę kasę dostaniesz w różnych systemach i wybrać taki zestaw, jaki Ci pasuje. Tak czy inaczej pozbędziesz się i E-410, i ZD 14-42, więc w rezultacie kupujesz zupełnie nowy sprzęt i kompletujesz szklarnię od podstaw. Pytanie tylko, w jakim systemie chcesz to zrobić, a w tej sytuacji masz wolny wybór dowolnego...
komputerimac
13.06.10, 13:39
Ok wiec albo e system albo eos zobaczymy jeszcze
HrabiaMiod
13.06.10, 22:39
Tylko pamiętaj: lepiej tania puszka plus dobre szkło niż hiperuberpucha i kit. Podepnij do 410 14-54, od razu zauważysz różnicę : )
Co to znaczy "zaawansowane możliwości" mam wrażenie, że w dzisiejszych czasach, to już nie fotograf robi zdjęcia... jakaś dziwna pogoń za coraz to nowszymi modelami sprzętu, który niestety nie zastąpi oka fotografa, nawet jeśli napakowany będzie najnowszymi technologiami i "wodotryskami". Teraz każdy może iść do MM i kupić super aparat. Pytanie tylko - co z tego.
Bardziej liczy się szkło, niż puszka a najbardziej... oko :)
Pozdr.
Tylko pamiętaj: lepiej tania puszka plus dobre szkło niż hiperuberpucha i kit.
To prawda, jeżeli trzymamy się puszek w obrębie tej samej wielkości matrycy :)