PDA

Zobacz pełną wersję : zdjecia z lotu ptaka - witia1

witia
27.05.10, 18:33
"Podepnę" się do tego wątku i przedstawię "parę" moich ujęć z perspektywy "ptaka" - tj z WILGI, przez szybę, z nad Zamościa.
Ponieważ są to pierwsze moje tego typu fotki - liczę na komentarze, uwagi (wszelkie), a może jakieś rady "na przyszłość" - choć ta PRZYSZŁOŚĆ może być odległa.
Pozdrawiam.

waruga
27.05.10, 19:09
Grzanie silnika swietne, pozostale fotki z lotu ptaka ladne.

dobas
27.05.10, 20:08
zostawmy autorskie watki autorom - wydzieliłem zatem to z wątku AERO73

witia
27.05.10, 21:47
zostawmy autorskie watki autorom - wydzieliłem zatem to z wątku AERO73

Tak jest.
Przepraszam AERO73, że w... do jego wątku. Nie zauważyłem.
A wątku specjalnie zakładać nie chciałem bo jak widać będzie ON bardzo krótki, a i zainteresowanie takimi debiutanckimi fotkami będzie raczej mizerne.
No ale jak już jest to proszę następne:
Pozdrawiam.
P.s.
Nie wiem dlaczego, ale dopiero po "kompletnym" otwarciu pliku - wygląda ON w miarę dobrze.

jackowlew
27.05.10, 22:01
Nie nie a nastepne fotki leca lubie takie:)

waruga
27.05.10, 22:03
Kolejne zaprezentowane rowniez fajne.

dobas
27.05.10, 22:04
znasz wysokosc lotu ??

witia
27.05.10, 22:05
No wiecie?
A już myślałem, że nikt TUTAJ nie zajrzy.
Dzięki.
Pozdrawiam.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

znasz wysokosc lotu ??

Nie miałem czasu się zastanawiać, ale pod koniec moja 50-200 była już za krótka na jakieś szerokie plany. Na początku dawała radę. Nad Rynkiem Wielkim już było "za nisko". Nic to - to też jakieś doświadczenie.
Pozdrawiam.

Igorra
27.05.10, 22:09
Te wyżej z blokami podobają mi się najbardziej :)

Muminek
27.05.10, 22:09
Zdjęcia świetne, na ładną pogodę trafiliście z tym lataniem. Pozdrawiam

witia
27.05.10, 22:13
Te wyżej z blokami podobają mi się najbardziej :)

Dzięki Igorra - starałem się:grin:
A pogoda była faktycznie - znakomita.
Pozdrawiam.

jackowlew
27.05.10, 22:21
Wysokośc na oko 1500m

Igorra
27.05.10, 22:40
Dzięki Igorra - starałem się:grin:
A pogoda była faktycznie - znakomita.
Pozdrawiam.

Ojj no widać te starania, widać :wink:

witia
28.05.10, 12:52
No to jeszcze kilka.
Pozdrawiam.

paluszek1
28.05.10, 13:21
Fajna Starówka, ja bym trochę przycięła od góry, żeby bloki nie weszły. Mam wrażenie, że z lotu ptaka strasznie trudno skadrować, bo zawsze coś się utnie.

Igorra
28.05.10, 14:05
Ładny zamośc :) a ja tam jeszcze nie byłam :???:

ainenna
28.05.10, 14:07
Oj zazdroszczę tego lotu...:) fotki bardzo mi się podobają...świat generalnie lepiej z góry wygląda...:) jak masz jeszcze jakieś to czekamy..:)

witia
28.05.10, 15:40
Dzięki Wam za odwiedziny i opinie.
Jak się pierwszy raz "porywa" na takie focenie to trudno jest wybrać kadr - wszystko "płynie" i trzęsie się, a lot trwa tylko kilkanaście minut.
Dobrze, że to takie małe miasteczko. Ale z drugiej strony - jak tu wybrać wybrany "model" w takim gąszczu?
Za szybko TO było.
Następnym razem (?) - znając topografie miasta - trzeba się skupić i przewidzieć - gdzie i kiedy ten "model" się pojawi.
Ale .... było warto.
Polecam. Super przygoda.
Pozdrawiam.

Dziadek
28.05.10, 16:35
Witku :)

Jak patrzę na te zdjęcia, to czuję się jak bym sam tam latał.

Zamość to jednak piękne misto budowane przez mądrych ludzi.

Miałem okazję przekonać się o tym w czasie olkowego spotkania.

Teraz mam możliwość obejrzeć tą piękną Starówkę z lotu ptaka.

Widzę, że Ratusz jest otulony, pewnie będzie odnowiony i odżywają wspomnienia, jak po jego wieży chodziliśmy.

Twoje zdjęcia są świetną reklamą miasta. Gratuluję udanej sesji i przygody.

witia
28.05.10, 16:40
Dzięki Jasiu.
Na Starym Mieście robota wre (jak widać).
Myślę, że do następnego spotkania w tej okolicy - będzie wszystko gotowe.
Pozdrawiam.

Slawec
28.05.10, 16:54
Dzięki Jasiu.
Na Starym Mieście robota wre (jak widać).
Myślę, że do następnego spotkania w tej okolicy - będzie wszystko gotowe.
Pozdrawiam.

niech ktoś w czasie tych prac nieopacznie:wink: wywali ten słup ogłoszeniowy z niebieskim łbem obok ratusza:-x, nawet z ,,lotu ptaka" świeci jak ufo, to jakaś fatalna porażka aby w tym miejscu taki słup, w dodatku w Zamościu....

a co do fotek : wszystkie rozdania bardzo się podobają (byłem w tym roku 2x i mile wspominam:grin:)

waruga
28.05.10, 16:57
Ciekawe spojrzenie z lotu ptaka. Podobaja sie fotki.

irek50
28.05.10, 17:51
Wysokośc na oko 1500m

---------------
Nad Starówką było tylko 200-300m --pozdrówka (też dam swój oddzielny wątek o tym w/g rady Moderatora)

witia
28.05.10, 20:02
niech ktoś w czasie tych prac nieopacznie:wink: wywali ten słup ogłoszeniowy z niebieskim łbem obok ratusza:-x, nawet z ,,lotu ptaka" świeci jak ufo, to jakaś fatalna porażka aby w tym miejscu taki słup, w dodatku w Zamościu....

a co do fotek : wszystkie rozdania bardzo się podobają (byłem w tym roku 2x i mile wspominam:grin:)

Taki SŁUP - to drobiazg. (to ruchoma rzecz i można przestawić)
W Zamościu można "podziwiać" znacznie więcej wytworów ludzkiej ignorancji na wysokich szczeblach. Chętnych - zapraszam - pokażę.
Na tę przywarę niestety "nie ma mocnych".
Pozdrawiam i dziękuję za opinie.

Wiejo
28.05.10, 20:18
Fantastycznie wygląda Zamość z góry i mozna to podziwiać dzieki Twojej przygodzie. Poogladałem każdy kadr i wszystkie zarówno te z nowszej cześci miasta jak i tej starszej przyciągają oko. Myślę, że dzięki naprawdę dużej wprawie w robieniu zdjęć można podziwiać takie widoki gdyż sporo przeciwności jak na lot samolocikiem miałeś do pokonania. Nadziwić się nie mogę jak ułożyłeś to sprawnie w kadrze.

witia
28.05.10, 21:26
Dzięki Wiejo.
Właśnie dla lepszych, przemyślanych kadrów mogę polecieć jeszcze raz - choćby jutro.:grin:
Pozdrawiam.

kojot3.0
28.05.10, 22:50
Fajne foteczki, pozazdrościć... Aż wspomnienia ożywają ...:)

romeq
29.05.10, 09:00
Właśnie wczoraj byłem w Zamościu na starówce. Miło jeszcze raz obejrzeć, tym razem z innej perspektywy. Mam sentyment do tego miasta. Wojsko (TSWL), prace przy oczyszczaniu stawu w parku, początki zoo (foki). Dziękuję za przedłużenie wczorajszej wycieczki.
Pozdrawiam. romeq

witia
29.05.10, 09:21
Dzięki za odwiedziny i opinie.
Romeq - miło, że wpadłeś do naszego "grajdołka" - oj kiedy TO było?
TSWL-u już nie ma, foki zniknęły z parku i nasza młodość też ...
Miło jednak, że wspomina się te odległe czasy.
Zapraszam ponownie do Zamościa. Za "parę miesięcy" po remontach starówki nie będzie śladu, będzie ładniutko i czyściutko.
Wrzucę jeszcze kilka foteczek z tego lotu.
Pozdrawiam.

romeq
29.05.10, 21:05
Oj dawno, dawno. Kwiecień - październik 1965. Poprzednio byłem w lipcu 2008. I z pewnością nie zmarnuję następnej okazji. Pozdrawiam. romeq

witia
30.05.10, 09:40
I jeszcze kilka - choć motywy podobne.
Pozdrawiam.

jackowlew
30.05.10, 09:45
Znajome miejsce a fotki spoko tylko pierwsza w prawym dolnym coś rozmazało.Prosze o więcej.

witia
30.05.10, 09:50
Tak to jest jackowlew, gdy się foci przez niezbyt czystą i porysowaną szybkę.
Dzięki za odwiedziny.
Pozdrawiam.

jackowlew
30.05.10, 09:52
Tak to jest jackowlew, gdy się foci przez niezbyt czystą i porysowaną szybkę.

Wiem wiem sam to przerabiam.

irek50
30.05.10, 10:18
Pleksi dosyć dokładnie umyliśmy, ale na środku okna był okrągły wywietrznik --może to przeszkodziło...

jackowlew
30.05.10, 10:21
Pleksa ma to do siebie że właśnie zniekształca obraz a zwłaszcza jak ma dwie lub tyrzy warstwy w oknie.Ja osobiście nie lubie robić fotek przez boczne okna,zato przez luk w podłodze to jest to.

Wiejo
31.05.10, 18:40
Pomimo szyby i tak jest na co popatrzeć. Mnie ten czworoboczny stary budynek kojarzy sie z procesorem wtopionym w płytę miasta.

irek50
31.05.10, 18:51
Pomimo szyby i tak jest na co popatrzeć. Mnie ten czworoboczny stary budynek kojarzy sie z procesorem wtopionym w płytę miasta.
-----------
Fajne skojarzenie --za czasów architekta Barnardo Moranda tego nie przewidzieli :) --(Ten "czworobok-procesor" to była Akademia Zamoyska)

Bodzip
31.05.10, 19:06
Kurcze, że ja tu wcześniej nie trafiłem. W ciągu mojego no trochę już trwającego żywota zjeździłem prawie całą Polskę, a w Zamościu jeszcze nie byłem.
Wstyd...
Obiecuję poprawę :)
Witku, dzięki za piękne zdjęcia

witia
31.05.10, 19:27
Kurcze, że ja tu wcześniej nie trafiłem. W ciągu mojego no trochę już trwającego żywota zjeździłem prawie całą Polskę, a w Zamościu jeszcze nie byłem.
Wstyd...
Obiecuję poprawę :)
Witku, dzięki za piękne zdjęcia

Dzięki piękne za odwiedziny i opinie.
Do Zamościa oczywiście zapraszam.
Szczególnie późną wiosną i latem sporo się TU dzieje, no i jest to fotogeniczny zakątek Polski.
Pozdrawiam.
I jeszcze parę dorzucę.

jolly
1.06.10, 13:36
Witia, piękne te Twoje zdjęcia. Już u Irka pisałam, że fajnie tak z góry spojrzeć na uliczki, którymi się chodziło podczas zlotu. Wszystko znajome. Zamość ma swój niepowtarzalny urok. Starówka jest piękna a jednocześnie na tyle mała, że szybciutko się ją poznaje i człowiek czuje się jak w domu. A jak dodać jeszcze miłych, życzliwych ludzi, to czegóż więcej szukać :wink:

Daniello
1.06.10, 14:01
Super fotki.

witia
1.06.10, 16:58
Piękne dzięki za odwiedziny i opinie.
Jolly - święte słowa. Starówka tak mała, że z samolociku można cyknąć jedną foteczkę i ... po sprawie.
Pozdrawiam.
PS
Ale TO jeszcze nie koniec:grin:

Bodzip
1.06.10, 19:47
Ostatnie zdjęcie szpiegowskie. Noooo, proszę Pana - żeby wrogim siłom pokazywać że mamy tak nowoczesne cysterny ...:lol:

waruga
1.06.10, 20:53
Z gory ladnie wszystko widac.. swietnie.

witia
1.06.10, 21:40
Ostatnie zdjęcie szpiegowskie. Noooo, proszę Pana - żeby wrogim siłom pokazywać że mamy tak nowoczesne cysterny ...:lol:

"ONI" i tak się nie domyślą - dlaczego jedne niebieskie, a inne białe:grin:
Dzięki.
Pozdrawiam.

Igorra
1.06.10, 21:55
Z ostatnich 4 jest super :)

witia
2.06.10, 09:14
I coś jeszcze.
Pozdrawiam.

jolly
2.06.10, 09:36
Świetne te zdjęcia. Może spróbować zastosować w programie tilt-shift? Chyba fajnie mogłoby to wyglądać, takie makietki.

witia
2.06.10, 10:42
Dzięki jolly - a co to za programik?
Poszukam - zobaczę.
Pozdrawiam.

OJ - ale to zabawa ...
Może znajdę trochę czasu?

modliszqa
2.06.10, 10:55
Taaak, to z koleją jest super - dwa światy - uporządkowany i "dziki" :) w fajnym kadrze w dodatku

witia
2.06.10, 13:20
Świetne te zdjęcia. Może spróbować zastosować w programie tilt-shift? Chyba fajnie mogłoby to wyglądać, takie makietki.

"Mówisz i masz" - oto próbki.
Pozdrawiam.

Dziadek
2.06.10, 14:44
Fajna sprawa, bardzo mi się podobają :)

witia
2.06.10, 16:03
Fajna sprawa, bardzo mi się podobają :)

Dzięki Jasiu.
A tutaj "robią TO za darmo":
http://tiltshiftmaker.com/
Pozdrawiam.

Bodzip
2.06.10, 19:31
To ja mam jeszcze prośbę...
Wszystkie masz ładnie skadrowane, a na drugim z ostatniej serii widać kawałek skrzydła ? / podwozia ?
Masz takie gdzie w kadr wchodzą elementy samolotu ? fajnie by było takie zobaczyć :)

witia
2.06.10, 23:46
To ja mam jeszcze prośbę...
Wszystkie masz ładnie skadrowane, a na drugim z ostatniej serii widać kawałek skrzydła ? / podwozia ?
Masz takie gdzie w kadr wchodzą elementy samolotu ? fajnie by było takie zobaczyć :)

Niestety - to jedyne, gdzie "coś wlazło mi" w kadr.
Pozdrawiam.

Piotr Grześ
3.06.10, 00:03
Witia - super!!!. Pozdrawiam!

irek50
3.06.10, 00:09
Witek : A mnie się nie podobają eksperymenty z rozmyciem --oczy bolą :)
ps: po 15 czerwca dajemy nowe bez pleksi (uzgodniłem) :)

sisman
3.06.10, 06:52
Witek : A mnie się nie podobają eksperymenty z rozmyciem -

też tak sądzę

witia
3.06.10, 08:24
Dzięki Piotrze za opinie.
A mnie rozmywanie też "nie leży" - w tym przypadku.
To chyba trzeba by stosować przy bardzo ciasnych kadrach (kilka elementów), a nie przy szerokich planach - chociaż... Jak KTO lubi.:wink:
Pozdrawiam.