Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : FE 200 - Białe kropki na ekranie.

snake333333
20.02.07, 00:32
Witam wszystkich.

Jestem posiadaczem aparatu FE200 (E)jest nowy, prosto z fabryki aparat ogolnie to jestem zadowolony z użytkowania tego modelu. Aczkolwiem po tygodniu zabawy pojawily mi sie na ekranie 2 białe kropki. Nie są one widoczne na zdjęciach,ale za to na filmach tak. Widać je także podczas standardowego przymierzania sie do zdjęcia (nie wiem jak ten tryb nazwać). Mój aparat poleciał do serwisu(bo oczywiście jest na gwarancji),ale moja dziewczyna kupiła siobie również taki aparat (FE200 (E))i co mnie bardzo zdziwiło to w tym drugim modelu ma identyczne kropki tylko,że w innym miejscu. Co to moze być temu winne :?: Ma ktoś pojęcie co to może być :?: To raczej nie powstało z winy złego użytkowania bo aparat był zakupiony dziś wiec jeszcze zalatuje fabryką ;)

Jack
20.02.07, 00:46
A co się stało po wykonaniu pixel mappingu :?: Kropki są, czy zniknęły :?:
Jack

C+
20.02.07, 09:13
Nie mam pojęcia, nie mam lub nie zauważyłem żadnych kropek w swoim FE200 :roll: Może to LCD?

snake333333
20.02.07, 17:07
Nie wiem czy znikna po wykonaniu tego pixel... juz aparat polecial do Olympusa. Mam nadzieje,ze to jest jednorazowy feler :? Tych kropek nie widac na zdjeciach, sa tylko "na" filmie i podczas mierzenia do zdjecia. Nie wiem co to mysle,ze przyjdzie aparat z olympusa to bede mial moze co to bylo i wtedy poinformuje was co to bylo. Pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie.

snake333333
1.03.07, 00:18
Aparat wrocił z Olympusa...przez godzine było all oki. A później znowu to samo :evil: Już mam powoli tego dość. Po pixel mapingu nic sie nie dzieje, przechodzi proces i to wszystko, powraca do menu ustawień. Jeżeli ktoś się bardziej na tym zna to mam krotki filmik nagrany gdzie widac ta kropke :? może mi powiecie co to jest :?: Jestem juz bardzo z niechecony. Kupilem aparat 3 tygodnie temu i z tego 2 juz byl w serwisie.

Karol
1.03.07, 05:29
Aparat wrocił z Olympusa...przez godzine było all oki. A później znowu to samo :evil: Już mam powoli tego dość. Po pixel mapingu nic sie nie dzieje, przechodzi proces i to wszystko, powraca do menu ustawień. Jeżeli ktoś się bardziej na tym zna to mam krotki filmik nagrany gdzie widac ta kropke :? może mi powiecie co to jest :?: Jestem juz bardzo z niechecony. Kupilem aparat 3 tygodnie temu i z tego 2 juz byl w serwisie.

Tak najogólniej - można się domyślać, że chodzi o problem z hot/dead pixelami a raczej pixelem skoro to jedna kropka. Skoro aparat był w serwisie Olympusa to jak najlepszy adres... - chyba odsyłają sprzęt z jakąś adnotacja co do usterki i sposobu jej usunięcia - napisali coś?
Pozdrawiam....

snake333333
1.03.07, 09:15
Tak napisali...:

Nasi technicy zbadali państwa sprzęt i zalecają zwrócenie uwagi na pracę jednostki CCD.
Wszystkie funkcje zostaną sprawdzone, aby móc udzielic sześciomiesięcznej gwarancji na wszystkie części.

To jest jedyna adnotacja z serwisu. Coz aparat znow tam poleci i kolejne 2 tygodnie w du... :?