Zobacz pełną wersję : Parada równości
Dziś w Krakowie odbyła się parada równości, nic wyjątkowego się nie stało, tak samo jak zawsze zaczęło się od ogłoszenia postulatów, potem przemarsz z placu wolnica na rynek, następnie obrzucenie jajkami i rozejście ;-) Fotografów było prawie drugie tyle co uczestników marszu (było tez parę osób z olkami, może też dodalibyście zdjęcia?)
(Nie mogłem zdecydować się na kolor/bw więc będą przemieszane)
Hasla na transparentach fajne...jajka to w jakim kierunku lecialy..?Bebniarze, flagi, jednym slowy glosno i kolorowo :-)
Przez tych pajaców utknąłem pod Wawelem w autobusie i musiałem z buta iść do Podgórza... Niech sobie paradują, tylko dlaczego dezorganizują przy tym życie innym?
a jakby procesja w Boże Ciało lazła to też byś się wkurzał ?
W LBN wczoraj był Dzień Milczenia, robiłem reportaż. Było w miarę spokojnie poza 2 dresami, którzy porwali i ukradli tęczową flagę (pewnie nie było ich stać by sobie kupić własną do melinki). Oczywiście obstawa policji żadna (mimo, że to była oficjalna manifestacja, która powinna być zabezpieczana). Jak ich wezwaliśmy to na pokaz przyjechali na sygnale, do złodziei flagi (LOL).
W zeszłym roku byłem robić zdjęcia paradzie.
To mi się spodobało najbardziej:
https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?album=3663&pos=16
Biedni ludzie...
Najgorzej to jednak świadczy o mediach: wszędzie o tym głośno, a jak ludzie w słusznych sprawach protestują to cisza... nie sprzedaje się, nie skandalizuje.
Biedni ludzie...
Najgorzej to jednak świadczy o mediach: wszędzie o tym głośno, a jak ludzie w słusznych sprawach protestują to cisza... nie sprzedaje się, nie skandalizuje.
zwłaszcza jak górnicy protestują, niszczą miasto, palą opony. Trzeba częściej, oni są tacy wspaniali nie to co te biedne homosie ;) LOL
No i oczywiście górnikom trzeba dać emerytury od 30 roku życia, 14, 15 i 16 pensję i wiele wiele innych socjali. Homosiom nic, bo są za grzeczni ;P
a jakby procesja w Boże Ciało lazła to też byś się wkurzał ?
W LBN wczoraj był Dzień Milczenia, robiłem reportaż. Było w miarę spokojnie poza 2 dresami, którzy porwali i ukradli tęczową flagę (pewnie nie było ich stać by sobie kupić własną do melinki). Oczywiście obstawa policji żadna (mimo, że to była oficjalna manifestacja, która powinna być zabezpieczana). Jak ich wezwaliśmy to na pokaz przyjechali na sygnale, do złodziei flagi (LOL).
Akurat w Boże Ciało wiem, że jest Boże Ciało, a poza tym jest to swięto, a nie dzień pracy. Co do homoli mam ich totalnie gdzieś i mi to obojętne co ze sobą robią nawzajem, tylko po kiego grzyba robią manifestacje?
Może wszyscy normalni zróbmy za tydzień pochód z transparentami, jestem normalny, kocham kobitki i w odwrotnej wersji dla kobiet. Dlaczego normalni ludzie nie mogą pokazywać tego, że są normalni? Hmm?
Dlaczego normalni ludzie nie mogą pokazywać tego, że są normalni? Hmm?
Mogą, a kto im broni. Tyle tylko, że ci "normalni" ludzie nie czują się dyskryminowani z powodu swojej "normalności", więc po co mają wyłazić na ulicę?
Ja bym właśnie powiedział, że normalni ludzie są po prostu normalni. Nawet wśród kochających "inaczej" są tacy co nie mają potrzeby łażenia w jakiś paradach.
Każdy ma inne potrzeby. Jedni siedzą w domu przed telewizorem, inni starają się coś robić we własnej sprawie. W czym problem?
A i tak takie manifestacje nie sprawią, że będzie równość i tolerancja :/
Zdjęcia ładnie obrazują co się działo, niektóre są śmieszne np. ta babcia z okna :wink: czasem mi się wydaje ze nie ostre lekko
Każdy ma inne potrzeby. Jedni siedzą w domu przed telewizorem, inni starają się coś robić we własnej sprawie. W czym problem?
W tym, że utrudniają innym życie, patrz mi np. Spóźniłem się przez nich na spotkanie i na dodatek musiałem 1,5 km przejść na nogach. Na pewno dzięki temu nie zyskają mojej sympatii.
W tym, że utrudniają innym życie, patrz mi np. Spóźniłem się przez nich na spotkanie i na dodatek musiałem 1,5 km przejść na nogach. Na pewno dzięki temu nie zyskają mojej sympatii.
To dobrze, że nie trafiłeś akurat na strajk stoczniowców, protest nauczycieli, pochód pielęgniarek krzyczących o podwyżki, górników o wcześniejsze emerytury, rolników o dopłaty czy katolików o ustanowienie święta Trzech Króli wolnego od pracy. Musiałbyś stracić do nich sympatię. Całe szczęście, że trafiłeś na gejów - ich tak nikt nie lubi.
OT
Oj, zaczęło się, Panie i Panowie, pamiętajcie że to jednak nad zdjęciami mamy się tutaj pochylać a nie nad orientacją tego, tej czy owego, owej.
Jak dla mnie ich sprawa, niech walczą BTW ostatnio w Warszawie miał odbyć się protest Cipki...no coments.
END OT
A zdjęcia fajne, bardzo fajne...dobry reportaż.
To dobrze, że nie trafiłeś akurat na strajk stoczniowców, protest nauczycieli, pochód pielęgniarek krzyczących o podwyżki, górników o wcześniejsze emerytury, rolników o dopłaty czy katolików o ustanowienie święta Trzech Króli wolnego od pracy. Musiałbyś stracić do nich sympatię. Całe szczęście, że trafiłeś na gejów - ich tak nikt nie lubi.
A czy ja gdzieś pisałem, że mam sympatię do górników i reszty? Jak na razie nie spóźniłem się przez nich na spotkanie, więc mój stosunek jest ambiwalentny. Nie jestem przeciw zakazowi demonstracji, to prawo demokratycznego ustroju, ale jestem przeciw takiemu ich organizowaniu, że destabilizuje to komunikację 700 tys. miasta. Są place, ulice bez tramwajów i autobusów, niech sobie tam chodzą, a nie głównymi arteriami. To się tyczy wszystkich manifestacji.
Temat homoseksualizmu jest na tyle kontrowersyjny, że nie da się uniknąć OT.
Nie dziwie się Luc4s'owi, gdyby mnie zablokowała jakaś demonstracja w czasie kiedy się śpieszę to też bym był nie zadowolony. Nie mniej nie da się zrobić demonstracji tak by nikt nie był poszkodowany. Na tym polega demonstracja, trzeba ludzi trochę podenerwować by zwrócili uwagę na twoje problemy.
Cieszę się, że zdjęcia się spodobały moje ego wzrasta o +3 ;-) a dziadek wciąż daje radę.
Kiedyś rzuciłem w necie pomysł "marszu gojów" - ale szybko został on usunięty, choć to był tylko taki żart. A podobno 99 % ludzi w Polsce to goje.
;)
Jakby każdy w Polsce był*takim Goyą to by jego obrazy nie robiły na nikim wrażenia ;-)
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2010/05/thompricegoyasaturn-1.jpg
źródło (http://3.bp.blogspot.com/_f4cpbcVhPJQ/SP595Ocy_lI/AAAAAAAAAV0/2dYhG8ptjr0/s400/thomprice-goya-saturn.jpg)
Hehe, dobry pomysł [;
Co do manisfestacji pedalstwa jestem przeciw, a co do fotek to dość przeciętne, ale w sumie dają radę :)
Hehe, dobry pomysł [;
Co do manisfestacji pedalstwa jestem przeciw, a co do fotek to dość przeciętne, ale w sumie dają radę :)
Ale to byla parada rownosci a nie manifestacja czegos co tak okreslasz.Chyba przeginasz z tym wyrazaniem uczuc:wink:
Oj, zaczęło się, Panie i Panowie, pamiętajcie że to jednak nad zdjęciami mamy się tutaj pochylać a nie nad orientacją tego, tej czy owego, owej.
Popieram - to jest bardzo dobry kierunek dyskusji na forum foto...
Co do samych zdjęć - wygląda na to, że obok uczestników marszu dużo było fotografujących i ochraniających... Oglądnąłem z ciekawością, zdjęcia nie rzuciły mnie na kolana, odnoszę wrażenie, że są nieostre, kadry trochę przypadkowe. Jedno ze zdjęć bardzo mi się podoba - babcia w oknie i flaga - bardzo dobry motyw.
Hehe, dobry pomysł [;
Wiesz, oni to nazywają paradą równości i mówią że są dyskryminowani - kłamstwo kłamstwem poganiane. To że społeczeństwo pokazuje ich palcem i puka się w czoło to nie jest dyskryminacja tylko krytyka. A para homo nigdy nie będzie się biologicznie równać z normalną parą, więc równości nigdy nie wywalczą. I nikt im nie zabrania robić tego co robią - każdy w domu robi co chce.
Tylko zawsze będą karmić media, dziwne jest dla mnie że mają takie przełożenie w eterze - czyżby dziennikarze byli w większości homo?
Jestem wolny, więc wolno mi być homofobem :)
Wracając do zdjęć, mało otoczenia (i reakcji) oraz skali: czy to było 100 osób czy tylko 20.
Jakoś odruchowo po twarzach człowiek patrzy czy kogoś znajomego nie widać....brrr
Mojej nie mają katole na procesjach, tamują ruch, a na dodatek nie mają zgody na jego tamowanie. Na paradę jest zgoda i otrąbione co najmniej miesiąc wcześniej, że coś takiego będzie. Jesli sami paradujący nie otrąbią, to zrobi to "łyso-glanowa" strona.
poniżej 3 fotki z lubelskiego Dnia Milczenia. Środkowa pokazuje jaką mają odwagę nienawidzący homo, wbiec zniszczyć i zwiać. Taki poziom. Rozmawiałem z kilkoma starszymi osobami i były godne podziwu dla tych młodych stojących w kręgu. Zupełnie nie chodziło o to dlaczego stoją, ale że stoją, że mają jakieś cele w życiu i nie boją się tego pokazywać. Zaangażowanej młodzieży u nas co raz mniej niestety. (więcej fot nie pokażę, to wyjątek)
. Zaangażowanej młodzieży u nas co raz mniej niestety.
Z tym się nie zgodzę. Społeczna świadomość w narodzie rośnie w siłę.
tak tylko jeśli walczą to walczą o konstytucyjne prawa a nie o to aby mogli robić w domu co robią..
Walczą o to aby chcąc zrobić w stolicy demonstrację byli traktowani tak samo jak pielęgniarki, górnicy, procesja, pielgrzymka czy kibice...
Bo coś jest chyba nie tak jeśli w XXI wieku pozwala się wyjść na ulice europejskiej stolicy kibicom lejącym się po ryjach albo neonazistom, górnikom, pielęgniarkom, strazakom policjantom, uczniom nauczycielkom itp itd... a nie pozwala się homoseksualistom... znaczy że co ?? ktoś ograniczył ich prawa prawomocnym wyrokiem ? Jeśli tak to napisz kiedy był wyrok i jaki :)
z tego co wiem wszyscy powinni by równi wobec prawa i o to walczą te środowiska... Walczą odkąd zakazano parady równości w Warszawie
Tak samo tamuje ruch każda pielgrzymka. Jak jechałem do zawiercia 4 razy dłużej to nie wypisywałem że to źli ludzie. Każdy ma prawo ustalić demonstrację i jeśli jest legalna to wyjść na ulicę...
Natomiast znów nie jest nasze forum miejscem do tego typu przepychanek.
To czy jesteśmy duchem i sercem z jednymi czy drugich nienawidzimy jak trznadli nie powinno powodować tu jakiś przepychanek.
Ja proponuje tylko zrozumieć i uszanować wolności innych. Od tego mamy Konstytucję i od tego mamy ustawy.. Bez wzgledu na to czy jem mięso czy nie - wegetarianie mają prawo se podemonstrować bez względu na to czy wierze czy nie -Katolicy mają prawo zrobić sobie pielgrzymkę bez wzgledu na to czy jestem Muzułmaninem czy nie - Muzułmanie mogą wybudowac sobie Meczet itp itd
podobnie z Gejami. Mogą demonstrować homoseksualni na ulicach mogą i heteroseksualni. Moga zwolennicy aborcji i moga przeciwnicy... takie mamy wolności i prawa i warto o nich pamiętac....
i Tylko Tyle...
Z tym się nie zgodzę. Społeczna świadomość w narodzie rośnie w siłę.
świadomość czego ? Dody i Kupichy ? Niestety takiej młodzieży, która nie ma żadnych autorytetów widzę co raz więcej. Tylko się nachlać, naćpać i prze....ć.
Bez przesady.. Nie wiem gdzie Ty taką młodzież spotykasz..
Młodzi ludzie wykazują się niesamowita aktywnością, działają w stowarzyszeniach, jak widać organizują akcje jak wspomniana przez Ciebie. Tego kiedyś nie było, moim zdaniem społeczeństwo obywatelskie dopiero zaczyna się tworzyć, właśnie wśród młodych ludzi.
Bez przesady.. Nie wiem gdzie Ty taką młodzież spotykasz..
pracuję na uczelni.
Ja jestem studentem, więc nie wiem skąd tak odmienne zdania.
Ja jestem studentem, więc nie wiem skąd tak odmienne zdania.
może znasz tą garstkę której się chce.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Najlepszy numer wywinęła matka jednej z uczestniczek Dnia Milczenia. Dziewczyna ma 17 lat, znaczy jest niepełnoletnia. Matka ją za bety wyrwała i zabrała do domu, a uczestników wyzwała od takich i owakich. Ma 17 lat, nie ma prawa mieć poglądów.
eee Dżemski - chyba przesadzasz :)
Powiem tak - mialem zdanie o młodzieży ( nie studentach tylko gimnazjum i LO )
że to matoły głupki i chamy - Od pewnego czasu pilotuje wycieczki i jestem tak zdziwiony i pozytywnie zaskoczony poziomem tych ludzi ze nie moge dojść do siebie.
Wszyscy grzeczni każdy dziękuje, ak cośnawywija to przeprasza...
Na prawdę chyba wbrew pozorom cos sie zmienia na plus a nie na minus :)
a szkoły przekrojowe od gimnazjum przez LO po Technika od Centrum po Pragę itp itd...
eee Dżemski - chyba przesadzasz :)
Powiem tak - mialem zdanie o młodzieży ( nie studentach tylko gimnazjum i LO )
że to matoły głupki i chamy - Od pewnego czasu pilotuje wycieczki i jestem tak zdziwiony i pozytywnie zaskoczony poziomem tych ludzi ze nie moge dojść do siebie.
Wszyscy grzeczni każdy dziękuje, ak cośnawywija to przeprasza...
Na prawdę chyba wbrew pozorom cos sie zmienia na plus a nie na minus :)
a szkoły przekrojowe od LO po Technika od Centrum po Pragę itp itd...
Mnie na festiwalu nauki też się trafia jedna klasa na 10 dzieciaków naprawdę na poziomie. Co dziwnego, zazwyczaj ze szkoły społecznej lub prywatnej.
Wiesz, oni to nazywają paradą równości i mówią że są dyskryminowani - kłamstwo kłamstwem poganiane. To że społeczeństwo pokazuje ich palcem i puka się w czoło to nie jest dyskryminacja tylko krytyka. A para homo nigdy nie będzie się biologicznie równać z normalną parą, więc równości nigdy nie wywalczą. I nikt im nie zabrania robić tego co robią - każdy w domu robi co chce.
Tylko zawsze będą karmić media, dziwne jest dla mnie że mają takie przełożenie w eterze - czyżby dziennikarze byli w większości homo?
Jestem wolny, więc wolno mi być homofobem :)
1. jeśli jeden z partnerów trafi do szpitala na IT/OIOM to drugi nie ma prawa go odwiedzić
2. dziedziczenie
3. gdybym był homo i przyznał się w mojej pracy do tego to musiałbym sobie poszukać innej pracy, więcej, nie musiałbym się przyznawać, wystarczy, że pójdzie fama.
Co do samych zdjęć - wygląda na to, że obok uczestników marszu dużo było fotografujących i ochraniających... Oglądnąłem z ciekawością, zdjęcia nie rzuciły mnie na kolana, odnoszę wrażenie, że są nieostre, kadry trochę przypadkowe. Jedno ze zdjęć bardzo mi się podoba - babcia w oknie i flaga - bardzo dobry motyw.
Niektóre kadry są przypadkowe, niektóre są zaplanowane (ale bynajmniej nie ustawiane) nie da się chyba inaczej robić zdjęć reporterskich.
Co do nieostrości przeglądnąłem je wielokrotnie, nie zauważyłem i dalej nie widzę, być może mamy inną tolerancję wyostrzenia zdjęć.
Wracając do zdjęć, mało otoczenia (i reakcji) oraz skali: czy to było 100 osób czy tylko 20.
Jakoś odruchowo po twarzach człowiek patrzy czy kogoś znajomego nie widać....brrr
Masz rację zabrakło zdjęcia które by pokazało skalę całości. Mea culpa. A na marszu byli nie tylko homoseksualiści więc nawet jak kogoś znajomego zobaczysz to jeszcze nic nie znaczy.
Jeszcze chciałbym przytoczyć jeden argument do dyskusji o homoseksualizmie. Nie jest to taka nienaturalna rzecz jakby się wydawało, w 2003 roku naukowiec C. W. Moeliker z Natuurmuseum w Rotterdamie (Holandia) otrzymał anty-nobla. Udało mu się naukowo udokumentować pierwszy przypadek homoseksualnej nekrofilii u kaczki krzyżówki. Więc w przyrodzie dziwniejsze rzeczy występują ;-)
Dzemski, uwierz w młodych ludzi, nie jest tak źle jak mówisz.
Panów Gejów toleruję, ale nikt mnie nie zmusi do akceptacji :grin:
EuroLiberty
17.05.10, 14:32
Jedyne czego nie akceptuję, to domagania się przez pary homoseksualne prawa do adopcji.
Jedyne czego nie akceptuję, to domagania się przez pary homoseksualne prawa do adopcji.
Adopcja przez takie pary nie jest czymś fajnym ale z drugiej strony, jeżeli coś nie będzie dozwolone to jedynie zmniejszy się widoczność takich praktyk - nic więcej.
Ja dwóm dziewczynom pozwolił bym na adopcję, dwóm facetom absolutnie NIE.
kowalikster
17.05.10, 14:58
A w czym jest różnica?
Ja proponuje tylko zrozumieć i uszanować wolności innych. Od tego mamy Konstytucję i od tego mamy ustawy.. Bez wzgledu na to czy jem mięso czy nie - wegetarianie mają prawo se podemonstrować bez względu na to czy wierze czy nie -Katolicy mają prawo zrobić sobie pielgrzymkę bez wzgledu na to czy jestem Muzułmaninem czy nie - Muzułmanie mogą wybudowac sobie Meczet itp itd
podobnie z Gejami. Mogą demonstrować homoseksualni na ulicach mogą i heteroseksualni. Moga zwolennicy aborcji i moga przeciwnicy... takie mamy wolności i prawa i warto o nich pamiętac....
i Tylko Tyle...
Widząc tych opancerzonych policjanów na zdjęciach dochodzę do wniosku, że jakaś część społeczeństwa jednak nie ma najmniejszego zamiaru ani rozumieć, ani tym bardziej szanować "wolności " innych.
Że też nikt tak nie ochrania pielgrzymek na Jasną Górę, hmmm... zastanawiające ?
Tu wolność i tu wolność , przez każdego inaczej pojmowana - na szczęście nawet wolność wolno pojmować w wolnym kraju w dowolny sposób - uszanujmy prawo do protestu przeciw protestowi...
Że też nikt tak nie ochrania pielgrzymek na Jasną Górę, hmmm... zastanawiające ?
Bo banda "wściekłych" ateistów nie przychodzi z kamieniami/jajkami na parady z krzyżem.
Więc kolejne demonstracje będą przeciwko takiej "dyskryminacji" jaką prezentujesz... czy wtedy też będziesz rozumiał drugą stronę?
Wolność wymaga odpowiedzialności, jednak homosie jej nie mają, widać to głównie w trwałości ich związków, ale o tym przecież mówić nie wolno....
Przeciętni heteroseksualni ludzie też mają w życiu przynajmniej kilka związków. Na tej podstawie można wysnuć wniosek, że z ich trwałością nie jest najlepiej.
Wolność wymaga odpowiedzialności, jednak homosie jej nie mają, widać to głównie w trwałości ich związków, ale o tym przecież mówić nie wolno....
Facetowi hetero wolno zmieniać partnerki jak rękawiczki, natomiast gej albo lesbijka - SODOMA I GOMORA !!!!
http://zielona.org/assets/images/2007/sad bozy.jpg
Myślę ze w Polsce można by sporo zarobić objazdowym "hell house".
kowalikster
17.05.10, 15:51
Facetowi hetero wolno zmieniać partnerki jak rękawiczki, natomiast gej albo lesbijka - SODOMA I GOMORA !!!!
http://zielona.org/assets/images/2007/sad bozy.jpg
Myślę ze w Polsce można by sporo zarobić objazdowym "hell house".
Ogólnie polskie społeczeństwo jest dziwne - jak facet zmienia partenerki to się mówi, że ma powodzenie, jak babeczka zmienia partnera to się mówi, że się puszcza (żeby nie mówić mocniej i dobitniej).
EuroLiberty
17.05.10, 15:58
Ogólnie polskie społeczeństwo jest dziwne [...]
Pamiętaj, że jesteś jego częścią.
7 (3 bębny i uchachana bębniarka) i 15 (zadumany człowiek w otoczeniu policjantów) - są OK.
Reportaż ciekawy, ale jak dla mnie troszeczkę za chaotyczny. Tak jakby do końca nie byłbyś przekonany, czy chcesz się skupić na detalu, czy jednak pokazać coś w szerszej perspektywie. Może spróbuj wykadrować kilka postaci, skupić się na detalu, może zmiana na wersję czarno-białą + podkręcić kontrast bardziej 'reportażowy' wygląd)?
p.s.
Co do dyskucji światopoblądowej to nie mam zamiaru brać w niej udziału. Chciałbym jednak aby w moim kraju można było urządzać demonstracje jedynie w miejscach nie utrudniających ruchu drogowego (deptaki, place, rynki, parki, itp) bez względu na to kto je organizuje i co chce zamanifestować (byle zgodnie z prawem demokratycznego państwa). Najlepiej w dni wolne do pracy (również dla dobra demonstrantów demonstrujących dowolne poglądy - mogliby liczyć na większą frekfencję i mniejsze zadrażnienia z osobami udającymi się lub wracającymi z pracy, którzy niekoniecznie podzielaliby poglądy dowlnej grupy demonstrantów).
Adopcja dzieci przez pary homoseksualne jest w Polsce absolutnie niedopuszczalna. W polskich warunkach jest to okrutny eksperyment socjotechniczny, takie dziecko zostałoby bezwzględnie zaszczute przez rówieśników. Co oczywiście nie oznacza, że do takiego procederu nie dochodzi tyle, że jak to w Polsce bywa ,niewygodne tematy uszczuplające elektorat są spychane w szarą, nieusankcjonowaną strefę.
Geje i lesbijki są równi wobec prawa kiedy trzeba płacić podatki, kiedy zaś chodzi o zasypanie dziury w prawie to ta równość się kończy. Kontrargumentem są bliżej nieokreślone zarzuty o podkopywanie "tradycyjnego modelu rodziny" (cokolwiek ten wytrych retoryczny miałby znaczyć i w jaki sposób związek osób tej samej płci miałby zagrażać sąsiadom) i rzekome żądania ustanowienia małżeństw h., co rzecz jasna nie jest prawdą bo chodzi o związki partnerskie, a nie małżeństwa wg doktryny katolickiej.
A w czym jest różnica?
w podejściu do uczucia i związku oraz odpowiedzialności za potomstwo. Czysta biologia. Zwyczajnie i najprościej mówiąc, faceci długo w związku nie wytrzymują i puszczają się przy pierwszej nadarzającej się okazji ;) (oczywiście są wyjątki od tej reguły, ale to niesamowita rzadkość). Wg mnie dobro dziecka to także niezmienność rodziny, a ta wśród par męskich homo jest rzadkością.
Aha i dzięki za minusa za porównanie parady to procesji ;)
w podejściu do uczucia i związku oraz odpowiedzialności za potomstwo. Czysta biologia. Zwyczajnie i najprościej mówiąc, faceci długo w związku nie wytrzymują i puszczają się przy pierwszej nadarzającej się okazji ;)
Dawno nie czytałem takich bzdur. Stosunek ilości facetów do kobiet jest bliski 1:1
Dawno nie czytałem takich bzdur. Stosunek ilości facetów do kobiet jest bliski 1:1
odczytałem Twój post i cóż moge powiedzieć.... nie zrozumiałeś z moich słów ani jednej litery ;) Poznaj trochę to środowisko, to zrozumiesz.
odczytałem Twój post i cóż moge powiedzieć.... nie zrozumiałeś z moich słów ani jednej litery ;)
To powiedz z kim się puszczają ci faceci
To powiedz z kim się puszczają ci faceci
pisze o gejach, znam to środowisko i widzę jak działa. Każdy z każdym spał lub spać będzie. Wśród lesbijek tego praktycznie nie ma. A faceci hetero tez to mają, ale kobitki dobrze ich trzymają, do tego dochodzą dzieci i wtedy przestawiają się priorytety (ale nie wszystkim).
Rafał Czarny
19.05.10, 15:00
Coś Wam kiepsko działają te ignory. :grin:
Coś Wam kiepsko działają te ignory. :grin:
wiesz, mozna je odczytywać (jest przycisk w menu postu) ;)
a ignorek dla qbica i jego 2ch kolegów z Krakowa, wiedzą za co ;) Swoją drogą rzucili zły obraz na moje zdanie o mieszkańcach tego miasta. Ty RC i jeszcze może z jedna osoba burzą jak na razie ten obraz. Ale oczywiście nie to jest tematem tego wątku, więc koniec OT.
Film dziennikarzy Dziennika Wschodniego z wczorajszego przemarszu nacjonalistów z ONR przez Lublin, antymanifestacji ze Stowarzyszenia na Rzecz Tolerancji i blokady przemarszu ONRowców przez działaczy Antify.
http://www.youtube.com/watch?v=i2FPorFJOPU
w 3.05 widać mój łeb (ten koleś w białej koszuli z plecakiem na plecach) ;). Mój krótki film dodam jak wejdzie na Tubę, a zdjęcia będą już wieczorem na mojej www.
mój obiecany reportaż filmowy (1:34 white power man), na tubie także w HD (z LX3)
http://www.youtube.com/watch?v=Lw4TowDIIuE
mój reportaż fotograficzny z manifestacji ONRu i Stowarzyszenia na rzecz tolerancji:
http://dzemski.y0.pl/thumbnails.php?album=12
Strasznie dużo ich wrzuciłeś, nie chciało mi się obejrzeć wszystkich ;-) spróbuję jeszcze w drugim podejściu później. Przemieszałeś całkiem fajne zdjęcia z absolutnie przeciętnymi, szkoda.
ziew znowu lans....
@ dżemski
jeśli chodzi tę wyższość szkól prywatnych społecznych nad publicznymi- to jest kompletny mit.
Moje córki chodzą do szkoły publicznej. Starsza wywalczyła zwolnienie z testów po podstawówce jako laureatka na etapie wojewódzkim.
Widziałem listy laureatów . I rzuca się w oczy ciekawa zależność: w konkursie polonistyczno-historycznym brylują szkoły z dużych miast w tym i społeczne/prywatne.
w matematyczno-przyrodniczym dokładnie odwrotnie: uczniowie z małych szkól poza wielkomiejskimi ośrodkami.
Młodsza dziś została laureatką czegoś co nazywa się Gdańskie Lwy i co piszą (prawie) wszystkie dzieci w Gdańsku. W etapie szkolnym miała 100% z matematyki i 94% z polskiego.
Etap finałowy na szczeblu miejskim wygrał.. kolega córki z tej samej klasy.
Klasa jest klasą integracyjną.
jeśli chodzi o adopcję dzieci przez pary homoseksualne- to absolutnie zgadzam się z EL.
Pary homoseksualne są w 100% bezpłodne tak więc dla tego typu związków jest to NORMA i konsekwencja takiego a nie innego wyboru.
Domaganie się prawa do adopcji jest złamaniem tej normy.
Tak więc jedno z dwóch:
a) albo homoseksualizm jest normą, bezpotomnośc takich związków jest normą i zamykamy temat
b) albo -jeżeli bezpotomność nie jest normą lecz jednostką chorobową - to oznacza że homoseksualizm też jest jednostką chorobową. A leczenie należy zacząć nie od adopcji ale od zapytania zajączka czy spał z żoną.
Pogratulować córy:wink:
Oby tak dalej.
Pewne tematy są tak kontrowersyjne, że pojawiając się w dziale "Ocena zdjęć" powoli, acz nieubłaganie szybują w kierunku "Hyde Parku" :cool:
Dyskusje osób o poglądach prawicowych, z osobami o poglądach lewicowych toczyły się, toczą się i toczyć się będą tak długo, jak długo na świecie będą chociażby dwaj przedstawiciele przeciwstawnych obozów. W historii świata, raz na jakiś czas co bardziej ekstremistyczni przedstawiciele z lewa, bądź z prawa próbują w różnoraki sposób pozbawić drugą stronę praw do wypowiadania własnych poglądów.
Wtedy właśnie pojawiają się najlepsze okazje na niezłe foty :cool: I tego właśnie wszystkim życzę..... a ekstema niech się kotłują między sobą ku uciesze fotografów.... (byle tylko żadna ze stron nie zniszczyła mienia państwowego, bo to z moich podatków to mienie jest finansowane).
Strasznie dużo ich wrzuciłeś, nie chciało mi się obejrzeć wszystkich ;-) spróbuję jeszcze w drugim podejściu później. Przemieszałeś całkiem fajne zdjęcia z absolutnie przeciętnymi, szkoda.
Jak każde wydarzenie są momenty nudne i ciekawsze, tak też jest i w tym reportażu. W sumie to nie pod ocenę wrzuciłem, tylko dla pokazania co się działo. Gdybym chciał ocen, to wrzuciłbym w swoim wątku, czego z wiadomych przyczyn nie uczynię (na pewno nie ze zdjęciami z jakiegokolwiek Olka).
Syd Barrett
25.05.10, 01:42
wracając do pierwszego postu - nie masz więcej zdjęć, na którym była by dziewczyna ze zdjęcia PR 023 (przedostatnie)? piszę całkowicie serio!! nie mogę oderwać oczu, jest przepiękna! może ktoś Ją zna? (ta w kasztanowych włosach, białej koszulce i brązowej kurtce).
żeby nie był OT to mimo naiwności podoba mi się zdjęcie z balonikami, natomiast widzę potencjał w ostatnim zdjęciu, gdyby je tylko nieco przyciąć, np. tak:
czego z wiadomych przyczyn nie uczynię (na pewno nie ze zdjęciami z jakiegokolwiek Olka).
Czyżbyś się wstydził obrazków z olympusa?:grin:
Widać temat jak zwykle kontrowersje wzbudza. Aleście chłopaki naminusowali, że hej. Po co tak spinać...hmm...pośladki ;).
wracając do pierwszego postu - nie masz więcej zdjęć, na którym była by dziewczyna ze zdjęcia PR 023 (przedostatnie)? piszę całkowicie serio!! nie mogę oderwać oczu, jest przepiękna! może ktoś Ją zna? (ta w kasztanowych włosach, białej koszulce i brązowej kurtce).
żeby nie był OT to mimo naiwności podoba mi się zdjęcie z balonikami, natomiast widzę potencjał w ostatnim zdjęciu, gdyby je tylko nieco przyciąć, np. tak:
Hehe, pewnie coś się znajdzie ;-) tylko o którą chodzi? (brązowa kurtka?)
Wole jednak zdjęcie bez przycięcia, choć sam pomysł z zakrzywieniem dość ciekawy ;-)
czego z wiadomych przyczyn nie uczynię (na pewno nie ze zdjęciami z jakiegokolwiek Olka).
Można wiedzieć czemu i co się stało?
fotki fajne szkoda ze towarzystwo na forum w czesci nietolerancyjne
Syd Barrett
16.06.10, 20:30
Hehe, pewnie coś się znajdzie ;-) tylko o którą chodzi? (brązowa kurtka?)
No tej brązowawobeżowej takiej!!!
Tak sobie myślę, że na takich kolesi brakuje mi zdecydowanie tolerancji:
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://img269.imageshack.us/img269/1737/32983202.jpg)
Dla przypomniania:
http://www.youtube.com/watch?v=tSdPojDhaYY
Jego na stosie ! Jak ksiadz moze sie tak wypowiadac. Ksiadz... Co to za ksiadz sie pytam?!
Nie chce i się wstecz czytać... ale proszę o umiar i stosowne zachowanie wobec innych klubowiczów.
kowalikster
16.06.10, 22:52
Ciekawe co ksiądz Rafał może powiedzieć o naturalnej rzeczy jaką jest celibat i pedofilia np. wśród ludzi z zawodowym celibatem jaki jest stosowany w strukturach kościelnych...
Mnie rozbawilo jak powiedzial ze kiedys za to palili na stosie... Szkoda tylko ze co drugi wladca mial swojego kochanka i jakos nic nikt nie mowil.
A to napewno ksiadz? Bo slyszalem o takiej grupie co chodzi w habitach itd ale kosciol ich nie uznaje za ksiezy.
kowalikster
17.06.10, 00:46
Wiem, że biegają takie ludki ale to nie są sutanny tylko chyba sutanele. Habit to jeszcze coś innego.
Rafał Czarny
17.06.10, 07:39
Palenie na stosie homoseksualistów? To księżulo z pewnością powinien się leczyć. :roll:
Palenie na stosie homoseksualistów jest niezgodne z Piątym Przykazaniem Bożym (Stary Testament). W Nowym Testamencie Jezus Chrystus zradykalizował zakaz „nie zabijaj” w Kazaniu na Górze. Odniósł przykazanie nie tylko do określonej grupy ludzi, ale do wszystkich, nawet do nieprzyjaciół i pogan.
Zakaz zabójstwa rozciągnął także na działania i myśli, które wprowadzają gniew, niechęć, nienawiść między ludźmi oraz powodują nieporozumienia i konflikty, pogardę, złorzeczenie drugiemu człowiekowi czy mściwość.
Tych homo z parady równości (wyłącznie) traktowałbym jedynie karą chłosty, a palenie na stosach zastosowałbym wobec biskupów pedofilów :)
A nawiasem mówiąc należałoby skasować ten wątek ze względu na pobudzanie niezdrowych emocji, które dzielą ludzi na forum... Była juz na ten temat dyskusja- (polityka, religia i tym podobne precz z OC).
Syd Barrett
17.06.10, 09:19
(..)należałoby skasować ten wątek ze względu na pobudzanie niezdrowych emocji, które dzielą ludzi na forum... Była juz na ten temat dyskusja- (polityka i tym podobne precz z OC).
Masz rację, przyznam się że zacząłem go czytać a po wypowiedziach niektórych forumowiczów, po prostu - przestałem.
teraz gdy przyszło do obróbki zdjęć wrzuciłem jeden z moim zdaniem ważnych, powtarzających się co roku w Krakowie motywów jakim jest ten "ksiądz", co mi dało do myślenia o tolerancji i akceptacji, zresztą tak jak napisał jegomość, który mi pojechał po reputacji - że tolerancja dotyczy wszystkich bez wyjątku: czarnych i czerwonych.
http://img249.imageshack.us/img249/2110/93993225.jpg
Z mojej strony dodam jeszcze, że to obłęd i masakra to pikuś przy tym, co się dzieje. Strach pomyśleć, jak niektórzy wychowują swoje dzieci (i nie mówię tu wcale o kolorowych).
Zamykać wątek!!!
A nawiasem mówiąc należałoby skasować ten wątek ze względu na pobudzanie niezdrowych emocji, które dzielą ludzi na forum... Ewentualnie ograniczyć się jedynie do zamieszczania zdjęć, bez komentarzy :-) , bo zdjęcia z demonstracji są ciekawe, zwłaszcza ostatnie Syda Baretta. Osobiście zrobiłbym je nieco bardziej z lewej, tak aby w tle były odwrócone plecy demonstrantów.
Mam nadzieję, że się nikomu nie narażę, jeśli stwierdzę, że każdy ma prawo do wyrażania swoich przekonań, byle w granicach prawa. A my powinniśmy skupić się na robieniu ciekawych zdjęć, a nie skakaniu sobie do gardeł.
Czyżbyś się wstydził obrazków z olympusa?:grin:
obrazków z olka się nie wstydzę, tylko jakoś koledzy z Krakowa mnie zniechęcili do pokazywania czegokolwiek (ci najmędrsi - w sumie z kraka to nienajmędrszego na świecie znam tylko RC, ale ja wiem, to taka przypadłość mieszkańców tego miasta, którą toleruję i dla świętego spokoju usuwam się na bok).
tylko jakoś koledzy z Krakowa mnie zniechęcili do pokazywania czegokolwiek (ci najmędrsi
Czekasz na kwiaty? Nie podobało się ze ktoś ocenił parę twoich gniotów?
To się robi naprawdę żenujące, aż włos dęba staje po lekturze niektórych postów. Nie będziemy kontynuować tego wątku. Przepraszam w tym miejscu autora wątku, bo wrzucał tu zdjęcia. Zamykam.