PDA

Zobacz pełną wersję : Co o tym sądzicie?

Stig_89
4.05.10, 19:55
Witam. Mam do was pytanie. natrafiłem na bardzo ciekawą aukcję odnośnie olka e-3. Aparat jest nowy w cenie 3000 zł. Sęk w tym że ma gwaranję niemiecką. Wiem że Olumpus udziela gwarancji europejskiej i nie ma problemy w takim przypadku serwisu w Polsce nie ważne czy aparat jet kupiony w Niemczech czy Anglii..... Haczyk jest w tym że facet mówi że w przypadku problemów z aparatem trzeba go odesłać do niego a następnie on załatwi sprawy związane z reklamacją która trwa 12 mies a nie 24 jak podaje producent.... Co o tym sądzicie tylko szczerze...... Czekam na wasze opinie i komentarze. Pozdrawiam

grizz
4.05.10, 20:31
Ot proste. Aparat jest z USA. A nie z Niemiec. W niemczech są 2 lata. W USA rok.

Przy czym obie gwarancje są honorowane w Polsce, a więc sprzedawca, albo się nie zna, albo kręci.

Tommy_G
4.05.10, 20:41
jeżeli dostaniesz dowód zakupu i podbitą gwarancję to w razie problemów wysyłasz prosto do serwisu. Dziwne że gość tak pisze... może nie ma gwarancji lub sprzęt kupiony na lewo...

Stig_89
4.05.10, 20:48
Sprzedawca jest w 100% wiarygodny. Dzwoniłem o Olympus polska i rozmawiałem z bardzo miłą panią jak z tą gwarancją, potem do kolesia. Mówił że gwarancja jest OK a ma układ z jakimś kolesiem a to nie pierwszy aparat który tak sprzedaje. Wiem że serwis olka jest chyba najlepszy w kraju czego przykładem jest mój znajomy. Odsyłał e-3 i na czas serwisowania zastępczy aparat...... Co radzicie? W tej cenie mam korpus e-30 więc się teraz zastanawiam po zobaczeniu tej aukcji nad kupnem flagowego modelu olympusa....

grizz
4.05.10, 20:52
Sprzedawca jest w 100% wiarygodny. Dzwoniłem o Olympus polska i rozmawiałem z bardzo miłą panią jak z tą gwarancją, potem do kolesia. Mówił że gwarancja jest OK a ma układ z jakimś kolesiem a to nie pierwszy aparat który tak sprzedaje..

Ble ble ble... gwarancji udziela Olympus. Dlaczego nie miałbyś jej normalnie realizować.

Czyzby gościu nie wystawiał paragonów, bo aparat przywiózł w torbie z USA/ HK?

NightCrawler
4.05.10, 20:53
Jeżeli sprzedający jest sprawdzony a do aparatu otrzymasz dowód zakupu... to brać :)

grizz
4.05.10, 20:56
Jak Ci uszczelnianie nie potrzebne to bierz e-30

Stig_89
4.05.10, 21:02
Ble ble ble... gwarancji udziela Olympus. Dlaczego nie miałbyś jej normalnie realizować.

Czyzby gościu nie wystawiał paragonów, bo aparat przywiózł w torbie z USA/ HK?

Możliwe. Dzwoniłem do kolesia. Mówił że zobaczy czy taka rzecz jest w pudełku i się odezwie...... Prosiłem żeby wysłał e-mailem zdjęcie lub skan gwarancji. Mówił że Mam nadzieję że wyśle....
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
No i facet nie ma karty gwarancyjnej.... Twierdzi że jak coś się będzie działko z aparatem to mam do niego odesłać.... On odeśle go do tej firmy z której go mam i zostanie naprawiony lub wymieniony na nowy....

grizz
4.05.10, 21:13
Możliwe. Dzwoniłem do kolesia. Mówił że zobaczy czy taka rzecz jest w pudełku i się odezwie...... Prosiłem żeby wysłał e-mailem zdjęcie lub skan gwarancji. Mówił że Mam nadzieję że wyśle....
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
No i facet nie ma karty gwarancyjnej.... Twierdzi że jak coś się będzie działko z aparatem to mam do niego odesłać.... On odeśle go do tej firmy z której go mam i zostanie naprawiony lub wymieniony na nowy....

Bierz e-30 ze sprawdzonego źródła, a nie kombinuj.

NightCrawler
4.05.10, 21:19
Za dużo kręcenia, tak więc nie bawiłbym się w takie kombinacje.
Kup E30 z pewnego źródła albo poszukaj jakiejś używki na forumowej giełdzie.

Stig_89
4.05.10, 21:21
Też tak sądzę..... Fajna sprawa by była gdyby za taką cenę udałoby się kupić flagowy model olka.

Wiejo
4.05.10, 21:26
Bardzo często się zdarza, że taka okazja jest później prawdziwą zmorą i psuje całą radość chociaż nie jest to regułą. Osobiście brałbym z sprawdzonego źródła i mając 100% pewności co do zakupionego sprzętu.

NightCrawler
4.05.10, 21:28
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73297 Zapytaj za ile samo body itd. Odezwij się też do Wielblad'a https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73121 ma do sprzedania swoją E3. Może się dogadacie.
Chyba, że musi być nówka no to pozamiatane.

Stig_89
4.05.10, 21:43
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73297 Zapytaj za ile samo body itd. Odezwij się też do Wielblad'a https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73121 ma do sprzedania swoją E3. Może się dogadacie.
Chyba, że musi być nówka no to pozamiatane.
Jak na razie fundusze to 3500 zł czyli korpus + szkło kitowe + karta pamięci + torba lub plecak. Tak na początek.... Z czasem szkło lepsze a potem e-5 o ile wejdzie w e-systemie. Jaki sprzęt wy posiadacie?

NightCrawler
4.05.10, 21:48
Kupno E-3 i kita do tego jak dla mnie troszkę bez sensu, choć rozumie, że fundusze tylko na tyle pozwalają póki co.

Stig_89
4.05.10, 21:56
Okres 2 mies i jakieś lepsze szkoło.