Zobacz pełną wersję : Ile kosztuje klejenie gumy po gwarancji?
Jutro wysyłam swojego E-1 wraz z HLD-2 do serwisu Olka. Dzis dzwoniłem osobiscie, ale nistety nikt nie był w stanie mi powiedzieć ile moze kosztować podklejenie gum na gripie i body bo ceny dla tego modelu sa ustalane indywidualnie po dotarciu sprzętu. czy ktoś juz podklejał gumy po gwarancji i wymieniał tasiemkę filtra ultradźwiękowego? Ile taki zabieg może kosztować?
NightCrawler
10.06.10, 11:47
Pewnie wszyscy kleili sami w domowym zaciszu :)
Jutro wysyłam swojego E-1 wraz z HLD-2 do serwisu Olka. Dzis dzwoniłem osobiscie, ale nistety nikt nie był w stanie mi powiedzieć ile moze kosztować podklejenie gum na gripie i body bo ceny dla tego modelu sa ustalane indywidualnie po dotarciu sprzętu. czy ktoś juz podklejał gumy po gwarancji i wymieniał tasiemkę filtra ultradźwiękowego? Ile taki zabieg może kosztować?
1.
Guma nie powinna być przyklejona zbyt solidnie bo następnym pytaniem będzie o koszt nowej gumy (zniszczonej przy odrywaniu).
2.
Jeśli ślesz aparat do serwisu i będzie on w nim rozbierany to i tak gumy muszą być zerwane przez serwis aby dostać się do śrubek a potem po złożeniu z powrotem przyklejone przez serwis.
Podejrzewam ze zdecydowanie nie opłaca ci sie słac tego do serwisu ( bo same koszty przesyłek będą dośc duże---> pewnie około 100zł) do tego za klejenie pewnie coś policzą więc lepiej uporac się z tym samemu jakos---> poczytaj na forum duzo o tym pisano i powodzenia;)
Pozdrawiam.
Co wy z tymi gumami robicie, że wam się odklejają? :grin:
kowalikster
10.06.10, 21:26
To Ty też przyklejasz? Problem z rozmiarem czy instrukcji nie czytujesz? :twisted:
powiedzial ten co kupił nikona... B U A H A H A H A poczekaj poczekaj ino synek...
powiedzial ten co kupił nikona... B U A H A H A H A poczekaj poczekaj ino synek...
Nówkie sztukie nieśmiganą 2 lata gwarancji nic się nie ma prawa odklejać :grin:
Nówkie sztukie nieśmiganą 2 lata gwarancji nic się nie ma prawa odklejać :grin:
ja juz czuje jak ci pod kciukie sie odkleja (bo w d90 nie masz "gum" na gripie wiec nic sie nie odklei)
juz slysze jak ochodzi :D przyjedzie do ciebie bez gumy pod kciukiem hahaha
W zeszłym roku w fototroniku nowa guma do e-1 i wymiana poniżej 100zł.
Tylko długo na gumę trzeba było czekać.