Zobacz pełną wersję : Co o tym sądzicie?
Witam. Mam do was pytanie. natrafiłem na bardzo ciekawą aukcję odnośnie olka e-3. Aparat jest nowy w cenie 3000 zł. Sęk w tym że ma gwaranję niemiecką. Wiem że Olumpus udziela gwarancji europejskiej i nie ma problemy w takim przypadku serwisu w Polsce nie ważne czy aparat jet kupiony w Niemczech czy Anglii..... Haczyk jest w tym że facet mówi że w przypadku problemów z aparatem trzeba go odesłać do niego a następnie on załatwi sprawy związane z reklamacją która trwa 12 mies a nie 24 jak podaje producent.... Co o tym sądzicie tylko szczerze...... Czekam na wasze opinie i komentarze. Pozdrawiam
Ot proste. Aparat jest z USA. A nie z Niemiec. W niemczech są 2 lata. W USA rok.
Przy czym obie gwarancje są honorowane w Polsce, a więc sprzedawca, albo się nie zna, albo kręci.
jeżeli dostaniesz dowód zakupu i podbitą gwarancję to w razie problemów wysyłasz prosto do serwisu. Dziwne że gość tak pisze... może nie ma gwarancji lub sprzęt kupiony na lewo...
Sprzedawca jest w 100% wiarygodny. Dzwoniłem o Olympus polska i rozmawiałem z bardzo miłą panią jak z tą gwarancją, potem do kolesia. Mówił że gwarancja jest OK a ma układ z jakimś kolesiem a to nie pierwszy aparat który tak sprzedaje. Wiem że serwis olka jest chyba najlepszy w kraju czego przykładem jest mój znajomy. Odsyłał e-3 i na czas serwisowania zastępczy aparat...... Co radzicie? W tej cenie mam korpus e-30 więc się teraz zastanawiam po zobaczeniu tej aukcji nad kupnem flagowego modelu olympusa....
Sprzedawca jest w 100% wiarygodny. Dzwoniłem o Olympus polska i rozmawiałem z bardzo miłą panią jak z tą gwarancją, potem do kolesia. Mówił że gwarancja jest OK a ma układ z jakimś kolesiem a to nie pierwszy aparat który tak sprzedaje..
Ble ble ble... gwarancji udziela Olympus. Dlaczego nie miałbyś jej normalnie realizować.
Czyzby gościu nie wystawiał paragonów, bo aparat przywiózł w torbie z USA/ HK?
NightCrawler
4.05.10, 20:53
Jeżeli sprzedający jest sprawdzony a do aparatu otrzymasz dowód zakupu... to brać :)
Jak Ci uszczelnianie nie potrzebne to bierz e-30
Ble ble ble... gwarancji udziela Olympus. Dlaczego nie miałbyś jej normalnie realizować.
Czyzby gościu nie wystawiał paragonów, bo aparat przywiózł w torbie z USA/ HK?
Możliwe. Dzwoniłem do kolesia. Mówił że zobaczy czy taka rzecz jest w pudełku i się odezwie...... Prosiłem żeby wysłał e-mailem zdjęcie lub skan gwarancji. Mówił że Mam nadzieję że wyśle....
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
No i facet nie ma karty gwarancyjnej.... Twierdzi że jak coś się będzie działko z aparatem to mam do niego odesłać.... On odeśle go do tej firmy z której go mam i zostanie naprawiony lub wymieniony na nowy....
Możliwe. Dzwoniłem do kolesia. Mówił że zobaczy czy taka rzecz jest w pudełku i się odezwie...... Prosiłem żeby wysłał e-mailem zdjęcie lub skan gwarancji. Mówił że Mam nadzieję że wyśle....
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
No i facet nie ma karty gwarancyjnej.... Twierdzi że jak coś się będzie działko z aparatem to mam do niego odesłać.... On odeśle go do tej firmy z której go mam i zostanie naprawiony lub wymieniony na nowy....
Bierz e-30 ze sprawdzonego źródła, a nie kombinuj.
NightCrawler
4.05.10, 21:19
Za dużo kręcenia, tak więc nie bawiłbym się w takie kombinacje.
Kup E30 z pewnego źródła albo poszukaj jakiejś używki na forumowej giełdzie.
Też tak sądzę..... Fajna sprawa by była gdyby za taką cenę udałoby się kupić flagowy model olka.
Bardzo często się zdarza, że taka okazja jest później prawdziwą zmorą i psuje całą radość chociaż nie jest to regułą. Osobiście brałbym z sprawdzonego źródła i mając 100% pewności co do zakupionego sprzętu.
NightCrawler
4.05.10, 21:28
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73297 Zapytaj za ile samo body itd. Odezwij się też do Wielblad'a https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73121 ma do sprzedania swoją E3. Może się dogadacie.
Chyba, że musi być nówka no to pozamiatane.
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73297 Zapytaj za ile samo body itd. Odezwij się też do Wielblad'a https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73121 ma do sprzedania swoją E3. Może się dogadacie.
Chyba, że musi być nówka no to pozamiatane.
Jak na razie fundusze to 3500 zł czyli korpus + szkło kitowe + karta pamięci + torba lub plecak. Tak na początek.... Z czasem szkło lepsze a potem e-5 o ile wejdzie w e-systemie. Jaki sprzęt wy posiadacie?
NightCrawler
4.05.10, 21:48
Kupno E-3 i kita do tego jak dla mnie troszkę bez sensu, choć rozumie, że fundusze tylko na tyle pozwalają póki co.
Okres 2 mies i jakieś lepsze szkoło.