Zobacz pełną wersję : Data przy robieniu zdjęcia.
Mianowicie chodzi mi o to że gdy zrobię fotkę mym Olympusem FE-320, aby była w lewym bądź prawym dolnym rogu (tak jak często występuje to w serwisie allegro.pl) data zrobienia zdjęcia. Czy jest taka możliwość aby proces przypisywania tej daty zachodził automatycznie zaraz po kliknięciu fotki?? Czy takie coś mogę tylko uzyskać przez ręczne wklepanie na klawiaturze w odpowiednim programie daty w dogodnym miejscu??
Z góry dziękuję za odpowiedź
P.S jest to mój pierwszy post i nie wiem czy w dobrym dziale. Proszę o wyrozumiałość.
Niestety nie mam takiego kompaktu, ale mozna poszukać i np. tu coś jest:
http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20090109144333AAVuMVG
Look through the Olympus FE-340 menu for a feature labeled "Date Stamp" or "Time Stamp."
kowalikster
8.06.10, 22:08
A musisz mieć koniecznie tą datę? Przecież takie dane masz w EXIF pliku samego zdjęcia.
Aż tak super potrzebna mi nie jest, ale zaistniała pewna sytuacja i data owa ułatwiłaby mi życie :)
NightCrawler
8.06.10, 22:53
Są programy (jak będę miał chwilę podam dokładny namiar), które same wyciągają takie dane z exifa i pozwalają wstawić na foto z automatu.
Kiedyś szukałem czegoś takiego dla znajomej, która uparła się na tą datę.
Efekt uzyskasz np.
IrfanView
FastStone
Digikam
showphoto